X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.dziewczyny wiecie co tak mnie dzis boli brzuch jak na @ cholerka boje się... do tego tez mam bole krzyża buuu.a przeciez w czwartek bylo wszystko ok widziałam swoja fasolkę ale od soboty ten krzyż i jeszcze ten brzuch...ja się wykoncze ciągle w stresie...:( żadna to przyjemność.

Do dr dopiero w Pn. :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 16:55

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadazam Nas czytac :) W pracy nie mam czasu wejsc na 'belly' (ciesze sie, jak mam czas na lunch :) ), a po pracy tyle jeszcze do zrobienia...

Gratuluje wszystkim nowym mamusiom! :)

Chyba jutro albo w srode pojde na bete. A pozniej pojde z torbami przez te bety :P

Bardzo sie ciesze, ze jest to forum, i Wy wszystkie na nim:D

Majaaa, Kaśku lubią tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Hej.dziewczyny wiecie co tak mnie dzis bili brzuch jak na @ cholerka boje się do tego tez mam boke krzyża buuu

Do dr dopiero w Pn. :((

Kochana te bóle są tak podobne, że możesz go porównywać do małpowego, a pewnie nic się nie dzieje. O ile nie masz plamień, a ból nie jest skurczowy, połóż się i zrelaksuj. Jeśli jest to dość intensywny ból weź nospę - jest rozkurczowa i nie szkodzi maleństwu :)

We wcześniejszej ciąży miałam to samo, tak mi mówił lekarz. Po godzinie mi przeszło :)

polkosia, BATTINKA lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

przed usg przed gabinetem siedziałam w stresie jakby to był jakiś sąd z myślą: "będzie serduszko czy nie będzie?". Bałam się dlatego, że ostatnio był 14 mm pęcherzyk i nic w środku.

W gabinecie położyłam się na kozetce i od razu pięści pod pośladki...
    jest dzidziuś!!! :D ma 5,3 mm i widziałam bijące serduszko 160u/min :D <3 Fajnie było widać na monitorze, jak bije <3

Złe wiadomości:
    jest też krwiak13.5x9.9 mm. Nic nie wiem o krwiakach... dlaczego powstają. Mam leżeć i przyjść na kontrolę za 2 tygodnie. Jednak nie raz spotkałam się z taką sytuacją, że jakaś ciężarna miała krwiaka, poleżała w domu i się wchłonął. Także się nie obawiam, będę leżeć i robić wszystko, aby było jak najlepiej :)

aanaa, Małgorzatka, Bunia86, paula1, Kaśku, Muffinka1019, ITKA, Katarzyna87, Nynusia lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Hej.dziewczyny wiecie co tak mnie dzis boli brzuch jak na @ cholerka boje się... do tego tez mam bole krzyża buuu.a przeciez w czwartek bylo wszystko ok widziałam swoja fasolkę ale od soboty ten krzyż i jeszcze ten brzuch...ja się wykoncze ciągle w stresie...:( żadna to przyjemność.

BATTINKA, w pelni sie z Toba solidaryzuje (ja jestem z gatunku 'panikara'). Mnie przez pierwszych kilka dni bolal krzyz i brzuch, teraz sie wszystko tak uspokoilo, ze az mnie martwi ten brak dolegliwosci. Jak juz ktos wczesniej napisal - brak objawow zle, nadmiar tez niedobrze. Mysle, ze jezeli nie masz zadnych plamien, to chyba nie ma powodu do zmartwien. Poloz sie i odpocznij sobie.

BATTINKA, Małgorzatka lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, jeśli to mocny ból, to weź nospę i tyle! Ja od początku ciąży już brałam 6 czy 7x. W szpitalu dają dożylnie nospę, żeby szybciej działała, jak są kryzysowe sytuacje, więc bez obaw.

Fresh, super wieści :D A krwiaki są popularne i nie przemęczaj się, a szybko się wchłonie. Nic nie dźwigaj i jeśli masz możliwość to leż, a nie siedź. Jak go nie uciska, to szybciej się wchłania.

BATTINKA, Małgorzatka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny potraficie uspokoić.

Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze...wiecie mam tez torbiel na jajniku 1,5cm wiec może i od tego mnie ten brzuch boli.

No plamien nie mam ale przeważnie pod wieczór przy podcieraniu widzę lekko żółty śluz...ach.

Mimo to dziękuję Wam kochane za dobre słowo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 17:08

Małgorzatka lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem, ja byłam u swojej państwowej ginekolog na usg i nie chciała mi wystawić żadnego skierowania na badania, bo uwaga miałam te badania w 2013r i wtedy wszystko było ok według niej (bo ja tych badań na oczy nie widziałam) ! Pytałam się czy te wyniki nie mogą się zmienić a ona na to, że mogą ale i tak mi nie dała ŻADNEGO skierowania. Co więcej nie chciała mi wypisać recepty na jod, który biorę ze względu na tarczycę i kazała kupić sobie zwykłe witaminki dla kobiet w ciąży i nie mogła uwierzyć czemu biorę euthyrox skoro kiedyś nie było źle, nie chciała wierzyć, że tak mi wyniki poszły w górę i że muszę brać większą dawkę jodu i witaminy D :/ nawet cytologii mi nie zrobiła, bo miałam w 2013...

Za to mój prywatny ginekolog kazał mi wykonać wszystkie te potrzebne badania i u niego będę prowadzić ciążę i bulić, ale tylko przy nim czuję się w pełni bezpieczna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 17:22

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh - to super wiadomość :), odpoczywaj :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh - to super wiadomość :), odpoczywaj :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda tylko, że wizyty u niego są takie drogie i że nie mam do niego numeru telefonu ;) nie wiem czy później mi da sam czy powinnam się upomnieć ? Może uważa, że jeszcze za wcześnie i dlatego mi nie daje ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, współczuję Ci. Ja dlatego nie chcę mieć nic wspólnego z państwową służbą zdrowia :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh świetnie :-* super wieści gratuluję <3

Fatim pierwszy raz się spotkałam żeby lekarz nie chciał wypisać badań ze względu na poprzednie . No może na następnej Ci da . Prawda jest też że oni się wkurzają jak chodzisz prywatnie b do nich tylko po badania lepiej nic nie mówić :-)

Batinka nie stresuj się odpoczywaj i weź sobie tą nospę :-* :-*

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi zmienię nie ma problemu tylko później bo komputer mi przejęły dzieci :-D a na telefonie ciężko mi edytować :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 17:30

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Bunia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm gratuluję :)

Fatim co to za lekarka? tacy ludzie nie powinni być lekarzami.. masakra żeby nie sprawdzić czy wszysstko w porządku? Nie rozumiem..

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi internistka kiedyś też odmówiła skierowania, a państwowo byłam na badaniach jakieś 10 lat temu. Od tamtej pory nie chodzę tam.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój M kupił mi krem do smarowania piersi mustela. Pisze tam że od samego początku ciąży ale babka w aptece powiedziała mu żeby na wszelki wypadek zapytać lekarza że może lepiej od 2 trymestru stosowac.

Słyszałam że ten krem trochę łagodzi ból piersi a ja już wymiękam, chodzić nie mogę normalnie. Czy któraś z was stosuje coś z tej seri? Mustela 9 miesięcy - cała seria do stosowania od samego początku ciąży według opisu.

ojxeej28a64grrny.png

*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio oglądałam kremy na rozstępy i na części było na odwrót napisane. Można stosować od 2 trymestru, a farmaceutka mówiła, że można od początku na pewno. Więc ja myślę, że nie ma co się za bardzo przejmować i można smarować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 17:39

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z założenia chcę prowadzić ciążę prywatnie tylko, że u niego wizyta ze wczesną ciążą (usg) kosztuje 250zł, wizyta z usg genetycznym,połówkowym 350zł itd...no, ale fakt faktem, nigdy nie byłam u lepszego lekarza.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, faktycznie dosyć drogo :/

ojxeej28a64grrny.png

‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ