Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A co tu tak pusto
?
W czw mamy usg, ale wczoraj sobie uswiadomilismy, że chyba będę musiała iść na nie sama, bo L się nie wyrobi z robotąz 15 min byśmy się spóźnili i zastanawiam się czy po prostu jakoś tak tego nie załatwić, bo to 3 trymestru będzie.. sama nie wiem
W pt i w nd się dowiem czy moje baby zaciazyly, ale pewnie kuzwa nieech..
-
Zakocona, a masz w Medicover to USG? Może przełóż sobie. Ja dzwoniłam w zeszłym tygodniu to wizyt było od groma.
Budziłam się w nocy przez ból głowy, dramatPierwszy raz mnie tak bolała od początku ciąży.
Dzięki, dziewczyny, będę uważać. Jednak trochę wadzi ten brzuch, a mózg jeszcze nie ogarniaKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia, tak, w medicoverze. Ale chce tylko do pietrasika i na jerozolimskich, i przed 8 lub po 17:30 obecnie, więc słabo było z tym 3 tyg temu a teraz to już w ogóle pewnie masakra
edit:
no, i tak, jak myślałam. dopiero 10.08, a to dla mnie za późno już. I byłabym wtedy w 31t5d, a dwa dni później miałabym wizytę u gina. Ech..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 07:58
-
Ale tu cicho
Wszystkie odsypiaja weekend
Ja Usg III trymestru mam dopiero 33t1d . Musze sie uzbroic w cierpliwosc , ale dzieki temu , ze to wakacje corka pojdzie ze mna .
Ja wczoraj mialam totalnego lenia . Przelezalam cale popoludnie i mialam potem wyrzuty sumienia. No nic moze tydzien zaczne bardziej pracowicie .
A i jeszcze jedna kiepska wiadoosc - wyskoczyla mi olbrzymia opryszczka na BRODZIEMasakra !!!
Polkosia , a jak tam Twoja glowa ? Moze czasem warto wziasc paracetamol i sie nie meczyc !
Zakocona trzymam kciuki za dwie kreski na tescie u kotkow
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
lojka, a u was nie ma ograniczeń do kiedy III trymestru macie robić? U nas jest 28-32tydz, a ty już będziesz w 34 widzę.
I dziękiAle coś nie widzę, żeby sutki im nabrzmiewały, więc niezbyt się spodziewam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 08:36
-
U nas jak umawiasz usg to oni maja jakies widelki czasowe , ale nie informuja o tym pacjetke .
Ufam im , wiec chyba bedzie ok .
Tak samo tu jest inaczej z statnimi wizytami . Z tego co widze u Was na koncowce wizyty bedziecie miec co dwa tygodnie , a ja dalej co miesiac . I o zadnym KTG lekarz nic nie wspominal i z tego co pamietam z corka tez nie mialam .
Musze znowu zrobic liste pytani do lekarza .
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Też chodzę do Pietrasika i on właśnie kazał przyjść jak najpóźniej, a gin też zalecił najwcześniej 31 tc. Mówił, że to już nie jest tak ważne badanie jak dwa poprzednie i tak ściśle nie trzeba się umawiać
Lojka, dzięki, już lepiejKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia, gin mi powiedział, że mam iść w 30. Idę w 31. Zaczynając 33 mam wizytę u gina kolejną. Nie wiem, czy gin będzie cokolwiek mierzył (znając życie pewnie nie). Do tej pory przed każdym USG u Pietrasika było opóźnienie, więc liczę, że może i teraz będzie i się L jednak załapie..
poza tym ostatni raz wiedziałam ile dzieciak waży itd itp na połówkowym i od 10 tyg nie wiem, więc nie chcę dłużej czekać, bo mnie to dobija.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 09:31
-
Zakocona,a jak sprawdza sie czy kocurki zaciazyly? Są jakies testy?
Ja juz po badaniu,ale jestem uchachana,super bylo:) wszystkie pomiary w porządeczku i fajnie bylo wszystko widac i mamy potwierdzenie ze to Balbinka,nie Balbin hehe,czyli mogę nadal ciuszki kupować
Wazy sobie moja dzidzia juz 1,5 kg czyli raczej jest drobnej budowy wg lekarza i co mnie bardzo cieszy,ulozyla sie juz glowkowo:) kochane maleństwo:)
Stokrotka,piękny ten komplecik:) mam nadzieje,ze moja tesciowa cos też wydzierga,bo kocyk juz zrobila,teraz sweterek ma robic:)
Polkosia,ja czytałam ze nawet przy jakimś wypadku samochodowym czy stluczce nic się dzidzi nie stanie,bo ona sobie plywa i ma amortyzacje:) takze badz spokojna:) ja kiedys wlazlam w róg blatu dość ostro,ciężko tam się skoordynować z takim brzucholem;)
zakocona, jacusianka, Nynusia, paula1, paula1, Lexie lubią tę wiadomość
-
polkosia, a no to może dlatego właśnie masz iść później
agaton, sprawdza się sutki, bo różowieją ok 3 tyg po kryciu, a potem jeżdżę na USG ok 25dc, żeby potwierdzić i policzyć kocięta
dobra zbieram się do stomatologa. jak mi się dzisiaj z łóżka wychodzić nie chce.. a tu sterta prasowania czeka i zakupy trzeba zrobić -
zakocona wrote:polkosia, tak, w medicoverze. Ale chce tylko do pietrasika i na jerozolimskich, i przed 8 lub po 17:30 obecnie, więc słabo było z tym 3 tyg temu a teraz to już w ogóle pewnie masakra
edit:
no, i tak, jak myślałam. dopiero 10.08, a to dla mnie za późno już. I byłabym wtedy w 31t5d, a dwa dni później miałabym wizytę u gina. Ech..
Zakocona ja tez tylko do Pietrasika chodzę, bo jest genialny!!! Ostatnio tylko na życzenie byłam u innego to opowiadalam, ze masakra....
On przyjmuje na jerozolimskich i w szpitalu i wilanowie tak? -
Witajcie po weekendzie
Spędziliśmy go miło, bo rodzice i teściowie zabrali nas do Krakowa. Pewnie to był nasz ostatni wakacyjny wyjazd w tym roku... Powiem Wam, że pomimo sporego już brzucha i zaczętego 7 miesiąca, bardzo dobrze mi się zwiedzało. Musiałam przysiąść co jakiś czas, ale jakoś strasznie mnie ta wyprawa nie zmordowała. Jedyny skutek uboczny to znowu te bolące stopy (ale chodzę teraz w butach na grubszej podeszwie, więc tak nie odczuwam) i w sobotę wyskoczyła mi jakaś swędząca wysypka na brzuchu... Wydaje mi się, że może z gorąca, miała kiedyś któraś coś takiego? Na szczęście już nie ma po niej śladu. Córcia jest dzisiaj mniej aktywna, ale myślę, że też musi zregenerować siły po podróży, staram się nie panikować...