Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny jeśli chodzi o nawilżenie i uelastycznienie skóry to polecam naturalny olej z pestek moreli
polecane przez dziewczyny z ciązy -podobno jak smarowały się nim to nie zrobiły im sie rozstępy
ja mam i co dziennie po kapieli się smaruje na lekko wilgotną skórę aby lepiej się rozprowadzał
ładnie pachnie i przede wszystkim nie szkodzi malenstwu -
mała.mi wrote:O matko! To całe 5 tygodni. Będziesz jakoś w 9/10 tyg. Dlaczego tak późno? Chyba bym nie wytrzymała. Dla mnie te 2 co jeszcze przede mną to cała wieczność.
Bo dopiero wtedy bede w polandii tutaj nie zamierzam chodzić do GP,bo oni interesuja sie ciaza dopiero po 12 tygodniu.Gdybym byla w pl poszlabym tez w marcu ale moze 2 tyg wczesniej,wole isc pozniej i zobaczyc serducho niz za wczesnie i sie stresowac,ze go nie mapolkosia lubi tę wiadomość
2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12.24 transfer, endometrium 8,5
4.01.25 8dpt ⏸️ cień cienia 🙏✊️💬
7.01.25 11 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹💚💪
15.01.25 19dpt beta 1500 mlU/ml, usg-jest pęcherzyk ciążowy w macicy🥰🍀✊️ -
Dziewczyny wyniki bety już mam:) 11255,98 HCG podwaja się co 1 dni 17 godzin (42 godzin).Średni dwudniowy przyrost to 1553 mlU/ml (120.9%) (w normie).
Teraz czekam na progesteron:)
Co do smarowideł, to też polecam olejki naturalne:kokosowy, rycynowy, czy sezamowy. Warto również poczytać o szczotkowaniu ciała (szczególnie miejsc narażonych na rozstępy) szczotkami z naturalnego włosia. Podobno dają niesamowite efekty:)Ja po wizycie się zaczynam masować
Z drugiej strony z tego co słyszałam, to jak ktoś ma genetycznie tendencje do powstawania rozstępów, to je będzie miał, ale zawsze lepiej się smarować i nadać pewnemu specyfikowi cudotwórcze znaczenie (nawet jeżeliby takiego nie miał), niż się nie smarować i pluć sobie w brode, że się ma rozstępy:PMałgorzatka, Bunia86, paula1, Katarzyna87, Kaśku, FreshMm lubią tę wiadomość
-
Ja serduszkowe USG bede miała w 8w4d ze wzgledu na urlop lekarki. Bylam kontrolnie w zeszłym tygodniu, bylo wszystko dobrze, wiec teraz cwicze cierpliwosc;)
Ja mam gina na NFZ, przez przypadek, bo zawsze chodzilam prywatnie, i nie zamienilabym tej kobiety za nic!!! O tym, ze jest swietna swiadczy fakt, ze prywatnie czeka sie na wizyte u niej prawie miesiac.
Nie ma problemu ze skierowaniami na badania, kaze sobie przypominac, na wszelki wypadek gdyby zapomniała, ze mamy powtorzyc jakies badania. Aniol nie lekarz -
Ja się boję olejków uzywać bo jak chodizłam na rehabilitację (masaż pleców 3-4 razy w tygodniu przez pół roku) to miałam taką wysypkę na plecach że masakra, strasznie mnie zapychały. W końcu zamienili na zwykłą oliwkę dla dzieci naturalną ale nic to nie pomogło i tak. Do tej pory leczę się z czerwonych krost na plecach a od tygodnia znowu mnie wysypało, chyba hormony..
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
do mojej ginekolog na nfz najbliższy termin jest we wrześniu prywatnie 18 marzec....ehh jak ja wytrzymam:(
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Jak dobrze, że ja mam kontakt z gin 24h/7 Ale teraz wizytę też mam po 2 tygodniach, więc musimy się przyzwyczaić, że teraz podglądać malucha będziemy rzadziej niż wcześniej. On też potrzebuje ciszy i spokoju aby zdrowo rosnąć
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
BATTINKA wrote:Hej.dziewczyny wiecie co tak mnie dzis boli brzuch jak na @ cholerka boje się... do tego tez mam bole krzyża buuu.a przeciez w czwartek bylo wszystko ok widziałam swoja fasolkę ale od soboty ten krzyż i jeszcze ten brzuch...ja się wykoncze ciągle w stresie... żadna to przyjemność.
Do dr dopiero w Pn. ( -
nat_alia wrote:dziewczyny jeśli chodzi o nawilżenie i uelastycznienie skóry to polecam naturalny olej z pestek moreli
polecane przez dziewczyny z ciązy -podobno jak smarowały się nim to nie zrobiły im sie rozstępy
ja mam i co dziennie po kapieli się smaruje na lekko wilgotną skórę aby lepiej się rozprowadzał
ładnie pachnie i przede wszystkim nie szkodzi malenstwuagnes175 lubi tę wiadomość
-
Małgorzatka wrote:Maja Szczęśliwa Mamusia i Itka napiszcie mi termin porodu
Ja też poprosz o dopisanie do listy na pierwszej stronie,PTP 22.10.20152015🤰Syn👦
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12.24 transfer, endometrium 8,5
15.01.25 19dpt beta 1500 mlU/ml, usg-jest pęcherzyk ciążowy w macicy🥰🍀✊️ -
Anastazjaaa wrote:A ja polecak olej kokosowy
Ja też polecam olej kokosowy,ma bardzo szerokie zastosowanie-stosuje go do twarzy i rąk na noc a ostatnio równiez pieklam na nim kotlety z piersi i byly przepyszne2015🤰Syn👦
15.01.25 19dpt beta 1500 mlU/ml, usg-jest pęcherzyk ciążowy w macicy🥰🍀✊️