Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
WiedźmaMaKota wrote:Tutaj się nie robi z pierwszego siku
tu się robi z jakie się chce
Jakbym miała pierwsze zbierać to w ogóle bym nie trafiła do tego pojemniczka bo ja rano to śpię i nie kumam bazy w ogóle
Krew też badają każdą.
Co? Jak nie robi się na czczo... dziwnie... -
Ja nie wiem nie znam się kompletnie, zawsze robiłam do kubeczka jak mi się udało i było ok. w PL jak na nerki się leczyłam to kazali do kubeczka sikać jak byłam ok 18... pytałam położną, który mocz mam oddawać, na info o pierwszym była w szoku... Dobra lecę
bo za 1.5 h mam wizytę
znowu posłucham serduszka
Robimy drugiego Dziedzica
-
Zakocona, to zamierzasz dziecko zabierać do wszystkich klientów? Czy nianię będziesz mieć? Nie może ktoś za Ciebie tego ogarniać? Bo rozumiem, że to jakiś tam Twój interes... Ja bym za nic tak szybko do pracy nie wróciła... Szkoda dziecka. A co z karmieniem itd.?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 13:19
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nic a nic, suchutko , bardziej mi z tylka leci z tych upałów, a tak to suchutko nic nie boli mały fika jak szalony !
Wiecie co jest najgorsze? Ze odkąd mnie przyjęli nie zrobili nic, równie dobrze moglabym być w domu i to obserwować i by przeszło nie wiedziałam ze nasza służba zdrowia jest taka zaradna no po prostu ręce opadają ... Przyjechałam i sobie leze jak w hotelu nikt nic nie wie mam czekac..
Tak agania w Świdnicyzakocona, jaroszka lubią tę wiadomość
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Wiecie co jest najgorsze? Ze odkąd mnie przyjęli nie zrobili nic, równie dobrze moglabym być w domu i to obserwować i by przeszło nie wiedziałam ze nasza służba zdrowia jest taka zaradna no po prostu ręce opadają ... Przyjechałam i sobie leze jak w hotelu nikt nic nie wie mam czekac..
Tak agania w Świdnicy
To już mnie tam nie zobaczą, bo się zastanawiałam czy nie będę w Świdnicy rodzić. Brak słów, równie dobrze byś sobie mogła sprawdzić papierkiem i byś wiedziała co co już dawno. Dobrze, że Mały fika, znaczy wszystko dobrze
-
polkosia, zamierzam, jeśli będzie check-in w ciągu dnia. Żadnej niani mieć nie będę. A co dziecku niby ma przez to być, bo nie bardzo rozumiem? Mieszkanie mam jedno, które tak wynajmuję. Nie muszę tam być codziennie (wszystko zależy od tego, na ile ktoś mieszkanie wynajmie), sprzątnę, zrobię check-in i koniec roboty (pozostaje pranie i prasowanie w domu)
szczęśliwa, to dobrze, że wszystko ok. Szkoda, że tak cię olewają za to..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 13:27
-
Nie no, jak jedno to nic... Ale jakbym miała tak codziennie dziecko wozić gdzieś i się użerać z ludźmi, to bym zrezygnowała. Nie lepiej na stałe takiego mieszkania wynająć i nie mieć kłopotu? Ile zarobisz na miesiąc (na czysto) na takim krótkoterminowym wynajmie? Tak z ciekawości, bo ja też mam mieszkanie w Wawie i je wynajmuję. Mi zostaje około 1400 zł na czysto, ale zero problemu
Zazwyczaj na rok czy dwa mam spokój.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia a co ma do rzeczy czy będzie zima czy nie? to w zimę się nie wychodzi dzieckiem? ja podejrzewam, że fotelik u nas będzie używany non stop bo cy to do rodziców podjechać czy coś załatwić czy do znajomych czy po zakupy przecież wszędzie się zabiera maluszka. wiadomo, że każdy kupi sobie fotelik jaki chce i każdy będzie korzystał wg swoich potrzeb oraz Polkosia można pracować i opiekować się jednocześnie maluszkiem i wcale jedno drugiemu nie przeczy no bo kto powiedział, że masz na rok utonąć w pieluchach i nie wychodzić z domu?
zakocona lubi tę wiadomość
-
polkosia, nie chcę tak, bo bym z nudów w domu umarła, a ja do roboty do firmy 9-17 iść nie chcę
Mam z tym roboty sporo, bo przede wszystkim obcokrajowcy przyjeżdżają i trzeba to poogarniać, ale tak jest ciekawiej i więcej kasy mi wychodzi z krótkoterminowego. I nie powiem ci, ile wychodzi na czysto, bo naprawdę wszystko zależy od miesiąca (każdy miesiąc inna kwota mi wpada właściwie, no i w tym roku zrobiłam płatość do US ryczałtem i kuźwa więcej zżera kasy niż obliczając samemu..
) i obłożenia, długości pobytu gości itp
. Drugie mam na długoterminowy. Tam też tyle na rękę jakoś, co u ciebie
-
nick nieaktualnyDziewczyny, macie na oku jakieś fajne lampki takie na stolik nocny albo na podłogę do dziecięcego pokoiku, żeby zapalić wieczorem albo w nocy - takie o małym natężeniu światła?
Znalazłam coś takiego - fajne, ale trochę drogie - http://www.pabobo.pl/product-pol-69-Pabobo-lampka-przytulanka-PINGWIN-z-kolysanka-.html -
Hej dziewczyny!
U mnie intensywny weekend, ale udało mi się Was nadrobić.
szczęśliwa - trzymam kciuki! Co do naszej służby zdrowia to bez komentarza...
Jeżeli chodzi o wózek, to siostra mojego M. powiedziała, że nam pożyczy, ale stwierdziliśmy, że wolimy swój kupić, tym bardziej, że planujemy więcej dzieci. Wybrałam Navington Caravel - kupimy tylko gondolę, a spacerówkę na wiosnę, bardziej zwrotną. Wózek jest duży i dość ciężki, ale nam to akurat nie przeszkadza - opinie ma świetne i dobrze się sprawdza podczas zimy. No i jestem zakochana w tych retro stelażachCo do kolorów biorę jasny (błękitno-szary) - dobrze się go czyści, a ciemne do mnie nie przemawiają. Fotelik chyba kupimy Maxi-cosi, w następny zainwestujemy więcej.
Wstałam dziś o 4:40. Mały jest dziś bardzo ruchliwy, jakaś odmiana po ostatnich dniach.
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Arielka, po co ten bulwers?
Pytam z ciekawości, bo ja sobie nie wyobrażam ciągania noworodka do klientów i załatwiania spraw służbowych z dzieckiem na ręku. Pomijam już fakt, że w okresie jesienno-zimowym bardzo łatwo dziecku sprezentować chorobę. A co do jeżdżenia, to ja wybieram jeżdżenie z wózkiem, a nie autem - to wszystko.
Nie wiem, może Wy nie miałyście jeszcze doczynienia na dłuższą metę z niemowlakiem, ale ja tak i wiem, że to nie jest tak kolorowoMoja bratowa też się tak zapierała, że do pracy wróci szybko, a teraz smutna jest, bo mały ma roczek, a ona musi go zostawić i jednak wrócić na stanowisko, a jej żal tych chwil z dzieckiem. I wcale nie utonęła w pieluchach ani nie zdziadziała, bez przesady.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 14:01
Blondik, Majaaa lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
onka - bardzo mi się podobają te lampki, ale cena kosmiczna
Ja chyba kupię cotton balls i zawieszę na półeczce.
polkosia - ja też bym chciała zostać z dzieckiem jak najdłużejPracę mam mobilną więc będę wyskakiwać na godzinę, dwie popołudniami, kiedy mąż będzie już w domu. Nie wyobrażam sobie jeździć z małym, ale dużo zależy od charakteru pracy - jeżeli ktoś może dziecko zabierać, to czemu nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 14:04
onka lubi tę wiadomość
-
onka wrote:Dziewczyny, macie na oku jakieś fajne lampki takie na stolik nocny albo na podłogę do dziecięcego pokoiku, żeby zapalić wieczorem albo w nocy - takie o małym natężeniu światła?
Znalazłam coś takiego - fajne, ale trochę drogie - http://www.pabobo.pl/product-pol-69-Pabobo-lampka-przytulanka-PINGWIN-z-kolysanka-.html
Ja mam cotton balls w salonie i chcę do małej pokoju też takieDają cudowny klimat!
onka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn