Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do objawow to bolavmnie piersi, rano i w nocy strasznie mnie mdli i mam uderzenia gorąca szczegolnie w kolejce w sklepie. Na szczescie nie czuje zmęczenia bo pokibjestem w pracy nie moge sobie na to pozwolic
A wlasnie dziewczyny jestescie Pracujace? Jesli tak to kiedy zamierzacie isc na zwolnienie? -
Dzięki Asiu ja już zamierzam nie wracać do pracy... zresztą u mnie ze względu na pracę przed komputerem muszą ustawowo skrócić dniówkę kobiecie w ciąży do 4h dziennie, a płacić tyle samo co za 8 h i dowiedziałam się, że kazali wczoraj iść innej dziewczynie z mojej pracy na L4 z powodu ciąży... bo nie opłaca im się inaczej
-
Dziewczyny,jestem z sierpniowek ale pozwole sie wtracic. Jezeli powiecie teraz o ciazy to pracodawca moze was zwolnic,dopiero od ktoregos tygodnia kobieta w ciazy jest chroniona przwd zwolnieniem,ale na takim etapie na jakim wy jestescie maja niestety do tego prawo..
-
Na razie szukam i nie widzę terminów, do kiedy pracodawca może zwolnić. Jeśli któraś będzie miała informację, wklejajcie. Na razie znajduję tylko takie zapisy:
"W przypadku, gdy pracodawca złożył pracownicy w ciąży wypowiedzenie umowy o pracę, a zaświadczenie o ciąży pracownica złożyła po dokonaniu wypowiedzenia, staje się ono bezskuteczne. Wynika to z faktu, że ciężarna pracownica znajduje się w okresie ochronnym i nie można z nią rozwiązać stosunku pracy."
Asiu, np. takie artykuły:
http://praca-kobiet.wieszjak.polki.pl/ciaza-i-prawo/212909,Czas-pracy-kobiet-w-ciazy-przy-komputerze.html
http://praca-kobiet.wieszjak.polki.pl/ciaza-i-prawo/319695,Ciaza-a-praca-przy-komputerze.html
Nie wolno wg prawa pracować przed komputerem dłużej niż 4 h, wiec pracodawca moze zlecić inne zadania niezwiązane z komputerem lub skrócić dniówkę... u mnie w firmie nie ma dostępnego stanowiska, gdzie mogliby przenieść kobietę w ciąży, a gdzie nie byłoby komputera, dlatego ciężarne przychodza tylko na 4 h dziennie i mają normalną wypłatę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 09:58
-
Kkarolinaaaa wrote:Dziewczyny,jestem z sierpniowek ale pozwole sie wtracic. Jezeli powiecie teraz o ciazy to pracodawca moze was zwolnic,dopiero od ktoregos tygodnia kobieta w ciazy jest chroniona przwd zwolnieniem,ale na takim etapie na jakim wy jestescie maja niestety do tego prawo..
-
Mam betę!!! 264,9!!!
Ja pracuję w biurze, ale bez komputera. Zamierzam chodzić do pracy tak długi jak będę mogła. Najśmiejszniejsze jest to, że druga dziewczyna która pracuje ze mną też jest w ciąży i ma termin ba wrzesień! Tylko ona już poinformowała o jej stanie, a ja jeszcze nie. Będzie wesołoFreshMm lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Monika poqiem jeszcze raz- rewelacja. Ja mam troche skomplikowana sytuacje w pracy, no w kwietniu/ maju wraca moja kolezanka z macierzynskiego i chyba wtedy bede musiala isc, bo szef chcial jej zaproponoqac wychowawczy i musze to wczesmiej zablokowac. A w ogole to jak ona wroci to znowu bede odchorowywac stres z pracy wiec lepiej dla mnie i fasolkunhedzie zejsc jej z drogi.
A zamierzacie na roczny urlop po urodzeniu czy normalne 6 m-cy -
Asieńko do kwietnia masz czas żeby poinformować szefa więc spokojnie
Ja na pewno pójdę na roczny i po cichu liczę (choć w głownej mierze będzie to zależeć od kasy) że pod koniec tego urlopu zajdę w drugą ciążę13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Asieńka_86 wrote:Co do objawow to bolavmnie piersi, rano i w nocy strasznie mnie mdli i mam uderzenia gorąca szczegolnie w kolejce w sklepie. Na szczescie nie czuje zmęczenia bo pokibjestem w pracy nie moge sobie na to pozwolic
A wlasnie dziewczyny jestescie Pracujace? Jesli tak to kiedy zamierzacie isc na zwolnienie? -
To i ja się przywitam!
Termin porodu wg Belly to 1 pażdziernik
Moje wyniki bety to:
12 dpo: 42
15 dpo: 124
Ja na razie jestem na L4. Poprzednią ciążę poroniłam (w 9tc)i teraz lekarz stwierdził że nie będziemy ryzykować...FreshMm lubi tę wiadomość
-
Gratulacje pięknych przyrostów bety !
Ja jutro swoją powtarzam.
Dzisiaj rano o 6 (po co godzinnym budzeniu się na siku od 23) wstałam i już spać nie mogłam, to siknęłam jeszcze
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/832da59e4d88.jpg
Dziś 14dpo i data tej, która nie przyszła
Umówiłam się też do gina na 03.02.
Mnie się pić ciągle chce, zmęczona jestem i chce mi się bananów.
Gratulacje, Kaśku!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 11:40
monika_89, FreshMm lubią tę wiadomość
-
Zakocona prawie jak w HP ta-ktorej-imienia-nie -wolno-wymawiac
Kasku witaj!
Ja do gin idę jednak dziś. Wiem, że nic nie będzie widać ale chcę dopytać o parę rzeczy które mi wolno a które jednak mam sobie odpuścić13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
FreshMm wrote:mam już wynik bety!!!!! 197,60 niesamowite, że tego dożyłam
Monika super wynik, ładnie rośnie
Co do objawów: oprócz dużego apetytu to za bardzo nie mam objawów, piersi mnie nie bolą jeszcze, ale może zaczną...
Asia ja idę na rok na macierzyński
Witaj KasiuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 12:03
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09.