X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka no Ja juz powoli chodze jak kaczucha hahaha ! :D

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jeszcze jedna sprawa:) jutro czeka mnie glukoza, lekarz kazał nic nie jeść od 19, a co z piciem wody?;) można pić?

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kochana bo Ty mieszkasz w UK tak ?

Taaak, w UK. Podobno ten posiew nie jest tutaj obowiązkowy, więc go nie robią. A ja bym poszła prywatnie na takie coś, tylko muszę się zorientować gdzie i jak.

Też już mi ciężko, w nocy przede wszystkim jak mam się obrócić z lewego na prawy bok ;)

wnid9vvjodizjocx.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka,dobrze,ze wszystko juz ok:)
    Maja,mysle ze wode to spokojnie można pic:)
    Ja zdecydowanie poruszam sie jak slonica,zero wdzięku i gracji:)

I mam pytanie. Musze do narodzin dzidzi kupic jakiś porządny mop do podłogi. Czyscioszkami z mężem nie jestesmy i radziliśmy sobie bez,ale przy dziecku go chce podłogę myc,a jak juz kupować sprzęt to porzadny:) co polecacie?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkalnke wody można wypić rano przed i kubek wody w trakcie ;) a w ogóle pić można, przynajmniej ja piłam normalnie jak miałam dzien przed ochote :)

Mi brzuch nie lata jak młody ma czkawke ale jak siedze spokojnie to czuję takie miarowe puk-puk-puk bardzo delikatne przez dłuższy czas, trochę jak pierwsze ruchy :)

Ja jeszcze jak kaczucha nie chodze, no chyba że przegnę i mnie stopy zaczynaja boleć to wtedy jak jakis kuternoga bo nawet ich nie moge podniesc tylko szoruję po podłodze...;/
    W sumie ot moj brzuch chyba w ogole przestał rosnąć, albo sobie musze zrobic zestawienie zdjęć.

21.10.2015 Leon <3
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj z tym przysmakiem , jakis lewus ze mnie i nie wyszedl :D A w dodatku wypadlo mi lekarstwo z szóstki - witaj dentysto na urlopie ! :///

Agaton ja bym mogla polecic mopa obrotowego takiego wirujacego , z tego co widzilam od 27 beda w biedronce za tylko 49 zł ! To jak na nie bardzo fajna cena , to jest moj 3 i juz ostatni , mialam nawet parowego na prad ale nic sie nie rowna z tym , az podlogi myje czesciej niz kiedys , tak ekstra sie tym myje , lekko sprawnie i przyjemnie :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak jest w UK ale mi już wyszły paciorkowce i juz mi lek zapowiedziała że przy porodzie dostanę antybiotyk, jeśli w uk nie zlecaja tego badania wcześniej to pewnie przy porodzie tez nie maja procedury podawania antybiotyku...chociaz ...kto wie:)

21.10.2015 Leon <3
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja tez mopa nie mam wole na kolanach ale tez musze kupic jak będzie dzieciak i myślałam o takim, widziałam kiedyś w Pani Gadżet i w sumie podoba mi sie i niedrogi, a ze mam mało miejsca w mieszkaniu to będzie idealny ;)http://www.solostocks.pl/sprzedaz-produkty/narzedzia-sprzatania-domu/mopy/mop-i-skladane-wiadro-bez-pedala-spin-tastic-mop-2381373

21.10.2015 Leon <3

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak tak tak <3 ja o nim tez mowie , tylko nie taki nowoczesny ze skladanym wiaderkiem , ale chodzi wlasnie o ten okragly :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu mam dokładnie taki sam, nawet kolor sie zgadza :) jest bardzo fajny, bo te z pedałem sie psują dwa razy pedał pękł...

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka super, że masz przetestowany, teraz to juz na pewno go kupię :)

21.10.2015 Leon <3

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nawalam w pedal i nic nie pękło :D chyba masz silniejsza nogę :P.
    Dobrze ze cos się znalazło! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę sie pochwalić swoją Panią hematolog, jestem nią zachwycona!
    Pamiętacie jak sie martwiłam, ze mi anemia wyszła, bo hemoglobina spadła do 10,4... Ginekolog wpisał wtedy w komentarzu, ze anemia i pewnie gdybym byla tylko pod jego opieka to by mi przepisał żelazo... A tak to Pani hematolog zleciła mi jedynie sprawdzenie stężenia żelaza i wit b12 we krwi i powiedziała, ze lekki spadek hemoglobiny jest naturalny w 2 trumestrze ciazy, a wzrasta w 3 i nie ma sensu mnie faszerowac żelazem, bo z dwojga złego niedobór jest mniejszym złem niż nadmiar.
    Oczywiscie okazało sie, ze żelaza mam duzo, wir B12 w normie no i teraz patrzę na moje wyniki z dzisiaj i hemoglobina juz 11,9!!!
    Nawet nie jadłam duzo wołowiny i zielonego :)

madu, szczesliwa_mamusia21, BATTINKA, onka, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa tak byc moze....w samochodzie tez mi sie ta ciężka noga udziela, jeżdzę jak wariatka!

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za info o mopach:) to tez pewnie kupie taki,tylko nie wiem czy ren z Biedronki czy ten co Madu wyslala,bo mniej miejsca zajmuje. Jeszcze z mężem przedyskutuje:) dzieki!

Jaroszka.takich lekarzy to ja lubię:) fajnie,ze na takiego trafilas:)

madu, jaroszka lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka super ze trafilas na takiego lekarza ! :)
    Oj do gazu tez mam ciężka :D

Agaton fajnie ze się zdecydowalas , one na prawdę są super ! :)

Pije szklaneczke mleka , zapuszczam jakiś film i klade się może usne dziś normalnie.... Dobranoc laseczki :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh dziewczynki problem z zebem wyjaśnione i ulga jest ufff jak się cieszę! !!

Co do kolderki to ja nie będę na początku używać chociaż mam kupiona. Będę albo śpiworek albo rożek zobaczymy.

Jeśli chodzi o czkawke u Nas to samo co u Madu lekko czuć pukniecia ale brzuch wtedy się nie rusza.

Tez chodzę jak słonica i na pewno przytyłam w udach bo jak chodzę w sukienkach to mi się uda obcieraja i robią mi się rany

Kupilam ciasto z wiśniami z jednej z lepszych piekarni mowie może jakoś zjem mimo że przez zęba mam ograniczone pole do popisu. A tu dupa ciasto smakuje proszkiem fuj!!!

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc szczęśliwa! :*

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka wiesz co oni tak samo w UK nie robią obowiazkowo przecież glukozy . Ja się o nią pytalam to dostalam odpowiedz od położnej i lekarza , ze jak pobierają co miesiąc krew i wyszła by glukoza w krwi za wysoka wtedy robią ...
    A takto nie trzeba , Ja rodze w Pl wiec nie martwie się o badania paciorkowca ale Ty zapytaj położnej

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia co z tym zębem???

Noooo ja kiedyś miałam szparę miedzy udami, mała bo mała, ale była :) a teraz masakra dwa bale :)

Ciasto z wiśniami wciągnęłabym :) ale smakuje proszkiem to lipa ....

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1375 1376 1377 1378 1379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ