WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko powiedzieć, bo przed ciążą skakała mi waga i raz miałam 47 a drugi raz 50...jakoś w 5tc miałam 50 w między czasie schudłam w I trymestrze do 47 a teraz mam 28tc 52.1 :/
    A mała znowu czka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 23:14

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem bardzo dużo, a waga stoi. I słodycze i tłuste i różne (orzechy włoskie ostatnio często też). Może to jakiś etap taki czy co.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana!
    O 6 jadę na glukozę, morfologie i jeszcze dwa inne wkłucia. Trzymajcie kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 05:41

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana :)

Jak tu was doczytać, jak tyle pieszecie :P?

Fatim, normy dla kobiet w ciąży są zupełnie inne niż te, które masz podane przy wynikach badań np dla krwinek. Jak gin twierdzi, że są ok i nie widzi powodu do niepokoju, to znaczy, że są ok ;)

Ja w 3 trymestrze mniej jeść zaczęłam. Nie chce mi się jakoś. Nie wiem czy to przez upały czy po prostu, ale tyję tyle samo, co i w drugim.. Owoce tylko najchętniej bym jadła i jadła. Pewnie w tym tyg będzie już +10kg, ale to zważę się dopiero w pt i tak.

Wczoraj byliśmy odwiedzić koleżankę, która urodziła msc temu. I moją babcię. Tak mnie zgazowało po obiedzie u babci, że się ledwo ruszałam. Od pt czy czw piję codziennie tę herbatkę na wzdęcia i to jest jakieś zbawienie!

Po długich dyskusjach w weekend z siostrą L i samym L postanowiliśmy wykupić położną na czas porodu. Miało tego nie być, bo 2 tys piechotą nie chodzi, ale zdecydowaliśmy, że chcemy mieć kogoś "na stałe" podczas porodu. Wczoraj zaklepaliśmy termin u poleconej przez moją koleżankę, która położnictwo skończyła :)

Bąbelek, powodzenia!

A, no i witam się w 30. tyg :) I nie bardzo ogarniam czemu nie zmienił się dzień na suwaczkach o.O Musiałam pozmieniać suwaczki, bo poprzednim coś odbiło ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 06:50

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Babelek powodzenia.

U mnie aktualnie prawie 11kg na plus ale od ostatniego miesiąca przytyłam tylko 2kg wiec chyba już powoli waga stopuje.
    Mnie też nie chce się jeść tak jak wcześniej teraz jem małe posiłki i w ogóle za dużo się nie mogę oobjesc.

Zakocona ja rozmawiałam z moim ginekologiem co do położnej i potwierdził moje spostrzeżenia co do jednej z nich wiec juz ostatecznie decyzja zapadła tez wykupuje.

Ja oczywiście nie wyspana i to wiecie przez co? Przez kolesia który jak głupi około 3 godziny chodził około bloku i wolał swojego psa który mu uciekł ;/ jestem wściekła! !

l22nhdgeccid541p.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey.

Nie nadrobię...wczoraj składaliśmy kabine i brodzik ladnie stał to się w nim kąpałam w końcu głęboki z jakiegoś powodu brany...

Dzisiejsza akcja hehe...R w nocy co rusz niby kopał kartony od kabiny bo przy łóżku leżą no i ok...ale rano po jego odjezdzie przyszedł Kocik i już słyszał coś w yych kartonach...jak ja się bałam że to mysz...ale niestety kot nie potrafił znaleźć jej...i nagle w grzejnik coś uderzyło pod moją poduchą ..jejku bałam się że skoczy na mnie a tu okazało się że....to tylko żaba....hmmm przez tarasowe wskoczyła wczoraj...

Na wizyte ok 9 jade po numerek...u mnie +6kg ale ja już początkową wagę miałam dużą...

Bąbelek powodzenia:*

Dzisiaj mam nadzieje że przyjedzie do tego sklepu ten tyn za kabine bo nie możemy nic robić bez niego...jakoś R nie widzi sie przesuwać ze mną całą kabine...a samo położenie tynku zajmie pare dni...ehhh...ide jeszcze spać a potem na miasto. Pare rzeczy do szpitala musze kupić i może też do lumpka skoczę ;)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, wczoraj o 17 pojechalismy na sesje w plener, na poczatku miala byc to slubna sesja ale ze na ostatnia cheile to wyszlo to nie bedzie slubnej. No trudno, taka tez fajna pamiatka ciazowa bedzie ;) przeszczesliwa po wczorajszej wizycie chwale sie wszystkim dookola moim synkiem <3 <3<3<3 kocham go ponad wszystko.
    Dzis male zakupy i pakowanie. Na wage nie staje nie chce sie zalamywac :/
    Milego dzionka :*

Nynusia, BATTINKA lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Ja dziś noc również fatalna miałam , ani to przekrecic się , ani to usnac mimo , ze oczy juz ledwo się trzymały uchylone ! Szok , meczarnia jakich malo ! :(
    Do 2 w nocy porody ogladalam przy tym zasnąć probowalam również i co ? I NIC !
    Mały jakoś wczoraj był mega nisko osadzony ze w pochwie czulam jego ruchy ale miałam wrażenie jakby w momencie pewnym zaplątał się w jakiś nerw albo cos bo tak ni z gruchy mnie takie ciągnięcie w pipce właśnie w tym miejscu co był złapalo ze musiałam jakoś tam go delikatnie przesunąć i ustało jak ręką odjal !
    W każdym bądź razie był tak nisko osadzony ze dosłownie co 10 minut wstawalam siku , jeszcze dosikac się nie mogłam momentami ale dla aaaaa aaaaaa jestem przez to , ze mam noc zawalona ! Strasznie , nie cierpie marnowac dnia na sen ale muszę się przespać bo nie będę funkcjonowac inaczej ... :x pogoda jeszcze licha , pochmurno wiec oooo kaszana

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Ja od pewnego czasu zaczynam myśleć, że coś jest nie tak z moją wagą. Boję się, że za mało tyję i nie wiem czy na sam koniec mi poprostu strzeli waga do góry czy mam się czym martwić. Czekam do piątkowej wizyty i zaczynam się denerwować :/
    Fatim, nie chciałam polubić, przez przypadek klinęłam na telefonie.

Nie przejmuj sie tym, że mało przybierasz, jesli mała rośnie tak jak trzeba to Twój organizm wie co robi :) Nie sądze żeby Ci waga wystrzeliła tak nagle na ostatniej prostej.

21.10.2015 Leon <3
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona przestań z tym marnowaniem dnia na sen, jak trzeba to śpij!
    Jak sie mały urodzi to juz nie będziesz miała wiele takich okazji :)

Dzien dobry, tak w ogóle!

Maz pojechał do pracy, ja zazylam lek na tarczyce i teraz odczekuje pół godzinki w łóżeczku z Wami zanim zjem śniadanko :)
    Zakocona do kiedy trzeba wybrać położna? I kiedy sie płaci? Mam nadzieje, ze nie teraz? Bo ja jestem totalnie splukana, mimo ze pensji jeszcze nie dostałam, ale juz wiem, ze nic z niej nie zostanie...

relgh371crdcdbv2.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    jak to tak sie balas, ze bedzie chlopiec?
    Oj no może trochę źle to ujęłam, jednak od zawsze upierałam się na córkę i jakoś tak zawsze bardziej "wolałam" dziewczynki. Co nie znaczy, że bym się nie cieszyła z synka.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorąc pod uwagę jak zdrową dietę ma Fatim, to w ogóle bym się nie przejmowała :P

aanaa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny:-) troche mnie tu nie bylo. Przeczytalam tylko kilka ostatnich stron... A u mnie goście i takie tam.

Fatim u mnie dlugo bylo 3kg na plusie aż tu nagle 2tyg temu waga wystrzelila I juz niestety mam prawie 6kg na plusie. Nie przejmuj sie, tak jak pisaly dziewczyny, twój organizm wie co robi. Ciesz się tym, ze nie przybierasz dużo. Po porodzie będziesz wygląda idealnie :-)

Jesli chodzi o witaminki to ja tez biorę OmegaMad Optima Forte i morfologię mam w normie. Dla kobiet w ciąży te normy sa inne. W tym miesiącu miałam hemoglobiny 11,7 czy 11,8. Jedynie dostałam jakies globulki, bo w moczu miałam krwinki białe chyba 6-8 a norma jest do 5. Dzisiaj ostatnia z 10 globulek zostala do wzięcia i powtorne badanie. W pierwszej ciąży non stop cos z moczem miałam nie tak a w tej dopiero teraz cos tam jest do wyregulowania.

A jesli chodzi o ruchy, to mnie Ala wczoraj wystraszyla. Zwykle budzi mnie kolo 6 kopniakami a wczoraj budzę sie o 8 a tu nic. Przed 9 śniadanie i nic. Dopiero jak zjadłam ciastko z czekolada, to łaskawie sie poprzeciagala. Za to nadrobila wieczorem, bo starsza corka aż sie smiala jak mi sie brzuch ruszal od jej wariacji a pod zoladkiem miałam tak obolole ze mocniejszy dotyk sprawial bol. Ale to juz nie pierwszy raz tak mam. Ale zauważam ze u mnie juz mniej kopniaków a więcej wypychania i rozpychania... W pozycji polsiedzacej macica wbija mi sie juz w zebra.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, zobaczymy co powie lekarz w piątek. Dziewczyny wydiadam już psychicznie, czuję się jak samotna matka w ciąży a mój mąż sprawia tylko, że bez przerwy żyję w stresie i płaczę. Nie wiem czy nie powinnam się wyprowadzić i go zostawić już raz na zawsze. Kilka razy się wyprowadzałam, więc on nie traktuje tego poważnie, bo zawsze wracałam, za każdym razem przeprasza i mówi żeby, dała mu szansę, że się zmieni lub, że to ostatnie dni kiedy się tak zachowuje i żebym wytrzymała a ja nawet teraz myśląc o tym ryczę. Nie wiem już co robić, przez niego dziecko będzie nerwowe... Wsytd mi przed rodzicami tyle razy się wyprowadzać, nawet teściowa w pewnym momencie powiedziała, że to nie jest normalne, że ciągle się wyprowadzam i coś jest nie tak, z tym, że ona będzie myśleć, że to przez moje hormony, bo to jej synek. Mój ojciec za każdym razem kiedy się do nich wyprowadzam naciska, zebym pogodziła się z mężem i wróciła. Najgorsze jest to, że nie mamżadnych środków do życia.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Zakręcona przestań z tym marnowaniem dnia na sen, jak trzeba to śpij!
    Jak sie mały urodzi to juz nie będziesz miała wiele takich okazji :)

Dzien dobry, tak w ogóle!

Maz pojechał do pracy, ja zazylam lek na tarczyce i teraz odczekuje pół godzinki w łóżeczku z Wami zanim zjem śniadanko :)
    Zakocona do kiedy trzeba wybrać położna? I kiedy sie płaci? Mam nadzieje, ze nie teraz? Bo ja jestem totalnie splukana, mimo ze pensji jeszcze nie dostałam, ale juz wiem, ze nic z niej nie zostanie...
    Jaroszka, to zależy od położnej kiedy sie ja "rezerwuje". Ja dzwonilam w kwietniu/ maju i czesc z nich miało juz porezerwowane terminy ( czy ludzie juz w pierwszych tygodniach ciazy je rezerwują??). Płaci sie po porodzie i to nie do ręki- wplacasz "cegielke" na szpital.
    Tak przynajmniej jest na Żelaznej.
    I dzien dobry tak w ogóle!;)

jaroszka lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czasem czuje w okolicach żołądka takie naciaganie jakby jak stoję, chodze...tez tak macie?

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatum, może pogadaj z nim, ze teraz to juz nie żarty, ze myślisz coraz poważniej o rozstaniu...moze sie jakos ogarnie... No nie wiem, no... Nigdybnie musialam podejmowac takich decyzji ;(

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Ja od pewnego czasu zaczynam myśleć, że coś jest nie tak z moją wagą. Boję się, że za mało tyję i nie wiem czy na sam koniec mi poprostu strzeli waga do góry czy mam się czym martwić. Czekam do piątkowej wizyty i zaczynam się denerwować :/

Mi przez miesiąc przybrało tylko 0,5kg, a potem waga znów ruszyła i teraz +1kg w ciągu 2 tygodni. Nie ma czym się martwić :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim ja tez jestem za powazna rozmową. Tylko dialog moż scementować związek.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, trzeba dzwonić do położnych i pytać czy mają terminy. Umowę się podpisuje jakoś 4 tyg przed porodem. My będziemy dzwonić ponownie do tej zaklepanej dla nas koło 33-34 tyg. Ona również porody domowe przyjmuje, więc wiem, że będzie chciała nam pomóc urodzić jak najbardziej naturalnie :)

jacusianka, przypomnij mi, która to twoja?

jaroszka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 1396 1397 1398 1399 1400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: