X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • annggela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My takie same preczucia mamy ze bedzie we wrzesniu, zawsze sni mi sie ze wczesniej urodzilam, tak samo jak pierwsze 2 moje sny byly ze synka urodzilam a bylismy przy nadzieji, ze bendzie dziewczynka. Czesto nasze przeczucia sie sprawdzaja ;)
    Ja sie nie boje o angielski, moj jest sredni ale sobie jakos poradze a jak nie to maz bedzie ze mna, co by sie nie dzialo to i z pracy by sie urwal.
    Moja znajoma rodzila w styczniu i nic nie mogla wydusic poza " zostaw, mnie kurwa bo Ci zajebie" hehe a one nic a nic na szczescie nie rozumialy, za to narzeczony rozmawial.

Blondik, WiedźmaMaKota, Nynusia, Muffinka1019, agaton lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, rzeczywiście!!! Dopiero weszłam na ich wątek :) Szok. Może to ta pogoda. Podobno ma ogromne znaczenie na organizm. W SR mówili, że najwięcej porodów jest w upały, na zmiany temperatur i opór mróz :D

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • rah Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczorajszego wieczora 10 stron...jak tu Was nadrabiać;p

Widze, ze temat pasków ucichł a chciałam napisac sprostowanie do tego co pisała Zakręcona. Kochana te paski nie sa drogie! Kosztują ok 4-5zl chyba 100sztuk. Nawet z przesyłka z Allegro kosztują ok 7zl, ale ogolnie mozna je kupic np w aptece. To sa standardowe paski lakmusowe, jakich używało sie np w szkole do doświadczeń. Pochwa i płyny maja odczyn kwaśny (odcienie pomarańczy) natomiast wody płodowe zasadowy (odcienie od turkusowego do granatu).

polkosia, lili_madlen, Natka88 lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Angela dobre. Ja jeśli będę musiała wrócić do de to sobie wyobraźcie...angielski umiem i zrozumiem ale niemiecki hahaha. Najgorsze ze akurat zostaw mnie kurwa to by raczej zrozumieli

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Szczesliwa, daj znac, co i jak, czekamy i zaciskamy kciuki.

Lojka, chyba się coś zmienia z tym spaniem - ja też wcześniej spałam tak średnio, a dzisiaj pospałam do 10.20, szok. Trochę chyba przez to rozregulowałam Młodego i się nie obudził na kopanie po śniadaniu, więc uruchomiłam dopplera. Zazwyczaj od razu doppler dostaje kopa, a ja po uszach, dzisiaj nic. No ale po 1,5 minuty Młody nie wytrzymał i trach! w słuchawki. I się uspokoiłam :)

Co do porodu - ja nie mam przeczuć, czy urodzę później czy wcześniej. Ale obie moje siostry rodziły pierworodnych synów mając terminy prawie identycznego jak ja - 2 i 3 tygodnie wcześniej. Z tym, że ja biorę cały czas duphaston, mam mieć odstawiony ok. 35tc, więc zobaczymy, czy jednak przez to nie przenoszę. W każdym razie mając na uwadze wcześniejsze porody, wczoraj trochę pouzupełniałam wyprawkę, ale jeszcze brakuje całej strefy apteczno-higienicznej. Kupiłam pościel, która straaasznie mi się podoba: http://www.gluck.pl/posciel_dla_dzieci/kolekcje_poscieli/gluck_fashion_posciel/lodz_podwodna_711_-_satyna_bawelniana/posciel_haftowana_z_aplikacja_lodz_podwodna_3-el.html

Co do fotelików - my mamy Maxi Cosi Pebble, dokupiony zewnętrznie. Jest mnóstwo bardzo dobrych fotelików, w tym Maxi Cosi, Cybex, etc. W mojej opinii nie jest tak, że któraś z marek jest gorsza lub lepsza, każdy model ma swoje plusy i minusy. U nas wiele fotelików odpadło z powodu braku adapterów, a wybór między Cybexem a MC oparty był na tym, że choc Cybex ma świetne opinie o bezpieczeństwie, to u nas latał w pasach w aucie.

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś suka w ostrowie zostawiła na chodniku noworodka ;/

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma hahahahaha rozbawilas mnie tym ! :D
    Angela ale i mój by się urwał ale tu chodzi o to ze nie wiem na jakim etapie będę a zanim dojedzxie i my potem do szpitala w domu nie chcialabym rodzic ! :/
    Rah U mnie w aptekach kilku juz nawet jak pytalam to część musiałaby zamawiać a część miała po 100 ponad zł ok 30 pasków ... Oczywiście mowie o Pl ... A w UK nawet nie pytalam o cos takiego . Nie wymadrzam się a mowie cos z wlasnego doświadczenia jak wiem i jest pytanie: ) nie wszędzie jak widać jest tak samo ...onka Ja tez biorę duphaston i 19 na wizycie będę ustalać z ginekologiem kiedy odstawiamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 12:04

rah lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Wiedźma hahahahaha rozbawilas mnie tym ! :D
    Angela ale i mój by się urwał ale tu chodzi o to ze nie wiem na jakim etapie będę a zanim dojedzxie i my potem do szpitala w domu nie chcialabym rodzic ! :/
    Rah U mnie w aptekach kilku juz nawet jak pytalam to część musiałaby zamawiać a część miała po 100 ponad zł ok 30 pasków ... Oczywiście mowie o Pl ... A w UK nawet nie pytalam o cos takiego . Nie wymadrzam się a mowie cos z wlasnego doświadczenia jak wiem i jest pytanie: ) nie wszędzie jak widać jest tak samo ...onka Ja tez biorę duphaston i 19 na wizycie będę ustalać z ginekologiem kiedy odstawiamy
    No słuchaj pani z Hausingu jak do nas przyszła to january wg niej wymawia się "dżenurery"... wieśniaki to są i nie potrafią mówić...

3i496iye8v37prd8.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze dużo dzieciaków się rodzi podczas pełni księżyca ;)

polkosia, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah, też mi się wydawało, że nie mogą być drogie, bo nam bardzo dużo rozdawali, a SR na NFZ, więc :P

rah lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz , każdy mówi jak chce: D
    Moja znajoma Polka co najbardziej mnie rosmiesza zamiast mówic " czaild benefit" to ona wgle słowo swoje wymyśliła i" czilder benefit" :D no najbardziej mnie rozbraja hahaha i nie powiesz jej ze źle mówi no bo ona wie lepiej: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wózek bugaboo ale jakbym miała kupować to bym kupiła chyba xlander xcite bo jest lekki i zwrotny a przy okazji zgrabny nie taka kolumbryna.

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałam długo dzisiaj, a po 9 znowu mnie zmogło i obudziłam się 2h później.. o.O

Blondik, a jakie te atesty mają foteliki z zestawu 3w1? Bo większości to nawet na stronach testowych (o ile w ogóle jakiekolwiek) nie można znaleźć..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, co prawda pytanie do Blondik, ale się wtrącę ;) Te foteliki mają homologacje wg przepisów prawa unijnego. Jakieś wymogi więc spełniają, ale to nie znaczy, że zapewniają wysokie bezpieczeństwo. I masz rację, nie ma ich na stronach testów w wielu wypadkach.

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski szczesliwa jeszcze czeka na USG

A co do wózków ja mam Camarelo fioletowo szaro czarny i jestem bardzo zadowolona, jak sie sprawdzi to zobaczymy jak mała już bedzie na świecie :)

agania lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie dzieje, wszystko juz opanowane a ja nadal czekam na USG , jak tylko mi je zrobią to od razu napisze !

Troszkę was podczytalam , widzę temat wozeczkow juz kurcze coraz bliżej mamy termin trzeba się zaopatrzac , dobrze ze w tamtym tyg go zrobiłam bo teraz taki tydzień zaczęłam...

Trzymajcie się i dziękuje za wsparcie :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No widzisz , każdy mówi jak chce: D
    Moja znajoma Polka co najbardziej mnie rosmiesza zamiast mówic " czaild benefit" to ona wgle słowo swoje wymyśliła i" czilder benefit" :D no najbardziej mnie rozbraja hahaha i nie powiesz jej ze źle mówi no bo ona wie lepiej: D
    Ale to Polka, da się wybaczyć też mam znajomą co po angielsu jak gada to uszy odpadają... ale pani z Hausingu to Szkotka, wg mnie urzędnik nie powinien mówić po szkocku tylko po angielsku prawda?

Mój tata mówi Ciał benefit :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 12:24

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie neguję fotelików z zestawów 3w1, jeśli ktoś nie planuje dużo jeździć. Po co przepłacać? My mamy teściów na Mazurach i na pewno tam z raz czy dwa zajrzymy, więc długie trasy się szykują i wolałam mieć niby lepszy. Ale jak ktoś 5km tylko do lekarza będzie jeździł, to nie ma potrzeby. Przy małej stłuczce każdy fotelik zadziała. A śmiertelne wypadki rzadko kiedy zdarzają się w mieście. A w ogóle już nie można zakładać takich scenariuszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 12:27

Blondik lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka, dla mnie one nie zapewniają żadnego bezpieczeństwa, skoro nawet testów na nich nie przeprowadzają. Jakieś tam byle certy do mnie nie przemawiają w tym temacie.

I za foteliki.info:
    5. Co oznacza homologacja wg ECE R44-03, ECE R44-04?

Europejski certyfikat bezpieczeństwa ECE R44-03 oznacza zgodność wyrobu z obowiązującymi obecnie wymaganiami technicznymi w Europie, wyznaczanymi prawnie przez dokument: ''ECE R44-03 Uniform provisions concerning the approval of restraining devices for child occupants of power-driven vehicles (child restraint system), United Nations, Genewa, 2001''.
    Posiadanie tej homologacji oznacza, że fotelik spełnia wymagania stawiane przez wymieniony powyżej standard. Czy oznacza to, że jest to fotelik, który gwarantuje bezpieczeństwo Twojemu dziecku? Niestety nie... Przeczytaj koniecznie poradę: Czy homologacja ECE R44-03 zapewnia bezpieczeństwo?

6. Czy homologacja ECE R44 zapewnia bezpieczeństwo?

Homologacja wg regulaminu ECE R44-03 lub ECE R44-04, dopuszczająca fotelik do sprzedaży, niestety nie gwarantuje bezpieczeństwa Twojemu dziecku. Wszystkie foteliki badane w testach, na których opieramy swoje doradztwo (ADAC, test.de - Niemcy, AA - Wielka Brytania, OEAMTC - Austria, NHTSA - USA), posiadają taką homologację. Mimo to jedne z nich otrzymują ocenę 5 (najwyższa dotychczasowa), a inne tylko 1 i stanowią ewidentne zagrożenie dla zdrowia i życia dziecka. Przepisy te bowiem stawiają wymagania minimalne, które niestety nie nadążają za rozwojem współczesnych systemów bezpieczeństwa. Dlatego zawsze przed zakupem fotelika sprawdzaj wyniki jego testów zderzeniowych, przeprowadzonych przez niezależną organizację konsumencką."

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona przerazasz mnie :P
    ja mam takie podejscie jak polkosia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 12:34

stokrotka25, ss lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 1560 1561 1562 1563 1564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ