X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Łeeee na tablecie nie pójdzie....
    To posłuchaj jak będziesz na kompie :)

CO do brudów dziecka - moja Hanka przecież będzie czyściuteńkim dzieckiem w białych rajstopkach :P a ja się martwię :D

Ale mam mew za oknem! Nie znoszę tych ptaszysk ;/ Atu one są jakieś takie zmutowane, większe... masakra.

Idę z piesełem na spacer, jeszcze tylko kilka dni i już go oddaję rodzicom :D hurrrraaaa nie mogę się doczekać! Kocham go ale jak jest u moich rodziców.

jaroszka lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam lubię moja babcie i ciesze się jak tu jest, przynajmniej ma gdzie wyjść na ogród a tam pełno siniakow bo tamci po pokojach schowani i nie patrzą na nią. Pamiętam jak mnie wychowywała hehe aż płakać się chce jak widzę ja teraz w takim stanie. Najgorsze ze teraz widzicie tylko żeby się jej pozbyć, wujkowi tak się dupa paliła w niedziele wydzwanial na mamy telefon jak opętany. Odebrałam i mówię że jest w kościele a kiedy wróci a za ile a ty jesteś w domu a to a tamto no szkoda ze teraz jak babcia chce wrócić to nie odbierają specjalnie

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka i Rah albo taxi dokładnie :)
    To się okaże laski przy rodzeniu , a co do szpitali Zakocona i karetki to u mnie jest tak , ze przyjezdzaja i najbliższy szpital jest w Brzezinach właśnie tam gdzie chce rodzic wiec problemu by nie było ale takto pytają do jakiego szpitala rodzącą zawieść maja i mówi się . :) chyba ze nieprzytomną osobę by wiezli to wiozą do najbliższego:)
    Moja znajoma , właśnie z Koluszek najbliższy miała w Brzezinach a zażyczyła sobie Łódź MP:) i zawieźli bez gadania , 3 miesiące temu rodziła .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, ja dodatkowe mam z "tematyki porodu rodzinnego i masażu" oraz z "rozwoju dziecka od narodzin do 3 roku życia" :)

nenka, pampersa na tyłek i do taxi lecisz :P ;) W sumie to ja też nie myślałam o tym.. Trzeba by było jakiś podkład zabrać ze sobą pewnie i pod tyłek wsadzić w taxi.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciała żeby w końcu auto naprawił i pojechać do rzeszowa obejrzeć wózek który mi się podoba, sprawdzić czy dobrze się prowadzić itd i zamówić w końcu :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika jejku: ( nie będę nic mówić bo płakać się chce ... Własną rodzina: (

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona no to z własnej woli owszem dla dobra auta ale myślę ze kierowca w takim samym stresie był by jak i ty hahahaha i olal by plamę: D hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Ale mam mew za oknem! Nie znoszę tych ptaszysk ;/ Atu one są jakieś takie zmutowane, większe... masakra.
    W Lizbonie jak mieszkałam, te wredne ptaszyska były tak wycwanione, że jak się jadło na dworzu (znaczy tam, gdzie one były w pobliżu, nie to, że mewy wszędzie tam są), to potrafiły wyrwać z ręki żarcie albo ze stołu zapieprzyć :/

Ale i tak nie ma nic gorszego od gołębi, matko boska, jak ja i L nie cierpimy tych latających sraluchowych szczurów! BLEEEE! A u nas pod blokiem mnóstwo babć głupich je dokarmia i żyją sobie w najlepsze na wypasie niezłym :/ :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to bym nie dała złego słowa powiedzieć na moją babcię, wychowywała mnie i jak teraz na nią patrzę to mi przykro bo świat jest taki niesprawiedliwy :( nie dość, że człowiek przez całe życie ma pod górkę to na starość jest jeszcze gorzej :( kocham ją taką jaka jest i bardzo mnie boli, że nie mogę się z nią widywać, jest dla mnie wzorem! mam nadzieję, że jak w grudniu będę w PL to jeszcze będę mogła się z nią zobaczyć i pokazać jej moją córkę, mam nadzieję, że jeszcze długie lata będę mogła cieszyć się z tego, ze mam babcię... jak sobie pomyślę, że ona kiedyś odejdzie :(

3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    W Lizbonie jak mieszkałam, te wredne ptaszyska były tak wycwanione, że jak się jadło na dworzu (znaczy tam, gdzie one były w pobliżu, nie to, że mewy wszędzie tam są), to potrafiły wyrwać z ręki żarcie albo ze stołu zapieprzyć :/

Ale i tak nie ma nic gorszego od gołębi, matko boska, jak ja i L nie cierpimy tych latających sraluchowych szczurów! BLEEEE! A u nas pod blokiem mnóstwo babć głupich je dokarmia i żyją sobie w najlepsze na wypasie niezłym :/ :/
    "Gołębie za dokarmianie podziękują Ci z góry" to hasło z jakiegoś dużego miasta. Powinno być wszędzie!

ZakręconaOna, jaroszka, aanaa lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma chciałam polubic post ale mogło być to źle odebrane , chodziło mi o część jak ładnie mówisz o babci a raczej piszesz.
    Ja żyje w stresie ze moja babcia nie dozyje narodzin Oskarka :( ona kochana moja umiera na raka , chemia , radioterapię nic nie pomogły: (
    To moja wspaniała najwspanialsza Bunia ! Ona ma 67 lat dopiero: (
    Ah no i się rozplakalam :( nie gadajmy na ten mój temat jak cos ok ? Nie chce więcej płakać i stresowac się , napisała tylko apropos sytuacji .
    Eh jakie to życie ciężkie jest , takie lajzy na świecie bóg trzyma a dobrych zabiera: (

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w końcu montują w pokoiku Michała szafe do garderoby!!!!! Cieszę sie jak głupia! W końcu bede mogła zacząć prac ciuszki i je układać ! Bo narazie czekają w statkach

ZakręconaOna, Nynusia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Wiedźma chciałam polubic post ale mogło być to źle odebrane , chodziło mi o część jak ładnie mówisz o babci a raczej piszesz.
    Ja żyje w stresie ze moja babcia nie dozyje narodzin Oskarka :( ona kochana moja umiera na raka , chemia , radioterapię nic nie pomogły: (
    To moja wspaniała najwspanialsza Bunia ! Ona ma 67 lat dopiero: (
    Ah no i się rozplakalam :( nie gadajmy na ten mój temat jak cos ok ? Nie chce więcej płakać i stresowac się , napisała tylko apropos sytuacji .
    Eh jakie to życie ciężkie jest , takie lajzy na świecie bóg trzyma a dobrych zabiera: (
    Nie będę drążyć tematu bo wiem doskonale co czujesz, rok temu przeżyłam bardzo podobną historię... niestety tamta babcia nie pozna swojej prawnuczki. ;/
    Będę trzymać kciuki za Twoją.

3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj , każde się przydadza :* jest mega ciężko: (

Co na obiad dziś piękne Panie robią ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • FreshMm Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odejście wód to nic, poród w taksówce to dopiero coś:

http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,porod-w-taksowce-glowka-zaczela-wychodzic-w-trakcie-jazdy,91834.html

Na szczęście takie porody to wielkie wyjątki...
    Ja mam 30 minut drogi do szpitala, który sobie upatrzyłam, ech :) ...mam nadzieję, że zdążę, a najbliższy szpital miałabym 5 minut.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ale mam ksywe teraz :D
    Jaroszka chodziło mi o dzisiejsze, bo o wcxzorajszych nie wiedziałam :D
    OOo super ja tez już się nie mogę doczekać składania mebli i ukladania , będę miała zajęcie jak mój będzie miał drugie zmiany :)

Zakręcona wspolczuje bardzo , nawet nie wiem co napisać, ale babcia na pewno zobaczy Oskarka! Trzymaj się :*

rah, jaroszka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh zawał murowany hahahahaha: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a jak myślicie? Będziemy utrzymywać kontakt jak sie nasze maleństwa urodzą??

relgh371crdcdbv2.png

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siusior :* hehe bardzo się cieszymy, że na takim nadaniu ksywy się skończyło :D

A na obiad, nie wiem właśnie co zrobić jak przyjdę ze spaceru to poczytam wasze propozycje może coś mi się w głowie odblokuje :)

Jaroszka no mnie już masz na fb więc spoko loko :)

Ciekawe ile to forum przetrwa jakk już się rozpakujemy wszystkie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 13:03

3i496iye8v37prd8.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, pewnie przez dobry rok będziemy trzymać kontakt i sobie doradzać w różnych sprawach karmienia, kupek, ząbków itp... ale tak po 2 latach zostanie nas tu pewnie może kilka i te, które zajdą w kolejną ciążę z BBF xD Tak mi się wydaje :]

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 1580 1581 1582 1583 1584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ