Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wgle zapomnialam opowiedzieć Wam cos:) marzy mi się poród jak u mojej znajomej co rodziła ostatnio mała Łucję hahaha słuchajcie
Odeszły jej wody o 7 rano i dostała odrazy "skurcze" haha jej skurcze opowiadala wygladaly tak , ze cos ja ciągnęło w podbrzuszu i czuła jakby ktoś igły male jej wbijał , mówi ze prawie bezbolesne , o 8:30 karetka ja juz zabrała okazało się , ze ma rozwarcie 9/10 cm , słuchajcie rach ciach mała wyszła: D cały poród od odejścia wód trwał 2 h i nic mówi nie bolalo , calkowicie bez znieczulenia poleciała bo nawet jeszcze nie miała jak , jedyne co ja boli to po porodzie jak siada cipka bo miała szyta
No poród jak z bajki haha
Laska 50 kg wagi: D maleńka kruszynkajaroszka, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, Bąbelek, polkosia, agaton, Blondik lubią tę wiadomość
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Jaroszka o matko ... Straszne
Dlatego ja uważam ze CC to dobra sprawa i nie ma co rozpaczac jak która je ma bo to dla naszego zdrowia i zdrowia malucha. Oby ta kobietka szybko wróciła do siebie !
Zakręcona hehe jakoś tak mi się skojarzyloszczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Zakręcona ja już nie mam sie jak upomniec bo to inna przychodzni ai mi powiedzieli ze juz mnie widziec po proatu nie chca vo wg nich jest ok, a ja wtedy nie wiedzialamz e powinny byc 3. .... no ale nadzieja pozostaje ze wiedza co robia
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
jejku jak to od 5 tygodnia ciąży leżała? czy 5 tyg po porodzie? Masakra. Nie umiem sobie wyobrazić co czuła i co czuje
co do łydek wkurzają, bo bolą szczególnie teraz jak nie uprawiam żadnego sportu, często skurcze łapią bolesne, piję magnez 3 razy dziennie, ale średnio pomaga, w dodatku widać takie żyły na łydce bo jest rozciągnięta skóra -
jaroszka wrote:Zakręcona znam taka co juz ma dwójkę i opowiada zawsze, ze to bułka z masłem
poród to pierdniecie tak mi mówi!!! Haha
koleżanka, która ma 22 lata i dwóch syynów mówi, że jakby mogła za mnie rodzić to chętnie by urodziłajaroszka lubi tę wiadomość
-
Mikejla wrote:Ja mam taką koleżankę, której matka jest wredna jak cholera. Ona twierdzi, że D nie urodziła swojej córki - z niej ją WYCIĄGNIĘTO, a to nie poród - bo miała CC
no ku.rwa. Bo to jej wina, że jest za wąska żeby naturalnie urodzić
A mało takich jak ta baba?!
Wszędzie gadają, ze cc to nie poród i to zazwyczaj matka matkę tak osadza, często nie znając sytuacji.....to chore.
Takie myślenie typu: a bo ja tak cierpiałam, a ty nie, wiec jesteś bleeeeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 21:55
-
wg mnie cc to gorsza opcja, po naturalnym się goi i wszystko zrasta, macica powraca do normalnego stanu, bo to się dzieje NATURALNIE! wszystko powraca do stanu normalnego, a jeśli któraś nie ze swojej winy nie może i musi mieć cc, to ma gorzej. blizna boli słyszałam od mamy...długo tzreba uważać na siebie, w późniejszych latach jak zmiana pogody często boli...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 21:59
BATTINKA, polkosia lubią tę wiadomość
-
Mikejla tu nie masz racji bo ja mam 3 znajome po cesaekach i szybko doszły do siebie blizna szybko się goi szwy sie wchłaniają i nie ma później żadnych nieprzyjemności , to zależy od organizmu tylko i wyłącznie.
Kochane czy to ważne co i jak? Najważniejsze jest zdrowie maluszkow jak się urodza tak się urodza , nawet można się nastawić na SN a miec CC , trudno byle dzidzia była zdrowa , ja to będę zawsze powtarzać , a każda kobieta jest inna nie ma reguły , takie moje zdanieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 22:02
jaroszka, stokrotka25, Magnosia lubią tę wiadomość