WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim niechcący polubiłam Twój post....sorrki.

Możesz Ty jakoś wyegzekwować od swoich znajomych ta kasę? W końcu jesteś w ciazy i potrzebujecie kasy dla dziecka....niech Ci chociaż czesc ten koleś co 3 000 tysie wisi odda....ludzie to naprawdę nie maja w sobie empatii....

madu, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa, paracetamol, masowanie skroni, zimne okłady, duuuuuuuużo wody.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    kawa, paracetamol, masowanie skroni, zimne okłady, duuuuuuuużo wody.
    pije wodę cały czas, kawy się zaraz napiję, ogólnie piję bo mam niskie ciśnienie w ciąży, całą noc masowałam skronie. Słyszałam, że paracetamol w ciąży można? Ale ile jedną tabletkę?

• madu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem kilka tabletek na dobę, ale ile to dokładnie nie wiem 3- chyba jakoś tak:)

21.10.2015 Leon <3
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla - może ząb 8 Ci wychodzi? jak szczęka i skronie bolą?
    a mnie jak szczęka mrowi to znak że będzie migrena (mam taki zapowiadacz).
    Miałam też podobnie jak miałam zapalenie zatok szczękowych i czołowych - ale to wiesz, katar i chorobę czułam.
    Teraz mam czasem bóle głowy ale raz na jakiś czas :).

jacusianka - jak jesz jeszcze późną kolację to nie głodzisz i ketonów nie będzie ;).
    Ja mam paski do badania ketonów w moczu i 2 razy je miałam w małej ilości ale domyślałam się że tak będzie bo wieczorem nic nie jadłam i głodna byłam ;).

Fatim - właśnie, kiedy jak nie teraz odzyskać te pieniądze ;), powiedzcie im że w obecnej Waszej sytuacji ich potrzebujecie i zapytajcie kiedy dadzą radę Wam je zgromadzić?

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka spoko kombinezon, to taki co sie wklada w fotelik prawda? Czyli bezpieczny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 10:59

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Przepraszam was za smuty, ale musiałam z siebie to wyrzucić a nie mogę z nikim o tym porozmawiać :/
    Fatim, wszystko przez kasę, on się stresi i Ty też. My też ostatnio borykamy się z problemami finansowymi i jestem cała w nerwach, bo jeszcze tyle rzeczy brakuje dla dzidzi. W dodatku jak go proszę, żeby w końcu dał mi wykaz ile zarabia min. miesięcznie to się doprosić nie mogę. A dużo nie zarabia mimo, że to Niemcy. Już też go straszę, że wyjadę do Polski do rodziców dopóki on nie ogarnie tu sytuacji. Był moment, że miałam 2e w portfelu na 3 dni. Niestety różowo nie jest, a smutne, że to właśnie przez te durne pieniądze.
    W dodatku też czuję się samotnie, dlatego cieszę się, że mamy to forum :)

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha 8 ząb mądrości tak? :D nie ma mowy!! wybija się ze 4 lata i jakoś nie może. Miewam czasem takie bóle, ale nie całą dobę i to trzy dni!

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, tak myśle ;) zastanawiam sie tylko nad rozmiarem...:) a condo oddawania kasy wiem cos na ten temat:/ moj maz pozyczyl bylej ( jeszcze przed nami:) ponad 10 tys. Do tej pory oddala :/ z jednej strony noe chce sie wtrącać, bo to było przed nami...a z drugiej ladka wykorzystuje jego dobre serce:/ bo jak on mowi: "jakby miała to by oddała"... Jenyy...aż mi sie cisnienie podniosło na sama myśl;/

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę, że nie jestem jedyna. Mojego w pracy wyorzystują, wyzyskują i jeszcze w ch.ja robią. Ostatnio sprawdziłam stan konta i sie przeraziłam, dlatego kazałam mu w końcu powiedzieć ile on wreszcie zarabia. W końcu to też moja sprawa, na co sobie mogę pozwolić (w sumie to o jedzenie chodzi, bo o niczym innym nie ma mowy). No i kazałam mu pójść do biura sprawdzić, czy dobrze mu pensję wypłacili. Wczoraj poinformował mnie, że w biurze mówili, że wszystko jest w porządku, więc skoro tak to mnie oszukał. Naopowiadał moim rodzicom jaką ma pensję, a zarabia 2/3 z tego. O odłożeniu na meble mowy nawet nie ma

• ss Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka moim zdaniem bardzo fajny pomysl z tym kombinezonem, ja co prawda dostalam bardzo podobny ale dopiero jak go dostalam to docenilam jaka fajna rzecz i mysle ze na 100%sie przyda;) wiec ciesze sie z niego jak glupia;))

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, a ty którą wybrałaś? Ja Elizę Leoniuk.

onka, wróciłam od internisty. Babka mnie zbadała, powiedziała, że pewnie ciąża tak to tętno serca przyspiesza, ale dała skierowanie na EKG, które od razu zrobiłam. Wszystko jest w porządku u mnie. Ot fizjologia ciąży po prostu.

No i się dowiedziałam, że nie tylko magnez hamuje wchłanianie żelaza, ale i nabiał. Spoko.. Teraz dostałam receptę na żelazo i mam brać je na czczo, 3h nie jeść potem nabiału i bez magnezu. Raz dziennie.

Fatim, współczuję sytuacji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 11:19

onka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Ciężko powiedzieć, bo przed ciążą skakała mi waga i raz miałam 47 a drugi raz 50...jakoś w 5tc miałam 50 w między czasie schudłam w I trymestrze do 47 a teraz mam 28tc 52.1 :/
    A mała znowu czka :)
    Fatim u mnie identyczna sytuacja. Waga z lutego 49,6 kg, waga z soboty 52,9 kg. I tez schudlam w 1 trym. Do 47 kg.
    Jem co 2h, zaczelam slodzic herbate, jesc slodkosci i waga nie skacze do gory.

Bardzo Ci wspolczuje klopotow finansowych. Ale to sa przejsciowe klopoty, dacie rade, zobaczysz. U nas tez sie nie przelewa, od sierpnia dojda nam raty kredytu, zarabia tylko maz i tez bedzie ciezko. A czy rodzice nie mogliby Was wesprzec jakos finansowo? Albo chociaz 'jedzeniowo'?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 11:21

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba bierze jakaś choroba ;/ Wczoraj B. chodził i marudził, że go głowa boli i w gardle drapie a dziś od rana ja się źle czuję :( chyba mam początki kataru a i małą chrypkę też zauważyłam rano. Do tego czuję się jakbym miała mieć temperaturę :( A muszę iść dziś na zakupy...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak jak mowicie przez pieniadze zawsze jakies niesnaski:(wszystko sie kreci wokol tego cholerstwa i choc mowia ze szcześcia nie daja to człowiek spokojniejszy jak sa...tez mysle fatim ze macie okazje odzyskac wlasnie teraz te pieniadze,spodziewacie sie dziecka i nie oszukujmy sie kazdy wie ze pieniadze wtedy potrzebne,chocby tylko najpotrzebniejsze rzeczy ale trzeba cos kupic maluchowi.tez mysle rozmowa rozmowa irozmowa.nieraz facetowi trzeba wszystko wyoślić bo nie pojmie

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona wybrałam Jole Milek :)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    A mnie chyba bierze jakaś choroba ;/ Wczoraj B. chodził i marudził, że go głowa boli i w gardle drapie a dziś od rana ja się źle czuję :( chyba mam początki kataru a i małą chrypkę też zauważyłam rano. Do tego czuję się jakbym miała mieć temperaturę :( A muszę iść dziś na zakupy...

Wiedzma szybko herbata z imbirem, cytryna i miodem! To początek, wiec możesz jeszcze zahamować! Witamina c !!!

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja juz sie szykuje na usg!!! Dam znać po!

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona a moge wiedziec jakie masz to tetno?bo ja tez mam z tym oststnio problem,ale upaly robia swoje,cisnienie niskie, a tetno wysokie.zle sie przy tym czuje ale nic nie poradze,jak juz sie ochladza to czuje od razu ulge.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś na EKG wyszło 87, o dziwo dość niskie. Wczoraj w duchocie, jak sobie zmierzyłam miałam 107. Przeważnie koło 90-110 mam. Lekarka powiedziała, że w ciąży i do 120 może dochodzić, i dalej to jako norma jest określane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 11:37

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 1398 1399 1400 1401 1402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ