WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee87f7def827.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/84d52df073af.jpg

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.pbkm.pl/cennik

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny .
    Zeta mnie tez GP przysyła listy apropo tej szczepionki na ksztusiec co dla mnie jest głupota i dla lekarza mojego w Pl tak samo , nie powinno się na nic podobno szczepić kobiety która jest w ciąży !
    Ja osobiście się nie podejme tego szczepienia .
    Paula1 wspolczuje Ci nocnych przeżyć jejku , znam ten bol jak jest pożar domu niestety: ( pewnie ze jedź do gina i się przebadaj , nie zaszkodzi . A teraz odpocznij po tak ciężkiej nocy bo się nadzwigalas i nabiegalas .
    Ja rok temu w starym domu miałam taka sytuacje ze była znajoma u nas parę dni z córeczka 5 miesięczna i poszlysmy ja kąpać a wstawilysmy sobie na kuchni frytki bo film miał lecieć niedługo to mówimy pochrupiemy cos i one się robiły wszystko super , 10 minut minęło wychodze z łazienki z ta mała na rekach a tu pali mi się kuchenka ( taka typowa angielska elektryczna mieliśmy , koszmar) wiec ja biegiem wołam ta znajoma a mała zanioslam do sypialni szybko z dala od pożaru ( bo my domek mieliśmy , cały parter a sąsiadka miała gore i osobne wejścia wszystko) ona biegnie patrzę i z tego stresu chyba i strachu polala woda mi na kuchenke a ten ogień jeszcxzs większy i zaczęła mi się polowa kuchni palić , okap wszystko !
    Chciałam biegiem dzwonić na straż a tu chuj , nagle telefon wsiakl tamta rozladowany na maksa wiec szybko do sąsiadki pobieglysmy żeby po pomoc dzwoniła bo mojego D w domu nie było wiec nawet nie miałam jak zadzwonić , jeszcze mam psiaka małego w domu a wtedy ona miała parę miesięcy , wystraszona skulila się pod łóżko i siedziała tam wiec ja wzielam na dwor wynioslam by mię wachala smrodu i mowie chuj gasze sama to wszystko i pobieglam w ten pożar wielki do kuchni otwprzylam drzwi od tarasu i przez ręcznik ten palący się garnek chciałam wyrzucić na ogród i ja wam bio4e garnek a olej mi na podłogę się wylał i ja jeb z tym garem ( cudem się nie podpalilam sama oblana olejem wrzącym ) garnek na ogród. Zgasł a ja na kuchenke ręczniki wszystko , alarm wyl nikt nie pomógł , nawet sąsiadka jebana nie wyszła z pomocą a sama by się spaliła jakby poszło do gory ! Zagasilam i dwa dni bawilam się ze sprzataniem oleju z domu , na szczęście ślady po oleju gorącym nie zostawiły mi żadnych śladów na ciele. Mieszkanie od malowane tylko było i wsio:) ale juzntam nie mieszkamy , pechowy dom był strasznie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Majaaa mnie czasem łapie taki bol miesiaczkowy....moze nawet nie bol tylko takie uczucie, które przepowiadalo okres. Lekarz mi powiedział, ze to normalne, dopóki nie sa to silne bóle i nie ma plamien. Moze jesteś akurat w momencie, w którym normalnie miałabym miesiacxke??

Dokładnie Tak Jaroszka, powinnam mieć teraz okres. Zaniepokoil mnie ten twardy brzuch. Ale może faktycznie panikuje. Póki nic mi nie leci i nie cieknie to muszę zachować spokój :)

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem , ze pewnie nie chce Wam się czytać co napisalam :) sorrka za litanie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona ja pierdziele, ale przeżycie miałaś....brawo za zachowanie zimnej krwi i widzę, ze Ty chyba sporty ekstremalne lubisz ;)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaa, a wiec problem rozwiązany :)

Majaaa lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka, przykro mi, ale nie zgadzam się z twoją opinią, że o szczepionkach rodzic powinien decydować sam. Sama możesz sobie decydować o np swoim porodzie, ale nie o bycie ogółu społeczeństwa. Choroby, na które szczepimy (mówię o podstawowych) tyczą się całego społeczeństwa, a nie tylko i wyłącznie twojego dziecka. Jakby każdy x lat temu nie chciał szczepić, bo "autyzm i inne pierdoły", to dalej szalałby epidemie.

A zawsze najłatwiej zrzucić winę na szczepionki przecież, że dziecko się nie rozwija prawidłowo ;)

Blondik lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogrzebałam w necie o tej krwi pępowinowej...

jeśli chcecie tu mam wypowiedź jakiejś mamuśki również z forum.
    Trochę słyszałam na ten temat, ale jakoś zdania jeszcze sobie nie wyrobiłam.

"Po pierwsze przeprowadziłam rozmowę z osobami ze świata medycznego i laborantami.
    Co się okazuje -

1. Krew pepowinowa nigdy nie posłuży dziecku od którego została pobrana. Pisze o tym nawet sam polski bank komórek macierzystych na swej stronie, tylko trzeba czytać między wierszami!
    2. Jest tam gdzieś tabela o przekazywaniu krwi .podział na krew własna - pod spodem lista ok 70 schorzeń w tym białaczki itd. I wszędzie napisana Nie nadaje się lub zależy od zaawansowania choroby lub w trakcie badań. W przeważającej większości - nie nadaje się. Zatem to żaden dar i polisa dla naszego malucha.
    3. Owszem. Komórki macierzyste moga posłużyć rodzeństwu dziecka -zzgodność Tkankowa jedyniew 25%
    4. Starsze dziecko nie przekaże krwi młodszemu, ponieważ ...
    No właśnie. Tu kolejny punkt
    5. Sposób przechowywania komórek w naszym kraju budzi wiele zastrzeżeń. Na stronie polskiego banku też o tym mowa, tylko chętni podpisując umowę tego jakos nie słysza..komórki mają swoją żywotność. W USA i Chinach stwierdzono, że sa wartościowe przez okres ok 24 lat. A wiadomo, że oni tam mają warunki znacznie lepsze itd.
    6. Jest napisane: badania pokazują, że TEORETYCZNIE komórki macierzyste zachowują swoje właściwości przez okres 24 lat. My podpisujemy umowe na czas nieokreślony. Jak płacimy 15-20 lat to na pewno nagle nie przestaniemy. A to tak, jakby płacić za coś przeterminowanego.
    7. Pobieranie samej krwi pepowinowej nic nie daje. Jakikolwiek sens ma pełny pakiet - krew łożyskowa i ze sznura, bo tam ponad 30% komórek więcej. Ale cena już spora.
    8. Poza tym w naszym kraju nie ma możliwości i jeszcze przez najbliższe lata nie będzie jej namnazania. Zatem nie starczy ona dla np dorosłego człowieka - dodajmy ze zgodność w rodzinie to Tylko! 25%

Za dużo niewiadomych i wątpliwości. Fakt jeden.
    Dziecko, od którego została pobrana, w razie choroby lub innego przykrego zdarzenia losowego, na 100% z niej nie skorzysta.

Więc to działanie na emocje. No bo który rodzic nie zrobi Wszystkiego dla zdrowa i bezpieczeństwa swej pociechy? Choćby miał na to pożyczkę wziąć. .. to to zrobi.
    Niestety. Trzeba przyznać, że pracownicy banków krwi w Polsce robią niezły biznes. .."

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha średnio na jeża Ci powiem: D
    Ale wtedy sama balam sie mega o swój dom , o psa i tego maluszka co był u nas ...
    Musiałam cos zrobić bo tak jak mowie sąsiadów pełno domy miało obok , żaden nie przyszedł z pomocą ani nigdzie nie zadzwonił niestety . No cóż ale dalam rade ,musiałam ale nie chce tego nigdy więcej przeżyć !!! :) chociaż jakoś nie wstrzaslo to mną , a mój D jak wrócił i zobaczyl czarna kuchnie to przeprosił ze strachem ze go nie było i zaczął sprzatac i wietrzyc mieszkanie no ale kto by przewidzial ze takie cos się stanie: (

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa ja wczoraj caly dzien przelezałam bo mi w nocy wczorajszej kilka razy brzuch stwardnial dosc mocno i tez wtedy mialam to uczucie-bol jak na okres. Wczoraj moze z 5-6 razy tak,bralam magnez,nospe i naprawde caly dzien z nogami do gory. Ja sie musialam przesilic w sobote na zakupach chociaz chodzilam moze 1.5 godz i nic nie nosilam ale jak widac kazdy moze inaczej... dla mnie to juz bylo za duzo... tak sie wystrasźylam bo tez taki bol w kroku mialam,zeby to tylko szyjka sie jeszcze bardziej nie skracala... teraz juz tylko zakupy przez neta mi chyba zostaja i wysylanie m po wszystko...

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • annggela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1 wspolczuje, idz do le karza i odpocznij sobie.
    Ja od 4 do 6.30 nie spalam :/ wczoraj caly dzien sie lenilismy i zapewne dlatego spac nie moglam plus duchota i katar mnie meczy :/ juz chce do domu :(

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona ja bym chyba na zawał zeszła... chociaz po wpływem adrenaliny człowiek robi niesamowite rzeczy. Jakieś 2 miesiące temu u mnie w bloku paliło sie mieszkanie, oczywiście najpier nie wiedziałam gdzie sie plai widziałm tylko kłęby dymu za oknem, smierdziało i prad wysiadł, myslałam ze sie plai mieszkanie nade mną. Słyszałam ze straż jedzie, więc nic więcej nie sprawdzałam, w 3 minuty spakowałam wszytsko co potrzebne do życia, dokumenty i tel do R ze się chyba nad nami pali. Dopiero po tym wyszłam na balkon sprawdzic co się dzieje i okazało sie że moje piętro ale klatkę dalej... Potem btw okazało sie że to jakis 28 latek podpalil mieszkanie i na dodatek zabił swoja matkę siekiera ale to już może pominę...

21.10.2015 Leon <3
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla dokładnie to samo czytałam..
    Pani z banku była u nas i mówiła na jakiej zasadzie to działa..
    Możemy mieć taką sytuację, że z krwi pepowinowej uda się pomóc tylko dziecku do 30kg, a są takie cieniutkie i krótkie pepowiny ze nie pomogły by dziecku ważącemu 15kg..
    Także ryzyk fizyk..
    Na pewno się na to nie zdecyduje, zbyt duże koszty a przede wszystkim nie wiadomo czy się przyda..

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osz kurwa madu ! Porażka: o
    Dokladnie człowiek jak musi zadziałać to zadziała dobrze i blyskawicznie . Nie wyobrazalam sobie wtedy uciec i zostawić wszystko na pastwe losu ! Cały nasz dorobek , jakby cały dom zaczął się palić to wtedy juz bym się zabrała i uciekła ratować zycie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręconą słodziak ten Twój facet :) przepraszał, mimo ze nie jego wina! Rozczulilas mnie! :)
    Nie ulega wątpliwości, ze w sytuacjach kryzysowych sie odnajdujesz i radzisz sobie znakomicie! Ja to pewnie pół godziny zbierałabym szczękę z podłogi z wrażenia co tu sie dzieje haha :D tak domniemam, bo w dumie nigdy nie miałam takiej sytuacji....

relgh371crdcdbv2.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja też miałam dość ciężki weekend, w sensie cały czas w jednej pozycji i w trasie, poza tym trochę stresu i emocji. Trzeba zacząć o siebie dbać. Do tej pory ciąża przebiega mi prawie niezauważalnie, może to znak żebym jednak trochę przystopowala. Dzisiaj leżę i nic nie robię! :)

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od środy nie mam cieplej wody w domu bo coś robią i odcieli ciepła.. miało jej nie być do tamtego piątku a nie będzie przynajmniej do środy.. jakaś masakra dobrze ze mój jest w domu to się razem polewamy ciepła woda z garnka przy kąpieli..
    Przeginaja troszkę z ta woda..

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu masakra!!! Dziewczyny widzę, ze w mieście to sie jednak więcej dzieje u mnie na obrzeżach cisza i spokój :)
    Dobrze, ze u Ciebie ok!!!

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zaczynam słabnąć po badaniu...chyba się prześpię, mam nadzieje, że przejdzie. Miłęgo dnia dziewczyny

‹‹ 1367 1368 1369 1370 1371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ