WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja wyszłam na chwilę na zakupy do spożywczego przed pomiarem po 1h ;) To głupota z tym całkowitym siedzeniem. W domu tak nie siedzimy bezczynnie po 2h... Zawsze jakaś mała aktywność jest.
    Ja wolalabym siedzieć jednak niż potem powtarzać badanie wiec dla mnie głupota np. To nie jest:) , u mnie to samo w przychodni jest , ze jest zakaz chodzenia przy krzywej jedynie WC i wszyscy zawsze widzialam , ze grzecznie siedzieli

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, wiadomo... Ale 5 min spaceru aż tak nie zmieni wyniku. Koleżanka ma do kliniki 2 minuty drogi (praktycznie blok obok) i nie pozwolili jej iść do domu, a ona chciała tylko TV pooglądać. Wiadomo, na siłownię nie można iść, ale 5 min spacerem?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, lecę kochane. Dziś mam sporo spraw do załatwienia. Wieczorkiem zajrzę do Was. Trzymajcie się ciepło :)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to ja dzien przed zarlam slodkie,kolacje strzelilam po 20 - szarlotka z mlekiem, do glukozy mialam cytryne. I jeszcze luteine wzielam rano. To ja chyba powtorze badanie.

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki !
    Padlam wczoraj jak kawka .
    Ale jestem zadowolona , bo szfa kupiona i skrecona . Bylo przy tym troche gimnastyki , ale efekt wyszedl super i corka sie ucieszy :)
    Mnie znowu zlapal skurcz w nocy juz nie wiem czy za malo biore tego magnezy?!

Mozecie mi przypomniec od kiedy robi sie masaz krocza?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papa Magnosia , miłego dnia :*
    Green to luteina wpływa na badanie ? Kurde muszę wszystko wiedzieć przed żeby gafy nie walnac jednak i bym nie musiała powtarzać tego badania .
    Polkosia no jeżeli mus siedzenia to się siedzi:)
    Chwile spacerku można mieć do WC czekajac na pobranie a nie do domu na TV nawet majac 1 minutę do bloku:)
    Takie moje zdanie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Mnie też nie pozwolili chodzić na badaniu więc grzecznie siedziałam ;) Co do cytryny, to bez przesady - jak się trochę doda, to nie będzie miało dużego wpływu na wynik. Ja dodałam tylko trochę do końcówki, bo czułam, że jak nie dodam, to reszty nie przełknę i zwrócę.

Lecę na spacer i małe zakupy - miłego dnia :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Czesc kobietki !
    Padlam wczoraj jak kawka .
    Ale jestem zadowolona , bo szfa kupiona i skrecona . Bylo przy tym troche gimnastyki , ale efekt wyszedl super i corka sie ucieszy :)
    Mnie znowu zlapal skurcz w nocy juz nie wiem czy za malo biore tego magnezy?!

Mozecie mi przypomniec od kiedy robi sie masaz krocza?
    Hejooo :)
    Super , ze mebelek zrobiony: D
    Łydki skurcz ?? A może zamiast brać magnez to wykapiesz się lub nogi wymoczysz w tej soli magnezowej czy chust wie jak to było ?! Laski o tym któregoś dnia pisały . :)
    Kochana nie mam pojęcia od kiedy , moja znajoma robi od 14 tyg ... :o: / Co dla mnie lekko dziwne ze tak wcześnie

lojkalojka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojka, od 33.

lojkalojka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    lojka, od 33.
    To moja znajoma zaszalala hahaha
    Ale ona uparta i koniec , ona wie lepiej od kiedy i ciężko się brandzluje ..
    Hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakręcona, no mój gin np uważa, że masaż krocza to bujda i sex regularny jest wystarczającym masażem. Ale ja tam mam zamiar i tak krocze masować (w sensie L będzie to robił), jak się wreszcie dowiem mam nadzieję na SR lub u położnej, jak to poprawnie robić.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak się dowiesz to daj znać:)
    No moja znajoma za masaż krocza uważa ze nałożył oliwke i wmasuje:) ale no cóż wyżej sra niż dupe ma ze tak powiem , pierwsza ciąża 15 tydzień i zjadła wszystkie rozumy :)
    Tzn znajoma , tak mowie bo dokładnie nie będę tłumaczyć kto to , obca osoba no

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 09:48

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie bardzo wiem, jak to opisać, bo w necie są jakieś tam niby rysunkowe filmiki, ale i tak g z tego rozumiem ;) Więc mam nadzieję, że położna opisze i pokaże w powietrzu, jak mamy to robić :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    No właśnie nie bardzo wiem, jak to opisać, bo w necie są jakieś tam niby rysunkowe filmiki, ale i tak g z tego rozumiem ;) Więc mam nadzieję, że położna opisze i pokaże w powietrzu, jak mamy to robić :P
    Zapytaj ja , pewnie pokaże:)
    No Ja tez nie wiem za mocno jak to robić a np. Na seks regularny od polowy sierpnia nie mam szans: D wiec masowac się muszę haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas o regularny sex to ciężko, bo niezbyt nam się sex-sex w ciąży podoba i wolimy inne sposoby na orgazmy ;) Więc masaż krocza to u nas konieczność :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skrobiecie:)Ja mam 6 kartonów ciuchów po bratanicy, zaczełam je przebierać, prać i prasować:) Wolno mi to idzie, bo za długo na nogach nie mogę być ale do końca sierpnia się wyrobię, bo chce mieć już wszystko gotowe na wszelki wypadek:)Znajać życie to mimo tego szwu przenoszę jeszcze ciąże, czego bym bardzo nie chciala:)Samego porodu się nie boję, ale wywoływania już tak:/

relgh371rrya3inl.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, mam takie pytanie do mam, które kompletują już ubranka, jakich proszków/płynów używacie?:)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    was posrało 4 strony od rana :D czeeeeeść. zjadłam krokieta z barszczem. ej dziewczyki mi w de wiecie jak na cukrzyce robili?

dała mi to ohydztwo do wypicia, kazała siedzieć godzine i po godzinie pobrała krew i do domu. ani przed wypiciem nie pobierali, an po 2 h od wypicia...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    cześć dziewczyny, mam takie pytanie do mam, które kompletują już ubranka, jakich proszków/płynów używacie?:)
    Ja juz kompletuje jak większość z Nas tu ale nie pralam jeszcze nic a nad proszkiem sama się zastanawiam.

Zakocona mnie seks w ciąży tez średnio się widzi ... Niestety
    Ale u nas nie ma mowy o seksie od sierpnia polowy bo przecież wyjezdzam :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    was posrało 4 strony od rana :D czeeeeeść. zjadłam krokieta z barszczem. ej dziewczyki mi w de wiecie jak na cukrzyce robili?

dała mi to ohydztwo do wypicia, kazała siedzieć godzine i po godzinie pobrała krew i do domu. ani przed wypiciem nie pobierali, an po 2 h od wypicia...
    Uważam ze przed chociaż powinna jeszcze raz , może weź dla samej siebie powtórz badanie jak w Pl jesteś ?
    Tzn Ja np. Bym powtórzyła jednak bo to takie badanie na odpierdol się .
    Mmmmm daj krokiecika !!! Barszczyk mam:) od wczoraj myślę o krokietach

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1490 1491 1492 1493 1494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ