X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    Dzięki dziewczyny :-) Chyba rzeczywiście pogadam z kierowniczką kursu, a jak nie da rady inaczej tego zaliczyć to zrezygnuje.
    Kasia82 czyżby kolejna z oświaty? Ja chciałabym pracować do końca roku szkolnego :-)

Mała Mi, ja też z oświaty, jaki ten świat mały. ;) W maju kończę staż na nauczyciela dyplomowanego. Idealnie byłoby popracować do czerwca. Mam wychowawstwo, więc nie chciałabym zostawiać koleżanek z klasyfikacją na głowie. Tylko o te ewentualne zwolnienia się boję, bo mogę nie ukończyć stażu i stracę trzy lata, a poza tym mam dwóch uczniów, z którymi prowadzę nauczanie indywidualne. Nie chcę, aby im przepadały zajęcia.
    Mam nadzieję, że wytrwam choćby do połowy maja. W razie czego klasyfikację i świadectwa zrobię w domu. Mamy dziennik elektroniczny, więc dam radę. ;)

mała.mi, paula1, Małgorzatka lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No problem jest taki, że to ostatni tego typu kurs, więc nie ma opcji zawieszenia i skończenia po porodzie. Później już możliwe będą tylko studia podyplomowe a one trwają dłużej i więcej kosztują :-/

LaSavia lubi tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaSavia wrote:
    Mala mi Ja tez bym zrobila jak nat_alia pisze;) dowiedz sie jak to by wygladalo. Ja od kwietnia zaczynam kurs i uzgodnilam ze na czas porodu i pologu bede mogla zawiesic kurs i dokonczyc go jak bede gotowa;) to tez jakies rozwiazanie. Porozmawiaj zawsze mozna cos wymyslec razem;) pytanie tez jak zalezy Ci na kursie i czy mozna go zrobic kiedy indziej. Tylko pamietaj ze po porodzie nie bedziesz miala tak szybko wolnego czasu;) a tak kurs by byl juz zrobiony;) kobiety w ciazy maja wieksza motywacje ;)

Kwestia motywacji. Ja po pierwszym porodzie od razu wróciłam na uczelnię (byłam na 5. roku studiów zaocznych), a w czasie dwóch przeprowadzek napisałam pracę magisterską i obroniłam się, gdy moja córcia miała 8 miesięcy. Można, ale teraz sama przyznam, że nie wiem, jak tego dokonałam.

mała.mi lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Mała Mi, ja też z oświaty, jaki ten świat mały. ;) W maju kończę staż na nauczyciela dyplomowanego. Idealnie byłoby popracować do czerwca. Mam wychowawstwo, więc nie chciałabym zostawiać koleżanek z klasyfikacją na głowie. Tylko o te ewentualne zwolnienia się boję, bo mogę nie ukończyć stażu i stracę trzy lata, a poza tym mam dwóch uczniów, z którymi prowadzę nauczanie indywidualne. Nie chcę, aby im przepadały zajęcia.
    Mam nadzieję, że wytrwam choćby do połowy maja. W razie czego klasyfikację i świadectwa zrobię w domu. Mamy dziennik elektroniczny, więc dam radę. ;)
    Z tego co się orientuje to jest nas więcej, "ciał pedagogicznych :-).
    Ja dopiero mianowanie zaczęłam, ostatnio wyczytałam, że dopuszczalna jest półtoraroczna przerwa, żeby staż nie przepadał i żeby można było po macierzyńskim go kontynuować. Także tym aż tak bardzo się nie martwię. Tylko ten kurs - oligofrenopedagogika :-/ Pracuję w szkole integracyjnej, więc przydałoby się to zrobić...

Kasia82, paula1 lubią tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    No problem jest taki, że to ostatni tego typu kurs, więc nie ma opcji zawieszenia i skończenia po porodzie. Później już możliwe będą tylko studia podyplomowe a one trwają dłużej i więcej kosztują :-/

Nie macie w pracy dofinansowań do studiów podyplomowych? Przemyśl to, ale moim zdaniem powinnaś mieć teraz czas dla siebie. Naciesz się ciążą, bo to piękny okres w życiu kobiety. Ja w pierwszej ciąży tego nie doceniałam, cieszyłam się bardzo, ale chciałam, żeby maleństwo się jak najszybciej urodziło. Teraz zamierzam się cieszyć każdym dniem i już nie będę niezdrowo żyła tylko pracą. Zamierzam nadal wykonywać swoje obowiązki, ale z wewnętrznym spokojem. Czas zmienić priorytety na kilka miesięcy. ;)

mała.mi, paula1 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    Z tego co się orientuje to jest nas więcej, "ciał pedagogicznych :-).
    Ja dopiero mianowanie zaczęłam, ostatnio wyczytałam, że dopuszczalna jest półtoraroczna przerwa, żeby staż nie przepadał i żeby można było po macierzyńskim go kontynuować. Także tym aż tak bardzo się nie martwię. Tylko ten kurs - oligofrenopedagogika :-/ Pracuję w szkole integracyjnej, więc przydałoby się to zrobić...

Ja też pracuję w szkole z oddziałami integracyjnymi. ;)
    Nie wiem dokładnie jak to wygląda, ale na pewno zwolnienie dłuższe niż 30 dni wydłuża okres stażu o ten czas. Tak więc warto wrócić, choćby na chwilę i później znów iść na zwolnienie. Moja koleżanka w ubiegłym roku zaszła w ciążę pod koniec grudnia, ledwo co wytrwała do maja, oczywiście z przerwami. Kiepsko się czuła, wymiotowała i musiała czasami wziąć zwolnienie. Dziewczyny ją namawiały, aby sobie odpuściła staż, ale ona się zawzięła i skończyła. Ja też bym chciała.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz jak już masz końcówkę to spokojnie go zrobisz. Obyś tylko dobrze się czuła. U mnie ten staż się wydłuży, ale mam nadzieję, że nie przepadnie mi ten bieżący rok i nie będę musiała zaczynać stażu od nowa. Ale tak jak pisałam, aż tak bardzo się tym nie przejmuje, bardziej tym kursem...

Kasia82 lubi tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze oswiata u nas na forum kroluje. Ja tez pracuhe w szkole tyle ze w sekretariacie. Planuje pracowac do konca maja zeby kolezanki wracajacej z macierzynskiego samej z maturami nie zostawic ale co zdecyduje szef nie wiem. No i jak się bede czuc i jak bedzie wygkadal jej powrot w kwietniy, bo ciezka jest w stosunkach, wiec zobaczymy

Kasia82, mała.mi, paula1 lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my możemy sobie planować, a życie samo zweryfikuje nasze plany. Teraz jestem ostrożna. W poprzedniej ciąży chciałam pracować, ale od początku lekarz kazał mi leżeć i brałam leki na podtrzymanie. Gdy już było wszystko dobrze i chciałam wrócić, bo do szału doprowadzało mnie siedzenie w domu, byłam już w piątym miesiącu i dyrekcja zasugerowała, żebym już została do końca na zwolnieniu. Miała już stałą osobę na zastępstwo, a wiadomo jak to bywa z kobietami w ciąży. Mogłabym wrócić, ale nie wiadomo na ile. Zważywszy na to, że była wtedy zima, a ja dojeżdżałam autobusami z przesiadkami, zgodziłam się zostać w domu, choć niezbyt chętnie. Wiem jednak, że dla moich uczniów było tak lepiej, bo mieli już stałego nauczyciela.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 15:53

mała.mi, Małgorzatka lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melena ciesz się, że dostałaś skierowanie na badania, bo mi ta rura państwowa nie chciała dać żadnego, bo miałam 2lata temu :P i wszystko prywatnie muszę robić :/

Małgorzatka lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój groszek :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/00c115063ab9.jpg

Szkoda, że taki mały, chciałam już to serduszko zobaczyć :P Może w przyszłym tygodniu skoczę do jakiejś kliniki na samo USG :P

nat_alia, Kasia82, mała.mi, Małgorzatka, ola.321, ITKA, Fatim, paula1, Anastazjaaa, Bunia86, Magnosia, Nynusia, FreshMm, Muffinka1019, dodinka, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia super widok :)

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Mój groszek :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/00c115063ab9.jpg

Szkoda, że taki mały, chciałam już to serduszko zobaczyć :P Może w przyszłym tygodniu skoczę do jakiejś kliniki na samo USG :P

Super!!! Pewnie lada dzień usłyszysz serduszko. ;) Ja w pierwszej ciąży usłyszałam na pierwszym usg. To był 6 tydz. i 4 dzień, a według pomiaru 5 tyg. i 6 dni. Wydaje mi się, że miałam wtedy bardzo szybko owulację.

polkosia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi porozmawiaj z kierowniczka moze cos sie uda ztobic jesli to ostatni taki kurs to moze jakos da rade zrobic zebys szybciej zaliczyla:)
    Kasia zgadzam sie z Toba ze ciaza to piekny czas ale jak kobieta sie dobrze czuje to myske ze fajnie cos robic aktywnie. Ja sie ciesze ze mi sie tzaczyna zaczyna:) mysle ze warto zrobic w tym czasie cos dla siebie;)

Kasia82, mała.mi lubią tę wiadomość

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kasiu :) :) Podaj datę porodu dopiszę Cię do naszej listy z pierwszej strony ;)

Polkosia no piękny groszek :D jak ktoś tu pisał (wybaczcie słabo z pamięcią) najważniejsze że jest domek kuchnia i bobas :D niech sobie rośnie zdrowo a na następnej wizycie na pewno usłyszysz bicie serduszka :* :*

polkosia, paula1 lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wróciły mdłości i wije się dosłownie :/ Nic takiego nie zjadłam co mogłoby mi zaszkodzić no chyba że zurek dzieciowi nie posmakował :/ Szczerze wolałabym raz zwymiotować i mieć spokój niż czuć się źle już drugą godzinę :D staram się nie narzekać ale masakra :D

Ale.ale Tobie również gratuluję :* :* :* Super wieści też bym już chciała 12 tydzień ;)

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała.mi co do kursu to również jestem za rozmową z kierowniczką a jeśli nic się nie da zrobić to chyba bym zrezygnowała ... Ryzykować tak dużo pieniędzy szkoda jak dla mnie :) :) :) Mam nadzieję i zycze Ci tego że uda się rozwiązać tą sytuację :*

oar83e3krqgkccev.png
  • ITKA Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Już się zwlekłam posprzątałam i właśnie zajadam żurek :-D

no dalej masz dobrze...uwielbiam żurek :-)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Aniołek 04-12-2012 11tc
    a8dos65gkoubrdmo.png
    dqprepok2kks4prg.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia u Ciebie widac elegacki pecherzyk u mnie dzidzia sie schowala bylo widac tylko troszke;)

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • ITKA Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaSavia wrote:
    Ja nie moge sie doczekac 4 marca tez bede juz widziec serduszko;)

ITKA starsi bracia zawsze maja pomysly na swoje mlodsze siostry;) (mam 2 starszych braci to wiem)

ja tez pewnie jedna z ostatnich bede...dzisiaj umówiłam pierwsza wizytę na 03 marca :-o

tak mi sie jeszcze przypomniało odnośnie starszych braci...moja znajoma miała juz dwóch chłopaków i była w ciązy z dziewczynka. Jak mała przyszła na świat to pytam sie chłopaków no i jak? podoba wam sie siostra ? ... a oni mi rezolutnie dziecięcą polszczyzną odpowiedzieli : super ciociu, w końcu urodziła nam się suzonca ! :-) suzonca powaliła mnie na łopatki
    LaSavia mam nadzieje ze nie spotkał Cie los suzoncej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 16:49

Małgorzatka, paula1, Kasia82, mała.mi lubią tę wiadomość

Aniołek 04-12-2012 11tc
    a8dos65gkoubrdmo.png
    dqprepok2kks4prg.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ