Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
To u mnie główka też odpowiada 32 tygodniowi, widocznie nasze szkraby tak już mają
Ale dobrze wiedzieć, że moja córcia nie jest jedyna
Miejmy nadzieję, że tempo wzrostu trochę się zmniejszy do porodu, bo już teraz nie wyobrażam sobie jak ma ze mnie wyjść coś o obwodzie 28 cm, a ile jeszcze urośnie do października
-
Witam dziewczyny! Bardzo dlugo tu nie zagladalam, ale witam sie z powrotem
Pewnie juz wszystkie jestescie po badaniu glukoza. Czy ktoras z Was zmaga sie z cukrzyca ciazowa ? 3 tyg temu mialam to badanie. 50g glukozy wyniki 150mg/dl, czyli ponad norme. Po tygodniu kolejne badanie OGTT 75g glukozy. Czy moze mi ktoras powiedziec, jakie sa normy do tego badania ?? Bede wdzieczna -
lilmama wrote:Witam dziewczyny! Bardzo dlugo tu nie zagladalam, ale witam sie z powrotem
Pewnie juz wszystkie jestescie po badaniu glukoza. Czy ktoras z Was zmaga sie z cukrzyca ciazowa ? 3 tyg temu mialam to badanie. 50g glukozy wyniki 150mg/dl, czyli ponad norme. Po tygodniu kolejne badanie OGTT 75g glukozy. Czy moze mi ktoras powiedziec, jakie sa normy do tego badania ?? Bede wdzieczna -
O matko ale padlam ...
Taka zmęczona byłam , ze po obiedzie usnelam w salonie aż ale upocilam się sluchajcie tak , ze jakby ktoś mnie oblał woda. Wszystko miałam mokre !!
Wgle jakoś dziwnie się czulam , czulam ewidentnie w szyjce lekkie szpileczki chwile i przeszło i wgle czuje się od wczoraj jakby mi skora miała pierdyknac na wysokości żeber i żołądka , szok .
Powiem Wam , ze coraz gorzej się w ciąży juz czuje . Mój mały ma miejsca coraz mniej i da się odczuć to bo nie kopie juz jak zawsze a bardziej rozciąga się i przeciąga w tym brzuchu , zupełnie inne odczucie .
No ale juz lepiej się czuje prócz suszy w nosie i duchoty .
Gadulcze z Mama na skype , D wychodzi do pracy i o .u mojego Oskara 14.07 co do dnia się zgadzały wymiary:) a teraz się okaze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 19:52
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Dobry wieczor laski :*
Zakrecona ja tez dzis usnelam no to moze przez te upaly... masakra ale jeszcze dwa mce i bedzie maluszek
Paula ciesze sie ze nie ma zgagi :*
Wizyty tez widze super !
aana fajne to rozbawilas mnie
Deszcz ponad pol dnia i bez słońca ale jakas dziwna duchota ...
Pewnie przez to al3 dokładnie jak mówisz, jeszcze chwilaszczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Haha ja też spałam. Ale u mnie fajnie jest. Z resztą ja juz nigdy nie będę narzekać na pogodę tu w domu haha nigdyyyyy. Właśnie co do glukozy to ja wciąż nie znam wyników... Z resztą dla mnie wciąż pozostaje dziwnym fakt, że przed wypiciem nie pobrali mi krwi tylko godzinę po. Po dwóch to już nie wspomnę...
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Ostatnio usnelam w trakcie teleekspresu i mój mnie przez przypadek obudził. Wyliczylam ze spalam jakies 10 min. Wystarczyło żebym była mokra jak po prysznicu... I tez wcale nie byly wtedy jeszcze takie upały u nasnie wiem skąd to się bierze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 20:23
-
nick nieaktualnyPauLLa wrote:Rewianka czyli mój o 300g za dużo jak na zaczynający sie dopiero jutro 29tc??
Paulla, na pewno nie za dużo!Tak jak pisałam, myślę, że na tym etapie to już mogą być spore rozbieżności, bo nasze dzieci nabierają cech indywidualnych i właśnie o to chodzi!
Poza tym, dużo zależy też od lekarza i sprzętu. w skończonym 26 tygodniu jeden lekarz ocenił mojego Synka na prawie 1 kg i powiedział, że będzie duuuuży chłopak
Dwa tygodnie później inny (lepszy
) lekarz na innym (lepszym
) sprzęcie też ocenił Małego na prawie 1 kg i wtedy to było w sam raz
A ja przez dwa tygodnie się martwiłam, że może jakoś za bardzo utuczyłam Synka
Dlatego "don't panic", każde nasze maleństwo jest na pewno w sam raz w odniesieniu do tygodnia / dnia / rodziców / genów / itd.
Jacusianka - mam nadzieję, że się nam te lateksowe materacyki sprawdzą, bo naprawdę dawno nie miałam takiego problemu z wyborem czegośagaton lubi tę wiadomość
-
Lilmama, usunęłam z poprzedniej wiadomości to co napisałam do Ciebie, jesli przeczytałaś to juz prostuje. Sprawdziłam swoje wyniki i u mnie po godz norma jest do 180 a nie jak myślałam ze do 120. Mam nadzieje ze Cie nie nastraszylam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 20:31
lilmama lubi tę wiadomość
-
Właśnie odpaliłam fb.
Dziewczyny mamy pierwszą rozpakowaną październikówkę, właśnie napisała na fb, Meeegi1771 - urodziła wczoraj przez cc, 1500 g Jagódka.
Edit:
Mam nadzieję, że nie będzie miała za złe, że napisałam tutaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 20:40
Nynusia, polkosia, szczesliwa_mamusia21, zakocona lubią tę wiadomość
-
Aanaa no właśnie miałam to samo ! Nie mam pojęcia skąd się to bierze ;/
Agania nie znam dziewczyny , jejku a co z nią było ze tak szybko i który to tydzień był ?
Miejmy nadzieje , ze nie będzie . Zyczymy zdrowia , z dzieckiem wszystko ok ?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 20:41