X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1, straszne przeżycie, daj znać jak po lekarzu.

Zakrecona, podziwiam, że udało Ci się ogarnąć takie zdarzenie!

Co do szczepionek - my raczej też będziemy szczepić pojedynczo. Z tego co się orientuję (jesli jest inaczej, wyprowadzcie mnie z blędu), zarzuty co do konsekwencji szczepienia zasadniczo dotyczą szczepionek "kilka w 1". Więc jeśli szczepiąc pojedynczo można uniknąć potencjalnego ryzyka (i tu piszę o ryzyku celowo, bo nie można go w 100 proc. wykluczyć), to dlaczego nie.

Co do krwi pępowinowej - dyskusja była już na forum ileś stron temu. Ale co do wypowiedzi przytoczonej przez Mikejlę - chyba jednak jest zbyt nacechowana negatywnym nastawieniem autora. Nie chcę wchodzić w szczegóły i zaczynać debaty - ale (1) ja czytałam o 1 przypadku przeszepu w Polsce komórek macierzystych z krwi pępowinowej dziecka, temu właśnie dziecku (2) mówi się o 24 latach przechowyowania komórek, bo tyle są obecnie przechowywane najstarsze komórki, więc nie mamy wiedzy, czy można dłużej czy nie.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek mozna przeżyć brak cieplej wody, ale będąc w ciazy to straszna lipa....
    Mam przyczepę na Mazurach i kiedyś jak jeszcze studiowałem i nie pracowałam to jeździłam tam na całe wakacje i mylam sie w misce :D powiem Wam, ze nawet podobały mi sie te biwakowe warunki.
    Wiem,wiem ze głupie porównanie, ale tak mi sie przypomniało :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, pewnie ze tak jest fajnie, mam działkę za miastem i czasami jeździłam tam na na tydzień i tez mylam się w misce ale w ciąży ciężko :P
    Dość ze u mnie cały czas upały to właśnie ten brak cieplej wody.. żeby chociaż letnia się polać bo zimna próbowałam to myślałam że z wanny wyskocze :P

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja trochę zmienię temat. Jestem w 28tc i zastanawiam sie z jaką częstotliwością dzieci zmieniają położenie?
    Wszystkie ruchy czułam zawsze w okolicy pępka a w środę już czułam je bardzo nisko jakby w kroczu, dziwne uczucie jakby mały miał zaraz wyjść :P no i w piatek na usg lekarz potwierdził położenie pośladkowe.
    Jeszcze wczoraj wieczorem czułam ruchy tak nisko a dziś od rana znowu kopie koło pępka. Bo na piąstki to za mocne te uderzenia mi się wydają.
    Czy to możliwe żeby już sie spowrotem obrócił?

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melenaxoxox to dobrze że nie jestem jedyna xd fajnie jak by w takiej pozycji został juz do porodu bo nie chcę cc.

wff2k6nl4cdo77as.png

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka a no jak mus to mus ! :D
    Zajsonek no lekka przeginka , w ciąży mega ciężko umyć się w misce: (
    Lodowata tez masakra no ale jakoś musicie sobie poradzić .
    Maximum dzieci maja jeszcze troszkę miejsca na przekrecanie się wiec maja prawo jeszcze zmieniać pozycje ale co i jak dalej nie wiem , nie wypowiem się:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak radzicie sobie z nuda? Mój M dopiero wyszedl do pracy a ja nie mam pomysłu na dzisiejszy dzień :/ nie chce mi się nic, chyba lewa noga wstalam. Pojechalabym na zakupy chociaż jakies śpiochy kupic na poprawę humoru ale z kasa krucho bo zasilek chorobowy mi wstrzymali i ch** wie kiedy będzie :/

wff2k6nl4cdo77as.png

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam bol biodra ja pieprze ani stać ani leżeć nic porażka. ..

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się woda w garnkach gotuje i idziemy się pluskac :P
    No ale szczerze mówiąc zbliżają nas takie kąpiele :P ile śmiechu przy tym jest :)
    Wypluskamy się i idę z moim P. na rehabilitację a później do zlotnika bo chce pierścionek zaręczynowy powiększyć i na ślub założyć juz na inny palec, bo nie zaladnie wygląda on z obrączka :P
    Później trochę ogarnę chałupe i idę do SR :)

Little Frog lubi tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona wiem ze mają miejsce no i że teoretycznie nawet tuz przed porodem mogą zmienić położenie ale miałam nadzieje ze mnie to nie będzie dotyczyć :P

wff2k6nl4cdo77as.png

• ss Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum ja wlasnie wstawilam ryz z jablkami do piekarnika, mniam tak dawno nie jadlam a uwielbiam;) poza tym pralke wlaczylam, moze cos ogarne mieszkanie bo w upaly ledwo zylam i nic nie sprzatalam a dzis troche lepiej po burzy.potem zakupki, obiad dla mezusia.jak mi sie nudzi a mam sile to prasuje, ukladam w szafie, albo czytam, albo jakis relax typu peeling, paznokcie sobie machne,wlosy umyje jakos uloze.czasem kogos odwiedze,albo na ciuchy skocze,szukam na necie rzeczy dlamaluszka, czytam opinie.zawsze cos sobie znajde;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek no i widzisz sa tez plusy braku cieplej wody :)

Zajsonek lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS mniaaamaaaaaaam !
    Maximum to juz malo dzieci przed samym porodem się przekręca chociaż się zdarzają ale do ok 36 tygodnia podobno maja czas:)

ss lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aanaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :)
    Jesli chodzi o szczepienia to my juz podjęliśmy decyzje, ze będą pojedyncze a nie kombajny. Co do zmiany położenia to moja mi po całym brzuchu lata, pozycje zmieniając srednio raz dziennie. Najczęściej jednak leży w poprzek co wyczuwam leżąc na boku.
    Paula strasznie współczuję nocnych przeżyć :/

iv09hdge6yql001e.png
  • ss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmiana polozenia to chyba sprawa indywidualna dzidziulka.moj wisi glowa w dol chyba od 20t.c.ale nozkami kopie to po jednej to po drugiej stronie, to na srodku, to cos przy pecherzu majstruje, a i tak nie powiedziane ze sie jeszcze troche nie poprzekreca.oby zdazylbyc na czas glowka w dole;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Zajsonek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj są są :)
    Dobra idziemy się popluskac jak małe dzieciaczki :P

jaroszka lubi tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jutro jadę na glukoze :P

l22nqps6zs1m82ws.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss ja mam dokładnie tak ja Ty :) zawsze znajdę zajęcie....teraz w końcu mam czas na porządki...w domu zawsze sie cię znajdzie, jak pracowałam to niestety nie było czasu na takie pierdoły.
    Teraz na przykład sprawdziłam ofertę Lidla i jadę kupić mężowi nowego Jasia , bo ma takiego sfatygowanego, którego juz muszę wyrzucić.
    Zakupy na obiad zrobione, jeszcze tylko kompot z porzeczek będę robić :)

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS mój np. Od poczatku ciąży ułożony jest w poprzek . :) pewnie ze sprawa indywidualna ale mniej więcej mowie ze dzieci maja czas na obkrecenie się do któregoś tam tygodnia , ostatnio czytaklam i slyszalam ze właśnie do 36 ale ile prawy nie wiem , mojej znajomej przekrecil się syn w 39 tyg tydzień przed porodem także różnie to bywa

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Zakręcona niezła akcja! Ale właśnie w takich sytuacjach człowiek często potrafi zachować zimną krew i racjonalnie się zachowywać, dopiero chyba później do niego dochodzi to wszystko. Ja jak z mężem mieliśmy wypadek i dachowaliśmy, to jak się samochód zatrzymał na boku, to pierwsze jak zobaczyłam, że ma oczy zamknięte, to mało na zawał nie zeszłam. Ale zaraz się do mnie odezwał i już nic więcej się nie liczyło. Wypięłam się normalnie z pasów, jego wypięłam i wyszłam przez drzwi, bo akurat mój bok był odwrócony do góry. Nic nam się kompletnie nie stało, w co aż ciężko uwierzyć.

Madu, to też historia z sąsiedztwa. Często nawet nie wiesz koło kogo mieszkasz! Przynajmniej masz przećwiczony szybki plan ewakuacji. Ciekawa jestem czy ja bym na to wpadła...

Co do zmieniania pozycji, to jak kompletnie nie wiem w jakiej jest mała i tak zawsze czułam, że kopie z lewej strony i tylko raz na jakiś czas coś z prawej. Teraz kopie z każdej ;] I to tak z dnia na dzień. A jak się położyłam wczoraj na prawym boku, to dopiero mi brzuch falował. Chyba jej niezbyt wygodnie było :D

Zajsonek, współczuję braku wody szczególnie przy obecnych temperaturach. Ale ważne, że znajdujecie dobre strony tej sytuacji :D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 12:20

‹‹ 1368 1369 1370 1371 1372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ