Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja
Wczoraj dzień sprzątania. Matko boska umylam okna w salonie i sypialni, zrobiłam i rozwiesilam 2 prania, a zmeczylam się tak, jakbym cały dom od góry do dołu wypucowalaL umyl kuchnię a dzisiaj czas na łazienkę. Wpada do nas dzisiaj część mojej rodziny pierwszy raz od wprowadzki (która była w połowie grudnia).
Ja muszę przyznać cholernie dużo siedziałam ze skrzyżowanymi nogami a jednam mały fiknal. Teraz staram się pilnować i siadać w rozkroku. Zresztą jest i tak to wygodniejsze już przy tym brzuchu.
A bólu bioder po dzisiejszej nocy, to nie kestem w stanie opisaćjak w nocy wstałam na siku, to przed biodra aż mi się nogi ugiely i mało nie upadłam na ziemię
-
Battinka u mnie po ostatnim USG jest młoda ułożona główkowo i najczęściej czuję kopniaki pod żebrami i uderzenia rączkami w pachwinach...tak to odczuwam. Bo czasami jak mi się wbije, to aż zaboli.
Tylko ciekawe czy jeszcze może zmieniać pozycję.
Co do alkoholu nie pomogę, bo z moim M nie mam takich problemów. Owszem wypije piwo czy dwa, ale ja podchodzę do tego tak, że cały dzień zapieprza w dodatku poza domem, to czemu miałby się nie napić. Pewnie gdyby było to częściej to też bym się wkurzała.
Tak czytałam jeszcze co pisałyście o ruchach dzieciaczków i mam to samo. Młoda tak jakby się mniej trochę ruszała wczoraj niż zawsze. Dzisiaj też tak słabo, wcześniej cały brzuch latał. Może rzeczywiście to pogoda tak działa albo powoli mają coraz mniej miejsca.
Miłej niedzieli...Nynusia, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
U mnie ruchy po prawej stronie wysoko, tak pod żebrami.
Dziewczyny, zastanawiam się czy dokupić do fotelika bazę. Wy kupujecie? Ta do mojego kosztuje 500 zł i zastanawiam się czy to nie jest zbędny wydatek, a z drugiej strony za każdym razem przepinać ten pas i w ogóle... I sama nie wiem.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Bąbelek wrote:Nynusia o kurde to czkawka??
ja z 30 min temu czułam w kroku takie pukanie pulsacyjne i zastanawiałam się co to może być.
Tak wogole to dzien dobry !
Wczoraj na imprezie byla kobietka ktora jest pielegniarka ( jest w drugiej ciazy, jej corka ma roczek niedlugo), opowiedziala mi tu o szpitalu i co zrobic, jak sie przygotowac. Wiele cennych wskazowek dot Norweskiego szpitala
Bąbelek lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
U mnie dziś 29+0 niby nie ma 3 z przodu ale na Bellyy witamy w 30 tyg
Jaroszka wspolczuje mam nadzieje ze jakoś się to wyjaśni i nie będziesz musiała podejmować żadnych drastycznych decyzji.
No i tak pamietalam co napisała...
Aaaa Polkosia ja tez myślę jak Nynusia , ze to zależy od tego ile będziecie jeździć, my nie kupujemy bo podróżować dużo nie będziemy wiec wole ta kaske na cos innego dac, ale wszystko od was zależy co tam planujecie, albo może po prostu bo chcecie i juz
Kochane mój D ma dziś urodzinki wiec zmykam na cały dzień z tabletow telefonów i jestem tylko jego
Życzę wam miłej niedzieli, zero boli brzuszkow i wszystkiego no i jak najwięcej kochanych kopniaczkow !!!!
annggela, jaroszka, Lexie lubią tę wiadomość
-
Kopniaki po prawym boku i w prawe żebro.
Polkosia, my już mamy kupiona i czeka w pudleja dużo jeżdżę samochodem i nie zamierzam się męczyć z pasami. Na "bezpiecznym maluchu" pokazywali jak mocno trzeba dociągac ten pas i w dupe kto by to robił u nas. Sklepy mam blisko, ale już gdzieś pojechać dalej to dla mnie problem by był bez bazy. Stwierdziliśmy po co się męczyć i zastanawiać czy za każdym razem odpowiednio przymocowany jest fotelik. No i my kupiliśmy taką, żeby i na kolejny fotelik pasowała, bo chcemy, żeby dzieciak jak najdłużej tyłem do jazdy jeździl (najbezpieczniej tak). Na "bezpiecznym maluchu" mówili, że nosidełko będzie przez swój okres używalności wsadzone i wyjęte ok 2 tys razy. A i planujemy kolejne dziecko, więc będzie i dla kolejnego i myślimy czy nie dokupić wtedy i kolejnej bazy.
-
nick nieaktualnyHej,
Jaroszka dzieki za info dot moich wynikow. Wizyta juz we wtorek to zobaczymy co powie moja ginka.
Mam do Was pytanie odnosnie spacerowki. Ja jeszcze nie zastanawialam sie nad modelem ktory moglabym kupic ale kolega meza sprzedaje rozne rzeczy po swojej corce i za male pieniadze chce sprzedac spacerowke quinny zapp... Slyszalyscie cos o niej, jest polecana czy raczej srednio?
I jeszcze zastanawiam sie nad zakupem kojca... Myslicie ze to sie przydaje czy nie bardzo? Ktoras z doswiadczonych juz mam uzywala? -
Myślę, że kojec będzie potrzebny później, dopiero przy raczkującym dziecku. Ja nie kupuję na razie chociaż myślałam o nim też.
Zakocona, my mamy fotelik Kiddy i on pasuje tylko do jednej bazy...A raczej tylko jedna baza do niego. Do fotelików dla większych dzieci już nie, dlatego trochę bez sensu na pół roku wydaje mi się kupować. Ja też dużo jeżdzę, ale jak urodzę to nie zamierzam. No bo gdzie z takim noworodkiem? I po co... Rodzina niech mnie odwiedza, ja tam tylko do mamy raz na jakiś czas wyskoczę, ale w sumie mam 3km do niej, więc mogę i wózkiem jechać. Ubranek mam full na pierwsze pół roku, kosmetyków też, a co zabraknie to mąż dokupi, więc jakieś zakupy też odpadają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 10:17
estrella lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja tam bazy nie kupuję, myślę, że jak będzie potrzebna, to ją po prostu dokupię, choć i w to wątpię.
Ja mam dzieciatko główką do dołu ulożone, a ruchy czuje normalnie jak zawsze czułam, czyli z przodu i po bokach brzucha. Żadnych kopniaków pod żebrami, może za mała jeszcze jest, ani w pachwinach. Mam wrażenie, że zupelnie inaczej niż piszecie
Ja wczoraj miałam doła, bo mi hemoroid wyskoczyłStrasznie się tym przejełam i boje się co to będzie na porodzie, jak będę przeć
Ale mąż mój kochany zabrał mnie na romantyczny spacer po Sandomierzu i trochę mi przeszło. Przy okazji była dobra okazja do zrobienia zdjęć, bo wczoraj zaczęłam 8 miesiąc
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dab7192ea30f.jpg
Jeszcze dwa miechy do poroduBoje się i nie mogę się doczekać zarazem
Miłej niedzieli Dziewczynki!:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 10:33
lojkalojka, jaroszka, Nynusia, polkosia, estrella, annggela, stokrotka25, my dream, Lexie, zakocona lubią tę wiadomość