Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ZakręconaOna wrote:Ja może i takie cos bym kupiła ale to nie odrazu , dopiero jak mały będzie miał kilka miesięcy ale to okaże się bo być może wcale nie kupie hehe
Ja miałam takie moje ulubione Calvin Klein euphoria Jezu !!! Rok czasu miałam bajeczka
A teraz mam ogólnie Miliony damskie
A mis kupił mi Dolce&Gabana the one
I coco Chanel chance:)
Rzucił się skubaniec tak ze szok ... :o śmieje się ze wydal chyba pol swojej wypłaty bo i sobie 2 szt perfum kupił a on nigdy nie kupuje podrobek wiec kasy wydal: o ... No cóż prezent zonie zrobił a ja takich nie odmawiam hahaha
Zakręcona o Kuźwa moje ulubione perfumy wszystkie! Nie wierzę
Mam na dzień dzisiejszy CK i DG. One są świetne! Oszczędzam je nie powiem. Mąż mi na wyjazdach kupuje na promie jak juz wraca do domku -
tak mnie naszło pytanko...po porodzie trzeba "odstawić" perfumy? żeby maleństwa nie podrażnić?
Rewianka idz na posiew...w diagnostyce osttanio chyba 5zł za niego płaciłamWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 16:35
~Rewianka~ lubi tę wiadomość
-
Blondik wrote:tak mnie naszło pytanko...po porodzie trzeba "odstawić" perfumy? żeby maleństwa nie podrażnić?
Rewianka idz na posiew...w diagnostyce osttanio chyba 5zł za niego płaciłamRobimy drugiego Dziedzica
-
nick nieaktualny
-
WiedźmaMaKota wrote:Zakręcona mój idzie na dwa tygodnie urlopu
ale się cieszę
taki mi będzie potrzebny w te pierwsze dni
kocham go za to, że będzie ze mną
Tak bym chciała żeby mój mąż tez byl ze mną na początku. Choć to moje drugie dziecko (zaznaczamm absolutnie sie nie boję bo i przy pierwszym sie nie bałam) tylko ze jak ten mąż jest obok to jest takie mega wsparcie ze głowa mała.
Pamiętam jak dzis jak mąż biegal co chwila do apteki po coś a to urzędowe sprawy załatwiał a to gotowal mi zupki(wodzianki fujjj) robił śniadanie i kolacje czy po prostu byl Obokto taka ogromna pomoc mówię wam 7lat minęło a ja pamiętam to jak dziś
Teraz niewiem czy będzie wszystko pokaze czas ale mam nadzieję ze tak
Mam teściowa na górze ale znając jej nadgorliwość to dziękuję z jej pomocy! Pewnie będzie chciała byc 24/h ale nie ze mną te numery. Będzie dym to wiem na pewno dlatego jestem przerażona tym ze mieszkamy w tym samym domu!
Nic...bez nerwów sie nie obejdzie. Bo ja co mam jej powiedzieć to i powiem. A mąż pewnie powie ze przesadzam bo mamuuusia chce pomóc. Tylko ja się pytam dlaczego chce pomóc? Skoro Ja tej pomocy nie chcę.
Mowie Wam mam tak nadgorliwą teściowa ze czasami się zastanawiam jak można takim być! -
Blondik wrote:tak mnie naszło pytanko...po porodzie trzeba "odstawić" perfumy? żeby maleństwa nie podrażnić?
Rewianka idz na posiew...w diagnostyce osttanio chyba 5zł za niego płaciłam
Blondik ja osobiście perfum nie używałam tylko pod pachy antyperspirant. Pamiętam jak się raz wypsikałam perfumami i Core wzięłam na ręce to się normalnie zaniosła! Szok. Ale to może moja tak zareagowała...teraz mam przestrogęAguś26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjaroszka wrote:Rewianka odczyn to pH a jest napisane ile? Powinno byc w przedziale miedzy 5 a 8.
Bakterii ja tez mam duzo to normalka, zawsze sa...a jak sie przygotowałas do badania?
No właśnie nie jest napisany dokładny wynik tego PHOdczyn zasadowy zaczyna się już od 7 (info z netu, mogę się mylić), a ja zawsze miałam 6,5 lub 7, więc może też jeszcze 8 nie przekroczyłam
Właśnie nurtuje mnie to, że w tych wcześniejszych badaniach z Diag nie było mowy o bakteriach w ogóle (czy są, czy nie i w jakiej ilości?), a w tym laboratorium napisane, że sąPrzygotowałam się moim zdaniem dobrze, nawet lepiej niż zwykle. To znaczy podmyłam się i wytarłam ręcznikiem papierowym (tak chyba kiedyś radziłyście), powiedzcie, jeżeli coś źle
Dzięki za radyJutro rano pojadę do Diag powtórzyć ogólne i zrobię posiew, tylko to 5 dni czekania
Blondik - dzwoniłam do Diag i powiedzieli, że ogólne 10 PLN a posiew 27 PLN, ale co tam, najcenniejszy spokój ducha -
Rewianka tak przygotowalas sie na 6!
I oddałas do pojemniczka środkowy strumień moczu?
PH napewno masz ok, a bakterie jeżeli Cię martwią to zrób sobie ten posiew i bedzie spoko.
Natomiast ja w ogólnym badaniu zawsze mam bakterie i tak jak Ty na początku sie zmartwilam i zrobiłam posiew i nic nie wyszło
Bakterie zawsze sa! Nie martw sie!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 16:49
~Rewianka~ lubi tę wiadomość
-
Wiedźma mój generalnie tez może 14 dni Tacierzynskiego wziasc ale wiesz , mój D czeka na kontrakt właśnie stały i to jest u niego tak , ze 5 października ma kursy i wczoraj mu szef powiedział ze jakoś do tygodnia po kursach juz dostanie kontrakt stały , w lipcu teraz mu się skończył wgle pol roczny i chcą z nim przedłużyć na stale umowę ...
I jak dostanie faktycznie ten kontrakt to przyjedzie na poród i te pierwsze dni , później pójdzie ma kolejne dwa tyg , trzy ma chorobowe i posiedzi z Nami
Aleeeee ...
Jeżeli nie dostanie kontraktu do porodu mojego to może wsiąść ten tacierzynski ale nie płatny ! A na to pozwolić sobie nie możemy bo za 2 tyg pracy odpadnie nam 900 f a to jest sama wiesz , ze bardzo dużo pieniędzy !
Także czekamy ale jestem dobrej myśli , bp jak mu szef wczoraj powiedział ze do polowy października powinien dostać to licze na to -
A nie chca iść na rękę i dać wcześniej kontraktu ze względu na Twoją ciążę?
Mój na szczęście od 26 maja ma już stały kontrakt i zarabia podobnie do twojego
Za 2 tyg urlopu będzie miał co prawda mniej zapłacone bo po 250 na tydzień ale to i tak nie jest mało. A włączył mu się też tryb dusigrosza ostatnio więc podejrzewam, że do tego czasu na koncie będzie siedziała ładna sumkaRobimy drugiego Dziedzica
-
Nie Wiedźma , Oni po prostu kontrakt dają stały po kursach a kursy najwczesmiejszy termin jaki szef dla niego zdobył to 5 października specjalnie przed porodem żeby zdarzył , inni co maja przejść na stały jeszcze trojka gości maja na listopad , na styczeń ... Tyle maja tego wszystkiego .
No mój właśnie będzie miał płacone tak samo jakby robił na nocki:)
Czyli nie odejmują mu za nocke i ze sama podstawa wiec normalnie tygodniowo wyjdzie mu 450 f ponad nawet . Także szkoda byłoby taka przetracic .
Ale dokładnie Jaroszka , dobre nastawienie to polowa sukcesu: D