Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
No tak, z mężem to i ja planuję córę zostawiać od czasu do czasu
W końcu tatuś też musi mieć swój udział
Dlatego pytałam Zakoconej jak to wygląda w praktyce, bo się zszokowałam
W listopadzie to nadal będzie noworodek i jemu niekoniecznie służą kontakty z obcymi w dużej ilości. Przynajmniej w naszej SR odradzali wyjazdy z takimi maluchami. Ostatnio np.: widziałam laskę z dosłownie miesięcznym maluchem w centrum handlowym. Dziecko płakało, a ona ciuszki sobie oglądała. Dla mnie to lekka przesada.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia, sprezentować chorobę to możesz również przede wszystkim nie hartując dzieciaka i trzymając go w domu, bo "zima". Wszędzie wózkiem (np drugi koniec warszawy do rodziny) się nie dojedzie
Twoja bratowa wracała do roboty gdzieś indziej, ja np dziecko będę mieć przy sobie. Inna praca, inna rzeczywistość
No tak, porównanie matki, która ma w dupie dziecko, bo ważniejsze są ciuchy do matki, która chce pracować i zarabiać, mając dziecko przy sobie cały czas. Najs
Doradzają na SR również "balkonowanie" i inne tego typu. Siostra L po 2 dniach po narodzinach z dzieckiem już na dworzu była i dzieciak jak miał 2 tyg był również na wielkim "spędzie" wierzących. Dziwiliśmy się, że go zabrała, ale dziecku nic nie było, ani nie jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 14:18
-
Rozumiem, oby Ci się to udało... Bo jazda samochodem z maluszkiem też nie jest łatwa
Zakocona, to tylko przykład. Też nie masz pewności, że Ci się Tadek nie rozpłacze, bo kupa czy głodny, a tu wściekły klient czeka, bo musisz dziecko ogarnąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 14:20
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Zakocona jak masz taką możliwość to pewnie jak najbardziej. Sama chciałabym mieć gdzie wyjść z maluszkiem a nie siedzieć w chacie. Jeszcze nie wiem na pewno, ale jeśli wrocr do niemiec to na święta Bożego Narodzenia jedziemy we trójkę do polski do dziadków i bez dyskusji
wg mnie trzeba dziecko od małego przyzwyczajać, kto wie może polubi podróże i będzie jeden problem z głowy
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Pochwale sie wam, odebralam juz pierwsza darmowa paczke. Kolezanka ostatnio mi powiedziala ze mozna zamawiac sobie probki darmowe z apteki. Nawet butelka z aventa i smoczek byl, zachwycona jestem. Wrocilismy z zakupow i maz teraz tlucze winogrona na winko
mmmmmm..
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f1ab53529d4.jpg
Jeszcze jedna paczke mam ale w innej aptece, po obiadku pojdziemy na spacer to odbierzemy.szczesliwa_mamusia21, Nynusia, ss lubią tę wiadomość
-
No zabieranie dziecka do centrum handlowego na ciuchobranie...no jest różnica zdecydowanie. Ja chciałabym moja core nauczyć podróży żeby nie było jak szwagierka, bo mała się boi jeździć samochodem, boi się tego i tamtego, odkurzacza, domofon....bla bla bla. Nie wiem czy mi się uda ale będę próbować i się starać na pewno
-
Rah nie:) Ja tak ogólnie powiedzialam o sobie , ze wymadrzac się nie będę
No nie wiem może myslaly , ze faktycznie mowie o czymś innym .
Ja do pracy przez rok na pewno n8e wracam:) a reszta każdego wybór , nie wracam się .
Co dziś na obiad piękne robocie ? Bo Ja np. Mam dziś gołąbki z ziemniaczkami i sosikiem pomidorowym:) zaraz się zabieram za robotę , poszlam się wykąpać i powiem Wam ze ręką przestała mnie bolec po kąpieli ...
Ale za to w nocy dwa razy skurcz w lydke mnie złapał , zastanawiam się czy nie zwiększyć o 1 tabletkę dziennie magnez czy co ?!
Szczęśliwa nosze kurwa mac ! Ile można czekać ...
A co do pobierania krwi i moczu niestety ale tutaj tak robią w UK jak pisze Wiedźma . Mam to samo , w Pl zawsze na czczo robię .
Co do fotelikow My dajemy Teściowej bo auta nie mamy i ona będzie miała u siebie a my będziemy się poruszać autem Teściowej i autobusem:) i ani mnie to nie pazy ani ziebi , każdy robi jak chce:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 14:26
rah lubi tę wiadomość
-
No i OK, ale ja bym też nie nastawiała się na bezproblemowy sukces. Po prostu u mnie w rodzinie już mnóstwo małych dzieci i dość długo się przyglądam jak to w rzeczywistości się kończy.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia co nie w Pl ?
Mika właśnie zna biorę 2x1 i nie było nic a od dwóch dni mam skurcze łydek a dziś w nocy to aż dwa bolace . I tez myślę nad 3x1
Na razie pobiorę jak wczesniej 2x1 ale położna mam za 5 dni wiec zapytań co robicWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 14:31
-
No wiec tak :
"USG dzis nie bedzie nie mamy czasu" slowa lekarza po ktorych jak to uslyszlam po prostu wbilam sie w lozko ... czekalam od niedzieli na jakiekolwiek badanie a oni nie maja czasu MOZE jutro .
Wyszlam na wlasne żądanie , a o 20.20 mam wizyte ze wszystkimi badaniami u mojego lekarza ktory tez pracuje w tym szpitalu w ktorym bylam i dzis na obchodzie nawet mnie poznal , wiec wieczorem prywatnie wszytskiego sie dowiem . A tam sobie po prostu poszlam sie przespac na szpitalnym lozku ...
Nawet nie przyszli zapytac czy wkladka sucha , zero po prostu zero interesowania sie .
To na tyle , dam znac po wizycie
I juz jestem z wami , jeszcze raz bardzo dziekuje za wsparcie i za kazde mile slowo