WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec przestanmy o tym myśleć i gdybac :) narazie cieszmy się brzdacami w brzuchu bo będzie później nam brakowało tego smyranka <3

jaroszka, Bąbelek, Blondik lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z Was ma abonament premium i moze mi wkleić dane o mnie w 27 tygodniu :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiscie, że nieważne jak ważne żeby było wszystko ok!! ja jakoś się boję bardziej cc niż sn

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona raczej wątpię bo on lubi kasę wiec to by była kolejna opcja na płatna wizytę.

Biedna ta dziewczyna kurcze i dlatego właśnie ja też jestem za cc jeśli są jakiekolwiek małe przeciwwskazania do SN i tez uważam ze lekarze powinni bardziej zwracać uwagę na niektóre rzeczy. Nie będę Wam opowiadać co przeszła moja szwagierka rodząc naturalnie bo to trzeba mieć mocne nerwy ale u niej też niestety lekarz źle ocenił sytuacje i przede wszystkim powinna mieć o wiele więcej badań porobionych a szkoda mówić

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tez chętnie poczytam :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka daj spokój ale laska chujowo przeszła wszystko widzę ! :(
    Szczęśliwa dokładnie , dokładnie
    Zakocona sto procent racji przyznaje ! :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia no chyba, ze tak rozumiem . :)

Nynusia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Która z Was ma abonament premium i moze mi wkleić dane o mnie w 27 tygodniu :)

ja też ja też!!! :D

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski musze się pochwalić mój mąż dziś jak byłam w pracy napisał mi smsa o treści :"kocham Was" jeeejjj jak to pięknie zabrzmiało <3 aż popłakałam się ze szczęścia <3 wcześniej mówił do Nas w liczbie pojedynczej jejj ile to emocji u mnie wywolalo

P.S. jak to babie e ciąży nie dużo potrzeba do szczęścia i płaczu hah

Mikejla, szczesliwa_mamusia21, ss, Bąbelek, jaroszka, Magnosia, agaton, IviQ, lili_madlen lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudowne uczucie :)

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam premium wiec nie pomogę;(

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia mój od pewnego czasu tez tak mówi w liczbie mnogiej , na dobranoc , małym się żegna jak wychodzi do pracy:) dziś rano przywital się z małym , pogadac chwile a ten mu kopniaka sprzedał a się cieszył <3

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia moj mi tak napisal dzien po tym jak test zrobilam i do dzis jak jest w pracy to tak pisze;)wiem co to znaczy i jakie to slodkie;))takie te nasze chłopy szczęśliwe;))

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój mąż też mówi, że chciałby poczuć jak to jest mieć małą Madzię w brzuchu :) wieczorami zawsze biorę jego rękę i przykładam, a cieszy :)

ZakręconaOna, Nynusia lubią tę wiadomość

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Mamy taki sam termin!:)
    Dzieki za info o magnezie,a mozesz jeszcze zdradzic skad tata ten chlorek zdobywa?
    Na allegro zamawial :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez ostatnio Nynusia powiedział , ze ciekaw jest jak to mieć dziecko w środku:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam :)

Tydzień 27

O Dziecku
    Twoje dziecko waży już około 900 gramów (2 funty), a od ciemienia do końca tułowia mierzy około 24 cm (9,45 cali). Długość całkowita Twojego maleństwa to około 37 cm (14 1/2 cali).
    Hura! Oczy Twojego dziecka są teraz otwarte! Dziecko co prawda nie jest w stanie jeszcze dobrze widzieć, ale już całkiem nieźle rozróżnia zmiany natężenia światła. Wzrok dziecka będzie rozwijał się jeszcze do kilku miesięcy po jego narodzinach. Na początku dziecko widzi zaledwie na odległość około 25-30 cm (jest to odległość od twarzy mamy do jej piersi) i najlepiej mu idzie rozróżnianie kontrastowych kolorów. Dlatego też najlepszymi zabawkami / książeczkami dla noworodka są te w kolorach czarno-białych!
    Dziecko wygląda już prawie jak w czasie narodzin, ale jest o wiele drobniejsze i chudsze niż w momencie przyjścia na świat. Jego skóra w dalszym ciągu jest pomarszczona i bardzo delikatna, ale chroni ją tłusta maź płodowa znajdująca się na całym ciele dziecka.
    Od tego czasu możesz już dość regularnie odczuwać rytmiczne “pukania” w brzuchu, jest to coraz częściej pojawiająca się czkawka Twojego maleństwa. Czkawka zazywczaj trwa zaledwie kilka chwil i zupełnie nie przeszkadza dziecku.
    Jeśli Twoje dziecko urodziłoby się teraz miałoby około 85% szans na przeżycie (przy zastosowaniu zaawansowanego sprzętu medycznego). Nie jest to jednak jeszcze jego czas na przyjście na świat, potrzebuje jeszcze około 10 tygodni, aby było uznane za “donoszone”.

O Tobie
    Koniec tego tygodnia rozpocznie trzeci trymestr. Wraz z trzecim trymestrem pojawić się mogą nowe objawy, np. skurcze łydek. Skurcze łydek najczęściej występują w nocy i są spowodowane naciskiem rosnącej macicy na żyły i w związku z tym utrudnionym przepływem krwi z nóg do serca, jak również naciskiem na nerwy biegnące z tułowia do kończyn. Gdy dopadnie Cię skurcz, powoli rozprostuj nogę i delikatnie naciągnij palce w stronę piszczeli. Pomocne są również krótki spacer lub masaż łydek.
    W trzecim trymestrze ciąży możesz mieć lekko podwyższony poziom cholesterolu, co jest całkiem normalne. Cholesterol pomaga bowiem w produkcji hormonów ciążowych (np. progesteronu) wytwarzanych przez łożysko. Progesteron jest szczególnie ważnym hormonem mającym istotny wpływ na rozwój biustu i mięśni macicy. Twoje piersi mogą wydawać Ci się teraz ogromne, ciężkie i mogą lekko pobolewać. Możesz być teraz również bardziej podatna na infekcje dróg moczowych. Aby temu zaradzić pij dużo wody.

ZakręconaOna, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Fatim!

Ale ja już to gdzieś dziś na necie czytałam aż do 32 tyg... jutro pogrzebie w histori...

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie to samo - dostałam na meila z Bellybest to samo, ale nie wiedziałam, że mam premium? Nie ogarniam. Ale wczoraj czytałam coś takiego :

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza-miesiac-po-miesiacu/kalendarium-ciazy-iii-trymestr-27-40-tydzien-ciazy_35944.html?page=0&

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim jesteś boska !

Dzieki :*

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1409 1410 1411 1412 1413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ