X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja wyszłam na chwilę na zakupy do spożywczego przed pomiarem po 1h ;) To głupota z tym całkowitym siedzeniem. W domu tak nie siedzimy bezczynnie po 2h... Zawsze jakaś mała aktywność jest.
    Ja wolalabym siedzieć jednak niż potem powtarzać badanie wiec dla mnie głupota np. To nie jest:) , u mnie to samo w przychodni jest , ze jest zakaz chodzenia przy krzywej jedynie WC i wszyscy zawsze widzialam , ze grzecznie siedzieli

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, wiadomo... Ale 5 min spaceru aż tak nie zmieni wyniku. Koleżanka ma do kliniki 2 minuty drogi (praktycznie blok obok) i nie pozwolili jej iść do domu, a ona chciała tylko TV pooglądać. Wiadomo, na siłownię nie można iść, ale 5 min spacerem?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, lecę kochane. Dziś mam sporo spraw do załatwienia. Wieczorkiem zajrzę do Was. Trzymajcie się ciepło :)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to ja dzien przed zarlam slodkie,kolacje strzelilam po 20 - szarlotka z mlekiem, do glukozy mialam cytryne. I jeszcze luteine wzielam rano. To ja chyba powtorze badanie.

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki !
    Padlam wczoraj jak kawka .
    Ale jestem zadowolona , bo szfa kupiona i skrecona . Bylo przy tym troche gimnastyki , ale efekt wyszedl super i corka sie ucieszy :)
    Mnie znowu zlapal skurcz w nocy juz nie wiem czy za malo biore tego magnezy?!

Mozecie mi przypomniec od kiedy robi sie masaz krocza?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papa Magnosia , miłego dnia :*
    Green to luteina wpływa na badanie ? Kurde muszę wszystko wiedzieć przed żeby gafy nie walnac jednak i bym nie musiała powtarzać tego badania .
    Polkosia no jeżeli mus siedzenia to się siedzi:)
    Chwile spacerku można mieć do WC czekajac na pobranie a nie do domu na TV nawet majac 1 minutę do bloku:)
    Takie moje zdanie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Mnie też nie pozwolili chodzić na badaniu więc grzecznie siedziałam ;) Co do cytryny, to bez przesady - jak się trochę doda, to nie będzie miało dużego wpływu na wynik. Ja dodałam tylko trochę do końcówki, bo czułam, że jak nie dodam, to reszty nie przełknę i zwrócę.

Lecę na spacer i małe zakupy - miłego dnia :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Czesc kobietki !
    Padlam wczoraj jak kawka .
    Ale jestem zadowolona , bo szfa kupiona i skrecona . Bylo przy tym troche gimnastyki , ale efekt wyszedl super i corka sie ucieszy :)
    Mnie znowu zlapal skurcz w nocy juz nie wiem czy za malo biore tego magnezy?!

Mozecie mi przypomniec od kiedy robi sie masaz krocza?
    Hejooo :)
    Super , ze mebelek zrobiony: D
    Łydki skurcz ?? A może zamiast brać magnez to wykapiesz się lub nogi wymoczysz w tej soli magnezowej czy chust wie jak to było ?! Laski o tym któregoś dnia pisały . :)
    Kochana nie mam pojęcia od kiedy , moja znajoma robi od 14 tyg ... :o: / Co dla mnie lekko dziwne ze tak wcześnie

lojkalojka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojka, od 33.

lojkalojka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    lojka, od 33.
    To moja znajoma zaszalala hahaha
    Ale ona uparta i koniec , ona wie lepiej od kiedy i ciężko się brandzluje ..
    Hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakręcona, no mój gin np uważa, że masaż krocza to bujda i sex regularny jest wystarczającym masażem. Ale ja tam mam zamiar i tak krocze masować (w sensie L będzie to robił), jak się wreszcie dowiem mam nadzieję na SR lub u położnej, jak to poprawnie robić.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak się dowiesz to daj znać:)
    No moja znajoma za masaż krocza uważa ze nałożył oliwke i wmasuje:) ale no cóż wyżej sra niż dupe ma ze tak powiem , pierwsza ciąża 15 tydzień i zjadła wszystkie rozumy :)
    Tzn znajoma , tak mowie bo dokładnie nie będę tłumaczyć kto to , obca osoba no

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 09:48

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie bardzo wiem, jak to opisać, bo w necie są jakieś tam niby rysunkowe filmiki, ale i tak g z tego rozumiem ;) Więc mam nadzieję, że położna opisze i pokaże w powietrzu, jak mamy to robić :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    No właśnie nie bardzo wiem, jak to opisać, bo w necie są jakieś tam niby rysunkowe filmiki, ale i tak g z tego rozumiem ;) Więc mam nadzieję, że położna opisze i pokaże w powietrzu, jak mamy to robić :P
    Zapytaj ja , pewnie pokaże:)
    No Ja tez nie wiem za mocno jak to robić a np. Na seks regularny od polowy sierpnia nie mam szans: D wiec masowac się muszę haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas o regularny sex to ciężko, bo niezbyt nam się sex-sex w ciąży podoba i wolimy inne sposoby na orgazmy ;) Więc masaż krocza to u nas konieczność :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skrobiecie:)Ja mam 6 kartonów ciuchów po bratanicy, zaczełam je przebierać, prać i prasować:) Wolno mi to idzie, bo za długo na nogach nie mogę być ale do końca sierpnia się wyrobię, bo chce mieć już wszystko gotowe na wszelki wypadek:)Znajać życie to mimo tego szwu przenoszę jeszcze ciąże, czego bym bardzo nie chciala:)Samego porodu się nie boję, ale wywoływania już tak:/

relgh371rrya3inl.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, mam takie pytanie do mam, które kompletują już ubranka, jakich proszków/płynów używacie?:)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    was posrało 4 strony od rana :D czeeeeeść. zjadłam krokieta z barszczem. ej dziewczyki mi w de wiecie jak na cukrzyce robili?

dała mi to ohydztwo do wypicia, kazała siedzieć godzine i po godzinie pobrała krew i do domu. ani przed wypiciem nie pobierali, an po 2 h od wypicia...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    cześć dziewczyny, mam takie pytanie do mam, które kompletują już ubranka, jakich proszków/płynów używacie?:)
    Ja juz kompletuje jak większość z Nas tu ale nie pralam jeszcze nic a nad proszkiem sama się zastanawiam.

Zakocona mnie seks w ciąży tez średnio się widzi ... Niestety
    Ale u nas nie ma mowy o seksie od sierpnia polowy bo przecież wyjezdzam :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    was posrało 4 strony od rana :D czeeeeeść. zjadłam krokieta z barszczem. ej dziewczyki mi w de wiecie jak na cukrzyce robili?

dała mi to ohydztwo do wypicia, kazała siedzieć godzine i po godzinie pobrała krew i do domu. ani przed wypiciem nie pobierali, an po 2 h od wypicia...
    Uważam ze przed chociaż powinna jeszcze raz , może weź dla samej siebie powtórz badanie jak w Pl jesteś ?
    Tzn Ja np. Bym powtórzyła jednak bo to takie badanie na odpierdol się .
    Mmmmm daj krokiecika !!! Barszczyk mam:) od wczoraj myślę o krokietach

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1490 1491 1492 1493 1494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ