X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka - ja bym to sprawdziła

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona mój idzie na dwa tygodnie urlopu :) ale się cieszę :D taki mi będzie potrzebny w te pierwsze dni :) kocham go za to, że będzie ze mną :D

BATTINKA lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja może i takie cos bym kupiła ale to nie odrazu , dopiero jak mały będzie miał kilka miesięcy ale to okaże się bo być może wcale nie kupie hehe

Ja miałam takie moje ulubione Calvin Klein euphoria Jezu !!! Rok czasu miałam bajeczka
    A teraz mam ogólnie Miliony damskie
    A mis kupił mi Dolce&Gabana the one
    I coco Chanel chance:)
    Rzucił się skubaniec tak ze szok ... :o śmieje się ze wydal chyba pol swojej wypłaty bo i sobie 2 szt perfum kupił a on nigdy nie kupuje podrobek wiec kasy wydal: o ... No cóż prezent zonie zrobił a ja takich nie odmawiam hahaha

Zakręcona o Kuźwa moje ulubione perfumy wszystkie! Nie wierzę;)
    Mam na dzień dzisiejszy CK i DG. One są świetne! Oszczędzam je nie powiem. Mąż mi na wyjazdach kupuje na promie jak juz wraca do domku :)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka odczyn to pH a jest napisane ile? Powinno byc w przedziale miedzy 5 a 8.
    Bakterii ja tez mam duzo to normalka, zawsze sa...a jak sie przygotowałas do badania?

relgh371crdcdbv2.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mnie naszło pytanko...po porodzie trzeba "odstawić" perfumy? żeby maleństwa nie podrażnić?
    Rewianka idz na posiew...w diagnostyce osttanio chyba 5zł za niego płaciłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 16:35

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    tak mnie naszło pytanko...po porodzie trzeba "odstawić" perfumy? żeby maleństwa nie podrażnić?
    Myślę, że odstawić całkowicie to nie ale ograniczyć do minimum. Tak mi się wydaje.

3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, wyobraziłam sobie, jak jaroszka zerka na swój mocz :P

jaroszka, Lexie lubią tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Zakręcona mój idzie na dwa tygodnie urlopu :) ale się cieszę :D taki mi będzie potrzebny w te pierwsze dni :) kocham go za to, że będzie ze mną :D

Tak bym chciała żeby mój mąż tez byl ze mną na początku. Choć to moje drugie dziecko (zaznaczamm absolutnie sie nie boję bo i przy pierwszym sie nie bałam) tylko ze jak ten mąż jest obok to jest takie mega wsparcie ze głowa mała.
    Pamiętam jak dzis jak mąż biegal co chwila do apteki po coś a to urzędowe sprawy załatwiał a to gotowal mi zupki(wodzianki fujjj) robił śniadanie i kolacje czy po prostu byl Obok :) to taka ogromna pomoc mówię wam 7lat minęło a ja pamiętam to jak dziś:)
    Teraz niewiem czy będzie wszystko pokaze czas ale mam nadzieję ze tak :D
    Mam teściowa na górze ale znając jej nadgorliwość to dziękuję z jej pomocy! Pewnie będzie chciała byc 24/h ale nie ze mną te numery. Będzie dym to wiem na pewno dlatego jestem przerażona tym ze mieszkamy w tym samym domu!
    Nic...bez nerwów sie nie obejdzie. Bo ja co mam jej powiedzieć to i powiem. A mąż pewnie powie ze przesadzam bo mamuuusia chce pomóc. Tylko ja się pytam dlaczego chce pomóc? Skoro Ja tej pomocy nie chcę.
    Mowie Wam mam tak nadgorliwą teściowa ze czasami się zastanawiam jak można takim być!

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:

Blondik ja osobiście perfum nie używałam tylko pod pachy antyperspirant. Pamiętam jak się raz wypsikałam perfumami i Core wzięłam na ręce to się normalnie zaniosła! Szok. Ale to może moja tak zareagowała...teraz mam przestrogę:P

Aguś26 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Rewianka odczyn to pH a jest napisane ile? Powinno byc w przedziale miedzy 5 a 8.
    Bakterii ja tez mam duzo to normalka, zawsze sa...a jak sie przygotowałas do badania?

No właśnie nie jest napisany dokładny wynik tego PH :-/ Odczyn zasadowy zaczyna się już od 7 (info z netu, mogę się mylić), a ja zawsze miałam 6,5 lub 7, więc może też jeszcze 8 nie przekroczyłam :-/

Właśnie nurtuje mnie to, że w tych wcześniejszych badaniach z Diag nie było mowy o bakteriach w ogóle (czy są, czy nie i w jakiej ilości?), a w tym laboratorium napisane, że są :-/ Przygotowałam się moim zdaniem dobrze, nawet lepiej niż zwykle. To znaczy podmyłam się i wytarłam ręcznikiem papierowym (tak chyba kiedyś radziłyście), powiedzcie, jeżeli coś źle ;-)

Dzięki za rady :-) Jutro rano pojadę do Diag powtórzyć ogólne i zrobię posiew, tylko to 5 dni czekania :-(
    Blondik - dzwoniłam do Diag i powiedzieli, że ogólne 10 PLN a posiew 27 PLN, ale co tam, najcenniejszy spokój ducha :-P

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    hehe, wyobraziłam sobie, jak jaroszka zerka na swój mocz :P

Hahaaa rzeczywiście tak napisałam, ze mozna sobie w ten sposób pomyśleć :)

~Rewianka~, onka lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka tak przygotowalas sie na 6!
    I oddałas do pojemniczka środkowy strumień moczu?

PH napewno masz ok, a bakterie jeżeli Cię martwią to zrób sobie ten posiew i bedzie spoko.
    Natomiast ja w ogólnym badaniu zawsze mam bakterie i tak jak Ty na początku sie zmartwilam i zrobiłam posiew i nic nie wyszło :)
    Bakterie zawsze sa! Nie martw sie!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 16:49

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma mój generalnie tez może 14 dni Tacierzynskiego wziasc ale wiesz , mój D czeka na kontrakt właśnie stały i to jest u niego tak , ze 5 października ma kursy i wczoraj mu szef powiedział ze jakoś do tygodnia po kursach juz dostanie kontrakt stały , w lipcu teraz mu się skończył wgle pol roczny i chcą z nim przedłużyć na stale umowę ...
    I jak dostanie faktycznie ten kontrakt to przyjedzie na poród i te pierwsze dni , później pójdzie ma kolejne dwa tyg , trzy ma chorobowe i posiedzi z Nami
    Aleeeee ...
    Jeżeli nie dostanie kontraktu do porodu mojego to może wsiąść ten tacierzynski ale nie płatny ! A na to pozwolić sobie nie możemy bo za 2 tyg pracy odpadnie nam 900 f a to jest sama wiesz , ze bardzo dużo pieniędzy !
    Także czekamy ale jestem dobrej myśli , bp jak mu szef wczoraj powiedział ze do polowy października powinien dostać to licze na to

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręconą pozytywne nastawienie to połowa sukcesu ! Bedzie dobrze! Myśl tylko o tym lepszym wariancie o gorszym nie wspominaj juz :)

relgh371crdcdbv2.png

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie chca iść na rękę i dać wcześniej kontraktu ze względu na Twoją ciążę?

Mój na szczęście od 26 maja ma już stały kontrakt i zarabia podobnie do twojego ;)
    Za 2 tyg urlopu będzie miał co prawda mniej zapłacone bo po 250 na tydzień ale to i tak nie jest mało. A włączył mu się też tryb dusigrosza ostatnio więc podejrzewam, że do tego czasu na koncie będzie siedziała ładna sumka ;)

3i496iye8v37prd8.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobity bede teraz film z mężem oglądać, bo on pózniej chce iść na silke, wiec narazie :*

Mikejla, ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Wiedźma , Oni po prostu kontrakt dają stały po kursach a kursy najwczesmiejszy termin jaki szef dla niego zdobył to 5 października specjalnie przed porodem żeby zdarzył , inni co maja przejść na stały jeszcze trojka gości maja na listopad , na styczeń ... Tyle maja tego wszystkiego .
    No mój właśnie będzie miał płacone tak samo jakby robił na nocki:)
    Czyli nie odejmują mu za nocke i ze sama podstawa wiec normalnie tygodniowo wyjdzie mu 450 f ponad nawet . Także szkoda byłoby taka przetracic .
    Ale dokładnie Jaroszka , dobre nastawienie to polowa sukcesu: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczki ale mnie łeb napitala ! :(
    Znów ... Juz normalnie oszalec idzie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź tabletke póki nie napier.ala :P Zakrecona myśl pozytywnie lekarz kazał myśleć pozytywnie umc umc umpa umpa. :D

ja czekam już godzine na męża, miał być już, czekam na dobre wiadomości, a jak ich nie będzie to...

mała.mi lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To strzelisz mu w łeb przez skypa i pojdziesz sobie ! :D
    Myślę pozytywnie laski , myślę ! :D
    No zaraz wezme bo oszaleje , nie nawidze faszerownia się lekami ale nie będę i dziecka męczyć swoim bólem i samopoczuciem...

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1479 1480 1481 1482 1483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ