X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,mąż spłaca kredyt za remont całego domu.. A tesciowa nawet sie nie kwapi,żeby pomóc spłacać.. lepiej na flaszkę wydac..

Tak więc widzicie u każdego coś,co rodzina to inny problem i jak to spokojnie i szczęśliwie życ,chyba tylko w bajkach.. Ale męzusiowi juz powiedziałam,ze ma się nie przejmowac bo mam mnie i niebawem naszego synka.Skupimy sie teraz na naszej małej rodzince..

Mikejla, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co tu się spierać o cokolwiek:) każdy ma swje zdanie i je szanuje: )
    Ktoras wczesniej pisała czy nie rozejdziemy się stad , Ja bardzo chcialabym kontakt trzymać z Wami:) chociaż czasami pisać co tam słychać jak nie da rady takiego jak teraz mieć:)

A wgle laski miałam Was pytać któregoś dnia bo ciekawa jestem , jak zaczęła się wasza przygoda z ovu ??czy tam odrazy wskoczylyscie na belly

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie oczywiście polubienie końcówki postu:)
    Dokładnie , najważniejsze ze wsparcie ma w tobie , a czemu mamusi nie zwroci uwagi i każe samej jej spłacać albo chociaż pol , na wodę ma to niech kredyt płaci no kurcze twój maz teraz inne ma opłaty i wydatki a nie na mamusi przyjemności bo taka prawa , jej wygoda nie wasza

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba źle mnie zrozumiałaś, Zakręcona ;) Ale nie ważne. Nie umiem tego prościej napisać :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak bo Ja jestem prosta dziewczyna i nie rozumiem najwidoczniej: p wydaje mi się ze zrozumiałam i wiem o co Ci chodzi ale mowie jak zabrzmialo to co na pisalas , mniejsza dokładnie .
    Moja przyjaciółka chce mnie zabrać na weekend nad morze kolo 24 sierpnia a to juz 8 miesiąc ciąży będzie i zastanawiam się czy jechać , autem byśmy jechały ale z drugiej strony czuje się ok na siłach żeby jechać na ta chwile ale jednak troszkę się obawiam takie podróży bo to jednak od nas z Łodzi ok 400-500 km. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 14:28

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czepiasz się słówek już teraz :) Dlatego napisałam, że "niby" wykształceni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 14:29

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Czepiasz się słówek już teraz :) Dlatego napisałam, że "niby" wykształceni ;)
    Śmieje się kochana , śmieje nie widzisz minki z jezorkiem na końcu ? :) niczego się nie czepiam , mam zbyt dobry humor na awanti dziś haha w jakiej kolwiek postaci .
    Jejku zjadlam krokiety i objadlam się jak świnia: dosłownie i w przenośni !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukałam chyba jakiejś porady co do szpitali i rodzenia w de, a później znalazłam temat października :) i tak poleciało :)

• polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW, ale ja to inna jestem, dla mnie alkohol i fajki to w ogóle zło :P O narkotykach nie wspomnę. Nie mam nic do lampki wina do obiadu, ale po prostu nie rozumiem samego upijania się. Szczególnie, kiedy jest się rodzicem, dziecko patrzy, a potem mówi: Lepiej się rozwiedźcie niż tak ma wyglądać każdy weekend. No po prostu nie pojmuję, jak można olać takie słowa dziecka i dalej tak samo się zachowywać, nic nie zmienić... To też nie do końca kwestia człowieka, tak z moich obserwacji wynika.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie bylas wczesniej na Ovu w takim razie ze staraniami ?! :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • BATTINKA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia żebyś swojej córci podcierała psitke od przodu do tyłu. Ktos mi to kiedyś powiedział tak robię sobie i córci tez robiłam jak byla mala :) u chłopca jest z kolei inaczej wyciera sie od dupki do siusiaka :) w necie zresztą jest tego pełno :P

A co do alkoholu to czytałam artykuł ze to właśnie Ci bardziej wykształceni sięgają częściej po Alko. Także niestety reguły nie ma.

U mnie tak gorąco....w końcu:D posiedziałam chwilę na słońcu i nie powiem wzięło mnie :) teraz prysznic wzięłam i jem lody. Trochę ochłody.

Dzis robię kiszone ogórki...no nie powiem żeby mi się chciało:P

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka co do wyjazdu jak się dobrze czujesz to czemu by i nie...ja na wesele jechać nie chce dlatego Zwalam na ciążę a tak to bym pojechała jakbym chciała

• ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    BTW, ale ja to inna jestem, dla mnie alkohol i fajki to w ogóle zło :P O narkotykach nie wspomnę. Nie mam nic do lampki wina do obiadu, ale po prostu nie rozumiem samego upijania się. Szczególnie, kiedy jest się rodzicem, dziecko patrzy, a potem mówi: Lepiej się rozwiedźcie niż tak ma wyglądać każdy weekend. No po prostu nie pojmuję, jak można olać takie słowa dziecka i dalej tak samo się zachowywać, nic nie zmienić... To też nie do końca kwestia człowieka, tak z moich obserwacji wynika.
    Nie no tu się zgodze z Toba , bez sensowne upiajnie się bo sensownego nigdy nie ma ! :D a przy dzieciach to juz wgle dla mnie nie powinno się wina nawet pić ! Jak dzieci śpią , rodzice do kolacji okej ale żadne imprezy z wódka jak dziecko lata przy stole !

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie, ale lipa z tą teściową. Jak czasami słyszę takie historie to mi się wydaje, że takie rzeczy tylko w filmach... Jakas moja rodzina uchowała się w tym całym rozgardiaszu i na prawdę się lubimy, szanujemy, nie kłócimy i wspieramy :) U nas alko też tylko okazjonalnie i z umiarem, jedynie dla fazy ;)

Zazdroszczę wam, które macie dziadków, babcie, rodziców w komplecie. Niestety ja i mąż dziadków nie mamy już żadnych, i nasi ojcowie nie żyją. Nasza Balbinka będzie miała dwie babcie, za to bardzo kochane:) Bo i moja mama i teściowa to super babeczki i uwielbiam je :) Do tego wujkowie i ciocie i będzie git :) szkoda mi tylko czasem, że dziadka żadnego nie będzie, tym bardziej, ze mój tato to taki kochany był. Byłby świetnym dziadkiem...

Zakocona, współczuję bardzo. Nawet ich nie pamiętasz... Dobrze, ze były babcie, dla których btw też to musiało być straszne, bo nie ma nic gorszego dla rodziców, niż śmierć ich dziecka.
    Ja to powiem wam, ze najbardziej się zawsze boje, jak mój mąż, mama lub brat gdzies jadą autem. Żadne samoloty mnie tak nie stresują, jak własnie głupota kierowców, przez którą można tak łatwo zginąć...
    Ale dość tych smętów, dużo nieszczęść jest na świecie, ale trzeba się cieszyć tym co sie ma, co nie :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    A to nie bylas wczesniej na Ovu w takim razie ze staraniami ?! :)

To chyba do mnie? Nie byłam,ale cieszę się że jestem ;)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, tak bardziej w tym kontekście mówię. Nie o żadnej patologicznej rodzinie, tylko kiedy już jest jakiś tam problem, a sam zainteresowany nie zauważa. Ja to w sumie nie do końca to rozumiem, tylko z opowiadań. Dlatego może źle to opisuję.

Battinka, ale to że ja źle robię? :P Ja się podcieram od psity od przodu do tyłu, ale ręką sięgam od tyłu.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika no właśnie , na ta chwile jestem zdolna w 100% do wyjazdu:) przeraża mnie tylko moja choroba lokomocyjna ale mam na nią leki w ciąży na mdłości wiec pomagają w podróży jak cos , zobaczymy jak będę się czuła w pod koniec miesiąca .
    Agaton dokładnie , gorsi są kierowcy tak samo dla mnie niż samoloty .
    A co do końcówki postu to dokładnie , Ja wgle próbuje nie myśleć co by bylo gdyby kogoś mi zabrakło , chyba umarlabym z tęsknoty . Cieszmy się z tego co mamy jak mówisz:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    To chyba do mnie? Nie byłam,ale cieszę się że jestem ;)
    Tak do Ciebie kochana , do Ciebie:)
    No najważniejsze ze jesteś mój szogunie tu ! <3

Polkosia hahaha to takie pomieszane momentami jak wszystkie laski pisza jak się pkdcieraja ze myli mi się co piszecie hahaha

agaton lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę rodzeństwa dla mojej Hanki i to w miarę szybko, byłam jedynaczką przez 14 lat i to nie jest naturalne ;/ dziecko potrzebuje rodzeństwa. Ale takie rodzeństwo po 14 latach to też nie do końca fajna sprawa, ale cieszę się, że kogoś tam mam ;) brat ma teraz 13 lat a siostra 4,5 ;) siostrę to jak córkę prawie traktuję :D

Zakręcie moja historia z ovu zaczęła się tak, że trochę się wkurzałam już, że nie wychodzi, od czerwca kochaliśmy się bez zabezpieczenia, w październiku zaczęłam obserwować swoje cykle, mniej więcej przewidywałam dni płodne, w listopadzie spóźnił mi się okres, objawy przedokresowe były inne niż zawsze ale tekst negatywny. No i w styczniu jak przestałam pracować miałam więcej czasu na to, żeby pogmerać w poradach wujka google, tak znalazłam ovu. Ale też trochę odpuściłam, nawet bardzo bo już mnie zaczęło wkurzać to czekanie na okres nie powiedziałam B. kiedy mam dni płodne, kochaliśmy się kiedy popadło :) no i zaskoczyło ;)

polkosia, agaton lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, zmień mi imię z Gabrysi na Helenę :)
    Ostatnio dojrzeliśmy z mężem do tej zmiany i bardzo możliwe, że Balbinka zostanie Helą ;)

Ja przy dziecku nie toleruję picia, myślę, że w ogóle jeden z rodziców zawsze powinien być trzeżwy, bo jakby się dziecku cos działo, to trzeba je zawieźć do lekarza. A samemu pić alko, to żadna przyjemność.

polkosia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 1584 1585 1586 1587 1588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ