X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Tutaj się nie robi z pierwszego siku ;) tu się robi z jakie się chce :P

Jakbym miała pierwsze zbierać to w ogóle bym nie trafiła do tego pojemniczka bo ja rano to śpię i nie kumam bazy w ogóle :D
    Krew też badają każdą.

Co? Jak nie robi się na czczo... dziwnie...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie no to faktycznie !!! :D. Ja nawet nie powiem co mi się śniło masakra jakas...

A ja dalej czekam ...

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też na badanie krwi chodzę po lekkim śniadaniu...

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem nie znam się kompletnie, zawsze robiłam do kubeczka jak mi się udało i było ok. w PL jak na nerki się leczyłam to kazali do kubeczka sikać jak byłam ok 18... pytałam położną, który mocz mam oddawać, na info o pierwszym była w szoku... Dobra lecę ;) bo za 1.5 h mam wizytę :) znowu posłucham serduszka ;)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa, kurde jak długo na to USG musisz czekać.. Mam nadzieję, że za chwilę ci je w końcu zrobią!
    A sączy się z ciebie jeszcze?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa - a w Świdnicy leżysz?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, to zamierzasz dziecko zabierać do wszystkich klientów? Czy nianię będziesz mieć? Nie może ktoś za Ciebie tego ogarniać? Bo rozumiem, że to jakiś tam Twój interes... Ja bym za nic tak szybko do pracy nie wróciła... Szkoda dziecka. A co z karmieniem itd.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 13:19

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona - wynajem krótkoterminowy - w sensie, że Ty wynajmujesz komuś pokoje? ;)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic a nic, suchutko , bardziej mi z tylka leci z tych upałów, a tak to suchutko nic nie boli mały fika jak szalony !

Wiecie co jest najgorsze? Ze odkąd mnie przyjęli nie zrobili nic, równie dobrze moglabym być w domu i to obserwować i by przeszło nie wiedziałam ze nasza służba zdrowia jest taka zaradna no po prostu ręce opadają ... Przyjechałam i sobie leze jak w hotelu nikt nic nie wie mam czekac..

Tak agania w Świdnicy

zakocona, jaroszka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Wiecie co jest najgorsze? Ze odkąd mnie przyjęli nie zrobili nic, równie dobrze moglabym być w domu i to obserwować i by przeszło nie wiedziałam ze nasza służba zdrowia jest taka zaradna no po prostu ręce opadają ... Przyjechałam i sobie leze jak w hotelu nikt nic nie wie mam czekac..

Tak agania w Świdnicy

To już mnie tam nie zobaczą, bo się zastanawiałam czy nie będę w Świdnicy rodzić. Brak słów, równie dobrze byś sobie mogła sprawdzić papierkiem i byś wiedziała co co już dawno. Dobrze, że Mały fika, znaczy wszystko dobrze :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, zamierzam, jeśli będzie check-in w ciągu dnia. Żadnej niani mieć nie będę. A co dziecku niby ma przez to być, bo nie bardzo rozumiem? Mieszkanie mam jedno, które tak wynajmuję. Nie muszę tam być codziennie (wszystko zależy od tego, na ile ktoś mieszkanie wynajmie), sprzątnę, zrobię check-in i koniec roboty (pozostaje pranie i prasowanie w domu) ;)

szczęśliwa, to dobrze, że wszystko ok. Szkoda, że tak cię olewają za to..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 13:27

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moja Oliwka dzisiaj leniwa, czuję tylko jak mnie piąstkami okłada od czasu do czasu i tyle... nawet kopa zasadzić nie chce :(

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, jak jedno to nic... Ale jakbym miała tak codziennie dziecko wozić gdzieś i się użerać z ludźmi, to bym zrezygnowała. Nie lepiej na stałe takiego mieszkania wynająć i nie mieć kłopotu? Ile zarobisz na miesiąc (na czysto) na takim krótkoterminowym wynajmie? Tak z ciekawości, bo ja też mam mieszkanie w Wawie i je wynajmuję. Mi zostaje około 1400 zł na czysto, ale zero problemu :) Zazwyczaj na rok czy dwa mam spokój.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia a co ma do rzeczy czy będzie zima czy nie? to w zimę się nie wychodzi dzieckiem? ja podejrzewam, że fotelik u nas będzie używany non stop bo cy to do rodziców podjechać czy coś załatwić czy do znajomych czy po zakupy przecież wszędzie się zabiera maluszka. wiadomo, że każdy kupi sobie fotelik jaki chce i każdy będzie korzystał wg swoich potrzeb oraz Polkosia można pracować i opiekować się jednocześnie maluszkiem i wcale jedno drugiemu nie przeczy no bo kto powiedział, że masz na rok utonąć w pieluchach i nie wychodzić z domu?

zakocona lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, nie chcę tak, bo bym z nudów w domu umarła, a ja do roboty do firmy 9-17 iść nie chcę :P Mam z tym roboty sporo, bo przede wszystkim obcokrajowcy przyjeżdżają i trzeba to poogarniać, ale tak jest ciekawiej i więcej kasy mi wychodzi z krótkoterminowego. I nie powiem ci, ile wychodzi na czysto, bo naprawdę wszystko zależy od miesiąca (każdy miesiąc inna kwota mi wpada właściwie, no i w tym roku zrobiłam płatość do US ryczałtem i kuźwa więcej zżera kasy niż obliczając samemu.. :/) i obłożenia, długości pobytu gości itp :) . Drugie mam na długoterminowy. Tam też tyle na rękę jakoś, co u ciebie :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie na oku jakieś fajne lampki takie na stolik nocny albo na podłogę do dziecięcego pokoiku, żeby zapalić wieczorem albo w nocy - takie o małym natężeniu światła?

Znalazłam coś takiego - fajne, ale trochę drogie - http://www.pabobo.pl/product-pol-69-Pabobo-lampka-przytulanka-PINGWIN-z-kolysanka-.html

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

U mnie intensywny weekend, ale udało mi się Was nadrobić.

szczęśliwa - trzymam kciuki! Co do naszej służby zdrowia to bez komentarza...

Jeżeli chodzi o wózek, to siostra mojego M. powiedziała, że nam pożyczy, ale stwierdziliśmy, że wolimy swój kupić, tym bardziej, że planujemy więcej dzieci. Wybrałam Navington Caravel - kupimy tylko gondolę, a spacerówkę na wiosnę, bardziej zwrotną. Wózek jest duży i dość ciężki, ale nam to akurat nie przeszkadza - opinie ma świetne i dobrze się sprawdza podczas zimy. No i jestem zakochana w tych retro stelażach :) Co do kolorów biorę jasny (błękitno-szary) - dobrze się go czyści, a ciemne do mnie nie przemawiają. Fotelik chyba kupimy Maxi-cosi, w następny zainwestujemy więcej.

Wstałam dziś o 4:40. Mały jest dziś bardzo ruchliwy, jakaś odmiana po ostatnich dniach.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, po co ten bulwers? ;) Pytam z ciekawości, bo ja sobie nie wyobrażam ciągania noworodka do klientów i załatwiania spraw służbowych z dzieckiem na ręku. Pomijam już fakt, że w okresie jesienno-zimowym bardzo łatwo dziecku sprezentować chorobę. A co do jeżdżenia, to ja wybieram jeżdżenie z wózkiem, a nie autem - to wszystko.

Nie wiem, może Wy nie miałyście jeszcze doczynienia na dłuższą metę z niemowlakiem, ale ja tak i wiem, że to nie jest tak kolorowo :D Moja bratowa też się tak zapierała, że do pracy wróci szybko, a teraz smutna jest, bo mały ma roczek, a ona musi go zostawić i jednak wrócić na stanowisko, a jej żal tych chwil z dzieckiem. I wcale nie utonęła w pieluchach ani nie zdziadziała, bez przesady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 14:01

Blondik, Majaaa lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka - bardzo mi się podobają te lampki, ale cena kosmiczna :/ Ja chyba kupię cotton balls i zawieszę na półeczce.

polkosia - ja też bym chciała zostać z dzieckiem jak najdłużej :) Pracę mam mobilną więc będę wyskakiwać na godzinę, dwie popołudniami, kiedy mąż będzie już w domu. Nie wyobrażam sobie jeździć z małym, ale dużo zależy od charakteru pracy - jeżeli ktoś może dziecko zabierać, to czemu nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 14:04

onka lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Dziewczyny, macie na oku jakieś fajne lampki takie na stolik nocny albo na podłogę do dziecięcego pokoiku, żeby zapalić wieczorem albo w nocy - takie o małym natężeniu światła?

Znalazłam coś takiego - fajne, ale trochę drogie - http://www.pabobo.pl/product-pol-69-Pabobo-lampka-przytulanka-PINGWIN-z-kolysanka-.html

Ja mam cotton balls w salonie i chcę do małej pokoju też takie :) Dają cudowny klimat!

onka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1562 1563 1564 1565 1566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ