X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Jeszcze, a propo siary dziewczyny.. po prostu nie umiecie pewnie jej wycisnac
    Robicie tak, palce wskazujacy i srodkowy rozszezacie kladziecie na piersi tak zeby sutek byl miedzy nimi nie dotykajac sutka uciskacie tymi palcami piers tak przycisniete zlączacie i unosicie sutek palcami do gory ;) powinno podzialac. Nie wiem czy wystarczajaco dobrze opisalam.
    Wlasnie staram sie was nadrobic od wczoraj i zatrzymalam sie na poscie nenki hej do tej pory myslalam ze nie mam jeszcze siary a tu prosze sprobowalam sposobu i co?... JEST!! ;)
    Ja mialam ciezko noc tym razem nie przespalam ani minuty :( cos mi mala chyba uciska w kregoslupie i ani masaze ani masc nie pomaga :( eh byle wytrzymac gdzies te 7 tugodni i bedzie po wszystkim mam nadzieje ;)
    Powodzenia na wizytach moje panie :)

nenka2, agaton lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Arielka cudnie,wybralismy te same kolory dla synka,tzn mieta,szary i male akcenty zoltego;) tylko nasz pokoik dopiero powstaje.a lozeczko skoro jestes zadowolona to tez zamowimy u tego uzytkownika.a powiedz poszciel tylko do zdjecia zalozylas czy juz tak bedzie czekac?
    Cwiczenia z pilka robie od poczatku 2trym pod kątem bolącego kregoslupa,lekarka polecala wiec mysle ze bezpieczne.nic nie slyszalam ze moga zaszkodzic.
    Dla dziewczyn ktore tak jak ja zwlekaly z zamowieniem wozka,dowiedzcie sie ile obecnie sie na niego czeka,bo w firmie adamex okres urlopowy ibczeka sie 6tyg!co oznacza ze my musimy zamowic w tym tyg,bo mozemy nie zdazyc,a myslalam ze zostawimy to na koniec sierpnia poczatek wrzesnia.
    Ja zamawialam tydzien temu bo 20.08 bede w hurtowni i bym odebrala ale pani mowila ze okres urlopowy i raczej we wrzesniu dopiero bedzie no ale wczoraj zadzwonila ze producent zrobil niespodziankę i wozek juz jest gotowy do odbioru

aanaa, Natka88 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w miescie jest dwoch przedstawicieli producenta i oboje mowia wlasnie ze ok 6 tyg ale jedna babeczka ma 3 sklepy i mowila nam zeby zadzwonic w pt bo byc moze producent im przysle te wozeczki ktore zamawiali juz jakis czas temu na sklep i jesli akurat by nam ktorys sie podobal (chodzi o kolorystyke) to mozemy brac od reki a jesli nie to niestety zamowienie i bedzie po 15.09.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Nie no tak pytam arielko, bo ja to jakos tak mam ze posciel i materacyki potrzymam jeszcze w foliach,ale to z dwoch powodow,po 1 jestem okropnym alergikiem jesli chodzi o kurz,a po drugie u nas wciaz remonty wiec sie dodatkowo kurzy:/a torbe mysle ze nie zaszkodzi kompletowac po malutku,tylko ja to musze zaczac od zakupu torby:p haha a potem reszta;)

Ja na materac założyłam prześcieradło bo właśnie uszyłam i będę je jeszcze prała jakoś później ale racja kurzy się strasznie :/ macie jakiś pomysł na tą przestrzeń między materacem a szufladą? widziałam że można tam zamontować kawał szmaty jakby dłuższe prześcieradełko. tam jest kupe miejsca i można by było coś tam napchać tylko trzeba by było to jakoś zakamuflować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 11:52

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka - pokoik piękny :), nie myślałam o tych kulkach ale takie fajne światło dają że może się skuszę ;)

a ja nie mam jeszcze siary ale pełno białych kropek więc nic nie wyciskam bo nie chcę żeby za szybko mi leciało, mam nadzieję że jak przyjdzie czas to zacznie lecieć :D

Wiedźma - na diecie cukrzycowej będziesz się czuła bardzo dobrze - to fajna dieta ale wymaga silnej woli ;) - jeżeli się zdecydujesz to będziesz miała o tyle lepiej że w chwili kryzysu zawsze możesz poszaleć z pysznościami :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zdecydowaliśmy się, że będziemy pobierać krew pępowinową. Prawdopodobnie opłacimy na 10 lub 18 lat z góry, bo wychodzi dużo taniej, więc i tak gdyby była potrzebna jak dziecko będzie miało 6 lat, to wyjdzie ten sam koszt niż płacić co rok. U nas jeszcze jest inna kwestia - mam brata chorego na stwardnienie rozsiane i być może on zdecyduje się na przeszczep komórek, jeśli będzie zgodność. Są już przypadki wyleczeń SN za pomocą komórek z krwi pępowinowej, więc to ogromna szansa dla niego.

madu, Blondik, ss, Magnosia, agania, paula1, agaton lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i już chcą nam odebrać darmowe znieczulenie zewnątrzoponowe... hehe, chcą dać kasę pielęgniarkom, to szukają komu zabrać coś mi się wydaje ;) Kolejny przejaw polskiej polityki antyrodzinnej.

http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/znieczulenie-dla-kobiet-przy-porodzie-powszechne-czy-dla-wybranych,565882.html

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Arielka - piękny pokoik! Uwielbiam cotton balls, na pewno kupię do naszego :)

Ja czekam na łóżeczko - 5 tygodni, może będzie pod koniec sierpnia.

Ja siary nie mam, próbowałam sposobu nenki, ale albo na mnie nie działa, albo źle robię ;) W każdym razie nie chcę na siłę, przyjdzie czas to się będę martwić.

Zaczęłam dziś ćwiczyć z piłką - coś czuję, że będę miała zakwasy :D Jeżeli chodzi o jogę, ja gdzieś czytałam, że uczy nieprawidłowego oddychania i dlatego z niej zrezygnowałam. Ale nie wiem czy to prawda. Od wielu lat śpiewam w chórze, oddycham przeponą więc wolę, żeby tak pozostało.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) proszę o kciuki o 15 :) mam wizyte u gina :) Madzia 3 tyg temu wazyła 1234g, ciekawe ile teraz :)

nasze łóżeczko przyjedzie w piątek :) nareszcie :)
    6549b51c9b447261med.jpg

Nynusia, Mikejla, Muffinka1019, stokrotka25, ZakręconaOna, Magnosia, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, Lexie, paula1, agaton, lojkalojka, estrella lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja zamawiałam tą
    http://allegro.pl/koldra-180x200-antyalergiczna-2x-poduszka-70x80-i5358192386.html

Blondik kciuki zaciśnięte!

l22nhdgeccid541p.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    Arielka pokoik cudny i chyba też skuszę się na te lampki ;-) Ja juz mam komodę, kołyskę i szafę na ubrania. Brakuje mi jeszcze przewijaka na komode i właśnie lampki. Zastanawiam się czy kupić miękki przewijak czy usztywniany.Później wrzuca fotkę, bo teraz wybierał się do dentysty. Boli mnie cała prawa strona szczęki :-/ Trzymajcie kciuki, bo trochę się boje :-(

Arielka lubi tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomóżcie mi jeszcze, proszę zinterpretować wyniki krzywej cukrowej.
    Na czczo: 75
    Po 1h: 126
    Po 2h: 131
    Niby jest w granicach normy ale zastanawia mnie dlaczego po 2h jest wyższy poziom niż po 1h. Miała tak któraś z Was?

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Mika ja zamawiałam tą
    http://allegro.pl/koldra-180x200-antyalergiczna-2x-poduszka-70x80-i5358192386.html

Blondik kciuki zaciśnięte!

I co fajna? :)

• stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    Właśnie czekamy na wizyte. Jakoś przy rejestracji miałam nerwa a teraz jest ok. I jak zwykle niskie ciśnienie bo gorąco. ;)

Paula napisz po wizycie ile mały waży jeśli zmierzą ok?
    Mój miał w poniedziałek 1240 g :)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ze moje instrukcje co do cycuchow sie przydaly :D :D czyli jednak co niektorym cos tam siedzi w tych cycuchach

agaton lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i milo slyszec, ze corka do mnie podobna, ale jak sie urodzila to masakra czysty ojciec ale jaaaaak!

• ss Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siary nie mam i nic nie sciskam i nie wywoluje,bedzie na czas.na SR tez mowili ze ilosc pokarmu nie zalezy od tego czy ktos mial siare w ciazy czy pokarm pojawil sie dopiero po porodzie,wydaje mi sie to nie potrzebny klopot za wczasu, dlatego wole nic tam nie majstrowac;p

Magnosia, Bąbelek, polkosia, stokrotka25 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka a więc Młody waży 1600g :D i znowu tydzień do przodu jest ;) ładnie Misio rośnie hehe. Zdjęcie mam ale mało wyraźne i pewnie tu nic nie będzie widać. Ale dzisiaj pani na targu mile mnie zaskoczyła. Kupiłam dwie koszule nocne,jedna rozpinana druga zwykła i zamiast 50,- dałam 40,- :D a wczoraj jedną za 30,- bym kupiła hehe i humorek lepszy :)

Torbę do szpitala powoli kompletuje. Zostały kosmetyki i rzeczy typu tel a to dopiero w dniu wyjazdu zabieram więc w sumie jak cos to jedna sprawa z głowy:) dostałam dwie torby ubranek dla Synka na pół roku i już nic poza kombinezonem czy spiworkiem nie kupuje ::)

Magnosia, szczesliwa_mamusia21, Lexie, paula1, estrella, stokrotka25, annggela lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika jest okej przede wszystkim lekka co ma duży plus. a ja na przykład z pierza nienawidzę a moja mama zawsze kupowała a mnie to zawsze kłuło gdzie popadnie i nie mogłam wygodnie spać

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka hahahaha mała zdolniacha a jak ! :D faktycznie czysta mamusia :)
    Zeta Ja miałam teraz w weekend 2 bite dni takie ze mały ruszył się tylko 2 razy i to mega słabe kopniaki aż zaczelam Teściowej mówić , zrobiliśmy grila w 2 dniu i mały jak dostarczylam mu karcxek pieczony to jak zaczął fikac hoho normalnie spokoju nie miałam do rana nastepnego dnia i tak rusza się codziennie ale dzieci maja czasem spokojniejsze dni , mój mały w upały wgle traci siły i woli spiochac ( mimo ze wtedy upałów nie było a deszcz wiec tez się martwilam)
    Kochana sprobuj go rozruszac:) może nie koniecznie słodkim tylko:) mój jak widzisz lubi mięso pieczone z grila hahaha
    I będzie dobrze jak będzie cie nie pokoic dalej jedź na IP

Blondik super !!! Rozwiazanie na kilka lat juz dla dziecka

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1603 1604 1605 1606 1607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ