WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia - ja bym nie czekała tak bezczynnie, myślę że warto wypić wapno!!
    może Cię to uczuliło :/. Ja bym pojechała na IP ale ja mam trochę kłopotów z alergią i to dlatego ale jak Tobie się nic nie dzieje to możesz zaczekać ale rozważ wapno ;).

edit: jak noga spuchła to ja bym pojechała na IP :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 11:34

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, idz do przychodni jezeli maszjakas w poblizu.. nawet te panie z recepcji ci pomogai powiedza co robic.. a jakis lekarz zawsze musi byc.. wszyscy maja te sama wiedze

• lilmama Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Szczęśliwa jak mnie wkurzaja tacy ludzie , moglas mu zwrócić uwagę !
    Bezczelnie strasznie się zachowują ...

Dajcie spokoj w ogole!! Totalny brak kultury. Ja jeszcze osobiscie ani razu nie spotkalam sie z zyczliwoscia dla ciezarnych, a wrecz przeciwnie!Czasami jak stoje w autobusie lub w kolejce do sklepu to czuje sie jak jakis intruz normalnie! Bo nie daj Boze ktos by mi mial miejsca ustapic SZOK!!!

• polkosia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z dziewczyn z Wawy wie może czy Pietrasik ma 3D na Al. Jerozolimskich? Bo ostatnio jak byłam na Puławskiej to nie miał.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Nynusia, idz do przychodni jezeli maszjakas w poblizu.. nawet te panie z recepcji ci pomogai powiedza co robic.. a jakis lekarz zawsze musi byc.. wszyscy maja te sama wiedze

Dokladnie najlepiej do przychodni, bo w szpitalu se mozesz poczekac.. A Nigdy nie wiadomo, czy nie jestes uczulona. Poza tym lekarz obejrzy i jak bedzie cos nie tak to wypisze skierowanie do szpitala i wtedy juz sie tak dlugo nie czeka w kolejce.

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak właśnie dzwoniłam do przychodni swojej bez spiny mam przyjechac na wizyte o 17 bo wczesniej mnie nie przyjmą :/ także jadę na IP

Blondik ja sobie nie wyszukuję chorób tylko grzecznie prosze o rade...

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, ja byłam na Jerozolimskich, ale 3D nie robił. U mnie to nawet 2D foty były dupne z tego aparatu, więc nie wiem czy on 3D w ogóle na nim robi.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda! Zapytam, ale pewnie nie ma.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia no chyba , ze tak to faktycznie lepiej jedź na IP i wypij wapno jak Ola mówi !

A co do snow to Ja miałam również dzisiaj sen nocny o Was:) spotkalysmy się w grupie tak jak tu jesteśmy i na czele tej grupy była polkosia i zakocona takie nasze" mamy przywódcze" a resztę za mocno nie pamietam,.. ;/
    Później juz miałam drugi sen o przyjaciółce ze biegalam za nią w 7 miesiącu ciąży bo uciekła spod oltarza

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Jaka surowke?
    Z bialej kapusty, marchewki, papryki i cebulki ;) wyszla pyyycha...

Nynusia dobrze robisz, tez bym na pogotowie jechala. Trzymam kciuki, na pewno szybko zejdzie :***

A ja chcialabym pojechac sprawdzic czy grzyby sa, tym bardziej ze u nas popada potem troche slonca.. Trzy dni temu lalo, moze juz wyszly tylko boje sie kleszczy, tym bardziej w tym okresie gdy synka nosze w sobie.
    Rozmarzylam sie o sloiczkach z grzybkami ;) jeszcze nigdy nie robilam, a teraz naszedl mnie okres chomikowania, znajde promocje i robie zapasy, nawet papieru toaletowego mam na pare miesiecy : DDD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 11:58

nenka2 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, dobre ;)

A mi się akurat dziś śniło, że urodziłam bezboleśnie i szybko i pękłam tylko ciut, jak usta w kącikach czasem. A to pewnie ta moja koleżanka rodziła i jakiś instynkt :P Haha ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przezywalas z nią poród hehe

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Blondik - bardzo ładna pościel! Ja będę zamawiać z bebeloo.com cały komplet, drogo, ale zakochałam się w ich produktach! Dziś zamówiłam z kolorowodosnu.pl kocyk i poduszkę minky oraz rogala.

Nynusia - jechałabym od razu!

Jeśli chodzi o poród, chciałabym rodzić bez znieczulenia. Wczoraj na szkole rodzenia byliśmy na porodówce, pięknie jest w tych nowych salach! Bardzo fajna atmosfera, nie czuć szpitala. Mają do miesiąca być gotowe. W jednej sali ma być ogromna, fuksjowa wanna :D Poznałam też położną z którą chce rodzić, fajna babka - bardzo bezpośrednia, ale może to dobrze. Bardzo zachęcała do ZZO, mówi, że lubi porody ze znieczuleniem, bo dobrze wtedy kobiety współpracują. Co położna to inna opinia. Pociesza mnie również fakt, że w tym szpitalu nie nacinają rutynowo, ona sama w tym roku nacięła tylko jedną dziewczynę. Generalne szpital ma 14% nacięć więc wydaje mi się, że niewiele. W każdym razie upewniłam się, że chcę tam rodzić :)

Przeraziłam się, że już jedna z dziewczyn urodziła - gratulacje! Zdrówka dla niej i dla małej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 12:12

Nynusia lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się przespałam i czuję się nadal źle ;/ Jakaś taka nie do działania ;/ masakra :(

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po długiej nieobecności, spowodowanej brakiem internetu na wakacjach :)

Wróciliśmy dopiero we wtorek ponieważ pogoda przez pierwsze 5 dni Naszego urlopu to sztorm ,wiatr ,deszcz i 11 stopni dlatego wydłużyliśmy pobyt :)

Troszeczke Was już nadrobiłam reszta po zameldowaniu i zrobieniu kawusi :)

Wczoraj miałam wizytę u lekarza mały Niko waży 1598g :) <3 i jest starszy o dwa tygodnie (wymiary na 30 tydzień) wszystko prawidłowo tylko jedna gorsza wiadomość że nie skierował się główką w dół :( Jest skierowany poprzecznie na ukos z główką do góry. Dr. mówi że jeszcze się może to położenie zmienić aczkolwiek szanse maleją z dnia na dzien bo ma coraz mniej miejsca wiec nie chce mi niczego na 100% obiecywac i na dzień dzisiejszy cc :(

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen wrote:
    Witajcie po długiej nieobecności, spowodowanej brakiem internetu na wakacjach :)

Wróciliśmy dopiero we wtorek ponieważ pogoda przez pierwsze 5 dni Naszego urlopu to sztorm ,wiatr ,deszcz i 11 stopni dlatego wydłużyliśmy pobyt :)

Troszeczke Was już nadrobiłam reszta po zameldowaniu i zrobieniu kawusi :)

Wczoraj miałam wizytę u lekarza mały Niko waży 1598g :) <3 i jest starszy o dwa tygodnie (wymiary na 30 tydzień) wszystko prawidłowo tylko jedna gorsza wiadomość że nie skierował się główką w dół :( Jest skierowany poprzecznie na ukos z główką do góry. Dr. mówi że jeszcze się może to położenie zmienić aczkolwiek szanse maleją z dnia na dzien bo ma coraz mniej miejsca wiec nie chce mi niczego na 100% obiecywac i na dzień dzisiejszy cc :(
    Kochana spokojnie , rob kocie grzbiety to podobno pomaga na zmianę pozycji malucha , może cos to da.
    Będzie dobrze :*

lili_madlen lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili badz dobrej mysli, moze w najmniej oczekiwanym momencie sie obruci ;)

lili_madlen lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, rób ćwiczenia na obrócenie :)

lili_madlen, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kupiłam borówki i właśnie będę je jeść :D

polkosia, ZakręconaOna, annggela lubią tę wiadomość

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili - jeszcze może się wszystko zmienić ;), u mnie w 30t5d był główką w dół a tydzień później znów miednicowo więc zobaczymy jak będzie ułożony za miesiąc ;)

a mi przyszła paczka z apteki gemini!!!! ale się cieszę bo w końcu coś mam przynajmniej do porodu ;)

lili_madlen, stokrotka25 lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
‹‹ 1621 1622 1623 1624 1625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ