Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczęsliwa, toż to skandal, no naprawde brak słów!!! Ale nie będę się rozwodzic, bo skoro już się sama uspokoiłas, to najważniejsze
A ja chciałam dodac tylko o fotelikach, że czytałam artykuł w Fokusie chyba o fotelikach i pisali, że jak dorosły by siedział na takim podwyższeniu, na jakim starsze dzieci siedzą, to jego szanse na przeżycie w wypadku bardzo rosną. Chodzi o to, że sam fotelik przejmuje bardzo dużą część energii. Jeśli chodzi o foteliki samochodowe dla dzieci, to każdy bardzo duzo daje. Wiadomo, jak jest to taki z wyższej półki to ma pewnie te pasy jakieś lepsze i inne rozwiązania, ale i tak kluczem do wszystkiego jest właśnie to przejęcie energii z uderzenia.
Ja się tam nie zamierzam tym przejmować i mam fotelik Koss, używany do wózka Jane Muum i nie zamierzam kupować innego. Tym bardziej, że bobas szybko z niego wyrasta.
A dla mnie osobiście te wszystkie certyfikaty i atesty to trochę pic na wodę, nie wiadomo kto tu kogo sponsorowałAle to jest oczywiscie moje zdanie
zakocona, Ty chyba pisałaś, że nie powinno się używać fotelika, który ma iles tam lat, czy ze się te foteliki przeterminowują i się własnie zastanawiałam dzisiaj co się w nich przeterminowuje i jak to działa, ze się już później nie nadają?
szczesliwa_mamusia21, polkosia lubią tę wiadomość
-
zakocona hehe ubieglam Cie
Ciaze prowadze i rozwiazuje w DE , tu tylko poszlam bo akurat bylismy w PL , ale jak sobie pomysle ze poszlabym tam rodzic jakbym tu mieszkala to mam ciarki.
no nic zjadlam loda maluzek szaleje , plywa sobie chyba mu smakowalo , wiec jestem juz tylko dobrej mysli -
Szczęśliwa mamusia, to jakiś skandal. Powinnaś po tym tekście, poprosić go, o informacje na piśmie, że usg nie zostanie wykonane.
Ja jak pojechałam na Karola, to od razu na izbie zrobili mi usg i taki wymaz sprawdzający, czy wody, później dali wkładkę, po pół godziny polali jakiś odczynniki em i spokojna odesłał do domu, wszystko trwało 1,5h
Dziewczyny cukrzycowa, na jakim poziomie powinien utrzymywać się cukier?
Bo mi często spada do 60-65szczesliwa_mamusia21, agaton lubią tę wiadomość
-
Agaton tez mi się tak wydaje ze tylko o to chodzi, ale nie wiem więc się nie wypowiadam. Mnie by bardziej chodziło o to żeby fotelik nie latał po samochodzie i żeby siedzisko było wygodne dla maluszka, jego kręgosłupa a pasy solidne.musze się przejść do sklepu z takimi rzeczami i tam się wypytac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 15:25
agaton lubi tę wiadomość
-
aagatkaa1984 a widzisz , co szpital to inaczej , tak jak Cie potraktowali powinno byc wszedzie !!! no a u mnie bylo zupelnie odwrotnie ... dobrze ze to juz sie skonczylo i oby tylko do wizyty niech mi powie ze okej i juz wgl moge spedzac spokojnie ost dni urlopu !
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Kochana ja zbieralam tak samo jak uslyszlam ze on nie ma czasu , a to ze ja nie wiem czy leze z wodami czy bez wod , co to mi wylecialo to nic , on MOZE zrobi jutro . Gdyby ten moj byl od razu bym poszla do niego ale mial dzien cesarek i byl gdzies indziej
No ale nic straconego ide wieczorem na wizyte i juz !
Tak sie ciesze ze nie bede rodzic w tym szpitalu ...
O tak rozumiem cie Jaroszka mnie tez troche tu trzyma ale juz sie przyzwyczailismy i teraz juz nam jest tam super
Tak najgorzej jest podjąć decyzje i pewnie pierwsze miesiące rozłąki....potem człowiek przywyknie....ale czy napewno każdy?
Super, ze wieczorem masz wizytę przynajmniej wszystko bedzie jasne W KONCUszczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
zakocona wrote:jaroszka, czytając to, jaką opiekę mają w anglii, to ja już wolę tutaj ciążę prowadzić..
no, ale szczęśliwa fakt masakra z tym pobytem w szpitalu.. zamierzasz tam rodzić?
edit:
o akurat napisałaś, że nie zamierzasz. wcale się nie dziwię
Zakocona, ale narzekając na warunki w PL nie mam jedynie na myśli opieki medycznej ... jest jeszcze szereg innych aspektów....w każdym kraju pewnie jest na co narzekać, ale u nas jest apogeum wszystkiego. Chociażby ile pieniędzy Państwo od nas kradnie....i co my kurwa z tego mamy??
Dobra, bo od razu ciśnienie mi skacze, po za tym nie ma co o polityce gadać... -
Dobra laski jeszcze raz niech któraś napisze jak jest z tymi paskami.
Mam poprosić w aptece o zwykle papierki lakmusowe?
Te paski co sprawdzają czy to wyciekającą wody na serio sa drogie ..... Patrzcie link:
http://www.apteka-natolinska.pl/produkt/4500/3926/Testy_diagnostyczne/Testy_rozne/Test_do_wykrywania_wycieku_plynu_owodniowego_LORITAN_szt_2.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 15:38
-
Ja też kiedyś chciałam kupic te paski i były bardzo drogie, ale za bardzo duze opakowanie, chyba 1000 pasków, to na ciorta mi tyle
Moze w tym zoologicznym faktycznie, albo na allegro jest tanio
Nie no, nie mogę się nadziwić Szczęsliwa, że nic nie zrobili, normalnie pozwać skurczysynów, bo to jest skandal!!!! jakby Ci wody odeszły faktycznie, to co wtedy...
No najważniejsze, że dzidziuś sie rusza i Ty się nie denerwuj, ale nam się daj zbulwersować, bo to SKANDAL!!!
-
o tak , koniec zlych tematow teraz juz wszystko bedzie dobrze , moze asza Polska kiedys tez
agania mozecie sie bulwersowac pewnie !mi juz szok troszke przeszedl bo to normalnie ciezko w to uwierzyc ... jeszcze nie bylam jedyna osoba nie mowie o dziewczynie co czekala w kolejce z 40 stopniowa goraczka i kolka nerkowa bo babka wpisywala dokumenty i dziewczyna ledwno na nogach stala ale musiala czekac .. eh ... patologia jakas po prostu tam !
lece sie polozyc i napisze o 21 jak tam poszlo wszystko
Trzymajcie sie kochane , milego dnia wam zycze wszystkim , moje kochane wspierajace e-kolezanki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 15:46
jaroszka lubi tę wiadomość
-
szczęśliwa - no skandal! aż ciężko uwierzyć że lekarze tak mogą bagatelizować sprawę...
aagatka - ja nie mierzę przed posiłkiem, ja mierzę 6 razy (na czczo, 1śn, 2śn, obiad, podwieczorek i kolacja) 1h po posiłku. Czasem między posiłkami podjadam warzywa lub owoce jak jestem głodna i już sprawdziłam pomiarami po godzinie że nawet z tymi dodatkowymi jest ok.
A ja dziś zamówiłam pierwszą partię rzeczy z Gemini, sporo się tego nazbierało i czekam na dostawę, może będzie do 2 dni
.
Angela - jakie zdobycze!! no nieźle -
Jaroszka ja kupilam u tego sprzesawcy:http://allegro.pl/papierki-paski-uniwersalne-lakmusowe-ph-1-14-80szt-i5554806435.html
Tanio i szybko teraz w razie czego sobie sprawdzam czy to nie wody..
Moze ktorejs sie przyda linkagaton lubi tę wiadomość
-
ola.321 wrote:aagatka - ale tak sobie pomyślałam że skoro na czczo ma być 60-90 to może tyle też przed posiłkami?? nie wiem kurcze
-
agaton wrote:zakocona, Ty chyba pisałaś, że nie powinno się używać fotelika, który ma iles tam lat, czy ze się te foteliki przeterminowują i się własnie zastanawiałam dzisiaj co się w nich przeterminowuje i jak to działa, ze się już później nie nadają?
Każdy fotelik pracuje podczas jazdy, drgania mogą również powodować jakieś wewnętrzne uszkodzenia, do tego plastik się rozchodzi. Okres używalności to 5 lat. Ale znajomi wożą swojego dzieciaka w starym i poszarpanym po iluśtam dzieciakach i mówią, że jest ok. Także kto, co woli
Ja podziękowałam za ten ich fotelik i powiedziałam, że przykro mi, ale naszego pożyczać nie będę. Będzie czekał na nasze drugie dziecko.
jaroszka, fakt, państwo kradnie, jak popadnie. Ja będę musiała karę zapłacić jeszcze, jak się w końcu państwowo ubezpieczę. W ogóle o tym nie myślałam, bo w ogóle nie korzystam z durnego NFZtu.
poszłam do sklepu i piekarni, wróciłam spuchniętamyślałam, że pójdę sobie do parku poczytać coś, nie ma takiej opcji w ogóle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 16:14
agaton, Magnosia lubią tę wiadomość