Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynusia wrote:Zakrecona ze mną leżała dziewczyna jak byłam w szpitalu i miała krzywa robiona w 32 tyg i właśnie wyszła jej cukrzyca ale malo jest lekarzy którzy kierują tak późno na krzywa
Dzięki za pomoc :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 08:30
Nynusia lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry,
Ja juz po śniadanku, męża wyprawilam do roboty i położyłam sie z powrotem z moimi kotami do łóżka.
W planach mam konczenie ksiazki
Czy wasze urwisy tez cały dzien skaczą w brzuchu??? No cholera ja nie wiem kiedy ten dzieciak śpi....w nocy tez potrafi sie wiercić...
Zakręcona ja bym zrobiła ta krzywa....czyli tam u Ciebie kierują na dodatkowe badania jak ta glukoza na czczo, która sie robi na początku wyjdzie wysoko? -
Swineczko najczesciej lata całymi dniami , tzn tam czasem przerwę krótką robi ale dla mnie malo zauwazalne:)
Co do krzywej to zrobię na pewno , nawet w tym 30 tygodniu .
Oni tutaj pobierają krew ogólnie do badania i z tego patrzą jaka glukoza we krwi , jak jest wysoka to kierują na krzywa jak w normie to nie ma potrzeby .
A Ja slyszalam o nie jednym przypadku ze glukoza była niska a nawet przy normie początkowej ( u mnie były one 70-99 , a Ja miałam 77 ) i okazywało się po krzywej , ze cukrzyca jest , dla bezpieczeństwa zrobię ja w Pl odrazu jak bede i po sprawie. -
A ja dzięki Wam po raz pierwszy wczoraj wybrałam się do Lumpexu w celu poszukiwania ubranek dla dzidzi. I wiecie co? Opłacało się, brałam tylko te w bardzo dobrym stanie, niemal nowe, a niektóre wręcz z metkami. Wydałam 70 zł, ale właśnie suszy się prawie cała suszarka ubranek
WiedźmaMaKota, soraya, Nynusia, BATTINKA lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
No wlasnie przez to, ze lata całymi dniami, to jak przestaje o sie niepokoje
Ja do tej pory odczuwam niesmak po tej glukozie, co mi jeden pomiar tak dziwnie wyszedł....a lekarz nie skierował mnie juz drugi raz, bo uznał, ze dwie pozostałe wartości w normie i ze to pomyłka....
Pytałam dwa razy czy powtarzać, no cóż nie to nie....czy sa w ogóle jakieś objawy przy cukrzycy? -
nick nieaktualnyZakrecona, to wlasnie ja tak mialam. Glukoza na czczo wyszla 77, po godzinie 155, a po dwoch 158 ;/
W ogole jak mi z palca pobierali, do glukometru, to bylo 95 na czczo. A z zyly wyszlo 77. Ja nie wiem,pomylili sie? Czy jak?
Jaroszka a jakie wyszly Ci cukry?
I jakie normy dal Ci lekarz? Bo te ponoc sie zmienily. -
Jaroszka, ja nie miałam żadnych objawów.
Zakręcona, na szkoleniu spotkałam dziewczynę, która dopiero w 32 tygodniu dowiedziała się o cukrzycy. Pierwsze badanie w 26 tygodniu wyszło jej dobrze, ponieważ, jak twierdzi, glukozę piła z cytryną i w dodatku na te dwie godziny poszła pochodzić po mieście... No a wiadomo, trzeba siedzieć. Myślę, że nigdy nie jest za późno na to badanie. Lepiej w 30 tygodniu niż w ogóleSzymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
green wrote:Zakrecona, to wlasnie ja tak mialam. Glukoza na czczo wyszla 77, po godzinie 155, a po dwoch 158 ;/
W ogole jak mi z palca pobierali, do glukometru, to bylo 95 na czczo. A z zyly wyszlo 77. Ja nie wiem,pomylili sie? Czy jak?
I jakie normy dal Ci lekarz? Bo te ponoc sie zmienily. -
Mi na Karowej podczas badania absolutnie nie pozwolili dodać cytryny i kazali siedzieć. Mogłam się ruszyć tylko do toalety. Podejrzewam, że w innym przypadku wynik mógłby być ok, bo miałam bardzo nieznacznie przekroczony tylko ten po 2h.Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Magnosia wrote:Jaroszka, ja nie miałam żadnych objawów.
Zakręcona, na szkoleniu spotkałam dziewczynę, która dopiero w 32 tygodniu dowiedziała się o cukrzycy. Pierwsze badanie w 26 tygodniu wyszło jej dobrze, ponieważ, jak twierdzi, glukozę piła z cytryną i w dodatku na te dwie godziny poszła pochodzić po mieście... No a wiadomo, trzeba siedzieć. Myślę, że nigdy nie jest za późno na to badanie. Lepiej w 30 tygodniu niż w ogóle
To jednak dobra decyzje podjelam , a co do tej laski to tez jakieś malo doświadczone pielegniary , ze pozwoliły jej wyjść lazic ... Albo ona jakąś uparta -
green wrote:Zakrecona, to wlasnie ja tak mialam. Glukoza na czczo wyszla 77, po godzinie 155, a po dwoch 158 ;/
I jakie normy dal Ci lekarz? Bo te ponoc sie zmienily.
Glukometr ma nawet 15% błędu. U mnie było prawie tak samo. Koło 90 z palca, a 80 z żyły.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja wyszłam na chwilę na zakupy do spożywczego przed pomiarem po 1h
To głupota z tym całkowitym siedzeniem. W domu tak nie siedzimy bezczynnie po 2h... Zawsze jakaś mała aktywność jest.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Ja wyszłam na chwilę na zakupy do spożywczego przed pomiarem po 1h
To głupota z tym całkowitym siedzeniem. W domu tak nie siedzimy bezczynnie po 2h... Zawsze jakaś mała aktywność jest.
Zawsze lepiej się dowiedzieć i przejść na dietę, która jest przecież zdrowa, niż mieć mylnie prawidłowy wynik. Może o to chodzi...ZakręconaOna lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.