Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej.dziewczyny wiecie co tak mnie dzis boli brzuch jak na @ cholerka boje się... do tego tez mam bole krzyża buuu.a przeciez w czwartek bylo wszystko ok widziałam swoja fasolkę ale od soboty ten krzyż i jeszcze ten brzuch...ja się wykoncze ciągle w stresie... żadna to przyjemność.
Do dr dopiero w Pn. (Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 16:55
~Rewianka~ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie nadazam Nas czytac W pracy nie mam czasu wejsc na 'belly' (ciesze sie, jak mam czas na lunch ), a po pracy tyle jeszcze do zrobienia...
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom!
Chyba jutro albo w srode pojde na bete. A pozniej pojde z torbami przez te bety
Bardzo sie ciesze, ze jest to forum, i Wy wszystkie na nim:DMajaaa, Kaśku lubią tę wiadomość
-
BATTINKA wrote:Hej.dziewczyny wiecie co tak mnie dzis bili brzuch jak na @ cholerka boje się do tego tez mam boke krzyża buuu
Do dr dopiero w Pn. (
Kochana te bóle są tak podobne, że możesz go porównywać do małpowego, a pewnie nic się nie dzieje. O ile nie masz plamień, a ból nie jest skurczowy, połóż się i zrelaksuj. Jeśli jest to dość intensywny ból weź nospę - jest rozkurczowa i nie szkodzi maleństwu
We wcześniejszej ciąży miałam to samo, tak mi mówił lekarz. Po godzinie mi przeszłopolkosia, BATTINKA lubią tę wiadomość
-
Hejka
przed usg przed gabinetem siedziałam w stresie jakby to był jakiś sąd z myślą: "będzie serduszko czy nie będzie?". Bałam się dlatego, że ostatnio był 14 mm pęcherzyk i nic w środku.
W gabinecie położyłam się na kozetce i od razu pięści pod pośladki...
jest dzidziuś!!! ma 5,3 mm i widziałam bijące serduszko 160u/min Fajnie było widać na monitorze, jak bije
Złe wiadomości:
jest też krwiak13.5x9.9 mm. Nic nie wiem o krwiakach... dlaczego powstają. Mam leżeć i przyjść na kontrolę za 2 tygodnie. Jednak nie raz spotkałam się z taką sytuacją, że jakaś ciężarna miała krwiaka, poleżała w domu i się wchłonął. Także się nie obawiam, będę leżeć i robić wszystko, aby było jak najlepiejaanaa, Małgorzatka, Bunia86, paula1, Kaśku, Muffinka1019, ITKA, Katarzyna87, Nynusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBATTINKA wrote:Hej.dziewczyny wiecie co tak mnie dzis boli brzuch jak na @ cholerka boje się... do tego tez mam bole krzyża buuu.a przeciez w czwartek bylo wszystko ok widziałam swoja fasolkę ale od soboty ten krzyż i jeszcze ten brzuch...ja się wykoncze ciągle w stresie... żadna to przyjemność.
BATTINKA, w pelni sie z Toba solidaryzuje (ja jestem z gatunku 'panikara'). Mnie przez pierwszych kilka dni bolal krzyz i brzuch, teraz sie wszystko tak uspokoilo, ze az mnie martwi ten brak dolegliwosci. Jak juz ktos wczesniej napisal - brak objawow zle, nadmiar tez niedobrze. Mysle, ze jezeli nie masz zadnych plamien, to chyba nie ma powodu do zmartwien. Poloz sie i odpocznij sobie.
BATTINKA, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
Battinka, jeśli to mocny ból, to weź nospę i tyle! Ja od początku ciąży już brałam 6 czy 7x. W szpitalu dają dożylnie nospę, żeby szybciej działała, jak są kryzysowe sytuacje, więc bez obaw.
Fresh, super wieści A krwiaki są popularne i nie przemęczaj się, a szybko się wchłonie. Nic nie dźwigaj i jeśli masz możliwość to leż, a nie siedź. Jak go nie uciska, to szybciej się wchłania.BATTINKA, Małgorzatka lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dziękuję dziewczyny potraficie uspokoić.
Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze...wiecie mam tez torbiel na jajniku 1,5cm wiec może i od tego mnie ten brzuch boli.
No plamien nie mam ale przeważnie pod wieczór przy podcieraniu widzę lekko żółty śluz...ach.
Mimo to dziękuję Wam kochane za dobre słowo!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 17:08
Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
No nie wiem, ja byłam u swojej państwowej ginekolog na usg i nie chciała mi wystawić żadnego skierowania na badania, bo uwaga miałam te badania w 2013r i wtedy wszystko było ok według niej (bo ja tych badań na oczy nie widziałam) ! Pytałam się czy te wyniki nie mogą się zmienić a ona na to, że mogą ale i tak mi nie dała ŻADNEGO skierowania. Co więcej nie chciała mi wypisać recepty na jod, który biorę ze względu na tarczycę i kazała kupić sobie zwykłe witaminki dla kobiet w ciąży i nie mogła uwierzyć czemu biorę euthyrox skoro kiedyś nie było źle, nie chciała wierzyć, że tak mi wyniki poszły w górę i że muszę brać większą dawkę jodu i witaminy D nawet cytologii mi nie zrobiła, bo miałam w 2013...
Za to mój prywatny ginekolog kazał mi wykonać wszystkie te potrzebne badania i u niego będę prowadzić ciążę i bulić, ale tylko przy nim czuję się w pełni bezpieczna...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 17:22
-
Fresh świetnie :-* super wieści gratuluję
Fatim pierwszy raz się spotkałam żeby lekarz nie chciał wypisać badań ze względu na poprzednie . No może na następnej Ci da . Prawda jest też że oni się wkurzają jak chodzisz prywatnie b do nich tylko po badania lepiej nic nie mówić
Batinka nie stresuj się odpoczywaj i weź sobie tą nospę :-* :-* -
mała mi zmienię nie ma problemu tylko później bo komputer mi przejęły dzieci a na telefonie ciężko mi edytować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 17:30
-
FreshMm gratuluję
Fatim co to za lekarka? tacy ludzie nie powinni być lekarzami.. masakra żeby nie sprawdzić czy wszysstko w porządku? Nie rozumiem..
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Dziewczyny mój M kupił mi krem do smarowania piersi mustela. Pisze tam że od samego początku ciąży ale babka w aptece powiedziała mu żeby na wszelki wypadek zapytać lekarza że może lepiej od 2 trymestru stosowac.
Słyszałam że ten krem trochę łagodzi ból piersi a ja już wymiękam, chodzić nie mogę normalnie. Czy któraś z was stosuje coś z tej seri? Mustela 9 miesięcy - cała seria do stosowania od samego początku ciąży według opisu.
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Ja ostatnio oglądałam kremy na rozstępy i na części było na odwrót napisane. Można stosować od 2 trymestru, a farmaceutka mówiła, że można od początku na pewno. Więc ja myślę, że nie ma co się za bardzo przejmować i można smarować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 17:39
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn