X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma ,bo tak nie zainteresowalo to , ze nie macie prawka . Kto wiezie Was do szpitala na porodowke ?
    Moj maz tez nie ma prawka i powiedzial , ze mu niepotrzebne . Dodam , ze ma wlasna firme ogrodnicza i szoferem jestem ja .
    Ma skuter i sie smial , ze na porodowke zawiezie mnie pizdzikiem ;)
    I chyba bede zmuszona zadzwonic po karetke. A ja to bedzie wygladalo u Ciebie?
    Edyt: chyba niedoczytalam i chodzi o prawko na motor ups :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:14

annggela, jaroszka lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Haha ok a szkoda, bo bardzo dobrze by sie prezentował :) z reszta Wy oboje!
    Planujecie zrobić prawko na motor?
    Ja tez lubię chopperki ( chyba tak to sie pisze) scigacze juz nie...boje sie aaaaa i oglądałam sons of anarchy mogłam patrzeć na tych flejtuchow godzinami, tak mnie kręcą :) hihi tylko ciiii maz by mi dał....
    Ojjjj też oglądałam razem z moim B. Jax, Chibs <3 mrrrrrr :D Ja chciałam kiedyś zrobić ale jakoś się rozeszło a Diabeł może kiedyś zrobi ale on jest leniuszek :D Ja to bym chciała Garbusem (starym of kors) popierniczać :P niestety droga pasja.

jaroszka lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Wiedzma ,bo tak nie zainteresowalo to , ze nie macie prawka . Kto wiezie Was do szpitala na porodowke ?
    Moj maz tez nie ma prawka i powiedzial , ze mu niepotrzebne . Dodam , ze ma wlasna firme ogrodnicza i szoferem jestem ja .
    Ma skuter i sie smial , ze na porodowke zawiezie mnie pizdzikiem ;)
    I chyba bede zmuszona zadzwonic po karetke. A ja to bedzie wygladalo u Ciebie?
    Edyt: chyba niedoczytalam i chodzi o prawko na motor ups :)
    W kategorii B też nie mamy ;/ Ja robiłam przed wyjazdem do UK ale zawaliłam jazdy z nerwów :P Do szpitala zawiezie mnie mama mieszka 5 minut piechota ode mnie i nie pracuje ;) Do szpitala autem tez mamy jakieś 5 minut więc w ogóle nie ma stresu, ale mój B. coś śpiewał, że pójdzie na prawko w przyszłym roku ;)

3i496iye8v37prd8.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najchetniej pojechalaby sama samochodem , ale ne wiem na ile skurcze beda bolesne i czy nie urodze wtedy w samochodzie ;)
    Moja tesciowa ma przyjechac na haslo rodze , ale ona mieszka 150km dalej. Jest jeszcze moja szwagierka 30km , ale jest w ciazy i nie wiem jak bedzie sie czula. No nic nie martwie sie na zapas .Pozyjemy zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:25

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Asiapoli ja tak mam, to chyba dzidzia naciska. Od piątku non stop boli przy każdym ruchu, a nawę jak dotknę. Zauwazylam, ze jak odpocznę to lekko przechodzi. Wiec nie forsuj sie, odpoczywaj. Ja dzis jak na razie po paru dniach odpoczynku lepiej.
    Dzień zaczelam od krwotoku z nosa, kolejny juz raz. Znowu musiałam prac materac, pościel i dywan :/ tez tak macie???
    Dzis 80% ciąży <3

wnid9vvjodizjocx.png
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka ja myślę,że Maluchy nas uciskają na pęcherze i dlatego tak jest, wiesz zrobiły sobie z nich poduszki, albo worki treningowe. Ja mało czuję kopniaków, za to częściej właśnie w pęcherzu czuję jak mnie Mała piąstkami okłada.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli - od kilku dni czuję coś podobnego, może nie ból, ale takie dziwne uczucie ciągnięcia, jakby napięcie... a może to dzieciaki wypychają nóżkę, ale nie potrafimy jeszcze tego rozróżnić, bo te nóżki takie maleńkie?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka - ja rano mam zawsze nos pełen skrzepów krwi, ale krwotoku nigdy nie miałam...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala pewnie będę jechała taxi, no chyba, że L uda się wziąć i wyjść z pracy (jak to będzie w dzień w tyg; ale wątpię, że z marszu będzie mógł wyjść), a jak w nocy lub w weekend to L będzie prowadził. W sumie nie wyobrażam sobie, żeby tylko 1os w rodzinie miała prawko..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Ja do szpitala pewnie będę jechała taxi, no chyba, że L uda się wziąć i wyjść z pracy (jak to będzie w dzień w tyg; ale wątpię, że z marszu będzie mógł wyjść), a jak w nocy lub w weekend to L będzie prowadził. W sumie nie wyobrażam sobie, żeby tylko 1os w rodzinie miała prawko..

Jak byłam u koleżanki niedawno w szpitalu w odwiedziny po porodzie to leżała z dziewczyną, która sama przyjechała autem do szpitala rodzić :P ale ona miała kawałek dosłownie ze 2, może 3 km to rzut beretem.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeeeeeeeeeen dobry:)
    Ale się pięknie wyspalam , w nocy nie wstawalam wgle na siusiu ah ! :) pięknie mi cudownie hahaha
    Agatka Ja miałam nie raz taka sytuacje ale to dlatego , ze maluchy robią sobie z naszych pęcherzy podusie , właśnie jak napisała agania:) Ja mam sprawdzony sposób juz , ze wkladam lekko ręce pod brzuch jak na WC siedze i odrobinke unosze do góry malucha jakby przez to i wtedy pęcherz puszcza a Ja siusiam hahaha
    AsiaPoli miałam tak ze 4 razy w ciąży juz a w weekend nawet 2 razy teraz , kiedyś jak w Pl o to lekarza pytalam i akurat bolalo na wizycie to zrobiła USG i co ?! Mały bawił się pępowina i ja pociągał ! :)
    Także spokojnie:)
    Wiedźma masz Ci , zapomnialam: o juz szukam i wysylam a to do Pl to do Teściowej napisze dziś to wyśle mi . Jednak decyzja na camarelo mówisz hehe: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zdazyl drugi raz na przestrzeni ostatnich 5 dni. Dosyć mocny, bo 15 minut trwal. Coraz to więcej nowych dolegliwości. To chyba tak zwany nieżyt nosa.
    Mala buszuje, jak ja juz ja kofusiam :*
    A z tym pęcherzem to tez tak mam, ze naciska. W nocy szlam top topami do ubikacji rękami podtrzymując brzuch ;)

wnid9vvjodizjocx.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona no nie każdy tez nadaje się na to:)
    I nie każdy chce przede wszystkim:)
    Agania co do tematu krwi , wczoraj i mnie poszła krew z nosa :( ale ja bardziej urazilam się przy smarkaniu i czyszczeniu noska . Bo takto na poczatku miałam codziennie przez tydzień krew z nosa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:36

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dzieeeeeeeeeeeen dobry:)
    Ale się pięknie wyspalam , w nocy nie wstawalam wgle na siusiu ah ! :) pięknie mi cudownie hahaha
    Agatka Ja miałam nie raz taka sytuacje ale to dlatego , ze maluchy robią sobie z naszych pęcherzy podusie , właśnie jak napisała agania:) Ja mam sprawdzony sposób juz , ze wkladam lekko ręce pod brzuch jak na WC siedze i odrobinke unosze do góry malucha jakby przez to i wtedy pęcherz puszcza a Ja siusiam hahaha
    AsiaPoli miałam tak ze 4 razy w ciąży juz a w weekend nawet 2 razy teraz , kiedyś jak w Pl o to lekarza pytalam i akurat bolalo na wizycie to zrobiła USG i co ?! Mały bawił się pępowina i ja pociągał ! :)
    Także spokojnie:)
    Wiedźma masz Ci , zapomnialam: o juz szukam i wysylam a to do Pl to do Teściowej napisze dziś to wyśle mi . Jednak decyzja na camarelo mówisz hehe: D
    No wiesz jest o całe 3 kg lżejszy więc nie mam się co zastanawiać ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez podnosze brzuch w takich momentach :)

mi też często krew leci, albo mam skrzepy krwi. taki urok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:36

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • aanaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 40 km do szpitala i jeszcze nie myslelismy o możliwości wyjścia mojego z pracy w razie co. On to pewnie powie szefowi ze jedzie mnie zawieźć i w najgorszym razie zostawi mnie w szpitalu i wróci dokończy robotę. Oby akurat nie miał dużo na glowie wtedy i nie musial...
    Z innej beczki. Ustalilysmy juz problem z dosikiwaniem po chwili, ale chciałam zapytać czy wasze ciśnienie podczas robienia silu tez jest prawie żadne?

iv09hdge6yql001e.png
  • zakocona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania, do szpitala mam dokładnie 5km, ale jazda po warszawie ze skurczami i szukanie miejsca do zaparkowania, myślenie o tym, że trzeba zapłacić za parkometr, to nie dla mnie na czas porodu ;)

zakręcona, wiem, że tak jest. Ja po prostu sobie tego nie wyobrażam u siebie w związku :). Nie zawsze mi by się chciało wozić nas i potrzebuję być mobilna (zresztą ja kocham prowadzić), to samo L.

aanaa, zależy od dnia i od momentu. Raz samo sobie leci i mogę się napinać, a dupa i będzie sobie ciurkało po prostu, a raz sikam normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:39

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do samego porodu, to z mężem pojadę. Jak będzie w pracy to sie zwolni, nie będzie problemu. Sama bym sie bala, bo mam cos kolo 25 minut jazdy. Mieszkam w tym mieście co szpital, ale korki + na drugim końcu miasta.

wnid9vvjodizjocx.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Jaroszka ale Ty jesteś fajna dupcia ;) A jakiego masz Koteła <3

Aaaa obczajka juz była :) dziękuje kochana! A kotki mam dwa! Ryszarda maine coon i księżniczka Sisi mix europejski :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana tak ciśnienie w WC jest bliskie zeru. Ja tej nocy miałam koszmar chodziłam co chwile gdy próbowałam zasnąć. Nie wiem ale to już chyba nie jest normalne, jak sikam i za 5minut wracam i znów to samo. Ja rozumiem ze pęcherz jest Bardziej podatny ale tej nocy sprawdzałam i między 3a 5 był 13 razy. Owszem kilka razy było tego niewiele ale jednak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:43

‹‹ 1574 1575 1576 1577 1578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ