WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziwne chyba troche nie, no tak zrobie tylko sie do lekarza muszę umówić

• zakocona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, tak, pamiętam ;)

W ogóle to podziwiam dziewczyny regularnie uprawiające sex w ciąży z dużym brzuchem. Ja nie umiem znaleźć pozycji, w której byłoby mi dobrze, brzuch się nie obijał i dzieciak nie harcował, co dla mnie jest niezłym "bleee"..

Fajny artykuł dla chcących zacząć przygodę z chustonoszeniem: http://www.chustodzieciaki.pl/noszenie-dzieci/jak-wybrac-pierwsza-chuste-do-noszenia-dziecka/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona mam to samo właśnie !!
    Przez brzuch , brak wygodniej pozycji nie jest mi nawet przyjemnie to po co nam taki seks wgle ... Dla odbebnienia ?! Bez sensu uważam.
    Ja raz jak dla obebnienia chciałam spróbować to tak bolalo , ze myslalam ze zapali mi się cipka o zrezygnowalam bo po co się męczyć .

Mika no umów się umów , Ja niestety ide prywatnie na glukoze bo moja Pani doktor jest prywaciarzem wiec skierowania mi nie da niestety a mam wizytę u niej 19 stego a lekarz na NFZ dopiero we wrześniu jest wiec poczekalabym sobie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam, ja już dziś z lepszym nastawieniem, lecę do miasta zapłacić za mieszkanie i podskoczyć do lidla zobaczymy co mi powiedzą z tą komodą... jak nie da rady to B. chce z boku zrobić blat ale ja chyba mu nie pozwolę i ją zareklamuję wtedy...

I chyba nie obejdę się bez kolejnych staników, bo moja mleczarnia postanowiła się rozbudować i nie mieści się już w największy stanik ;p

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja też prywatnie pójdę na badanie, tylko nawet jak szłam prywatnie w 10 tyg ciąży to ona wypisywała mi kartkę na badania

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Cześć Wam, ja już dziś z lepszym nastawieniem, lecę do miasta zapłacić za mieszkanie i podskoczyć do lidla zobaczymy co mi powiedzą z tą komodą... jak nie da rady to B. chce z boku zrobić blat ale ja chyba mu nie pozwolę i ją zareklamuję wtedy...

I chyba nie obejdę się bez kolejnych staników, bo moja mleczarnia postanowiła się rozbudować i nie mieści się już w największy stanik ;p
    Pewnie , ze zareklamuj ja:)
    Aż tak cycek wyskoczył ostatnio ? :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dla mnie najwygodniejsza pozycja to jest na prawym boku ale dziwna rzecz mi się dzieje jak się podniece już tak dość mocno to od pępka w górę brzuch mi się zapada tak jakby macica mi się "chowała" nie wiem jak to określić macie coś takiego ?

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    a ja też prywatnie pójdę na badanie, tylko nawet jak szłam prywatnie w 10 tyg ciąży to ona wypisywała mi kartkę na badania
    No bo oni wypisuje i u mnie ale u mnie jak ide prywatnie to wchodze , wypisuje kartkę , place i robią odrazy a u Ciebie tak nie ma ?
    Ciekawe ile MNIEJ WIECEJ takie badanie prywatnie kosztuje

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Dziewczynki dla mnie najwygodniejsza pozycja to jest na prawym boku ale dziwna rzecz mi się dzieje jak się podniece już tak dość mocno to od pępka w górę brzuch mi się zapada tak jakby macica mi się "chowała" nie wiem jak to określić macie coś takiego ?
    Skurcze ma pewnie przy podnieceniach i stad może takie cos . Ja miałam plasciutki brzuch całkowicie do jakiś dwóch tyg do tylu a wczesniej nawet nie zwracalam uwagi co z brzuchem się dzieje ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 10:22

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    cześć dziewczyny, mam takie pytanie do mam, które kompletują już ubranka, jakich proszków/płynów używacie?:)

Ja kupiłam Biały Jeleń hipoalergiczny do koloru - 1,9 kg opakowanie.
    Wczoraj znowu uprałam dwie pralki, poprzednio też dwie. Mam już naprawdę sporo tych ciuszków, chyba będę musiała ją 3 razy dziennie przebierać żeby wszystko założyła choćby raz. :)

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeesc:) nie jestem w stanie Was nadrobić! A próbowałam ;)

Lexie mam nadzieje ze dotrwamy do tego października :)
    Estrella, bylas na toruniankach chwile prawda? Tak potem zniknelas:)
    Do jakiego lekarza chodzisz?

Co do moczu, to ja cały czas mam liczne bakterie albo liczne nabłonki, albo leukocyty. Na poczatku dostałam lek i duzo żurawiny, bo pobolewala mnie cewka moczowa. Potem juz nic i lekarz mowi, ze taki urok ciężarnych i poki nie boli, nie piecze itp. to jest ok.

polkosia, estrella, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No bo oni wypisuje i u mnie ale u mnie jak ide prywatnie to wchodze , wypisuje kartkę , place i robią odrazy a u Ciebie tak nie ma ?
    Ciekawe ile MNIEJ WIECEJ takie badanie prywatnie kosztuje

ja jak robiłam prywatnie to płaciłam 3 razy: 8zł na czczo, 5 po godzinie i 10 po dwóch plus oczywiście swoja glukoza:)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z seksem nie mam problemu ale zanotowałam ostatnio zmniejszone libido. No ale brzuch chyba też już mi zaczyna przeszkadzać i ta myśl podczas "czy aby małej się to podoba?" :D

Cycek wyskoczył z małego B, teraz mam stanik w rozmiarze 80D ale czeka mnie 80DD chyba... No ale całe życie narzekałam na moje cycki to teraz się chociaż nacieszę ale tylko rozmiarem bo cała reszta to maskra, suty wielki i brązowe, swędzą, bolą i są ciężkie. Ech babie nie dogodzisz :D

A wczoraj rozmawiałam z koleżanką i pytała mi się jak to jest być w ciąży. Po zastanowieniu odpowiedziałam, że to jest taki dziwny czas, w którym tęknimy za tym momentem w którym nie jesteśmy :P

Nynusia lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO do proszków i płunów to ja będę miała Białego Jelenia tego dla dzieci nie pamiętam jak on się zwie chyba Dzidziuś.
    Ok zbieram się, śniadanko zjedzone to czas lecieć na miasto ;)

3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma doskonale ujęte hahaha
    Co do sutków mam tez takie wielkie ale wręcz przeogromne , swedza i siara wyciska się ze hooooohooooo .
    Ja z 75/80 D/DD poszlam w ciąży na 85 G:) zawsze miałam duże cycki i ogólnie średnio zmianę widzę ale widzę po rozmiarowce stanika , zawsze kupuje w jednym sklepie wiec rozmiarowki na pewno nie są pojebane .

Wisienka a to nie ma tragedii jakiejś , no ciekawe ile u mnie: )

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    CO do proszków i płunów to ja będę miała Białego Jelenia tego dla dzieci nie pamiętam jak on się zwie chyba Dzidziuś.
    Ok zbieram się, śniadanko zjedzone to czas lecieć na miasto ;)
    Ja chyba tez właśnie pobawie się z białym jeleniem w pranko:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na boku nigdy się pozycja nie podobała. Dziwnie się ociera wtedy w środku.

Mnie cycki też bardzo urosły, ale nie kupuję stanika dopóki nie zacznę karmić, bo jeszcze wtedy skoczą pewnie o rozmiar, więc mi szkoda kasy. Kupić chcę tylko takie lużne sportowe, żeby było mi wygodnie i miała do porodu.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, przeraziły mnie te wrześniówki. tez zaczynam robić pranie :) ja mam proszek JELP :)

Gin dał Wam skierownaie na usg III trymestru czy robicie odpłatnie?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie badanie 21 plus 7 glukoza

l22nhdgeccid541p.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze miałam małe cycki, a teraz tylko dobijają do staników więc szczególnie mi nie urosły, zakrecoonnna własnie szukam ile u mnie to kosztuje, ja jak byłam prywatnie to tylko morfologia, toksoplazmoza i miałam zaznaczone na kartce, poszłam zrobili mi podeszłam zapłaciłam i wyszlam, a teraz to nie wiem czy tam wparować do nich i mowic dawac mi badanie na glukoze :D

‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ