X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    Dzięki dziewczyny :-) Chyba rzeczywiście pogadam z kierowniczką kursu, a jak nie da rady inaczej tego zaliczyć to zrezygnuje.
    Kasia82 czyżby kolejna z oświaty? Ja chciałabym pracować do końca roku szkolnego :-)

Mała Mi, ja też z oświaty, jaki ten świat mały. ;) W maju kończę staż na nauczyciela dyplomowanego. Idealnie byłoby popracować do czerwca. Mam wychowawstwo, więc nie chciałabym zostawiać koleżanek z klasyfikacją na głowie. Tylko o te ewentualne zwolnienia się boję, bo mogę nie ukończyć stażu i stracę trzy lata, a poza tym mam dwóch uczniów, z którymi prowadzę nauczanie indywidualne. Nie chcę, aby im przepadały zajęcia.
    Mam nadzieję, że wytrwam choćby do połowy maja. W razie czego klasyfikację i świadectwa zrobię w domu. Mamy dziennik elektroniczny, więc dam radę. ;)

mała.mi, paula1, Małgorzatka lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No problem jest taki, że to ostatni tego typu kurs, więc nie ma opcji zawieszenia i skończenia po porodzie. Później już możliwe będą tylko studia podyplomowe a one trwają dłużej i więcej kosztują :-/

LaSavia lubi tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaSavia wrote:
    Mala mi Ja tez bym zrobila jak nat_alia pisze;) dowiedz sie jak to by wygladalo. Ja od kwietnia zaczynam kurs i uzgodnilam ze na czas porodu i pologu bede mogla zawiesic kurs i dokonczyc go jak bede gotowa;) to tez jakies rozwiazanie. Porozmawiaj zawsze mozna cos wymyslec razem;) pytanie tez jak zalezy Ci na kursie i czy mozna go zrobic kiedy indziej. Tylko pamietaj ze po porodzie nie bedziesz miala tak szybko wolnego czasu;) a tak kurs by byl juz zrobiony;) kobiety w ciazy maja wieksza motywacje ;)

Kwestia motywacji. Ja po pierwszym porodzie od razu wróciłam na uczelnię (byłam na 5. roku studiów zaocznych), a w czasie dwóch przeprowadzek napisałam pracę magisterską i obroniłam się, gdy moja córcia miała 8 miesięcy. Można, ale teraz sama przyznam, że nie wiem, jak tego dokonałam.

mała.mi lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Mała Mi, ja też z oświaty, jaki ten świat mały. ;) W maju kończę staż na nauczyciela dyplomowanego. Idealnie byłoby popracować do czerwca. Mam wychowawstwo, więc nie chciałabym zostawiać koleżanek z klasyfikacją na głowie. Tylko o te ewentualne zwolnienia się boję, bo mogę nie ukończyć stażu i stracę trzy lata, a poza tym mam dwóch uczniów, z którymi prowadzę nauczanie indywidualne. Nie chcę, aby im przepadały zajęcia.
    Mam nadzieję, że wytrwam choćby do połowy maja. W razie czego klasyfikację i świadectwa zrobię w domu. Mamy dziennik elektroniczny, więc dam radę. ;)
    Z tego co się orientuje to jest nas więcej, "ciał pedagogicznych :-).
    Ja dopiero mianowanie zaczęłam, ostatnio wyczytałam, że dopuszczalna jest półtoraroczna przerwa, żeby staż nie przepadał i żeby można było po macierzyńskim go kontynuować. Także tym aż tak bardzo się nie martwię. Tylko ten kurs - oligofrenopedagogika :-/ Pracuję w szkole integracyjnej, więc przydałoby się to zrobić...

Kasia82, paula1 lubią tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    No problem jest taki, że to ostatni tego typu kurs, więc nie ma opcji zawieszenia i skończenia po porodzie. Później już możliwe będą tylko studia podyplomowe a one trwają dłużej i więcej kosztują :-/

Nie macie w pracy dofinansowań do studiów podyplomowych? Przemyśl to, ale moim zdaniem powinnaś mieć teraz czas dla siebie. Naciesz się ciążą, bo to piękny okres w życiu kobiety. Ja w pierwszej ciąży tego nie doceniałam, cieszyłam się bardzo, ale chciałam, żeby maleństwo się jak najszybciej urodziło. Teraz zamierzam się cieszyć każdym dniem i już nie będę niezdrowo żyła tylko pracą. Zamierzam nadal wykonywać swoje obowiązki, ale z wewnętrznym spokojem. Czas zmienić priorytety na kilka miesięcy. ;)

mała.mi, paula1 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    Z tego co się orientuje to jest nas więcej, "ciał pedagogicznych :-).
    Ja dopiero mianowanie zaczęłam, ostatnio wyczytałam, że dopuszczalna jest półtoraroczna przerwa, żeby staż nie przepadał i żeby można było po macierzyńskim go kontynuować. Także tym aż tak bardzo się nie martwię. Tylko ten kurs - oligofrenopedagogika :-/ Pracuję w szkole integracyjnej, więc przydałoby się to zrobić...

Ja też pracuję w szkole z oddziałami integracyjnymi. ;)
    Nie wiem dokładnie jak to wygląda, ale na pewno zwolnienie dłuższe niż 30 dni wydłuża okres stażu o ten czas. Tak więc warto wrócić, choćby na chwilę i później znów iść na zwolnienie. Moja koleżanka w ubiegłym roku zaszła w ciążę pod koniec grudnia, ledwo co wytrwała do maja, oczywiście z przerwami. Kiepsko się czuła, wymiotowała i musiała czasami wziąć zwolnienie. Dziewczyny ją namawiały, aby sobie odpuściła staż, ale ona się zawzięła i skończyła. Ja też bym chciała.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz jak już masz końcówkę to spokojnie go zrobisz. Obyś tylko dobrze się czuła. U mnie ten staż się wydłuży, ale mam nadzieję, że nie przepadnie mi ten bieżący rok i nie będę musiała zaczynać stażu od nowa. Ale tak jak pisałam, aż tak bardzo się tym nie przejmuje, bardziej tym kursem...

Kasia82 lubi tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze oswiata u nas na forum kroluje. Ja tez pracuhe w szkole tyle ze w sekretariacie. Planuje pracowac do konca maja zeby kolezanki wracajacej z macierzynskiego samej z maturami nie zostawic ale co zdecyduje szef nie wiem. No i jak się bede czuc i jak bedzie wygkadal jej powrot w kwietniy, bo ciezka jest w stosunkach, wiec zobaczymy

Kasia82, mała.mi, paula1 lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my możemy sobie planować, a życie samo zweryfikuje nasze plany. Teraz jestem ostrożna. W poprzedniej ciąży chciałam pracować, ale od początku lekarz kazał mi leżeć i brałam leki na podtrzymanie. Gdy już było wszystko dobrze i chciałam wrócić, bo do szału doprowadzało mnie siedzenie w domu, byłam już w piątym miesiącu i dyrekcja zasugerowała, żebym już została do końca na zwolnieniu. Miała już stałą osobę na zastępstwo, a wiadomo jak to bywa z kobietami w ciąży. Mogłabym wrócić, ale nie wiadomo na ile. Zważywszy na to, że była wtedy zima, a ja dojeżdżałam autobusami z przesiadkami, zgodziłam się zostać w domu, choć niezbyt chętnie. Wiem jednak, że dla moich uczniów było tak lepiej, bo mieli już stałego nauczyciela.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 15:53

mała.mi, Małgorzatka lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melena ciesz się, że dostałaś skierowanie na badania, bo mi ta rura państwowa nie chciała dać żadnego, bo miałam 2lata temu :P i wszystko prywatnie muszę robić :/

Małgorzatka lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój groszek :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/00c115063ab9.jpg

Szkoda, że taki mały, chciałam już to serduszko zobaczyć :P Może w przyszłym tygodniu skoczę do jakiejś kliniki na samo USG :P

nat_alia, Kasia82, mała.mi, Małgorzatka, ola.321, ITKA, Fatim, paula1, Anastazjaaa, Bunia86, Magnosia, Nynusia, FreshMm, Muffinka1019, dodinka, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia super widok :)

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Mój groszek :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/00c115063ab9.jpg

Szkoda, że taki mały, chciałam już to serduszko zobaczyć :P Może w przyszłym tygodniu skoczę do jakiejś kliniki na samo USG :P

Super!!! Pewnie lada dzień usłyszysz serduszko. ;) Ja w pierwszej ciąży usłyszałam na pierwszym usg. To był 6 tydz. i 4 dzień, a według pomiaru 5 tyg. i 6 dni. Wydaje mi się, że miałam wtedy bardzo szybko owulację.

polkosia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi porozmawiaj z kierowniczka moze cos sie uda ztobic jesli to ostatni taki kurs to moze jakos da rade zrobic zebys szybciej zaliczyla:)
    Kasia zgadzam sie z Toba ze ciaza to piekny czas ale jak kobieta sie dobrze czuje to myske ze fajnie cos robic aktywnie. Ja sie ciesze ze mi sie tzaczyna zaczyna:) mysle ze warto zrobic w tym czasie cos dla siebie;)

Kasia82, mała.mi lubią tę wiadomość

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kasiu :) :) Podaj datę porodu dopiszę Cię do naszej listy z pierwszej strony ;)

Polkosia no piękny groszek :D jak ktoś tu pisał (wybaczcie słabo z pamięcią) najważniejsze że jest domek kuchnia i bobas :D niech sobie rośnie zdrowo a na następnej wizycie na pewno usłyszysz bicie serduszka :* :*

polkosia, paula1 lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wróciły mdłości i wije się dosłownie :/ Nic takiego nie zjadłam co mogłoby mi zaszkodzić no chyba że zurek dzieciowi nie posmakował :/ Szczerze wolałabym raz zwymiotować i mieć spokój niż czuć się źle już drugą godzinę :D staram się nie narzekać ale masakra :D

Ale.ale Tobie również gratuluję :* :* :* Super wieści też bym już chciała 12 tydzień ;)

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała.mi co do kursu to również jestem za rozmową z kierowniczką a jeśli nic się nie da zrobić to chyba bym zrezygnowała ... Ryzykować tak dużo pieniędzy szkoda jak dla mnie :) :) :) Mam nadzieję i zycze Ci tego że uda się rozwiązać tą sytuację :*

oar83e3krqgkccev.png
  • ITKA Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Już się zwlekłam posprzątałam i właśnie zajadam żurek :-D

no dalej masz dobrze...uwielbiam żurek :-)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Aniołek 04-12-2012 11tc
    a8dos65gkoubrdmo.png
    dqprepok2kks4prg.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia u Ciebie widac elegacki pecherzyk u mnie dzidzia sie schowala bylo widac tylko troszke;)

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • ITKA Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaSavia wrote:
    Ja nie moge sie doczekac 4 marca tez bede juz widziec serduszko;)

ITKA starsi bracia zawsze maja pomysly na swoje mlodsze siostry;) (mam 2 starszych braci to wiem)

ja tez pewnie jedna z ostatnich bede...dzisiaj umówiłam pierwsza wizytę na 03 marca :-o

tak mi sie jeszcze przypomniało odnośnie starszych braci...moja znajoma miała juz dwóch chłopaków i była w ciązy z dziewczynka. Jak mała przyszła na świat to pytam sie chłopaków no i jak? podoba wam sie siostra ? ... a oni mi rezolutnie dziecięcą polszczyzną odpowiedzieli : super ciociu, w końcu urodziła nam się suzonca ! :-) suzonca powaliła mnie na łopatki
    LaSavia mam nadzieje ze nie spotkał Cie los suzoncej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 16:49

Małgorzatka, paula1, Kasia82, mała.mi lubią tę wiadomość

Aniołek 04-12-2012 11tc
    a8dos65gkoubrdmo.png
    dqprepok2kks4prg.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ