X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla ja czytałam, ze bol pleców połączony z bólem brzucha w ciazy to nic dobrego....proponuje telefon do giną lub wizytę w szpitalu.
    Przynajmniej ja bym tak zrobiła....ale juz kilka razy wspominałam, ze jestem hipochondrykiem....

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,Estrella piękne ciuszki:)
    Mikejla,jedz to na co masz ochotę i tyle;) nie trzeba jeść jak swinka w ciąży hehe:)
    Zakocona,jak z woda mineralna i źródlaną mamy dwie różne opinie. Ja czytałam ze liście malin nie działają proskurczowo ale pomagają w prawidlowym ukrwieniu i napięciu mięśni macicy. Nie wiem czy to zasługa ziol,ale mi brzuch czasami twardnieje,ale nie boleśnie i nie napina sie zbytnio.
    A tak z innej beczki to nie dziwie sie ze masz dosyć tego kolesia,najgorsze ze z pijanym sie nie ma co wdawac w dyskusje,bo to bez sensu,a jak on na trzeźwo nie pamięta to tez nie wygarniesz mu;)

estrella lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella piękne rzeczy <3

Ja zamówiłam jeszcze różowy komplecik i czapeczke i właśnie do mnie idzie nie mogę się doczekać <3

estrella lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    Witam sie.

Coś jest chyba u nas nie tak bo od dwoch dni m tak , że zaczyna mnie boleć batdzo brzuch i później plecki tak w środkowej części. Boli i idę siku a tu inna sprawa nagle i jak jest po to chwile ok. Potem zaczyna się to samo i kończy również. Tak cały dzień...i dzisiaj rano bolał brzuszek a teraz doszedł ból pleców...w środę jak coś to na pobranie krwi ide więc do wizyty najwyżej poczekam bo przyjąć mnie przyjmie gin. Jakaś masakra się robi...

Paulla,mnie tez by to zaniepokoiło.. Dzwoń do gina!

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia koniecznie się tu pochwal jak już dostaniesz :)

Ja też zamówię czapeczkę tylko muszę się zastanowić którą :)

Nynusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Wszystkiego najlepszego dzisiejszym Solenizantkom!

Paulla, ja bym też skontaktowała się z lekarzem, choc ja też jestem z tych strachliwych.

Estrella, piękne ubranka!

A ja miałam bardzo intensywny weekend. Wczoraj różne zakupy i spotkanie ze znajomymi - spuchła mi lewa noga, a w nocy jeszcze na niej spałam, więc bolała, drętwiała, słabo. A dzisiaj zasuwaliśmy z Mężem w ogrodzie. Będziemy mieć murek odrgadzający od sąsiadów, trzeba było trochę roślin wykopać; a poza tym jakieś świństwo nam się wdało w malwy i musiałam poobcinać liście. Kręgosłup wysiada ;)

No i odniosłam sukces natury okołoinżynieryjnej - wczoraj wydłubałam odpływ z wanienki, wymieniłam i teraz wszystko pasuje, będę mogła wylewać wodę przez rurkę zamiast podnoszenia ;) oczywiście do inżyniera mi niezmiernie daleko, więc jestem z siebie dumna ;) i potem pożyczyliśmy od znajomych stelaż pod tą wanienkę i mam do Wasy pytanie. Jak postawiłam wanienkę na stelażu, to ona opiera się na nim mniej więcej jak tu: http://sprzedajemy.pl/wanienka-ze-stelazem,527364. Tzn. te pałąki metalowe nie dochodzą pod brzegi wanienki. Czy to tak powinno wyglądać? Bo wydawało mi się, że powinno być bardziej stabilnie.

szczesliwa_mamusia21, estrella, aanaa, Lexie lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor ! :)
    Lexie dziekuje bardzo , wlasnie skonczylam swietowanie i padam !

Estrella super ciuszki, pewnie ze pamietamy ! :*
    Paulla mam nadzeje ze lepiej sie czujesz , a jak Cie niepokoi to to zadzwon do gin, najepiej zeby was ktos zobaczyl ! :*

Mikejla a Ty sie nie przejmuj , u mnie kazdy mowi ze nie widac ze jestem w 7 tylko 4 ale ja to biore za komplement i glowa do gory , zachcianek tez nie mam i tak jest kazdy inaczej przechodzi, a dzis mama mi robila zdjecia bo mowila ze kolezanki w pracy jej nie uwierza ze jestem w 7 :D Najwazniejsze ze maly tak fika , wypycha rece nogi jakby mial mi brzuch rozerwac , kochany urwisek <3

Pewnie juz spicie, wiec milej nocki dla was :)

estrella, Lexie lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella oczywiście ze się pochwale ;)

Onka no moim zdaniem powinno całkowicie dochodzić bo pod naporem wody i dziecka raczej będzie się chwiac? Moja jest całkowicie do rogów ale różni się od tej wiec mogę się mylic

onka, estrella lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Estrella piękne rzeczy <3

Ja zamówiłam jeszcze różowy komplecik i czapeczke i właśnie do mnie idzie nie mogę się doczekać <3

Dziewczyny dajcie namiar na te dziergane czapeczki

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska wysłałam Ci zaproszenie na priv Ci podam

l22nhdgeccid541p.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Miska wysłałam Ci zaproszenie na priv Ci podam
    Przyjęte i dzięki

Nynusia lubi tę wiadomość

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla, popieram Dziewczyny, dzwoń do gina lub jeśli nie możesz - jedź do szpitala.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Nynusia koniecznie się tu pochwal jak już dostaniesz :)

Ja też zamówię czapeczkę tylko muszę się zastanowić którą :)

To ja się pochwalę dziewczyny, bo to moja mama robi właśnie, co zrobiła dla naszego syneczka :)

0431a8c109c3b510med.jpg

Magnosia, ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, Lexie, Natka88, paula1, Nynusia, onka, ~Rewianka~, madu, agaton, jaroszka, FreshMm, estrella, annggela, miska2503 lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka jakie piękne !!! :D

Ah ... Właśnie wyszlam z mega relaksujacej mnie kąpieli , olejki , pełno piany , goraca mięta do picia , D golacy mi nogi bo przez brzuch juz tak nie podciagne nogi leżąc a siedząc strasznie mały się rozkopuje jakbys go gniotla a mnie tez nie Milo aż tak się sciskac:)
    Normalnie SPA aż szkoda wychodzić było .
    Zrobilam salatke z feta na kolacje D mojemu a Ja popijam gorąca wodę z lozeczku w sypialni i o: )

szczesliwa_mamusia21, lojkalojka, stokrotka25, Natka88 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona ojeeej ! <3 No to faktycznie mialas ekstra SPA mi tez by sie przydalo takie , moge narazie tylko zazdroscic :D
    Teraz zycze mileeej nocki i uciekam bo zasypiaaam juz :D

Dobranoc :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim , Ja tez uciekam . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie coś ostro głowa zaczęła boleć na noc. Zasnąć nie mogę.

Walnęłam się dziś dość mocno klamką od drzwi w brzuch (otwierałam za szybko i odbiły od futryny prosto na mnie). Chyba takie uderzenie nie jest groźne dla dziecka?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia raczej nie , jednak worek z wodami malucha chroni ale uwazaj na drugi raz. Ja ostatnio drzwiami od szafki się tez walnelam ale ok , nic się na szczęście nie dzialo

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, dzieciątko jest mocno chronione w brzuszku u mamusi, bo się sporo też dowiadywałam z racji, że lubię spać na brzuszku, ale mimo to uważaj na siebie, dla własnego komfortu psychicznego :)

współczuję bólu głowy, wiem jak to jest i mogę tylkko współczuć

co do kąpieli ja brałam letnią, bo jakoś w gorącej długo bym nie wytrzymała :) mała kopała jak górnicy w kopalni hehe

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ale gorącej w ciąży brać nie można nawet , Ja tez nie bralam gorącej ale ciepla i się wygrzalam :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1444 1445 1446 1447 1448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ