X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym niby? Każdy decyduje sobie sam, na co chce kasę przeznaczyć i co uważa, że jest warte pieniędzy. Dla mnie foteliki były, są i będą, tym (szczególnie po szkoleniu "bezpieczny maluch") na czym nie chcę oszczędzać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 12:36

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Widze ze temat wozkow na tapecie my juz na szczescie mamy w domu stoi w foli za niedlugo musze go wyciagnac zeby przewietrzyc.. co do paskow lakmusowych ja kupilam na allegro za niecale 5 zl z przesylka wiec mysle ze dla swietego spokoju warto je miec zwlaszcza ze nie sa drogie..
    Dzisiaj spalam o dziwo w nocy biodra nie bolaly ale mega skurcze mnie budzily :( niby nie sa bardzo bolesne ale tak mi sie brzuch jeszcze nie spinal a najbardziej boli pod zebrami u gory macica :( do tego skurcze nog koszmar a biore 2x2 magne b6 chyba zwieksze dawke do 2x3 a wizyta za tydzien we wtorek..
    Szczesliwa mamusia trzymaj sie tam bedzie dobrze :*
    Widzialyscie ze kolejna wrzesniowka w szpitalu :( czas leci ja przez te skurcze zaczelam dzisiaj prac ubranka i szykowac tprbe chyba juz nie ma na co czekac ;) trzymajcie sie kochane :*

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona, no tak jest jak w cytacie. ja mam wózek 3w1 kupiony za 350 zł od koleżanki i był w nim fotelik z homologacją. no coż. nawet na pierwszy rzut oka wyglądał wątpliwie jeśli chodzi o konstrukcję. ale wiele osób decyduje się na takie foteliki, bo faktycznie przewiozą dziecko raz ze szpitala i parę razy do lekarza i tyle. ja akurat mieszkam pod miastem, rodzina daleko, więc będę jeździć więcej, dlatego nie wybrałam tego fotelika, który miałam w 3w1.

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    A i jeszcze dużo dzieciaków się rodzi podczas pełni księżyca ;)

Wilkołaki ;)

agania, annggela, agaton lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale na ile taki pierwszy fotelik starcza? Na pół roku? 9 miesięcy? Warto zainwestować w ten kolejny na pewno, a pierwszy to wg uznania. Z doświadczenia bratowej wiem, że pierwsze miesiące życia dziecka raczej siedzi się w domu i nie ma siły nigdzie jeździć ;)

Blondik, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy takie zwykłe foteliki 3in1 różnią się od lepszych fotelików profilem, tzn. pod pleckami, chodzi mi o to czy nie są lepsze te maxi cosi i inne firmy, które wymieniałyście dla kręgosłupów maluchów...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto nie będzie jeździł, ten nie będzie ;) Ja się z dzieckiem "w domu" zamknąć nie chcę ;)
    Rodzinę mamy w różnych częściach Warszawy, samo to dla mnie jest wyprawą. Spotkać się ze znajomymi też będziemy mieć ochotę, a to działka, a pojechanie i pokazanie coś dziecku więcej niż 4 ściany + tylko naszą okolicę.

Ja wracam do roboty, więc u mnie to jeszcze podróże tam dojdą, ale tego, co liczyć nie ma, bo większość z was nie będzie pracowała na macierzyńskim ;)

Ale to mówię, każdy robi, jak tam sobie chce ;)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, zobaczymy czy tak będziesz jeździć :D Szczególnie w zimę :P

Blondik lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • rah Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Wiedźma hahahahaha rozbawilas mnie tym ! :D
    Angela ale i mój by się urwał ale tu chodzi o to ze nie wiem na jakim etapie będę a zanim dojedzxie i my potem do szpitala w domu nie chcialabym rodzic ! :/
    Rah U mnie w aptekach kilku juz nawet jak pytalam to część musiałaby zamawiać a część miała po 100 ponad zł ok 30 pasków ... Oczywiście mowie o Pl ... A w UK nawet nie pytalam o cos takiego . Nie wymadrzam się a mowie cos z wlasnego doświadczenia jak wiem i jest pytanie: ) nie wszędzie jak widać jest tak samo ...onka Ja tez biorę duphaston i 19 na wizycie będę ustalać z ginekologiem kiedy odstawiamy
    100L??? Jak moze cos takiego kosztować 100zl?? Moze babki myślały ze o co innego pytasz;p

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna tez pytać w sklepach zoologicznych bo pasków używa sie do sprawdzania pH wody w akwariach

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, w listopadzie wracam do roboty. A fotelik starcza na ok 9 mscy, więc myślę, że nie tylko w zimę posłuży.. ;)
    edit:
    a w grudniu są np święta, obskoczenie 3 rodzin, to już jest podróż całkiem spora dla nas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 12:49

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdzielę jak się zbiegnie to wszystko razem, kumpel nadał na mnie paczki bo się z PL przeprowadza, paczki utknęły w Holandii w zeszłym tygodniu i co? mają przyjść dzisiaj... ja mam dziś położną a tak to siedziałam w domu cały czas, mam tylko nadzieję, że do sąsiada zaniosą w razie co ;/

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w 31 tygodniu!

Szczęśliwa,wczoraj przeczytałam Twoja wiadomośc na fb i tak się przejęłam,że śniło mi się iż te wody płodowe zaczęły mnie odchodzić!!
    Trzymaj się!! <3

Co do brzuchowego stożka to mam tak samo jak Polkosia,robi mi sie tak jak napinam brzuch,wstaję z łóżka lub się śmieję.

A wogóle wczoraj miałam mega płaczliwy dzień,maż odsypiał całą niedzielę kawalerski kumpla a ja sama nudziłam sie jak mops,a robić też mi się nic nie chciało.. Wieczorem obejrzałam na tvn film "World Trade Center" i juz wogóle wyłam na nim jak kojot!
    Dziś juz samopoczucie lepsze bo zamówilam łóżeczko i pościel :)

Też często zaglądam na sierpniówki i nadziwić się nie mogę ile już lasek urodziło.. jak tu potem w panikę nie wpadać.. ale co będzie to będzie :)

szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, Nynusia lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Polkosia, w listopadzie wracam do roboty. A fotelik starcza na ok 9 mscy, więc myślę, że nie tylko w zimę posłuży.. ;)
    edit:
    a w grudniu są np święta, obskoczenie 3 rodzin, to już jest podróż całkiem spora dla nas ;)
    W listopadzie do pracy? a czym się zajmujesz? Ja tu podziwiam znajomą co ma roczne dziecko i do pracy poszła...

polkosia lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Wiedźma hahahahaha rozbawilas mnie tym ! :D
    Angela ale i mój by się urwał ale tu chodzi o to ze nie wiem na jakim etapie będę a zanim dojedzxie i my potem do szpitala w domu nie chcialabym rodzic ! :/
    Rah U mnie w aptekach kilku juz nawet jak pytalam to część musiałaby zamawiać a część miała po 100 ponad zł ok 30 pasków ... Oczywiście mowie o Pl ... A w UK nawet nie pytalam o cos takiego . Nie wymadrzam się a mowie cos z wlasnego doświadczenia jak wiem i jest pytanie: ) nie wszędzie jak widać jest tak samo ...onka Ja tez biorę duphaston i 19 na wizycie będę ustalać z ginekologiem kiedy odstawiamy
    To o wymądrzaniu sie tez było do mnie? ;p
    Bo ja nic nie powiedziałam, ze sie wymądrzasz :)
    Wszystkie moje znajome kupowały paski za kilka złotych, wiec chciałam tylko napisac sprostowanie zeby inne dziewczyny nie myślały ze to takie drogie jest :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech i co ja właśnie zrobiłam... miałam się wysikać do pojemniczka, poszłam do łazienki żeby namalować uśmiech, i co? spojrzałam na kibel i wysikałam się, oczywiście pojemniczek czeka sobie nadal pusty mam nadzieję, że zdążę nazbierać troszkę siuśków przed wyjściem :D

rah, Lexie, jaroszka lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    W listopadzie do pracy? a czym się zajmujesz? Ja tu podziwiam znajomą co ma roczne dziecko i do pracy poszła...
    wynajmem krótkoterminowym.

Wiedźma, a z którego ty siku do badania bierzesz? Jesteś nadal na czczo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 12:59

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Ech i co ja właśnie zrobiłam... miałam się wysikać do pojemniczka, poszłam do łazienki żeby namalować uśmiech, i co? spojrzałam na kibel i wysikałam się, oczywiście pojemniczek czeka sobie nadal pusty mam nadzieję, że zdążę nazbierać troszkę siuśków przed wyjściem :D

Tyle czasu jesteś na czczo? :O

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj się nie robi z pierwszego siku ;) tu się robi z jakie się chce :P

Jakbym miała pierwsze zbierać to w ogóle bym nie trafiła do tego pojemniczka bo ja rano to śpię i nie kumam bazy w ogóle :D
    Krew też badają każdą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 13:02

3i496iye8v37prd8.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki to ma sens o.O?? Nawet gdyby tak badali i mieli to gdzieś, to chciałabym sama z siebie mieć wyniki poprawne, i robiłabym na czczo.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 1561 1562 1563 1564 1565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ