WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Na allegro zamawial :-)

Aha:-) a ja mam w domu chlorek magnezu szesciowodny, mąż do akwarium używa, myślisz że moze być?
    Bo ten siarczan dość drogo wychodzi taki apteczny z tego co pamietam.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w ciągu dnia pójdę do rodziców zajrzec jaki ten chlorek maja i ci napisze, bo szczerze to się nie wglebialam w temat. Tata tyle czyta o takich "naturalnych" specyfikach i czasem jakiś artykuł podrzuci. Jak miałam guza to przez 1,5 miesiąca zmniejszył mi się o 7mm po taty "leczeniu", ale operacja byla zaplanowana, wiec dałam się pociąć a teraz trochę żałuję, bo mam strasznie zle mi się goją rany i zrobił mi się bliznowiec, z ktorym w ciągu nic nie mogę zrobić.
    Właśnie, muszę tacie powiedzieć, żeby mi coś wynalazl na to, bo jak na razie to smaruje od niedawna aloesem tylko.

stokrotka25 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak wy pijecie tę wodę z cytryną? Ile tej cytryny na ile wody i przez ile dni? Nie cierpię cytryny, ale jak ma pomóc na te bakterie w moczu, to może się przemęcze..

Mam już dosyć snów ciążowych. Najpierw urodziłam i położna zapomniała o łożysku moim i z nim zostałam. A kolejny sen to urodziłam deskę jak z bajki "ed, ed i eddy" i się nią opiekowalismy, jak dzieckiem.. :/ :/

A co do "Kocham was", to mój tak powiedział na pożegnanie jak go odwiozlam do pracy po lunchu na którym mu pokazałam wynik bety :) (czyli tego samego dnia, ktorego się dowiedziałam i ja, że jesteśmy w ciąży)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 06:35

Nynusia, aanaa, ZakręconaOna, jaroszka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski.
    Ja juz od godziny nie śpię bo mała tak fika ze nie daje mamusi pospać no nic i tak trzeba zbierać się do pracy...

Zakocona ja wcisnelam do szklanki sok z dwóch cytryn dolalam wody rąk do pół szklanki poslodzilam jedna łyżeczka cukru i wypilam.

A co do mężów mój się naogladal jakiś głupot i do niedawna bal się dotknąć brzucha wiec z tym "Was" jest progres hehe ;)

Modlę się żeby te upały odpuscily trochę bo nie daje rady juz sobie masakra

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Zakocona Ja będąc w Pl to pije zurawine na pęcherz ale w UK nie mogłam znaleźć w soku 100% wiec sok pilam wycisniete dwie cytryny i bez niczego tak bach no ale Ja cytryne akurat lubię to mi nie przeszkadzała a Ty zrób może jak jaroszka nie wiem sama
    Ale ze snu z deska wybacz ale meeega się usmialam! :D
    Mnie ostatnio nic się nie śni a to cud hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona no to Cię podziwiam bo ja nawet z cukrem miałam cięzko przełknąc bo mnie tak kwasilo :D

Ja przeżywam ostanio bardzo sny budzę się zazwyczaj z przyśpieszoną akcją serca

l22nhdgeccid541p.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, to własnie sześciowodny ten chlorek, ja taki mam :)
    Popsikałam wczoraj stopy, ale trochę piekło, mocne to cholerstwo :)

Co do kwasu chlebowego, to on nie smakuje jak cola, ale dla mnie bardzo podobnie. Jest ciemny, gazowany. Koniecznie musi być z lodówki, żeby był smaczny. Dla mnie to jest coś pomiędzy colą, a kawą w smaku:)

Ale fajne te nasze chłopy, że się tak cieszą z tym bobasów naszych:)

stokrotka25 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są małe butelki kwasu w Biedronce teraz (kwas chlebowy, albo podpiwek - nie odróżniam w smaku tego), możecie spróbować, która jest ciekawa smaku;) Kosztuje to jakieś 2,2 zł:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia po prostu lubię wszystko co kwaśne aż ryjka wykrzywia haha a
    Wgle witam się w 7 miesiącu według belly <3

Nynusia, Mikejla, stokrotka25, Magnosia, lili_madlen lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Szczęśliwa dokładnie! Lakerze karzą nam rodzic naturalnie, a naprawdę bardzo często sa powikłania, których mozna było uniknąć....
    no własnie na fb czytam o dziewczynie która rodziła normalnie w terminie, dziecko dostało 10pkt a okazało sie za chwile ze podczas porodu który trwał za długo lekarze nie zauwazyli ze dziecko dostało neidotlenienia i teraz umiera i nie dają żadnych szans...a jakby zauwazyli to mozna by szybko pod aparature lub cc od razu zrobic. Przeraza mnie to. Ale ja wiem dziewczyny ze u nas wszystko bedzie ok:) ktos nad nami czuwa jak dotąd:D

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam. na śniadanie zjadłam koszyczek malin :) ciążowe zachcianki mi się uaktywniły znowu :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytryna z cukrem to bez sensu ;) Ja piję sok wyciśnięty z jednej cytryny, bez niczego. Chwilę wykrzywi, a szybko pomaga :)

Blondik, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie juz z domu !
    Troche krotki ten pobytw PL :(
    Duzo sie tudzieje u Was . Staralam sie troche nadrobic stron , ale to nierealne .

Ja tez odpoczatku ciazy nie mam problemow z pecherzem i tak jak u Was to chyba zasluga wody z cytryna ,ktora czesto pije i zurawiny ,ktora dodaje do owsianki .

Dziewczyny poradzcie :
    Od trzech dni mam bardzo spuchniete nogi . Przypominaja kolki i nawet po nocy obuchlizna calkiem nie schodzie . Pije duzo wody, nogi trzymam caly czas w gorze i staram sie zaduzo nie chodzic . Czy macie jeszcze jakies sposoby ?
    Dzis wracam do pracy i chcialabym jeszcze popracowac do polowy sierpnia , ale boje sie , ze nogi mnie pokonaja ;)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ktoś nie trawi wody z cytryną proponuję na upalne dni zrobić sobie dzbanek wody źródlanej z kilkoma plasterkami cytryny i kilkoma liśćmi mięty. Nie jest taki kwaśny jak sama cytryna a na upalne dni orzeźwia lepiej niż cokolwiekzwlaszcza jak się taki dzbanek trzyma w lodówce. Ja wypjam stopniowo go przez cały dizeń i o nie mam żadnych zakażeń choć przed ciążą róznie bywało...

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, woda żródlana nie jest dobra dla kobiet w ciąży i równie dobrze można pić wtedy kranówę. Mineralną ciężarówki powinny pić.

lojka, mnie położna pytała czy opuchlizna nie schodzi po nocy. Ja bym to skonsultowała z ginem, bo powinna schodzić.

Ale mnie brzuch boli.. Aż wzięłam no-spę max, bo miałam wrażenie, że aż skurcze mam :/ Odwołałam stomatologa i po śniadaniu idę się położyć. I mam wrażenie, że to znowu po wzięciu żelaza na czczo :/ :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, mi doradzila kolezanka tez ciezarowka ze pije sie pokrzywe zeby woda sie nie zatrzymywala w organizmie.ja pije przy tych upalach i mi pomaga;)
    A cytryne to ja akurat moge jesc jak powiedzmy mandarynke.ale jesli ktos nie lubi to tez bym do dzbanka wrzucila i do lodowki.ja przy upalach tylko na tym jade bo super gasi pragnienie.zadnych herbat, sokow itd nie pije.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny z rana :)
    dobrze słyszeć o tej cytrynie może i mnie pomoże :) a odstawiłam cytyne i wszystkie kwasne produkty jakiś miesiac temu bo mialam straszną zgagę ( zakwaszało mnie )i moze dlatego teraz wyszły mi bakterie w moczu..hmmm...kto wie.. :)
    wczoraj byłam z moją siostrą na przymiarce sukni slubnej i musze wam powiedzieć że zdychałam... nie nadaję się już do żadnych zakupów, do chodzenia... brzuch cały czas bolał, czułam sie jak słonica.. :( teraz został mi chyba tylko pobyt w domu...
    miałam też spięcie z moim mężem - on cały czas uważa że nie ma sensu kupowac rzeczy dla dziecko ( w sensie ubranek ) bo wszystko dostaniemy,
    jak chce kupić jakąs komode to mówi że za droga albo poszukaj coś z bliska żeby można było samemu podjechać... nie mam siły na niego..
    wiem że dużo osób mi mówiło że mi coś da ale ja nie wiem co i kiedy a nie chce wszystkiego robić na ostatni moment, mój mąż twierdzi że jakby co to on wszystko wypierze i wyprasuje jak ja miałabym być szybciej w szpitalu... wkurza mnie!

soraya lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • ss Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona a mi gin mowila zeby zelaxo brac sobie w ciagu dnia...tylko tak jak pisalyscie nie laczyc z magnezem czy tam z nabialem.sprobuj moze, mi nic po nim nie jest.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss, dostałam zalecenie, że to żelazo ma być brane na czczo. Dostałam teraz takie na receptę ze sporą dawką.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez mam na recepte Tardyferon.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 1411 1412 1413 1414 1415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ