Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja póki co zakupiłam oliwkę Nivea (z córką używałam Bambino-ma piękny zapach) do kąpieli jakies Oilatum. Ale niewiem co to za oliwka Nivea bo nigdy jej nie używałam. Kupiłam bo kupiłam
ale może któraś dziewczyna używała to się wypowie.
Dziewczyny ale ten płyn do prania Lovela jebie dosłownie i w przenośni. Kurde chyba zakupie tego Dzidziusia co pisałyście bo to, to jest okropność.
W Dzidziusiu jest nadzieja -
Ja przy wyborze kosmetyków dla małego bede sie kierować składem produktów.
Narazie liderem sa kosmetyki babydream rossmana, nivea ma niestety większość kosmetyków z kiepskim składem-nie wszystkie, ale jednak....agaton, stokrotka25 lubią tę wiadomość
-
jeśli chodzi o kosmetyki to do kąpieli na początek u mnie będzie ciekła parafina,kilka kropel do wody (2-3) i nie trzeba zadnej oliwki nic.A i tak we wszystkich oilanach ok 80-90% to włąsnie ciekła parafina.Gdyby pojawiła się ciemieniuszka to wtedy kupie jakis szamponik i oliwkę być może baby dream.A do buźki mam zaufanie do bambino lub ziajki.Do pępuszka będzie spirytus rozcienczony z woda do ok 75%roztworu i octenisept.Buzke przemywa się przegotowaną woda,a oczka solą fizjologiczną i myśle ze dla mojego bąbla na początek to wszystko;)
-
zakocona wrote:No właśnie nie bardzo wiem, jak to opisać, bo w necie są jakieś tam niby rysunkowe filmiki, ale i tak g z tego rozumiem
Więc mam nadzieję, że położna opisze i pokaże w powietrzu, jak mamy to robić
U nas pokazywała dokładnie jak to robić "w powietrzu"Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jakby któraś była zainteresowana lista bezpiecznych zakupów dla maleństwa to dziele sie znalezionym w necie linkiem:
http://beskidzkamama.pl/c84-zdrowo/bezpieczne-kosmetyki-dla-dzidziusia/
Sa tez podane proszki do prania, a ktoś sie pytał o to wyżej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 11:26
ola.321 lubi tę wiadomość
-
Ja zamawiałam:
-pieluchy tetrowe 10 szt
- pieluchy flanelowe 5 sz
- Bepanthen maść
- maltan maść na brodawki
- termentiol jako maść na odparzenia
- emolium płyn do kąpieli,
- oillan też do mycia i kąpieli
- szczotke do butelek
- sterimer baby spray fizjologiczny do nosa
-
ZakręconaOna wrote:Uważam ze przed chociaż powinna jeszcze raz , może weź dla samej siebie powtórz badanie jak w Pl jesteś ?
Tzn Ja np. Bym powtórzyła jednak bo to takie badanie na odpierdol się .
Mmmmm daj krokiecika !!! Barszczyk mam:) od wczoraj myślę o krokietach
Krzywa to jedno z najbardziej obciążających organizm badań krwi, więc ja bym nie powtarzała dla własnego widzimisię...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Sudocremu nie można używać chyba w pierwszym miesiącu, zresztą używa się go tylko jak już są odparzenia a na codzien powinno się mieć właśnie coś w stylu bepanthenu. Sudocrem może nadmiernie wysuszać skórę.
ss, polkosia, stokrotka25 lubią tę wiadomość
-
Akurat w Oillanie są następujące składniki: cucurbityna, bisabolol, gliceryna. Cucurbityna czyli ekstrakt z pestek dyni, którego jest najwięcej. Bisabolol to aktywny czynnik pozyskiwany z rumianku lekarskiego o bardzo silnych właściwościach kojących, łagodzących i przeciwinfekcyjnych i na końcu w najmniejszej ilości jest gliceryna.
-
Wydaje mi się, że te sole na których jest napisane, że dla noworodków i małych dzieci nie mają aż takiego ciśnienia, żeby wyrządzić jakąś krzywdę. Napisane jest, że do odziennej pielegnacji nosa, więc wątpie, żeby mogło zaszkodzić, ale jak wiadomo wsyztsko wyjdzie w praniu:)
-
to widocznie chodzilo mi o oilatum http://www.oilatum.pl/product.html tam widze ze jest parafina. Ja napisałam co ja bede uzywać na poczatek. A nie ze to jest najlepsze, czy ze wszyscy tak musza.Dla mnie najlepszym rozwiazaniem na poczatek jest cos calkowicie naturalnego,a potem czemu nie.Zobacze ,wyczuje moje dziecko i potem moge kupowac cos o bogatszym skladzie jesli wszystko ze skóra bedzie ok.Ja wiem po sobie ze na wszystko mam uczulenie,nawet naturalnej maseczki z ogorka nie moglam stosowac bo mialam skore jak poparzoną potem.Dlatego mojemu dziecku postaram sie dozować sklady,nie wszystko naraz, bo moze mieć skóre niestety po mamie...