X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Własne zdanie e dopytalam lekarza, częściej przed posilkiem mam 65, tez zaczelam podjadac troche owoców, a to chrupkie pieczywo z almette, bo glodna jestem

65 to malutko, ale nie ma norm, żeby przed posiłkiem jakieś konkretne były. Ja mierzę tylko 1h po posiłku. Oczywiście z ciekawości, bo cukrzycy nie mam. Ale przy 65 trzeba coś już jeść i nie dziwię się, że głodna jesteś.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha bez jaj....decydujesz sama o swoim leczeniu i oni Cię jeszcze za to karzą .....no ręce opadają.....

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    za bycie nieubezpieczoną państwowo, bo prywatnie to jestem od x lat i tylko się prywatnie leczę..

Ale za to nie ma kar...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ale za to nie ma kar...
    i tu się mylisz ;)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żadnej nie dostałam, a wiele lat nie byłam ubezpieczona i ZUS nie płaciłam. Dopiero jak założyłam firmę, ale kary nie dostałam.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na oficjalnej stronie NFZ jest o tym napisane i jeszcze w zależności jak długo nie byłaś ubezpieczona, tyle powinno się zapłacić. Ja mam nadzieję, że jakoś kary nie dostanę, jak się w końcu z L chajtnę i on na siebie mnie zapisze do ubezpieczenia. Ale jestem przygotowana, że jebnąć mogą nam karę.
    Ja nie jestem ubezpieczona ponad 2,5 roku chyba już.
    A ciebie mąż nie ubezpieczył, jak się chajtnęłaś? Bo miał taki obowiązek, jeśli byłaś bezrobotna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 16:33

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłam zgłoszona jako bezrobotna, po prostu nie pracowałam, ale nie zarejestrowałam się w pośredniaku. Z tego co wiem, to kara jest tylko wtedy, kiedy płacisz to ubezpieczenie dobrowolne NFZ, a potem przestajesz i znów chcesz wrócić.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie dam sobie ręki uciąć ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie jestem zgłoszona jako bezrobotna, bo nie mam po co być.
    Ale u nas w PL ubezpieczenie zdrowotne jest obowiązkowe i powinno się płacić samodzielnie składki, jeśli nie jest się studentem/bezrobotnym/pracującym/zapisanym na żonę lub męża/emerytem/rencistą.
    Byłaś nieubezpieczona przed byciem pracującą i mężatką również?

http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/nfz-karze-nieubezpieczonych/ft0t0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 16:54

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w UK służba zdrowia wcale nie jest taka zła, a wg mnie badanie krwi na czczo jest bez sensu (oczywiście nie każde) no bo jak stwierdzić czy coś szkodzi albo czy wszystko jest ok? Nawet kiedyś mi to w PL mój lekarz rodzinny tłumaczył, co innego np. wymaz z migdałków ale krew nie koniecznie... a jeszcze porównując służbę zdrowia tutaj i w PL ile z was leczy się tylko i wyłącznie na NFZ? i w ogóle nie była na żadnej prywatnej wizycie? Tutaj jak coś też można iść prywatnie i wcale nie obciąża to tak bardzo portfela jak prywatne wizyty w PL. A i z tego co wiem w szpitalach opieka jest o wiele lepsza niż w PL więc nie wydaje mi się, że opieka tu jest gorsza.

W ogóle to dziś dowiedziałam się, że znajoma ze szkoły musiała urodzić martwe dziecko bo za długo czekali :( ciąża była donoszona i mogli spokojnie wywoływać albo robić cesarkę... ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 17:31

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma - to przykre bardzo...
    Jednak nie tylko w Polsce dzieją się takie rzeczy...w Szkocji szwagierka koleżanki rodziła i również musiała rodzić martwe dziecko, bo lekarze za długo zwlekali. Mało tego, jeszcze poranili ją kleszczami tak, że kilka tygodni zdychała w domu. A gdzie jeszcze ból po stracie dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 17:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno niepisalam.. mam dziwny nastroj ostatnio...

Dla dzidzi mamy wszystko oprocz kosmetykow.. wozek wybrany tylko czekamy z zamowieniem do wrzesnia bo po co mi wczesniej..

Wczoraj w galeri spotkala mnie dziwna sytuacja..
    wpadla na mnie kobieta okolo 60 spojrzala na brzuch na twarz i mowi do mnie: O bedzie synek, kiedy?Mowie, ze pazdziernik. :No to juz niedlugo dowidzenia. 0_o

Kupilismy tez taki stabilizator do lozeczka, jest to taka podusia zeby dziecko lezalo w dobrej pozycji w lozeczku, czyli glowka wyzej.. kosztowalo nas to 79zl w tkmaxx i na dodatek jest z takiego tworzywa ze nie znieksstalca dziecku glowki czyli nie splaszcza sie od lezenia na pleckach :) nieplanowany, ale uwazam ze dobry zakup :)

Stawiania brzucha bardzo silne mam ciagle.. no ale jak nic sie od nich nie dzieje to musse wytrzymac. Maly rusza sie dzien i noc bardzo mocno ciagle ciagle

Przytylam 9kg a nadal wchodze w rozmiar 34 hehe.. kupilam wczoraj spodnie w reserved prsecenione ze 139zl na 39zl :D wlasnie 34rozmiar, z mysla ze bede nosic je po ciazy, a weszlam w nie, nie mowie ze na luzie ale jednak ;)

A co tam u was dziewczyny, widizalam ze pare z was wyladowalo w szpitalu :((( ale i tak jak narazie wszystko dobrze zauwazylam.. i oby tak zostalo!!!

Pozdrawiam, ja 6ego do lekarza :) ciekawe czy dzidzia nadal tak malo wazy,,..

• agania Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęsliwa mamusiu - jestem w szoku, co jak co, ale o Świdnicy miałam dobre zdanie... to zostaje mi albo Wałbrzych albo Dzierżoniów, zobaczymy jak będziemy po usg III trymestru i sprawdzimy tą pępowinkę dwunaczyniową. Brak słów na tą Świdnicę!

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania moja ciotka rodziła kilka lat temu w Wałbrzychu i mówiła ze wszystko było ok i opieka dobra ale to było jakieś 6 lat temu ;)

Laski ale mam lenia masakra jakąś. .. zjadłabym dziś zapiekanki ale kto mi je zrobi :D

Agatka ja ni mam cukrzycy a cukier mi tak często spada na czczo

l22nhdgeccid541p.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia bratowa męża rodziła rok temu w Wałbrzychu i też zadowolona, dużo kobiet z jego rodziny tam rodziło i wszystko było ok właśnie.

Nynusia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona, tyle mówisz i martwisz się o bezpieczeństwo dziecka, a zamierzasz niemowlaka targac ze sobą do pracy? to jest dopiero niebezpieczne, no i nieprofesjonalne. Tym mu możesz bardziej zaszkodzić niż nieco gorszej jakości fotelikiem.

szcesliwa mamusiu, ja bym nie podarowała i zazadałabym usg. I napisałabym skargę na szpital.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 18:10

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, a czy ty przeczytałaś jaką ja mam pracę, czy po prostu walnęłaś komenta bez przemyślenia czegokolwiek :)?

jaroszka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona,a mogłabyś wstawić nasza listę mamusiek,bo bym sobie chciała poczytać,a nie wiem na jakiej stronie jest ostatnia?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeczytałam, zakocona. przeczytałam. i nie tylko ja uważam, że powrót do pracy jakiejkolwiek z miesięcznym dzieckiem to dobre rozwiązanie

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Ja też nie jestem zgłoszona jako bezrobotna, bo nie mam po co być.
    Ale u nas w PL ubezpieczenie zdrowotne jest obowiązkowe i powinno się płacić samodzielnie składki, jeśli nie jest się studentem/bezrobotnym/pracującym/zapisanym na żonę lub męża/emerytem/rencistą.
    Byłaś nieubezpieczona przed byciem pracującą i mężatką również?

http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/nfz-karze-nieubezpieczonych/ft0t0

Byłam nieubezpieczona na pewno ze 2 lata, zanim wyszłam za mąż, a już skończyłam studia. Może nie dostaniesz kary :)

Mój brat przerwał studia jak się rozchorował i dopiero po jakichś 4 latach zarejestrował się jako bezrobotny. Też nic nie słyszałam, żeby miał jakąś karę, ale może do któregoś roku podlegał pod tatę.

zakocona lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1566 1567 1568 1569 1570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ