WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma ,bo tak nie zainteresowalo to , ze nie macie prawka . Kto wiezie Was do szpitala na porodowke ?
    Moj maz tez nie ma prawka i powiedzial , ze mu niepotrzebne . Dodam , ze ma wlasna firme ogrodnicza i szoferem jestem ja .
    Ma skuter i sie smial , ze na porodowke zawiezie mnie pizdzikiem ;)
    I chyba bede zmuszona zadzwonic po karetke. A ja to bedzie wygladalo u Ciebie?
    Edyt: chyba niedoczytalam i chodzi o prawko na motor ups :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:14

annggela, jaroszka lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Haha ok a szkoda, bo bardzo dobrze by sie prezentował :) z reszta Wy oboje!
    Planujecie zrobić prawko na motor?
    Ja tez lubię chopperki ( chyba tak to sie pisze) scigacze juz nie...boje sie aaaaa i oglądałam sons of anarchy mogłam patrzeć na tych flejtuchow godzinami, tak mnie kręcą :) hihi tylko ciiii maz by mi dał....
    Ojjjj też oglądałam razem z moim B. Jax, Chibs <3 mrrrrrr :D Ja chciałam kiedyś zrobić ale jakoś się rozeszło a Diabeł może kiedyś zrobi ale on jest leniuszek :D Ja to bym chciała Garbusem (starym of kors) popierniczać :P niestety droga pasja.

jaroszka lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Wiedzma ,bo tak nie zainteresowalo to , ze nie macie prawka . Kto wiezie Was do szpitala na porodowke ?
    Moj maz tez nie ma prawka i powiedzial , ze mu niepotrzebne . Dodam , ze ma wlasna firme ogrodnicza i szoferem jestem ja .
    Ma skuter i sie smial , ze na porodowke zawiezie mnie pizdzikiem ;)
    I chyba bede zmuszona zadzwonic po karetke. A ja to bedzie wygladalo u Ciebie?
    Edyt: chyba niedoczytalam i chodzi o prawko na motor ups :)
    W kategorii B też nie mamy ;/ Ja robiłam przed wyjazdem do UK ale zawaliłam jazdy z nerwów :P Do szpitala zawiezie mnie mama mieszka 5 minut piechota ode mnie i nie pracuje ;) Do szpitala autem tez mamy jakieś 5 minut więc w ogóle nie ma stresu, ale mój B. coś śpiewał, że pójdzie na prawko w przyszłym roku ;)

3i496iye8v37prd8.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najchetniej pojechalaby sama samochodem , ale ne wiem na ile skurcze beda bolesne i czy nie urodze wtedy w samochodzie ;)
    Moja tesciowa ma przyjechac na haslo rodze , ale ona mieszka 150km dalej. Jest jeszcze moja szwagierka 30km , ale jest w ciazy i nie wiem jak bedzie sie czula. No nic nie martwie sie na zapas .Pozyjemy zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:25

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Asiapoli ja tak mam, to chyba dzidzia naciska. Od piątku non stop boli przy każdym ruchu, a nawę jak dotknę. Zauwazylam, ze jak odpocznę to lekko przechodzi. Wiec nie forsuj sie, odpoczywaj. Ja dzis jak na razie po paru dniach odpoczynku lepiej.
    Dzień zaczelam od krwotoku z nosa, kolejny juz raz. Znowu musiałam prac materac, pościel i dywan :/ tez tak macie???
    Dzis 80% ciąży <3

wnid9vvjodizjocx.png
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka ja myślę,że Maluchy nas uciskają na pęcherze i dlatego tak jest, wiesz zrobiły sobie z nich poduszki, albo worki treningowe. Ja mało czuję kopniaków, za to częściej właśnie w pęcherzu czuję jak mnie Mała piąstkami okłada.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli - od kilku dni czuję coś podobnego, może nie ból, ale takie dziwne uczucie ciągnięcia, jakby napięcie... a może to dzieciaki wypychają nóżkę, ale nie potrafimy jeszcze tego rozróżnić, bo te nóżki takie maleńkie?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka - ja rano mam zawsze nos pełen skrzepów krwi, ale krwotoku nigdy nie miałam...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala pewnie będę jechała taxi, no chyba, że L uda się wziąć i wyjść z pracy (jak to będzie w dzień w tyg; ale wątpię, że z marszu będzie mógł wyjść), a jak w nocy lub w weekend to L będzie prowadził. W sumie nie wyobrażam sobie, żeby tylko 1os w rodzinie miała prawko..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Ja do szpitala pewnie będę jechała taxi, no chyba, że L uda się wziąć i wyjść z pracy (jak to będzie w dzień w tyg; ale wątpię, że z marszu będzie mógł wyjść), a jak w nocy lub w weekend to L będzie prowadził. W sumie nie wyobrażam sobie, żeby tylko 1os w rodzinie miała prawko..

Jak byłam u koleżanki niedawno w szpitalu w odwiedziny po porodzie to leżała z dziewczyną, która sama przyjechała autem do szpitala rodzić :P ale ona miała kawałek dosłownie ze 2, może 3 km to rzut beretem.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeeeeeeeeeen dobry:)
    Ale się pięknie wyspalam , w nocy nie wstawalam wgle na siusiu ah ! :) pięknie mi cudownie hahaha
    Agatka Ja miałam nie raz taka sytuacje ale to dlatego , ze maluchy robią sobie z naszych pęcherzy podusie , właśnie jak napisała agania:) Ja mam sprawdzony sposób juz , ze wkladam lekko ręce pod brzuch jak na WC siedze i odrobinke unosze do góry malucha jakby przez to i wtedy pęcherz puszcza a Ja siusiam hahaha
    AsiaPoli miałam tak ze 4 razy w ciąży juz a w weekend nawet 2 razy teraz , kiedyś jak w Pl o to lekarza pytalam i akurat bolalo na wizycie to zrobiła USG i co ?! Mały bawił się pępowina i ja pociągał ! :)
    Także spokojnie:)
    Wiedźma masz Ci , zapomnialam: o juz szukam i wysylam a to do Pl to do Teściowej napisze dziś to wyśle mi . Jednak decyzja na camarelo mówisz hehe: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zdazyl drugi raz na przestrzeni ostatnich 5 dni. Dosyć mocny, bo 15 minut trwal. Coraz to więcej nowych dolegliwości. To chyba tak zwany nieżyt nosa.
    Mala buszuje, jak ja juz ja kofusiam :*
    A z tym pęcherzem to tez tak mam, ze naciska. W nocy szlam top topami do ubikacji rękami podtrzymując brzuch ;)

wnid9vvjodizjocx.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona no nie każdy tez nadaje się na to:)
    I nie każdy chce przede wszystkim:)
    Agania co do tematu krwi , wczoraj i mnie poszła krew z nosa :( ale ja bardziej urazilam się przy smarkaniu i czyszczeniu noska . Bo takto na poczatku miałam codziennie przez tydzień krew z nosa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:36

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dzieeeeeeeeeeeen dobry:)
    Ale się pięknie wyspalam , w nocy nie wstawalam wgle na siusiu ah ! :) pięknie mi cudownie hahaha
    Agatka Ja miałam nie raz taka sytuacje ale to dlatego , ze maluchy robią sobie z naszych pęcherzy podusie , właśnie jak napisała agania:) Ja mam sprawdzony sposób juz , ze wkladam lekko ręce pod brzuch jak na WC siedze i odrobinke unosze do góry malucha jakby przez to i wtedy pęcherz puszcza a Ja siusiam hahaha
    AsiaPoli miałam tak ze 4 razy w ciąży juz a w weekend nawet 2 razy teraz , kiedyś jak w Pl o to lekarza pytalam i akurat bolalo na wizycie to zrobiła USG i co ?! Mały bawił się pępowina i ja pociągał ! :)
    Także spokojnie:)
    Wiedźma masz Ci , zapomnialam: o juz szukam i wysylam a to do Pl to do Teściowej napisze dziś to wyśle mi . Jednak decyzja na camarelo mówisz hehe: D
    No wiesz jest o całe 3 kg lżejszy więc nie mam się co zastanawiać ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez podnosze brzuch w takich momentach :)

mi też często krew leci, albo mam skrzepy krwi. taki urok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:36

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • aanaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 40 km do szpitala i jeszcze nie myslelismy o możliwości wyjścia mojego z pracy w razie co. On to pewnie powie szefowi ze jedzie mnie zawieźć i w najgorszym razie zostawi mnie w szpitalu i wróci dokończy robotę. Oby akurat nie miał dużo na glowie wtedy i nie musial...
    Z innej beczki. Ustalilysmy juz problem z dosikiwaniem po chwili, ale chciałam zapytać czy wasze ciśnienie podczas robienia silu tez jest prawie żadne?

iv09hdge6yql001e.png
  • zakocona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania, do szpitala mam dokładnie 5km, ale jazda po warszawie ze skurczami i szukanie miejsca do zaparkowania, myślenie o tym, że trzeba zapłacić za parkometr, to nie dla mnie na czas porodu ;)

zakręcona, wiem, że tak jest. Ja po prostu sobie tego nie wyobrażam u siebie w związku :). Nie zawsze mi by się chciało wozić nas i potrzebuję być mobilna (zresztą ja kocham prowadzić), to samo L.

aanaa, zależy od dnia i od momentu. Raz samo sobie leci i mogę się napinać, a dupa i będzie sobie ciurkało po prostu, a raz sikam normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:39

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do samego porodu, to z mężem pojadę. Jak będzie w pracy to sie zwolni, nie będzie problemu. Sama bym sie bala, bo mam cos kolo 25 minut jazdy. Mieszkam w tym mieście co szpital, ale korki + na drugim końcu miasta.

wnid9vvjodizjocx.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Jaroszka ale Ty jesteś fajna dupcia ;) A jakiego masz Koteła <3

Aaaa obczajka juz była :) dziękuje kochana! A kotki mam dwa! Ryszarda maine coon i księżniczka Sisi mix europejski :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana tak ciśnienie w WC jest bliskie zeru. Ja tej nocy miałam koszmar chodziłam co chwile gdy próbowałam zasnąć. Nie wiem ale to już chyba nie jest normalne, jak sikam i za 5minut wracam i znów to samo. Ja rozumiem ze pęcherz jest Bardziej podatny ale tej nocy sprawdzałam i między 3a 5 był 13 razy. Owszem kilka razy było tego niewiele ale jednak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:43

‹‹ 1574 1575 1576 1577 1578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ