Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czym niby? Każdy decyduje sobie sam, na co chce kasę przeznaczyć i co uważa, że jest warte pieniędzy. Dla mnie foteliki były, są i będą, tym (szczególnie po szkoleniu "bezpieczny maluch") na czym nie chcę oszczędzać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 12:36
-
Witajcie dziewczyny
Widze ze temat wozkow na tapecie my juz na szczescie mamy w domu stoi w foli za niedlugo musze go wyciagnac zeby przewietrzyc.. co do paskow lakmusowych ja kupilam na allegro za niecale 5 zl z przesylka wiec mysle ze dla swietego spokoju warto je miec zwlaszcza ze nie sa drogie..
Dzisiaj spalam o dziwo w nocy biodra nie bolaly ale mega skurcze mnie budzilyniby nie sa bardzo bolesne ale tak mi sie brzuch jeszcze nie spinal a najbardziej boli pod zebrami u gory macica
do tego skurcze nog koszmar a biore 2x2 magne b6 chyba zwieksze dawke do 2x3 a wizyta za tydzien we wtorek..
Szczesliwa mamusia trzymaj sie tam bedzie dobrze :*
Widzialyscie ze kolejna wrzesniowka w szpitaluczas leci ja przez te skurcze zaczelam dzisiaj prac ubranka i szykowac tprbe chyba juz nie ma na co czekac
trzymajcie sie kochane :*
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzakocona, no tak jest jak w cytacie. ja mam wózek 3w1 kupiony za 350 zł od koleżanki i był w nim fotelik z homologacją. no coż. nawet na pierwszy rzut oka wyglądał wątpliwie jeśli chodzi o konstrukcję. ale wiele osób decyduje się na takie foteliki, bo faktycznie przewiozą dziecko raz ze szpitala i parę razy do lekarza i tyle. ja akurat mieszkam pod miastem, rodzina daleko, więc będę jeździć więcej, dlatego nie wybrałam tego fotelika, który miałam w 3w1.
-
No tak, ale na ile taki pierwszy fotelik starcza? Na pół roku? 9 miesięcy? Warto zainwestować w ten kolejny na pewno, a pierwszy to wg uznania. Z doświadczenia bratowej wiem, że pierwsze miesiące życia dziecka raczej siedzi się w domu i nie ma siły nigdzie jeździć
Blondik, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Kto nie będzie jeździł, ten nie będzie
Ja się z dzieckiem "w domu" zamknąć nie chcę
Rodzinę mamy w różnych częściach Warszawy, samo to dla mnie jest wyprawą. Spotkać się ze znajomymi też będziemy mieć ochotę, a to działka, a pojechanie i pokazanie coś dziecku więcej niż 4 ściany + tylko naszą okolicę.
Ja wracam do roboty, więc u mnie to jeszcze podróże tam dojdą, ale tego, co liczyć nie ma, bo większość z was nie będzie pracowała na macierzyńskim
Ale to mówię, każdy robi, jak tam sobie chce -
ZakręconaOna wrote:Wiedźma hahahahaha rozbawilas mnie tym !
Angela ale i mój by się urwał ale tu chodzi o to ze nie wiem na jakim etapie będę a zanim dojedzxie i my potem do szpitala w domu nie chcialabym rodzic !
Rah U mnie w aptekach kilku juz nawet jak pytalam to część musiałaby zamawiać a część miała po 100 ponad zł ok 30 pasków ... Oczywiście mowie o Pl ... A w UK nawet nie pytalam o cos takiego . Nie wymadrzam się a mowie cos z wlasnego doświadczenia jak wiem i jest pytanie: ) nie wszędzie jak widać jest tak samo ...onka Ja tez biorę duphaston i 19 na wizycie będę ustalać z ginekologiem kiedy odstawiamy -
Polkosia, w listopadzie wracam do roboty. A fotelik starcza na ok 9 mscy, więc myślę, że nie tylko w zimę posłuży..
edit:
a w grudniu są np święta, obskoczenie 3 rodzin, to już jest podróż całkiem spora dla nasWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 12:49
-
Ja pierdzielę jak się zbiegnie to wszystko razem, kumpel nadał na mnie paczki bo się z PL przeprowadza, paczki utknęły w Holandii w zeszłym tygodniu i co? mają przyjść dzisiaj... ja mam dziś położną a tak to siedziałam w domu cały czas, mam tylko nadzieję, że do sąsiada zaniosą w razie co ;/Robimy drugiego Dziedzica
-
Witajcie w 31 tygodniu!
Szczęśliwa,wczoraj przeczytałam Twoja wiadomośc na fb i tak się przejęłam,że śniło mi się iż te wody płodowe zaczęły mnie odchodzić!!
Trzymaj się!!
Co do brzuchowego stożka to mam tak samo jak Polkosia,robi mi sie tak jak napinam brzuch,wstaję z łóżka lub się śmieję.
A wogóle wczoraj miałam mega płaczliwy dzień,maż odsypiał całą niedzielę kawalerski kumpla a ja sama nudziłam sie jak mops,a robić też mi się nic nie chciało.. Wieczorem obejrzałam na tvn film "World Trade Center" i juz wogóle wyłam na nim jak kojot!
Dziś juz samopoczucie lepsze bo zamówilam łóżeczko i pościel
Też często zaglądam na sierpniówki i nadziwić się nie mogę ile już lasek urodziło.. jak tu potem w panikę nie wpadać.. ale co będzie to będzieszczesliwa_mamusia21, Bąbelek, Nynusia lubią tę wiadomość
-
zakocona wrote:Polkosia, w listopadzie wracam do roboty. A fotelik starcza na ok 9 mscy, więc myślę, że nie tylko w zimę posłuży..
edit:
a w grudniu są np święta, obskoczenie 3 rodzin, to już jest podróż całkiem spora dla naspolkosia lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
ZakręconaOna wrote:Wiedźma hahahahaha rozbawilas mnie tym !
Angela ale i mój by się urwał ale tu chodzi o to ze nie wiem na jakim etapie będę a zanim dojedzxie i my potem do szpitala w domu nie chcialabym rodzic !
Rah U mnie w aptekach kilku juz nawet jak pytalam to część musiałaby zamawiać a część miała po 100 ponad zł ok 30 pasków ... Oczywiście mowie o Pl ... A w UK nawet nie pytalam o cos takiego . Nie wymadrzam się a mowie cos z wlasnego doświadczenia jak wiem i jest pytanie: ) nie wszędzie jak widać jest tak samo ...onka Ja tez biorę duphaston i 19 na wizycie będę ustalać z ginekologiem kiedy odstawiamy
Bo ja nic nie powiedziałam, ze sie wymądrzasz
Wszystkie moje znajome kupowały paski za kilka złotych, wiec chciałam tylko napisac sprostowanie zeby inne dziewczyny nie myślały ze to takie drogie jest -
Ech i co ja właśnie zrobiłam... miałam się wysikać do pojemniczka, poszłam do łazienki żeby namalować uśmiech, i co? spojrzałam na kibel i wysikałam się, oczywiście pojemniczek czeka sobie nadal pusty mam nadzieję, że zdążę nazbierać troszkę siuśków przed wyjściem
rah, Lexie, jaroszka lubią tę wiadomość
-
WiedźmaMaKota wrote:W listopadzie do pracy? a czym się zajmujesz? Ja tu podziwiam znajomą co ma roczne dziecko i do pracy poszła...
Wiedźma, a z którego ty siku do badania bierzesz? Jesteś nadal na czczo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 12:59
-
WiedźmaMaKota wrote:Ech i co ja właśnie zrobiłam... miałam się wysikać do pojemniczka, poszłam do łazienki żeby namalować uśmiech, i co? spojrzałam na kibel i wysikałam się, oczywiście pojemniczek czeka sobie nadal pusty mam nadzieję, że zdążę nazbierać troszkę siuśków przed wyjściem
Tyle czasu jesteś na czczo? -
Tutaj się nie robi z pierwszego siku
tu się robi z jakie się chce
Jakbym miała pierwsze zbierać to w ogóle bym nie trafiła do tego pojemniczka bo ja rano to śpię i nie kumam bazy w ogóle
Krew też badają każdą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 13:02