X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,ja po takich wyczynach bym padała. Musialabym sie polozyc na chwile.
    Ja dzisiaj bylam w mieszkaniu w ktorym robię imprezę niespodzianke dla męża i odkurzalam i zmieniałam juz pościel dla gości i aie zmeczylam tak,ze plecy mnie dziś bola,a dawno nie bolały:)
    Coraz bardziej sie przy zwykłym sprzątaniu mecze.
    Takze szacun za to cos sie narobila:)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do terminu porodu, to jeżeli wiecie kiedy była owulacja, I jeżeli nie było to póżniej niz w 17 dc, to watpie, żeby termin wg om był niewiarygodny. Ja owylacje miałam w 13/14 dc a na usg wychodzi mi różnie, na połówkowym mała była prawie 3 tyg do przodu a już w zeszłą sodę tylko tydzień. Termin mi się nie zmienił, ani w tedy ani teraz.

Mała już jest odwrócona główką do dołu, a ruchy czuję pod prawymi żebrami. Lekarz mówił, żę z lewej strony mam kręgosłup dziecka a z prawej nóżki i rąćzki.

Agaton co do hemoroidów, to też pojawił się u mnie ten problem. Proponuje wspomnieć o tym na wizycie, to lekarz przepisze odpowiednie leki. Z tego co wiem ciążowe hemoroidy można zaleczyć właśnie po to, żeby nie pogorszyć sprawy podczas porodu:)

Polkosia u mnie też suię robi takie wybrzuszenie na srodku ale w zyciu bym nie pomyslala ze to coś złego:)

agaton lubi tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka - jak będziesz to luknij na tą stronę, który to, zamówię internetowo

https://www.e-farm.pl/producent/Mustela/l/0.html

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski najadlam się jak swinia!!

Jaroszka kochana a jak tam mąż?

Ja mam zamiar po pół roku wrócić do pracy ale będę miała lajcik z godzinami wiec jak wszystko pójdzie dobrze to w czasie gdy ja będę w pracy z mala będzie mama lub mąż. Ja niestety musze przede wszystkim ze względów finansowych bo od wiosny zaczynamy budowę wiec kasa potrzebna.

Ja o tym ze będę mieć dziewczynkę dowiaduje się od wielu osób... chyba na prawdę juz wyglądam jak strach na wróble :D

jaroszka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    apropo lojkalojka - Ty mi proponowałaś ten krem mustela, prawda? byłam w aptece jednej drugiej i nie było :( pójdę jutro w miasto jeszcze, a Ty gdzie kupowałaś?
    Mikejla ja kupilam w aptece :) Moze wlasnie jak pojdziesz w miasto to tam dostaniesz .

Ja mam dzien lenia :) Co prawda bylam w pracy , ale po niej pomoczylam sie w basenie , polezalam na hamaku , a potem do przenioslam sie na wyrko .Jedyna pozytywna rzecz jaka zrobilam to krupnik ;)
    Ja kupuje wozek Bebe confort (Maxi Cosi) Elea i on jest z fotelikiem tez maxi cosi .
    Co prawda nie jest to jakas terenowka , ale wazne , ze miesci sie do mojego bagaznika.

Szczesliwa_mamusia nawet nie bede komentowac opieki w tym szpitalu , ale podziwiam cie . Ja bym tego tak nie zostaial . Mam nadzieje , ze zaraz dasz nam znac jak po wizycie u ginekologa :)

Co do powrotu do pracy to ja uwazam , ze kazda z nas podejmnie decyzje jaka bedzie jej odpowiadac ,a reszte zweryfikuje zycie . Kazdy mam prawo decydowac o sobie i swoim dziecku . I powinno sie to uszanowac.

Mikejla, ZakręconaOna, Bąbelek lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.e-farm.pl/p/2274/MUSTELA-9-miesiecy-Podwojnie-dzialajacy-krem-przeciw-rozstepom.html
    Mam dokladnie ten :)

Mikejla lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech a ja sobie nie wyobrażam powrotu do pracy nawet po roku. Moja praca razem z dojazdem i praca w domu to ponad 10h dziennie, więc odpada. A jescze mam takiego szefa ze żadnej ulgi nie ugram. No nic to dopiero za ponad rok, to sie okaże co będzie :)

21.10.2015 Leon <3
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to ja po maciezynskim do pracy nie wracam :) Zrobie formation ( staz) panstwowej opiekunki do dzieci i wezme sobie takiego bobasa do opieki w domu . Leon bedzie mial juz dwa latka , a jak bedzie mial 3 to pojdzie do przedszkola . Ja dzieki temu bede zawsze w domu i wrazie choroby syne nie bedzie potrzebne zwolnienie :)

ZakręconaOna, agaton lubią tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam lajtowego szefa nawet teraz podniósł mi pensje i siedzę po 4h dziennie czasami troszkę dłużej i dostaje normalna wypłatę dlatego wiem ze po pół roku też będzie spoko zwłaszcza ze juz będę. Mieć trochę lepsza prace niż teraz i nie będę musiała siedzieć 9h za biurkiem ale macie rację wszystko życie zweryfikuje

lojkalojka, agaton, Natka88 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie wrote:

Agaton co do hemoroidów, to też pojawił się u mnie ten problem. Proponuje wspomnieć o tym na wizycie, to lekarz przepisze odpowiednie leki. Z tego co wiem ciążowe hemoroidy można zaleczyć właśnie po to, żeby nie pogorszyć sprawy podczas porodu:)

Dzięki Amerie, powiem swojemu lekarzowi o tym, ale ide na wizyte dopiero 19 sierpnia. Ale na szczęście mój hemoroidek już mniejszy i jakoś po załamaniu doszłam do sibie i trudno, nie ja pierwsza mam go i nie ja ostatnia, jest to strasznie nieprzyjemne, ale trzeba to przetrwać :)

Amerie lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wierze, nie bylo mnie pól godziny i żadna nic nie napisala??;)

polkosia, Bąbelek lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla ten krem Mustela jest ciężko dostępny bynajmniej u mnie w mieścinie na 5 aptek nie ma w ani jednej. Ściągali mi ,,na zamówienie,, ale wiesz brałam ostatnio przez allegro i jest tańszy nawet. Także polecam:)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po wizycie , weszlam dopiero o 21 ... i wlasnie wyszlam
    nic nie nadrabiam bo nie mam na to sil ...

wizyta pod katem wod okej , jest ich duzo nic sie nie leje

lekarz stwierdzil arytmie.. powiedzial ze serduszko dziwnie bije , zmierzyl wszytsko , komory prawidlowe, przedsionki tez ogolnie okej, powiedzial ze na tym etapie ciazy moze sie tak zdarzyc , ale zauwazyl arytmie , ktorej nie bylo na wizycie 4 dni temu ... nie wiem o co chodzi czy to o moje zmeczenie czy co sie stalo ... poplakalam sobie wiadomo , ale wiem ze bedzie dobrze bo inaczej byc nie moze

poczytalam oczywiscie forum i kobiety pisza ze np gdy przechodzily przeziebienie pojawialo im sie takie cos a pozniej stabilizowalo , nie wiem jestem zmeczona , niewyspana , urlop leci , spraw duzo moze za bardzo wszystko robie i potrzebuje odpoczynku .

Przepraszam juz nie zasmucam , bo on wczoraj tylko to robie ,
    przytulam sie do podusi i modle o malenswto. Dobranoc :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam dziś 30 tydzien, jeszcze 8 tygodni wyobrazacie to sobie?! :D chce moja dzidzieeee

polkosia, Bąbelek, Blondik, Lexie lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa kochanie może stres tak na Ciebie wpłynął . Moja znajoma jak się stresowala malej skakał puls z 140 na 170 i lekarze się martwili ale ok wsyztsko było . uff dobrze ze wszystko ogólnie ok i wody nie leja się

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsliwa mamusiu, na pewno wszytsko będzie dobrze i serduszko się ustabilizuje:*
    Odetchnij kilka dni, zwolnij tempo (choć zdaje sobie sprawę że trudno jak jest się w domu tylko kilka dni), uspokój nerwy, bo ta sytuacja z wodami na pewno Cię z równowagi wyprowadziła, a co dopiero dzidzię! Spij spokojnie:)

21.10.2015 Leon <3
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa! To co to było w takim razie? Siuski? Bo jak tak to wiesz, ze bedzie nowa ksywką? :D
    Dzięki Bogu, ze OK! A z serduszkuem to na bank dzidzia razem z tobą sie denerwowała i dlatego! Na następnej wizycie wszystko wróci do normy - zobaczysz!
    Ściskam i całuje:*

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia!!! Dziękuje, ze pytasz :*

Z mężem lepiej- juz rozmawiamy, od rana próbował sie wkupic w moje łaski. Przed robota pojechał po świeże bułki dla mnie i moje ulubione maltanki - niestety nie jestem w stanie stwierdzić czy sobie przemyślał, bo dalej nie widzi problemu i uważa, ze go tyranizuje i kontroluje.....ehhh

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze bedzie tak jak piszecie , ze wymiary skoro sa prawidlowe to tes sie ustabilizuje bicie ! Za tydzien kolejna wizyta juz w DE i zobacze co tam powie , teraz musze tylko myslec pozytywnie i odpoczywac .

Jaroszka tak to byly siuski , wiec witaj nowa ksywko ! :)
    Też was sciskam i caluje ! :*

+EDIT: przepraszam ze tylko o sobie , zupelnie przez to wszytsko zapomnialam o sytuacji z Twoim mezem ! Postaram sie od jutra zregenerowac i zapomniec o problemach i myslec tyllko pozytywnie !

wystarczy was poczytac a te wsparcie jest mega pomocne !
    Ide do lozka i odpoczywam na maksa , niech maluch sie regeneruje razem ze mna .

Dobranoc wam kochane :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 23:00

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siurku nien przepraszaj nikogo za nic! To przecież zrozumiałe słonko :* śpij dobrze

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1570 1571 1572 1573 1574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ