X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka no Ja juz powoli chodze jak kaczucha hahaha ! :D

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jeszcze jedna sprawa:) jutro czeka mnie glukoza, lekarz kazał nic nie jeść od 19, a co z piciem wody?;) można pić?

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kochana bo Ty mieszkasz w UK tak ?

Taaak, w UK. Podobno ten posiew nie jest tutaj obowiązkowy, więc go nie robią. A ja bym poszła prywatnie na takie coś, tylko muszę się zorientować gdzie i jak.

Też już mi ciężko, w nocy przede wszystkim jak mam się obrócić z lewego na prawy bok ;)

wnid9vvjodizjocx.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka,dobrze,ze wszystko juz ok:)
    Maja,mysle ze wode to spokojnie można pic:)
    Ja zdecydowanie poruszam sie jak slonica,zero wdzięku i gracji:)

I mam pytanie. Musze do narodzin dzidzi kupic jakiś porządny mop do podłogi. Czyscioszkami z mężem nie jestesmy i radziliśmy sobie bez,ale przy dziecku go chce podłogę myc,a jak juz kupować sprzęt to porzadny:) co polecacie?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkalnke wody można wypić rano przed i kubek wody w trakcie ;) a w ogóle pić można, przynajmniej ja piłam normalnie jak miałam dzien przed ochote :)

Mi brzuch nie lata jak młody ma czkawke ale jak siedze spokojnie to czuję takie miarowe puk-puk-puk bardzo delikatne przez dłuższy czas, trochę jak pierwsze ruchy :)

Ja jeszcze jak kaczucha nie chodze, no chyba że przegnę i mnie stopy zaczynaja boleć to wtedy jak jakis kuternoga bo nawet ich nie moge podniesc tylko szoruję po podłodze...;/
    W sumie ot moj brzuch chyba w ogole przestał rosnąć, albo sobie musze zrobic zestawienie zdjęć.

21.10.2015 Leon <3
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj z tym przysmakiem , jakis lewus ze mnie i nie wyszedl :D A w dodatku wypadlo mi lekarstwo z szóstki - witaj dentysto na urlopie ! :///

Agaton ja bym mogla polecic mopa obrotowego takiego wirujacego , z tego co widzilam od 27 beda w biedronce za tylko 49 zł ! To jak na nie bardzo fajna cena , to jest moj 3 i juz ostatni , mialam nawet parowego na prad ale nic sie nie rowna z tym , az podlogi myje czesciej niz kiedys , tak ekstra sie tym myje , lekko sprawnie i przyjemnie :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak jest w UK ale mi już wyszły paciorkowce i juz mi lek zapowiedziała że przy porodzie dostanę antybiotyk, jeśli w uk nie zlecaja tego badania wcześniej to pewnie przy porodzie tez nie maja procedury podawania antybiotyku...chociaz ...kto wie:)

21.10.2015 Leon <3
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja tez mopa nie mam wole na kolanach ale tez musze kupic jak będzie dzieciak i myślałam o takim, widziałam kiedyś w Pani Gadżet i w sumie podoba mi sie i niedrogi, a ze mam mało miejsca w mieszkaniu to będzie idealny ;)http://www.solostocks.pl/sprzedaz-produkty/narzedzia-sprzatania-domu/mopy/mop-i-skladane-wiadro-bez-pedala-spin-tastic-mop-2381373

21.10.2015 Leon <3

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak tak tak <3 ja o nim tez mowie , tylko nie taki nowoczesny ze skladanym wiaderkiem , ale chodzi wlasnie o ten okragly :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu mam dokładnie taki sam, nawet kolor sie zgadza :) jest bardzo fajny, bo te z pedałem sie psują dwa razy pedał pękł...

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka super, że masz przetestowany, teraz to juz na pewno go kupię :)

21.10.2015 Leon <3

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nawalam w pedal i nic nie pękło :D chyba masz silniejsza nogę :P.
    Dobrze ze cos się znalazło! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę sie pochwalić swoją Panią hematolog, jestem nią zachwycona!
    Pamiętacie jak sie martwiłam, ze mi anemia wyszła, bo hemoglobina spadła do 10,4... Ginekolog wpisał wtedy w komentarzu, ze anemia i pewnie gdybym byla tylko pod jego opieka to by mi przepisał żelazo... A tak to Pani hematolog zleciła mi jedynie sprawdzenie stężenia żelaza i wit b12 we krwi i powiedziała, ze lekki spadek hemoglobiny jest naturalny w 2 trumestrze ciazy, a wzrasta w 3 i nie ma sensu mnie faszerowac żelazem, bo z dwojga złego niedobór jest mniejszym złem niż nadmiar.
    Oczywiscie okazało sie, ze żelaza mam duzo, wir B12 w normie no i teraz patrzę na moje wyniki z dzisiaj i hemoglobina juz 11,9!!!
    Nawet nie jadłam duzo wołowiny i zielonego :)

madu, szczesliwa_mamusia21, BATTINKA, onka, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa tak byc moze....w samochodzie tez mi sie ta ciężka noga udziela, jeżdzę jak wariatka!

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za info o mopach:) to tez pewnie kupie taki,tylko nie wiem czy ren z Biedronki czy ten co Madu wyslala,bo mniej miejsca zajmuje. Jeszcze z mężem przedyskutuje:) dzieki!

Jaroszka.takich lekarzy to ja lubię:) fajnie,ze na takiego trafilas:)

madu, jaroszka lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka super ze trafilas na takiego lekarza ! :)
    Oj do gazu tez mam ciężka :D

Agaton fajnie ze się zdecydowalas , one na prawdę są super ! :)

Pije szklaneczke mleka , zapuszczam jakiś film i klade się może usne dziś normalnie.... Dobranoc laseczki :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh dziewczynki problem z zebem wyjaśnione i ulga jest ufff jak się cieszę! !!

Co do kolderki to ja nie będę na początku używać chociaż mam kupiona. Będę albo śpiworek albo rożek zobaczymy.

Jeśli chodzi o czkawke u Nas to samo co u Madu lekko czuć pukniecia ale brzuch wtedy się nie rusza.

Tez chodzę jak słonica i na pewno przytyłam w udach bo jak chodzę w sukienkach to mi się uda obcieraja i robią mi się rany

Kupilam ciasto z wiśniami z jednej z lepszych piekarni mowie może jakoś zjem mimo że przez zęba mam ograniczone pole do popisu. A tu dupa ciasto smakuje proszkiem fuj!!!

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc szczęśliwa! :*

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka wiesz co oni tak samo w UK nie robią obowiazkowo przecież glukozy . Ja się o nią pytalam to dostalam odpowiedz od położnej i lekarza , ze jak pobierają co miesiąc krew i wyszła by glukoza w krwi za wysoka wtedy robią ...
    A takto nie trzeba , Ja rodze w Pl wiec nie martwie się o badania paciorkowca ale Ty zapytaj położnej

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia co z tym zębem???

Noooo ja kiedyś miałam szparę miedzy udami, mała bo mała, ale była :) a teraz masakra dwa bale :)

Ciasto z wiśniami wciągnęłabym :) ale smakuje proszkiem to lipa ....

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1375 1376 1377 1378 1379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ