X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Agatka, mi się też wydaje, że 29 tc to nie będzie za wcześnie. Ja miałam w 28t5d wg USG / 29t5d wg OM.

Agaton, mój Synek taka sama drobnica jak Twoja córcia, też dzisiaj 1,5 kg. A dobra wiadomość jest taka, że AFI wyszło dziś 14 (ostatnio 20,5 ponad normą). Pani dr mi wytłumaczyła, że dużo zależy od tego, jak się dzidzia ułoży.

Zakocona, pytałam jeszcze o te kwestie tętna i ginekolog powiedziała, że warto sobie wziąć ten Isoptin, że nie ma sensu jechać na wysokich tętnach. Ja nadal nie jestem przekonana, poobserwuję to tętno i zobaczę.

Lexie, zakocona, agaton, Nynusia lubią tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, jerozolimskie, puławska i wilanów. W godzinach dyżurów lekarzy możesz sobie sprawdzić gdzie i o której przyjmuje.

onka, ja też bym obserwowała. Jeśli przechodzi ci po leżeniu, lub po prostu po odpoczynku, tak, jak mi, to bym olała branie. U mnie najczęściej palpitacje występują, jak duszno mi się zrobi (no i ze zmęczenia, ale to większości raczej).

wróciłam od stomatologa. górna ósemka do leczenia lub wyrwania. nie cierpię ósemek, więc po porodzie ją wyrwę po prostu, bo teraz mówiła, że nie ma sensu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 12:05

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Agaton,cieszę się,że wszystko w porządku na wizycie :)

Stokrotka mama mojej koleżanki robi podobne ciuszki,muszę sobie u Niej zamówić taka czapeczkę :)

Pysznie mi się dziś spało poza tym cholernym przewracaniem sie na drugi bok! Strasznie to niekomfortowe,strzelaja mi chyba wszystkie kości!
    Juz się wizyty nie mogę doczekać,zobaczymy ile nasz Bubuś przybrał na wadze,no i mamusia,pewnie juz przekroczę magiczną liczbę 10 kg..

Odezwę się po powrocie,buziaki!

~Rewianka~, agaton lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie, nie martw się tą wagą... Ja byłam zadowolona, bo myslałam, że tylko 8 kg mi wjechało, a przez ostatnie 3 tygodnie zrobiłam kolejne ponad 2 kg...

polkosia, Lexie lubią tę wiadomość

• Arielka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal mam 5 na plusie i juz sie zaczynam zastanawiać co jest ze mną nie tak ale gin mówi że to dobrze a morfologie mam wręcz książkową więc może tak ma być.

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    w końcu mam chwilę czasu na nadrobienie Was.
    agania wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Ja też mam problem tego typu, że czasami się przeliczę i chcę się przecisnąć np. pomiędzy krzesłami i zapominam, że mam brzuch :D masakra :P
    Ja to samo. Jeszcze nie mamy zbyt szerokiej kuchni i czasami trzeba uważać :D
    jaroszka wrote:
    Mnie od spacerowania, chodzenia tylko brzuch twardnieje i to jedyny objaw jaki mam narazie.
    U mnie podobnie...wtedy po prostu wolniej idę i jest ok.

Co do wód płodowych, to ja w 20tyg miałam AFI 12. Czytałam, że między w granicach 5-20 jest ok? prawda to?

atdc6iyehd9qphks.png
  • Domika Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Nie było mnie tu ponad miesiąc, najpierw zepsuł nam się komputer, później wyjazd i te upały, które skutecznie zniechęcały mnie do wszystkiego. W tym czasie przybyło prawie 500 stron naszego wątku!

Mam nadzieję, że wszystkie mamusie i maluszki czują się dobrze:) Czy są już wśród nas te, które mają na dniach trzecie usg?

f2w35av5m8vs34wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Stokrotka śliczny komplecik :) jak widać i dla chłopca można piękne rzeczy wyczarować :)

Ja od rana zabrałam się za mycie warzyw od mamy :) tym razem ogórki, cukinie i cała masa marchewek :) teraz trochę odpocznę i zabieram się za sprzątanie bo mąż trochę mieszkanko zapuścił pod moją nieobecność...

I chyba będę musiała się przespać bo zaczyna mnie męczyć bezsenność... nie mogłam zasnąć, później ciągle się budziłam bo do wc musiałam... I widzę, że nie tylko ja mam problem z odwracaniem się z boku na bok... Nie sądziłam, że to już na tym etapie będzie takie trudne aż strach pomyśleć jak się przewrócę za miesiąc :/ do tego bolą biodra jak za długo na boku śpię :(

To udanych wizyt i miłego dzionka ;)

stokrotka25 lubi tę wiadomość

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)

Ja dziś od rana robię internetowe zakupy - w aptece i trochę rzeczy do wyprawki. Jutro skończę, bo się przeraziłam, ile już wydałam :P Byłam też dziś na badaniach, zrobiłam sobie dodatkowo magnez i żelazo, żeby się nie faszerować tabletkami, jeśli nie ma takiej potrzeby.

Domika - ja w środę idę na USG trzeciego trymestru. Co prawda mam USG na każdej wizycie, ale teraz będzie to pomiędzy 28-32 tygodniem. Już się nie mogę doczekać! Astronauta ułożony na 100% główkowo, bo cały czas czuję kopniaki pod żebrami :P

U mnie dziś dużo chłodniej, ulga po tych upałach. Jak u Was?

Kupujecie laktatory czy dopiero po porodzie? Bo ja mam cały czas dylemat-czy ręczny czy elektryczny.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domika, podaj swój TP, płeć i imię dziecka, to dopiszę cię do naszej listy :)
    Ja mam w czw III trymestru, część dziewczyn już miała też swoje.

Wredotka, ja kupuję przed porodem i elektryczny, nie chce mi się bawić w ręczne wyciskanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 12:56

Wredotka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, ja już kupiłam elektryczny:)
    ale to dlatego, że mam torbiele w poiersiach i na usg piersi lekarka powiedziała, że raczej będę potrzebowac:)
    ja właśnie ogarniam sie i zmykam na wizytę :)
    dziś jakoś pobolewa mnie odrobine podbrzusze;/

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey.
    Pisałam do gin co i jak no i dostałam odp że jeśli ten brzuch mnie niepokoi to moge do szpitala jechać ale ona nie sądzi by to coś złego się działo.
    Mdłości mam takie silne i nic mi nie smakuje...plecy bolą bo mimo że przytylam niewiele to moje już średnio dają rade :(
    Synek wczoraj i dzisiaj wypina się z prawej strony pępka tak że boli strasznie...jakby stopkę przez brzuszek chciał wypchnąć. A tu jeszcze 2ipol miesiąca...jejku...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Domika Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płeć: prawdopodobnie dziewczynka, imienia wciąż szukamy (byliśmy przygotowani na chłopca, a na ostatnim usg wyszła dziewczynka, tydzień się przyzwyczajałam;, TP czyli?

Lexie lubi tę wiadomość

f2w35av5m8vs34wx.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam problemem kupujecie raczej lrzaczek czy huśtawkę, ja nie mogę się zdecydować, co bedzie bardziej użyteczne. Tak naprawde i jedno i drugie używa sie do czasu mobilności dziecka, ale nie wiem co mi sie bardziej przyda. Przyccorce miałam leżaczek, ale sluzyl tylko do usypiania, teraz chciałabym cos co by mnie troche odciążyło, gdybym musiała dają sie starsza, wiec chyba huśtawka

km5st5odymuuq2ts.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domika wrote:
    Płeć: prawdopodobnie dziewczynka, imienia wciąż szukamy (byliśmy przygotowani na chłopca, a na ostatnim usg wyszła dziewczynka, tydzień się przyzwyczajałam;, TP czyli?
    TP = termin porodu ;)

Domika lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już elektryczny, chociaż ostatnio bratowa mówiła, że woli ręczny, bo elektryczny strasznie wolny jest, ale gdzie mi się tam będzie spieszyć :P

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Domika Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    TP = termin porodu ;)

Załamałam się swoją niedomyślnością!

20 października:)

f2w35av5m8vs34wx.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domika, to masz termin 3 dni przede mną ;)

Mnie od rana zgaga męczy :/ Nie wspomnę już o nocy. Chyba trzeba będzie iść po jakiś kefir.. Któraś z Was Gaviscon przyjmowała na zgagę?

atdc6iyehd9qphks.png
  • Domika Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek, początkowo, z okresu lekarz wyznaczył mi termin właśnie na 23, ale późniejsze usg nieco go przyspieszyło, ale mała i tak sama wybierze dzień:)

Zgagi nie mam, więc Ci nie pomogę, ale koleżanka mówiła mi, że pomaga jej, kiedy ma wysoko ułożone poduszki w nocy.

Mo_niczka lubi tę wiadomość

f2w35av5m8vs34wx.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe która z nas pierwsza się rozpakuje :D ma ktoś jeszcze planowaną cesarkę oprócz mnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 13:59

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
‹‹ 1446 1447 1448 1449 1450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ