Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
W moim szpitalu od dawna za znieczulenie się nie płaci, ale boję się, że będą jedną z wielu rodzących i zanim do mnie trafią, będzie już za późno na znieczulenie. Będę musiała porozmawiać o tym z moją położną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 21:24
-
Cześć dziewczyny,
wróciłam dzisiaj ze szpitala na szczęscie w dwupaku, czuje się w miare dobrze, mam duuużo leżeć i odpoczywać.
Ze względu na to że jestem szczupła brzuch mam praktycznie cały czas twardy bo mój syn nie ma miejsca, zdarzają się napinania ale nie są niebezpieczne, nie robi się rozwarcie ani nie skraca szyjka ale jak to lekarz powiedział to jest moment. Dostałam kroplówkę z magnezem w jeden dzień bo było ciężko. Byłam badana 3 razy w ciągu tyg, jeden lekarz nie był zbytnio delikatny, ale przeżyłam. Niestety wyszly mi złe wyniki posiewu moczu - liczne bakterie i z różnych rodzai więc dzisiaj mnie cewnikowali. Bardzo nieprzyjemne ale da się przeżyć. Na wyniki czeka się min 5 dni więc zapytałam czy mogę iść do domu bo dostaje tylko luteine i hemofer ( na anemie ) więc się zgodzili.
Teraz jestem juz w domku i odpoczywamNa wizyte do mojego lekarza ide 4 sierpnia.
Niestety nie nadrobie was bo w tydzien mnóstwo napisałyście. Mam nadzieję że wszytsko u was w porządku, czujecie się świetnie, upały was nie męczą a wasze Maleństwa dają o sobie znać swoimi kochanymi ruchami -
Cześć dziewczyny! Przez dłuższy czas Was nie podczytywałam niestety, więc nie bardzo wiem, co się u Was dzieje... Nat_alia miło, że możesz już odpocząć w domku.
Pojechaliśmy z mężem do rodziców na wieś, a oni zabrali nas nad morze (do Sztutowa) na 4 dni, więc trochę wakacji w tym roku miałam. W przyszły weekend pewnie przejedziemy się jeszcze do Krakowa, trzeba korzystać póki jeszcze można
W zeszłym tygodniu byłam na comiesięcznej wizycie i hemoglobina i hematokryt lecą mi na łeb na szyję - Pani doktor kazała jeść wątróbkę cielęcą, niedobrze mi na samą myślKazała też brać witaminki - Omegamed Optima Forte - czy któraś może miała do czynienia i może wyrazić swoją opinię na ich temat?
Z pozytywnych wieści - bałam się, że po glukozie wyjdzie mi cukrzyca, bo od kilku lat cukier na czczo miałam między 95 a 105, a tu trach... na czczo 77!!!, po 1h 130, a po 2h 111, więc jest cacy. Ta ciąża ma na mnie zbawienny wpływ
Nie mogę się doczekać USG 5 sierpnia, podejrzę może trochę moją Nastusię, mam nadzieję, że nie okaże się być chłopcemA tak właściwie to USG mam zlecone w celu sprawdzenia szyjki - coś w niej jest, cytologia wyszła ok, ale pani doktor podejrzewa polip
Czy może któraś z Was miała taki problem? Boję się, co tam siedzi i czy nie przeszkadza mojej córeczce...
nat_alia lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczynki za miłe słowa :)Faktycznie młoda duża juz
U mnie w szpitalu mogą odmówić zzo w dwóch przypadkach 1. Jak juz jest za duże rozwarcie 2. Jeśli kobieta ma terminowo planowany poród a nie odbyła konsultacji anestezjologicznejszczesliwa_mamusia21, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
Aleksandra90 wrote:Cześć dziewczyny! Przez dłuższy czas Was nie podczytywałam niestety, więc nie bardzo wiem, co się u Was dzieje... Nat_alia miło, że możesz już odpocząć w domku.
Pojechaliśmy z mężem do rodziców na wieś, a oni zabrali nas nad morze (do Sztutowa) na 4 dni, więc trochę wakacji w tym roku miałam. W przyszły weekend pewnie przejedziemy się jeszcze do Krakowa, trzeba korzystać póki jeszcze można
W zeszłym tygodniu byłam na comiesięcznej wizycie i hemoglobina i hematokryt lecą mi na łeb na szyję - Pani doktor kazała jeść wątróbkę cielęcą, niedobrze mi na samą myślKazała też brać witaminki - Omegamed Optima Forte - czy któraś może miała do czynienia i może wyrazić swoją opinię na ich temat?
Z pozytywnych wieści - bałam się, że po glukozie wyjdzie mi cukrzyca, bo od kilku lat cukier na czczo miałam między 95 a 105, a tu trach... na czczo 77!!!, po 1h 130, a po 2h 111, więc jest cacy. Ta ciąża ma na mnie zbawienny wpływ
Nie mogę się doczekać USG 5 sierpnia, podejrzę może trochę moją Nastusię, mam nadzieję, że nie okaże się być chłopcemA tak właściwie to USG mam zlecone w celu sprawdzenia szyjki - coś w niej jest, cytologia wyszła ok, ale pani doktor podejrzewa polip
Czy może któraś z Was miała taki problem? Boję się, co tam siedzi i czy nie przeszkadza mojej córeczce...
-
Ss - podaję jak mi spadały wyniki w ciągu 3 badań - w 8, 24 i 26 tygodniu.
Hemoglobina: 12.6 / 11.1 / 10.2
Hematokryt: 37 / 32.9 / 30.8
Jak to wygląda u Ciebie?
Ja nie dostałam samego żelaza tylko w tym Omegamed... nie wiem, czy to dobrze? Możesz się podzielić tymi produktami, które warto jeść? Może znalazłabym coś dla siebie, bo wątróbka raczej u mnie nie przejdzie -
Aleksandra popros o skierowanie na poziom zelaza we krwi i witaminy B12. Ja miałam taka sytuację w zeszłym miesiacu hemoglobina 10,4, a teraz mam 11,9 bez brania zelaza i jedzenia specjalnego...
kilka postó wczesniej pisalam, ze moja Pani Hematolog powiedziala, ze spadek hemoglobiny w ciazy jest charakterystyczny dla 2 trymestru i wzrata w 3...no i w sumie u mnie sie to sprawdzilo -
Aleksandra90 to masz stwierdzoną juz anemię? Hmmm wynik 10 to jak się nie mylę to jest na granicy wiec jeszcze możesz zadziałać.
Też taki miałam a teraz mam 11.6dr mi nic nie mówił ze jest anemia. Ale kazał kupic Vegevit B12 i Falvit Mama. Piłam troche soku z buraków i dużo dużo natki pietruszki bo tez ma żelazo. Co jeszcze jadłam suszone morele i żółtka jaj.
No jakimś cudem poprawily mi się wyniki więc coś w tym musi być.
-
Mikejla wrote:nat_alia witam
jestem tu od niedawna.
dobrze, że jesteś w domku i jest ok, ale co się działo?
- ból brzucha - pieczenie
- napinania
mój lekarz bał się że łożysko się odkleiło i kazał natychmiast się spakowac i jechac na izbę, na szczęście z łożyskiem wszystko ok -
Dziewczyny co może oznaczać w morfologii za niski wynik hemoglobiny,hematokrytu i limfocytów a za wysoki leukocytów i neutrofili ?
Nie sprawdzam w necie, bo mi już jakieś białaczki i rzucawki wychodzą
Myślicie, że to infekcja lub anemia ? A może to przez długotrwały stres ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 21:24
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie
Lekarka nie stwierdziła anemii, ani jakoś bardzo mocno się wynikami nie przejęła, spytała tylko ile razy dziennie jem i czy jem mięso. Skoro mówicie, że w III trymestrze powinno być lepiej to się cieszę, idę na kolejne badania w przyszły piątek więc mam nadzieję, że będzie lepiej
Ale suszone morele - czemu nie, wołowinka w sumie też nie jest zła. Czy żółtka w jajku na miękko się liczą, czy w wyższej temperaturze tracą właściwości?