X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jakie pazerne państwo:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu od dawna za znieczulenie się nie płaci, ale boję się, że będą jedną z wielu rodzących i zanim do mnie trafią, będzie już za późno na znieczulenie. Będę musiała porozmawiać o tym z moją położną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 21:24

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem , ze nic nie ma za darmo na świecie ale juz momentami te ceny za WSZYSTKO to porażka , ciągną z ludzi ile można w zamian za to dają tak na prawdę gowno

BATTINKA lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    wróciłam dzisiaj ze szpitala na szczęscie w dwupaku, czuje się w miare dobrze, mam duuużo leżeć i odpoczywać.
    Ze względu na to że jestem szczupła brzuch mam praktycznie cały czas twardy bo mój syn nie ma miejsca, zdarzają się napinania ale nie są niebezpieczne, nie robi się rozwarcie ani nie skraca szyjka ale jak to lekarz powiedział to jest moment. Dostałam kroplówkę z magnezem w jeden dzień bo było ciężko. Byłam badana 3 razy w ciągu tyg, jeden lekarz nie był zbytnio delikatny, ale przeżyłam. Niestety wyszly mi złe wyniki posiewu moczu - liczne bakterie i z różnych rodzai więc dzisiaj mnie cewnikowali. Bardzo nieprzyjemne ale da się przeżyć. Na wyniki czeka się min 5 dni więc zapytałam czy mogę iść do domu bo dostaje tylko luteine i hemofer ( na anemie ) więc się zgodzili.
    Teraz jestem juz w domku i odpoczywam :) Na wizyte do mojego lekarza ide 4 sierpnia.

Niestety nie nadrobie was bo w tydzien mnóstwo napisałyście. Mam nadzieję że wszytsko u was w porządku, czujecie się świetnie, upały was nie męczą a wasze Maleństwa dają o sobie znać swoimi kochanymi ruchami :)

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia witam :) jestem tu od niedawna.
    dobrze, że jesteś w domku i jest ok, ale co się działo?

nat_alia lubi tę wiadomość

• Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Przez dłuższy czas Was nie podczytywałam niestety, więc nie bardzo wiem, co się u Was dzieje... Nat_alia miło, że możesz już odpocząć w domku.

Pojechaliśmy z mężem do rodziców na wieś, a oni zabrali nas nad morze (do Sztutowa) na 4 dni, więc trochę wakacji w tym roku miałam. W przyszły weekend pewnie przejedziemy się jeszcze do Krakowa, trzeba korzystać póki jeszcze można :-)

W zeszłym tygodniu byłam na comiesięcznej wizycie i hemoglobina i hematokryt lecą mi na łeb na szyję - Pani doktor kazała jeść wątróbkę cielęcą, niedobrze mi na samą myśl :-/ Kazała też brać witaminki - Omegamed Optima Forte - czy któraś może miała do czynienia i może wyrazić swoją opinię na ich temat?

Z pozytywnych wieści - bałam się, że po glukozie wyjdzie mi cukrzyca, bo od kilku lat cukier na czczo miałam między 95 a 105, a tu trach... na czczo 77!!! :-D , po 1h 130, a po 2h 111, więc jest cacy. Ta ciąża ma na mnie zbawienny wpływ :-)

Nie mogę się doczekać USG 5 sierpnia, podejrzę może trochę moją Nastusię, mam nadzieję, że nie okaże się być chłopcem ;-) A tak właściwie to USG mam zlecone w celu sprawdzenia szyjki - coś w niej jest, cytologia wyszła ok, ale pani doktor podejrzewa polip :-/ Czy może któraś z Was miała taki problem? Boję się, co tam siedzi i czy nie przeszkadza mojej córeczce...

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki za miłe słowa :)Faktycznie młoda duża juz ;)

U mnie w szpitalu mogą odmówić zzo w dwóch przypadkach 1. Jak juz jest za duże rozwarcie 2. Jeśli kobieta ma terminowo planowany poród a nie odbyła konsultacji anestezjologicznej

szczesliwa_mamusia21, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super ze jesteś w domku! Odpoczywaj dużo kochana :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia najważniejsze że jesteście w dwupaku i synek m się dobrze.
    Na bakterie pewnie dostaniesz antybiotyk tak jak ja miałam i będzie ok. Trzymaj się i wypoczywaj w domku

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona tak dokładnie jest jak opisałaś...standard zycia w Polsce jest na bardzo niskim poziomie, a do tego wszędzie wyzysk, wyzysk i jeszcze raz wyzysk..

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia witamy z powrotem :*

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 wrote:
    Cześć dziewczyny! Przez dłuższy czas Was nie podczytywałam niestety, więc nie bardzo wiem, co się u Was dzieje... Nat_alia miło, że możesz już odpocząć w domku.

Pojechaliśmy z mężem do rodziców na wieś, a oni zabrali nas nad morze (do Sztutowa) na 4 dni, więc trochę wakacji w tym roku miałam. W przyszły weekend pewnie przejedziemy się jeszcze do Krakowa, trzeba korzystać póki jeszcze można :-)

W zeszłym tygodniu byłam na comiesięcznej wizycie i hemoglobina i hematokryt lecą mi na łeb na szyję - Pani doktor kazała jeść wątróbkę cielęcą, niedobrze mi na samą myśl :-/ Kazała też brać witaminki - Omegamed Optima Forte - czy któraś może miała do czynienia i może wyrazić swoją opinię na ich temat?

Z pozytywnych wieści - bałam się, że po glukozie wyjdzie mi cukrzyca, bo od kilku lat cukier na czczo miałam między 95 a 105, a tu trach... na czczo 77!!! :-D , po 1h 130, a po 2h 111, więc jest cacy. Ta ciąża ma na mnie zbawienny wpływ :-)

Nie mogę się doczekać USG 5 sierpnia, podejrzę może trochę moją Nastusię, mam nadzieję, że nie okaże się być chłopcem ;-) A tak właściwie to USG mam zlecone w celu sprawdzenia szyjki - coś w niej jest, cytologia wyszła ok, ale pani doktor podejrzewa polip :-/ Czy może któraś z Was miała taki problem? Boję się, co tam siedzi i czy nie przeszkadza mojej córeczce...
    Kochana a mozesz mi napisac na jakim poziomie masz hematokryt i hemoglobine? Bo ja tez mam anemie ale podobno nie duza i w ciazy sie bardzo czesto zdaza, mam brac zelazo i dostalam rozpiske co warto jesc.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss - podaję jak mi spadały wyniki w ciągu 3 badań - w 8, 24 i 26 tygodniu.

Hemoglobina: 12.6 / 11.1 / 10.2
    Hematokryt: 37 / 32.9 / 30.8

Jak to wygląda u Ciebie?

Ja nie dostałam samego żelaza tylko w tym Omegamed... nie wiem, czy to dobrze? Możesz się podzielić tymi produktami, które warto jeść? Może znalazłabym coś dla siebie, bo wątróbka raczej u mnie nie przejdzie :-/

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra popros o skierowanie na poziom zelaza we krwi i witaminy B12. Ja miałam taka sytuację w zeszłym miesiacu hemoglobina 10,4, a teraz mam 11,9 bez brania zelaza i jedzenia specjalnego...
    kilka postó wczesniej pisalam, ze moja Pani Hematolog powiedziala, ze spadek hemoglobiny w ciazy jest charakterystyczny dla 2 trymestru i wzrata w 3...no i w sumie u mnie sie to sprawdzilo :)

relgh371crdcdbv2.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 to masz stwierdzoną juz anemię? Hmmm wynik 10 to jak się nie mylę to jest na granicy wiec jeszcze możesz zadziałać.
    Też taki miałam a teraz mam 11.6 :) dr mi nic nie mówił ze jest anemia. Ale kazał kupic Vegevit B12 i Falvit Mama. Piłam troche soku z buraków i dużo dużo natki pietruszki bo tez ma żelazo. Co jeszcze jadłam suszone morele i żółtka jaj.
    No jakimś cudem poprawily mi się wyniki więc coś w tym musi być.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    nat_alia witam :) jestem tu od niedawna.
    dobrze, że jesteś w domku i jest ok, ale co się działo?
    witaj mikejla :)
    - ból brzucha - pieczenie
    - napinania

mój lekarz bał się że łożysko się odkleiło i kazał natychmiast się spakowac i jechac na izbę, na szczęście z łożyskiem wszystko ok :)

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak nie lubisz watrobki to jedz wolowinke :) ja biore tylko regularnie Femibion - tam jest tez żelazo.

relgh371crdcdbv2.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co może oznaczać w morfologii za niski wynik hemoglobiny,hematokrytu i limfocytów a za wysoki leukocytów i neutrofili ?
    Nie sprawdzam w necie, bo mi już jakieś białaczki i rzucawki wychodzą :/
    Myślicie, że to infekcja lub anemia ? A może to przez długotrwały stres ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 21:24

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim przeczytaj mój post na poprzedniej stronie :) apropos hemoglobiny i hematokrytu.

relgh371crdcdbv2.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie :-) Lekarka nie stwierdziła anemii, ani jakoś bardzo mocno się wynikami nie przejęła, spytała tylko ile razy dziennie jem i czy jem mięso. Skoro mówicie, że w III trymestrze powinno być lepiej to się cieszę, idę na kolejne badania w przyszły piątek więc mam nadzieję, że będzie lepiej :-) Ale suszone morele - czemu nie, wołowinka w sumie też nie jest zła. Czy żółtka w jajku na miękko się liczą, czy w wyższej temperaturze tracą właściwości?

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ