X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia jedna ma 78, a druga 64 lata (urodziła moją mamę mając 16). Ale nie mam z nimi za dobrego kontaktu. Ta starsza nawet się nie wita ze mną, a mieszka za płotem, a ta młodsza jest chora psychicznie i nie bardzo nadaje się do rozmów. Mówi tylko o swoich obsesjach i nie interesuje się życiem dzieci ani wnuków :( A ostatnio jak przyszła mnie odwiedzić, to usłyszałam, że mózg mi gnije od ciąży i kilka innych obsesyjnych tekstów.

Co do sikania, to u mnie właśnie strumień jak bez ciśnienia, ale z tym podcieraniem to jestem w szoku... Mnie zawsze uczono, że od tyłu się podciera i nie można od pupy do psity, bo bakterie się roznosi. Całe życie podcieram się od tyłu i nie sądziłam nawet, że można od przodu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 13:22

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli padnie na poród, kiedy mąż będzie w pracy, to tata mnie do szpitala zawiezie (mieszka obok nas), a z Marcinem spotkam się już na miejscu :) Bo nie ma sensu, by z pracy wracał i potem znów do Wawy. Zbyt długo. Ja raczej nie zamierzam prowadzić sama, haha ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • rah Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    I karzą sobie bulić 200zł za sprzątnięcie samochodu, jak się wyrzygasz w środku niechcący. W sylwestra kolega zabulił..
    No jak zarzygała pol auta to w sumie sie nie dziwie, ale jakos u nas sie specjalnie nie czepiają.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Mniam <3 wyglada smakowicie , ja nie jem jajek ale zrobie mojemu na pewno po urlopie :D

hahahahha ale mam dobry humor jak was dzis czytam :D Jaroszka ma dobry wech i sluch :D

Takie danie wegetariańskie :) w ogóle jajcow nie jesz? Nic a nic?

Taaa szczególnie dobry słuch...nawet cichacza wychwyci :D

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    No jak zarzygała pol auta to w sumie sie nie dziwie, ale jakos u nas sie specjalnie nie czepiają.

Szczególnie po pijaku...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Powiedz ze się nawdychasz od niego woni alkoholowej i ci kichy Puszczają w nocy :D

Hahahaha kurwa padłam! Oplulam sobie tableta noooo, Mika rulez!!!

Rany miałam nie przeklinać!!!!

ZakręconaOna, soraya lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Zakocona przepraszam moge sie zapytać o Twoich rodziców? Co sie stało? Stracić jednego powszechne, ale oboje? :( przykro mi!
    wypadek samochodowy niestety :( pijany kierowca wjechał w ich samochód.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Moja babcia jedna ma 78, a druga 64 lata (urodziła moją mamę mając 16). Ale nie mam z nimi za dobrego kontaktu. Ta starsza nawet się nie wita ze mną, a mieszka za płotem, a ta młodsza jest chora psychicznie i nie bardzo nadaje się do rozmów. Mówi tylko o swoich obsesjach i nie interesuje się życiem dzieci ani wnuków :( A ostatnio jak przyszła mnie odwiedzić, to usłyszałam, że mózg mi gnije od ciąży i kilka innych obsesyjnych tekstów.

Co do sikania, to u mnie właśnie strumień jak bez ciśnienia, ale z tym podcieraniem to jestem w szoku... Mnie zawsze uczono, że od tyłu się podciera i nie można od pupy do psity, bo bakterie się roznosi. Całe życie podcieram się od tyłu i nie sądziłam nawet, że można od przodu :P
    A to dobre ;p
    Siuski podcierasz od tylu?? Ja owszem w stronę tylu, ale reke wsadzam z przodu ;p teraz jak pozostałe mam troche problem, brzuch blokuje reke, a od tylu sie brzuch naciąga. Ale jeszcze zle nie jest poki nie musze dwoch rak na raz wsadzić mierzy nogi (np jak sie goliłam)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi tez sie wydaje ze jak po pijaku to nie ma co zalowac takich , szmata i sami jeszcze niech myja ...

Jaroszka zadnych , tzn w ciescie nalesnikach wiadomo , ale nie jem na twardo na miekko sadzonych jajecznicy itd :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodaj ze małżeństwo to "jedno ciało " przecież i ci się udziela :D jeszcze go odpieprz ze ci dupe rozrywa hahahaha

jaroszka lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, siku też wycieram od tyłu :P Nie mam problemu z wygięciem się i brzuch też mi nie przeszkadza.

rah lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    wypadek samochodowy niestety :( pijany kierowca wjechał w ich samochód.
    Tak mi przykro....
    Dawno to było?

Człowiek uważa, a to i tak nic nie da jak trafisz na bezmózga....a on pewnie przeżył...

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona straszne! Dzielna jesteś :* a masz rodzeństwo kochana?

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika sie nam rozkręciła i to w biały dzien :) hehehe
    Sypiesz dobrymi tekstami :) chyba mu tak dzisiaj powiem :P

Szczęśliwa, czyli nie lubisz jajka jak go widać, a jak ukryte to juz mozna skonsumować :D

W sumie ja kiedyś tez nie lubiłam jajek na miękko, a teraz ile bym dała zeby zjeść....a nie mozna w ciazy....bo ja to lubię lejace sie żółtko....a to prawie jak surowe

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakoconaaa , sciskam mocno i wspolczuje ! :*

Wiecie co jest najgorsze ze zawsze ten pijak przezyje ... nie ma slow na to, ogladalyscie wczoraj wiadomosci ? Facet wymusil pierszenstwo stuknal sie z autem i jego bus sie przewrocil na matke i dziecko 8-letnie zgineli na miejscu a tym dwom sie nic nie stalo ...

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem jajka w każdej postaci (oprócz surowych) i w ciąży też :) Jak widać żyję i mam się dobrze ;)

agaton lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .....nie słyszałam o tym, straszne!!!!
    za to mnie przerazil wypadek w Chinach....ruchome schody w centrum handlowym wciągnęły kobietę, zdarzyła swoje dziecko odepchnąć jak sie pod nimi platforma zapadła.....
    I jak tu nie wierzyć w przeznaczenie

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka spałam 2 h i mi odpiera ala hahaha nie wiem czemu ale tak mam

jaroszka lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia na miękko tez? Tylko ja naprawdę krótko gotuje, bo lubię gluty :)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do mamy na pomidorowke. Mamuśka ma urlop to gotuje i ja korzystam :)

szczesliwa_mamusia21, agaton lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1582 1583 1584 1585 1586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ