Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
aagatkaa1984 wrote:Własne zdanie e dopytalam lekarza, częściej przed posilkiem mam 65, tez zaczelam podjadac troche owoców, a to chrupkie pieczywo z almette, bo glodna jestem
65 to malutko, ale nie ma norm, żeby przed posiłkiem jakieś konkretne były. Ja mierzę tylko 1h po posiłku. Oczywiście z ciekawości, bo cukrzycy nie mam. Ale przy 65 trzeba coś już jeść i nie dziwię się, że głodna jesteś.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Na oficjalnej stronie NFZ jest o tym napisane i jeszcze w zależności jak długo nie byłaś ubezpieczona, tyle powinno się zapłacić. Ja mam nadzieję, że jakoś kary nie dostanę, jak się w końcu z L chajtnę i on na siebie mnie zapisze do ubezpieczenia. Ale jestem przygotowana, że jebnąć mogą nam karę.
Ja nie jestem ubezpieczona ponad 2,5 roku chyba już.
A ciebie mąż nie ubezpieczył, jak się chajtnęłaś? Bo miał taki obowiązek, jeśli byłaś bezrobotna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 16:33
-
Nie byłam zgłoszona jako bezrobotna, po prostu nie pracowałam, ale nie zarejestrowałam się w pośredniaku. Z tego co wiem, to kara jest tylko wtedy, kiedy płacisz to ubezpieczenie dobrowolne NFZ, a potem przestajesz i znów chcesz wrócić.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja też nie jestem zgłoszona jako bezrobotna, bo nie mam po co być.
Ale u nas w PL ubezpieczenie zdrowotne jest obowiązkowe i powinno się płacić samodzielnie składki, jeśli nie jest się studentem/bezrobotnym/pracującym/zapisanym na żonę lub męża/emerytem/rencistą.
Byłaś nieubezpieczona przed byciem pracującą i mężatką również?
http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/nfz-karze-nieubezpieczonych/ft0t0Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 16:54
-
Dziewczyny w UK służba zdrowia wcale nie jest taka zła, a wg mnie badanie krwi na czczo jest bez sensu (oczywiście nie każde) no bo jak stwierdzić czy coś szkodzi albo czy wszystko jest ok? Nawet kiedyś mi to w PL mój lekarz rodzinny tłumaczył, co innego np. wymaz z migdałków ale krew nie koniecznie... a jeszcze porównując służbę zdrowia tutaj i w PL ile z was leczy się tylko i wyłącznie na NFZ? i w ogóle nie była na żadnej prywatnej wizycie? Tutaj jak coś też można iść prywatnie i wcale nie obciąża to tak bardzo portfela jak prywatne wizyty w PL. A i z tego co wiem w szpitalach opieka jest o wiele lepsza niż w PL więc nie wydaje mi się, że opieka tu jest gorsza.
W ogóle to dziś dowiedziałam się, że znajoma ze szkoły musiała urodzić martwe dziecko bo za długo czekaliciąża była donoszona i mogli spokojnie wywoływać albo robić cesarkę... ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 17:31
Robimy drugiego Dziedzica
-
Wiedźma - to przykre bardzo...
Jednak nie tylko w Polsce dzieją się takie rzeczy...w Szkocji szwagierka koleżanki rodziła i również musiała rodzić martwe dziecko, bo lekarze za długo zwlekali. Mało tego, jeszcze poranili ją kleszczami tak, że kilka tygodni zdychała w domu. A gdzie jeszcze ból po stracie dzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 17:40
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny dawno niepisalam.. mam dziwny nastroj ostatnio...
Dla dzidzi mamy wszystko oprocz kosmetykow.. wozek wybrany tylko czekamy z zamowieniem do wrzesnia bo po co mi wczesniej..
Wczoraj w galeri spotkala mnie dziwna sytuacja..
wpadla na mnie kobieta okolo 60 spojrzala na brzuch na twarz i mowi do mnie: O bedzie synek, kiedy?Mowie, ze pazdziernik. :No to juz niedlugo dowidzenia. 0_o
Kupilismy tez taki stabilizator do lozeczka, jest to taka podusia zeby dziecko lezalo w dobrej pozycji w lozeczku, czyli glowka wyzej.. kosztowalo nas to 79zl w tkmaxx i na dodatek jest z takiego tworzywa ze nie znieksstalca dziecku glowki czyli nie splaszcza sie od lezenia na pleckachnieplanowany, ale uwazam ze dobry zakup
Stawiania brzucha bardzo silne mam ciagle.. no ale jak nic sie od nich nie dzieje to musse wytrzymac. Maly rusza sie dzien i noc bardzo mocno ciagle ciagle
Przytylam 9kg a nadal wchodze w rozmiar 34 hehe.. kupilam wczoraj spodnie w reserved prsecenione ze 139zl na 39zlwlasnie 34rozmiar, z mysla ze bede nosic je po ciazy, a weszlam w nie, nie mowie ze na luzie ale jednak
A co tam u was dziewczyny, widizalam ze pare z was wyladowalo w szpitalu(( ale i tak jak narazie wszystko dobrze zauwazylam.. i oby tak zostalo!!!
Pozdrawiam, ja 6ego do lekarzaciekawe czy dzidzia nadal tak malo wazy,,..
-
Agania moja ciotka rodziła kilka lat temu w Wałbrzychu i mówiła ze wszystko było ok i opieka dobra ale to było jakieś 6 lat temu
Laski ale mam lenia masakra jakąś. .. zjadłabym dziś zapiekanki ale kto mi je zrobi
Agatka ja ni mam cukrzycy a cukier mi tak często spada na czczo -
zakocona, tyle mówisz i martwisz się o bezpieczeństwo dziecka, a zamierzasz niemowlaka targac ze sobą do pracy? to jest dopiero niebezpieczne, no i nieprofesjonalne. Tym mu możesz bardziej zaszkodzić niż nieco gorszej jakości fotelikiem.
szcesliwa mamusiu, ja bym nie podarowała i zazadałabym usg. I napisałabym skargę na szpital.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 18:10
-
zakocona wrote:Ja też nie jestem zgłoszona jako bezrobotna, bo nie mam po co być.
Ale u nas w PL ubezpieczenie zdrowotne jest obowiązkowe i powinno się płacić samodzielnie składki, jeśli nie jest się studentem/bezrobotnym/pracującym/zapisanym na żonę lub męża/emerytem/rencistą.
Byłaś nieubezpieczona przed byciem pracującą i mężatką również?
http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/nfz-karze-nieubezpieczonych/ft0t0
Byłam nieubezpieczona na pewno ze 2 lata, zanim wyszłam za mąż, a już skończyłam studia. Może nie dostaniesz kary
Mój brat przerwał studia jak się rozchorował i dopiero po jakichś 4 latach zarejestrował się jako bezrobotny. Też nic nie słyszałam, żeby miał jakąś karę, ale może do któregoś roku podlegał pod tatę.zakocona lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn