Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od początku ciąży mam infekcje, właśnie miałam Was pytać, chociaż wiem, że było to już wałkowane. Na początku przepisała mi pimafucin globulki i krem, później macmiror czy jakoś tak, teraz jakieś inne, ale się wstrzymałam bo chyba jakoś ustało. Jaką macie wydzieline i czy ma jakiś zapach? Nie wiem czy ja mam ciągle infekcje, czy nie...
-
Dziewczyny, najlepiej naturalnymi sposobami zapobiegać. Ja raz w tygodniu zjadam cytrynę i nie mam problemu od lat... A kiedyś to jechałam na lekach przez tydzień co miesiąc, a często i zastrzyki domięśniowo...
Bąbelek lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Co do spojenia to są mega sporadyczne przypadki, że się rozchodzi. Laska też musiała ignorować pewne znaki. Wiele czytałam o tym spojeniu i różnych lekarzy dopytywałam, bo ogromnie mnie bolało. A to tak naprawdę przy rozchodzeniu się boli tak, że nie da się stać, wstać, a o chodzeniu można zapomnieć. Owszem, przed porodem da się sprawdzić na USG czy jest rozejście duże czy małe i czy są wskazania do CC, ale może ona nie zgłaszała jakoś specjalnie takich problemów... Jak się rozchodzi spojenie, to nie można rodzić SN, bo pęka tam to wszystko i trzeba kilka tygodni po porodzie leżeć usztywnionym z obciążeniem, żeby się zrosło. Możliwe, że ktoś coś zaniedbał, ale podobno tego nie da się "przegapić", a już na pewno nie czuć. Mnie bolało okropnie i ledwo chodziłam przez kilka tygodni i okazało się w USG, że zupełnie nic się nie dzieje to jak musi boleć jak się rozchodzi...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dzięki fatim, chętnie przeczytałam!
Ja na szczęście odpukac nie mam problemu z bakteriami ale dobrze ze macie na to sprawdzone sposoby !
Mój mały się cały czas rozpycha chyba juz 2h nie śpi, ciekawe czy jak się urodzi tez będzie tak urzędował w nocy. Mój D juz spi bo jutro raniutko wstaje .
-
Jaroszka, skoro jej nie bolało, co trochę dziwne jest
To też nie powinna mieć do lekarzy pretensji, bo nikt raczej tego nie bagatelizuje. No mój w każdym razie bardzo się przestraszył jak się skarżyłam i od razu na fotel i do badania. A on to nie jest zbyt wyrywny raczej do czarnowidztwa
Zawsze mówi, że tak ma być, że tak może być, nie zleca za dużo badań itd. A tu się mega przejął.
DobranocWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 23:10
szczesliwa_mamusia21, jaroszka lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn