WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ale chujowka ! :/// z ta SR ale chociaż chodź tyle ile możesz no coz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 12:09

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Maleńkie nie ale takie w spacerówce to już potrafi upierdzielić mocno wózek... W ogóle to mnie już przeraża jak będą wyglądać ściany np...

Wiedzma a co ty tka przewrazliwiona, dziecko to nie jest maly knurek.. i jak pilnujesz to nie ma mowy o pobrudzeniu zadnych scian... cale mieszkanie mam w jasnym bezu i nawet paluszka na scianie nie ma a corka dwa lata we wrzesniu konczy ;) nie boj sie tak, dobrze wychowasz dziecko i poswiecisz uwsga to zadne wypadki sie nie przydaza.. i jak np lodow w wozku nie bedziesz dawala to tez sie nie ubrudza... najbardz7ej brudzi sie paląk i koszulka dzieciaczka..

• agaton Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, ale żal dziadka, masakra :( Co za babsztyl, ciekawe, czy zawsze taka była?
    Mika, najpierw trzeba namoczyć porządnie nogi, najlepiej w soli i wtedy skóra sama schodzi, chcoaz jak masz pękniętą pięte, to sól może piec...
    Zakręcona, pochodzę ile się da, ale już się źle nastawiam na ten szpital małomiasteczkowy... I już im w duchu powiedziałam, że nie rodzę tam hehe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 12:11

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babka zawsze byla bardzo skapa, ale byla dla nas dobra... wydzielala nam po jednym cukierku xD a bylo nas 6cioro wiec tylko 6 cukierkow nam dawala masakra.. zawsze bieda w domu. Zamiast nam co pokupowac to wolala trzymac i jak szlam do niej po 1zl na chipsy to ona mowila, dziecko... za 1zl to wiesz co ja mam? Bochenek chleba...

• zakocona Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka, szpital zawsze możesz odwiedzić przed porodem :)

A karetka was do odpowiedniego szpitala zawiezie? Jeden macie tylko w okolicy? W warszawie to by nie przeszło, do najbliższego wiezie i tyle.

agaton, współczuję z tą SR.. trochę z dupy.. A ile macie spotkań?
    Ja zaczynam w przyszły czw w końcu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 12:19

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Nenka, ale żal dziadka, masakra :( Co za babsztyl, ciekawe, czy zawsze taka była?
    Mika, najpierw trzeba namoczyć porządnie nogi, najlepiej w soli i wtedy skóra sama schodzi, chcoaz jak masz pękniętą pięte, to sól może piec...
    Zakręcona, pochodzę ile się da, ale już się źle nastawiam na ten szpital małomiasteczkowy... I już im w duchu powiedziałam, że nie rodzę tam hehe :P

Wlasnie byłam w trakcie udzielania takiej samej rady :) mika wymocz te stopy zrób sobie SPA dla stop!

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton okaże się czy dotarło, ale jak tak się wyzalilam całkiem no i nie powiem chyba zrobiłam z siebie też lekko taka ofiarę biedulke hehe czułam po jego głosie ze chyba jednak kory w mózgu się ruszają. Dopracujemy to.

Co do starszych ludzi kochane ja mam starsza babcie, mama mojej mamy, chora na Alzheimera, jest już jak totalne dziecko, okrutna choroba widzisz jak człowiek się sypie i jest takie niepożądane jak dziecko...
    Nas zawsze wykorzystywali od mamy strony bo tylko moi rodzice odważyli się wziąć kredyt na dom i go wyremontować i maja ogród gdzie wyjść itd. Reszta po blokach mieszka. W tym babcia w małym pokoiku oni też się dusza ja wiem z 50 metrów tam jest. Mają dwie dorosłe córki które śpią na łóżku piętrowym, wujek w Anglii ciotka tu babcia emeryturę tez ma niezła...cała rodzina się zrzekła prawa do mieszkania bo i po co im ono, w zamian mieli opiekować się babcia, a myć i tak mama z ciotka chodzą babcie, podrzucaja nam ją jak...mnie to nie przeszkadza bo szkoda mi patrzeć jak ona siedzi w tej norze...zamiast wziąć kredyt kupić dom a była taka okazja wyremontować...wladowali ciężka kasę w remont tej dziury i co...babcia na stare lata nawet na balkonie krzesła nie ma żeby sobie usiąść. Teraz w niedziele wujek dzwonił bo chcą jechać na urlop z ciotka, wiec gdzie babcie podrzucić? Teraz babcia chce wracać patrze jak dzwoni do nich oni nie odbierają bo wiedzą że chodzi o odebranie babci...wiecie co...smutne to jest. Spisała się sory

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    nenka, szpital zawsze możesz odwiedzić przed porodem :)

A karetka was do odpowiedniego szpitala zawiezie? Jeden macie tylko w okolicy? W warszawie to by nie przeszło, do najbliższego wiezie i tyle.

agaton, współczuję z tą SR.. trochę z dupy.. A ile macie spotkań?
    Ja zaczynam w przyszły czw w końcu :)

Do mojego szpitala mam okolo 5min drogi :) takze chyba tam mnie zawioza? Nie myslalam o tym nawet, no patrz i kolejne zmartwienie..

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton straszne, ale Was załatwili! Pewnie teraz nie chce Ci sie szukać gdzie indziej? Moze sa jeszcze miejsca na sierpień?

Ja zaczynam 20 sierpnia i bede miec 5 spotkań po 2 godziny, a Ty Zakocona???

relgh371crdcdbv2.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Wiedzma a co ty tka przewrazliwiona, dziecko to nie jest maly knurek.. i jak pilnujesz to nie ma mowy o pobrudzeniu zadnych scian... cale mieszkanie mam w jasnym bezu i nawet paluszka na scianie nie ma a corka dwa lata we wrzesniu konczy ;) nie boj sie tak, dobrze wychowasz dziecko i poswiecisz uwsga to zadne wypadki sie nie przydaza.. i jak np lodow w wozku nie bedziesz dawala to tez sie nie ubrudza... najbardz7ej brudzi sie paląk i koszulka dzieciaczka..
    A bo ja to taka jestem, pamiętam jak moje rodzeństwo brudziło wszystko a to chrupkiem, a to ciastkiem, a to jakiś rzyg... bleee kocham dzieci ale jednak ich produkcja brudu mnie obrzydza troszkę, mówią, że po porodzie się to zmienia, mam nadzieję!

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://audycje.tokfm.pl/odcinek/Seks-podczas-ciazy/28074#odcinki

Ale fajna audycja ;)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro czytać te Wasze historie z dziadkami....zauważyłam, ze panuje taka znieczulica pośród ludzi jeśli chodzi o starsze pokolenie....i to w rodzinie sie zdarza najcześciej.
    Wiecie co .... Ja to bym chciała zeby mnie oddali do domu starców, jakby mieli hajs, bo wiem jakie to obciążenie zajmować sie starym, schorowanym człowiekiem.....a jeszcze z Alzheimerem....przeciez taki człowiek jest sam dla siebie zagrożeniem...

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowie ci wiedzma zalezy od dziecka i jak jest pilnowane.. np. Nas mama uczyla, ze tylko przy stole sie je, i ja tak robie z moim dzieckiem.. tzn nie jestem jakas psychiczna i np jaks kielbaske ktora nie nakruszy to daje w raczke na kanapie, jak bajka ja bardzo ciekawi ;) z zygami hmm.. raz w nocy na koldre nam zwrocila jak byla chora i to tyle...
    Jak masz jedno dziecko i zawsze poswiecasz uwage to nic Ci nie pobrudzi :)

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    http://audycje.tokfm.pl/odcinek/Seks-podczas-ciazy/28074#odcinki

Ale fajna audycja ;)

Łeeee na tablecie nie pójdzie....

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, my mamy 5 spotkać w czw po 3h i dwa spotkania dodatkowo płatne po 2 lub 3h w soboty lub niedziele.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Co do szpitali to ja mojego szpitala na oczy nie widzialam, opinie znam tylko tyle co z internetu.. bo przeprowadzilismy sie i od razu w ciaze zaszlam.. i tak troszke stracha mam z tym wszystkim.. i nie mamy samochodu i nie wiem kto mnie do szpotala zawiezie :( a karetka jechac mi glupio i za duzy stress :/ :/ :/ grr.. az mnie trzesie na mysl o tym, nie lubie tak.. ja musze miec zawsse wszystko pewne
    Podobno w większości szpitali mozesz sie umówić z jakas piguła zeby Cie oprowadziła, albo chociaz pokazała gdzie sa sale porodowe itp. Jak ładnie zagadasz, gdy nie bedzie tłumu to moze sie zgodzi.

A ja do szpitala wybieram sie taxi. Nie chce zajmować karetki jak moze ktos bedzie umierał i potrzebowałby jej bardziej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 12:34

Blondik lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton , biedna... Nie placz kochana, może uda się choć parę spotkań a malenstwo poczeka do października :*

Nenka no to faktycznie nieciekawie z ta babcia... Ale może tez wiek robi swoje no nie wiem jak to jest ...

Macie racje, coraz bardziej wierze w to ze moje zmęczenie się udzieliło malenstwu , czytam wszędzie i tez pisza ze to może być wynik stresu skoro wszystko inne prawidłowe .

Jaroszka kupilas cos ciekawego na zakupach ? :D

agaton lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    jaroszka, my mamy 5 spotkać w czw po 3h i dwa spotkania dodatkowo płatne po 2 lub 3h w soboty lub niedziele.

O kurde coś mnie tknęlo jak spojrzałam, ze masz 3 godziny....sprawdziłam na stronie i ja tez mam 3 h od 18 do 21!
    Rowniez w czwartki ;)

Dodatkowe zajęcia sa M.in ze bezpieczeństwa to my obie mamy juz za sobą :)

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Podobno w większości szpitali mozesz sie umówić z jakas piguła zeby Cie oprowadziła, albo chociaz pokazała gdzie sa sale porodowe itp. Jak ładnie zagadasz, gdy nie bedzie tłumu to moze sie zgodzi.

A ja do szpitala wybieram sie taxi. Nie chce zajmować karetki jak moze ktos bedzie umierał i potrzebowałby jej bardziej...

Tez myślałam o taxi dla mnie to by byl mniejszy stres, a nie ze sie wszyscy gapia pod blokie juz to widze brr.. tylko co jak ci w taxi wody odejda? Xd tez sie zastanawiam nad tym

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siurku przeslodki, które zakupy, te w niedziele? Czy dzisiaj? Bo jak dzisiaj to byłem tylko po spożywcze akcesoria...:D

ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1579 1580 1581 1582 1583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ