Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee87f7def827.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/84d52df073af.jpg

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.pbkm.pl/cennik

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny .
    Zeta mnie tez GP przysyła listy apropo tej szczepionki na ksztusiec co dla mnie jest głupota i dla lekarza mojego w Pl tak samo , nie powinno się na nic podobno szczepić kobiety która jest w ciąży !
    Ja osobiście się nie podejme tego szczepienia .
    Paula1 wspolczuje Ci nocnych przeżyć jejku , znam ten bol jak jest pożar domu niestety: ( pewnie ze jedź do gina i się przebadaj , nie zaszkodzi . A teraz odpocznij po tak ciężkiej nocy bo się nadzwigalas i nabiegalas .
    Ja rok temu w starym domu miałam taka sytuacje ze była znajoma u nas parę dni z córeczka 5 miesięczna i poszlysmy ja kąpać a wstawilysmy sobie na kuchni frytki bo film miał lecieć niedługo to mówimy pochrupiemy cos i one się robiły wszystko super , 10 minut minęło wychodze z łazienki z ta mała na rekach a tu pali mi się kuchenka ( taka typowa angielska elektryczna mieliśmy , koszmar) wiec ja biegiem wołam ta znajoma a mała zanioslam do sypialni szybko z dala od pożaru ( bo my domek mieliśmy , cały parter a sąsiadka miała gore i osobne wejścia wszystko) ona biegnie patrzę i z tego stresu chyba i strachu polala woda mi na kuchenke a ten ogień jeszcxzs większy i zaczęła mi się polowa kuchni palić , okap wszystko !
    Chciałam biegiem dzwonić na straż a tu chuj , nagle telefon wsiakl tamta rozladowany na maksa wiec szybko do sąsiadki pobieglysmy żeby po pomoc dzwoniła bo mojego D w domu nie było wiec nawet nie miałam jak zadzwonić , jeszcze mam psiaka małego w domu a wtedy ona miała parę miesięcy , wystraszona skulila się pod łóżko i siedziała tam wiec ja wzielam na dwor wynioslam by mię wachala smrodu i mowie chuj gasze sama to wszystko i pobieglam w ten pożar wielki do kuchni otwprzylam drzwi od tarasu i przez ręcznik ten palący się garnek chciałam wyrzucić na ogród i ja wam bio4e garnek a olej mi na podłogę się wylał i ja jeb z tym garem ( cudem się nie podpalilam sama oblana olejem wrzącym ) garnek na ogród. Zgasł a ja na kuchenke ręczniki wszystko , alarm wyl nikt nie pomógł , nawet sąsiadka jebana nie wyszła z pomocą a sama by się spaliła jakby poszło do gory ! Zagasilam i dwa dni bawilam się ze sprzataniem oleju z domu , na szczęście ślady po oleju gorącym nie zostawiły mi żadnych śladów na ciele. Mieszkanie od malowane tylko było i wsio:) ale juzntam nie mieszkamy , pechowy dom był strasznie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Majaaa mnie czasem łapie taki bol miesiaczkowy....moze nawet nie bol tylko takie uczucie, które przepowiadalo okres. Lekarz mi powiedział, ze to normalne, dopóki nie sa to silne bóle i nie ma plamien. Moze jesteś akurat w momencie, w którym normalnie miałabym miesiacxke??

Dokładnie Tak Jaroszka, powinnam mieć teraz okres. Zaniepokoil mnie ten twardy brzuch. Ale może faktycznie panikuje. Póki nic mi nie leci i nie cieknie to muszę zachować spokój :)

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem , ze pewnie nie chce Wam się czytać co napisalam :) sorrka za litanie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona ja pierdziele, ale przeżycie miałaś....brawo za zachowanie zimnej krwi i widzę, ze Ty chyba sporty ekstremalne lubisz ;)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaa, a wiec problem rozwiązany :)

Majaaa lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka, przykro mi, ale nie zgadzam się z twoją opinią, że o szczepionkach rodzic powinien decydować sam. Sama możesz sobie decydować o np swoim porodzie, ale nie o bycie ogółu społeczeństwa. Choroby, na które szczepimy (mówię o podstawowych) tyczą się całego społeczeństwa, a nie tylko i wyłącznie twojego dziecka. Jakby każdy x lat temu nie chciał szczepić, bo "autyzm i inne pierdoły", to dalej szalałby epidemie.

A zawsze najłatwiej zrzucić winę na szczepionki przecież, że dziecko się nie rozwija prawidłowo ;)

Blondik lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogrzebałam w necie o tej krwi pępowinowej...

jeśli chcecie tu mam wypowiedź jakiejś mamuśki również z forum.
    Trochę słyszałam na ten temat, ale jakoś zdania jeszcze sobie nie wyrobiłam.

"Po pierwsze przeprowadziłam rozmowę z osobami ze świata medycznego i laborantami.
    Co się okazuje -

1. Krew pepowinowa nigdy nie posłuży dziecku od którego została pobrana. Pisze o tym nawet sam polski bank komórek macierzystych na swej stronie, tylko trzeba czytać między wierszami!
    2. Jest tam gdzieś tabela o przekazywaniu krwi .podział na krew własna - pod spodem lista ok 70 schorzeń w tym białaczki itd. I wszędzie napisana Nie nadaje się lub zależy od zaawansowania choroby lub w trakcie badań. W przeważającej większości - nie nadaje się. Zatem to żaden dar i polisa dla naszego malucha.
    3. Owszem. Komórki macierzyste moga posłużyć rodzeństwu dziecka -zzgodność Tkankowa jedyniew 25%
    4. Starsze dziecko nie przekaże krwi młodszemu, ponieważ ...
    No właśnie. Tu kolejny punkt
    5. Sposób przechowywania komórek w naszym kraju budzi wiele zastrzeżeń. Na stronie polskiego banku też o tym mowa, tylko chętni podpisując umowę tego jakos nie słysza..komórki mają swoją żywotność. W USA i Chinach stwierdzono, że sa wartościowe przez okres ok 24 lat. A wiadomo, że oni tam mają warunki znacznie lepsze itd.
    6. Jest napisane: badania pokazują, że TEORETYCZNIE komórki macierzyste zachowują swoje właściwości przez okres 24 lat. My podpisujemy umowe na czas nieokreślony. Jak płacimy 15-20 lat to na pewno nagle nie przestaniemy. A to tak, jakby płacić za coś przeterminowanego.
    7. Pobieranie samej krwi pepowinowej nic nie daje. Jakikolwiek sens ma pełny pakiet - krew łożyskowa i ze sznura, bo tam ponad 30% komórek więcej. Ale cena już spora.
    8. Poza tym w naszym kraju nie ma możliwości i jeszcze przez najbliższe lata nie będzie jej namnazania. Zatem nie starczy ona dla np dorosłego człowieka - dodajmy ze zgodność w rodzinie to Tylko! 25%

Za dużo niewiadomych i wątpliwości. Fakt jeden.
    Dziecko, od którego została pobrana, w razie choroby lub innego przykrego zdarzenia losowego, na 100% z niej nie skorzysta.

Więc to działanie na emocje. No bo który rodzic nie zrobi Wszystkiego dla zdrowa i bezpieczeństwa swej pociechy? Choćby miał na to pożyczkę wziąć. .. to to zrobi.
    Niestety. Trzeba przyznać, że pracownicy banków krwi w Polsce robią niezły biznes. .."

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha średnio na jeża Ci powiem: D
    Ale wtedy sama balam sie mega o swój dom , o psa i tego maluszka co był u nas ...
    Musiałam cos zrobić bo tak jak mowie sąsiadów pełno domy miało obok , żaden nie przyszedł z pomocą ani nigdzie nie zadzwonił niestety . No cóż ale dalam rade ,musiałam ale nie chce tego nigdy więcej przeżyć !!! :) chociaż jakoś nie wstrzaslo to mną , a mój D jak wrócił i zobaczyl czarna kuchnie to przeprosił ze strachem ze go nie było i zaczął sprzatac i wietrzyc mieszkanie no ale kto by przewidzial ze takie cos się stanie: (

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa ja wczoraj caly dzien przelezałam bo mi w nocy wczorajszej kilka razy brzuch stwardnial dosc mocno i tez wtedy mialam to uczucie-bol jak na okres. Wczoraj moze z 5-6 razy tak,bralam magnez,nospe i naprawde caly dzien z nogami do gory. Ja sie musialam przesilic w sobote na zakupach chociaz chodzilam moze 1.5 godz i nic nie nosilam ale jak widac kazdy moze inaczej... dla mnie to juz bylo za duzo... tak sie wystrasźylam bo tez taki bol w kroku mialam,zeby to tylko szyjka sie jeszcze bardziej nie skracala... teraz juz tylko zakupy przez neta mi chyba zostaja i wysylanie m po wszystko...

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • annggela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1 wspolczuje, idz do le karza i odpocznij sobie.
    Ja od 4 do 6.30 nie spalam :/ wczoraj caly dzien sie lenilismy i zapewne dlatego spac nie moglam plus duchota i katar mnie meczy :/ juz chce do domu :(

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona ja bym chyba na zawał zeszła... chociaz po wpływem adrenaliny człowiek robi niesamowite rzeczy. Jakieś 2 miesiące temu u mnie w bloku paliło sie mieszkanie, oczywiście najpier nie wiedziałam gdzie sie plai widziałm tylko kłęby dymu za oknem, smierdziało i prad wysiadł, myslałam ze sie plai mieszkanie nade mną. Słyszałam ze straż jedzie, więc nic więcej nie sprawdzałam, w 3 minuty spakowałam wszytsko co potrzebne do życia, dokumenty i tel do R ze się chyba nad nami pali. Dopiero po tym wyszłam na balkon sprawdzic co się dzieje i okazało sie że moje piętro ale klatkę dalej... Potem btw okazało sie że to jakis 28 latek podpalil mieszkanie i na dodatek zabił swoja matkę siekiera ale to już może pominę...

21.10.2015 Leon <3
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla dokładnie to samo czytałam..
    Pani z banku była u nas i mówiła na jakiej zasadzie to działa..
    Możemy mieć taką sytuację, że z krwi pepowinowej uda się pomóc tylko dziecku do 30kg, a są takie cieniutkie i krótkie pepowiny ze nie pomogły by dziecku ważącemu 15kg..
    Także ryzyk fizyk..
    Na pewno się na to nie zdecyduje, zbyt duże koszty a przede wszystkim nie wiadomo czy się przyda..

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osz kurwa madu ! Porażka: o
    Dokladnie człowiek jak musi zadziałać to zadziała dobrze i blyskawicznie . Nie wyobrazalam sobie wtedy uciec i zostawić wszystko na pastwe losu ! Cały nasz dorobek , jakby cały dom zaczął się palić to wtedy juz bym się zabrała i uciekła ratować zycie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręconą słodziak ten Twój facet :) przepraszał, mimo ze nie jego wina! Rozczulilas mnie! :)
    Nie ulega wątpliwości, ze w sytuacjach kryzysowych sie odnajdujesz i radzisz sobie znakomicie! Ja to pewnie pół godziny zbierałabym szczękę z podłogi z wrażenia co tu sie dzieje haha :D tak domniemam, bo w dumie nigdy nie miałam takiej sytuacji....

relgh371crdcdbv2.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja też miałam dość ciężki weekend, w sensie cały czas w jednej pozycji i w trasie, poza tym trochę stresu i emocji. Trzeba zacząć o siebie dbać. Do tej pory ciąża przebiega mi prawie niezauważalnie, może to znak żebym jednak trochę przystopowala. Dzisiaj leżę i nic nie robię! :)

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od środy nie mam cieplej wody w domu bo coś robią i odcieli ciepła.. miało jej nie być do tamtego piątku a nie będzie przynajmniej do środy.. jakaś masakra dobrze ze mój jest w domu to się razem polewamy ciepła woda z garnka przy kąpieli..
    Przeginaja troszkę z ta woda..

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu masakra!!! Dziewczyny widzę, ze w mieście to sie jednak więcej dzieje u mnie na obrzeżach cisza i spokój :)
    Dobrze, ze u Ciebie ok!!!

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zaczynam słabnąć po badaniu...chyba się prześpię, mam nadzieje, że przejdzie. Miłęgo dnia dziewczyny

‹‹ 1367 1368 1369 1370 1371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ