X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planujemy w DN, więc bez znieczulenia i mając nadzieję na brak nacięcia :)

Wróciłam z USG kotki, 3 płody żywe, 2 wchłonięte :( Jest mi smutno, choć niby powinnam się cieszyć :(

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Często tak jest, według zaleceń PTG w czasie ciazy masz 3 usg: genetyczne, polowkowe i 3 trymestru i to wsio

No masz racje tylko wszedzie jak nie slysze to ciezarne maja czesciej usg niz 3 razy i to nie wazne czy prywatnie czy na kase chorych. No i wydawalo mi sie, ze jak stwierdza cukrzyce to trzeba czesciej robic usg.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa lil pewnie, ze tak!
    Te 3 usg to dotyczą prawidłowej ciazy, a jak masz cukrzyce to juz jest odstępstwo...

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A twój lekarz ma usg w gabinecie ?

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny, wpadam tylko na chwilkę, żeby Wam powiedzieć, że w Biedronce są body i pajacyki w fajnych cenach - tylko że u mnie tylko od rozmiaru 74. Co prawda to wymiar na ok 9 m-cy, ale za taką cenę warto kupić chyba :)

annggela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na 99% pewna ze rodze bez znidczulenia, to moj drugi porod a pierwszy chociaz wywolywany to nie byl za bardzo bolesny i byl szybki, ten mam nadzieje bedzie naturqlny i jeszcze szybszy :) no a jak zacznie sie ciagnac to moze wezme bo po co cierpiec np 12godz

polkosia, lilmama lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam , ze każda kobieta ma swój próg bólu i dla jednej nie będzie nic strasznego tak jak moja znajoma 2 tyg rodziła corcie tylko cały poród z bólami i skurczami opartymi trwał 2 h , mówiła ze bardziej ja bolalo to jak ja nacieli niż skurcze a za to moja druga znajoma prawie zeszła przy bólach w pierwszej fazie porodu ...
    Dlatego Ja nie kieruje się nikim bo wiem ze ze mną może być np. Zupełnie inaczej
    Ogólnie chce rodzic bez żnieczulenia bo padło pytanie:) i tak samo najbardziej boje się tej igły w plecy: o

Blondik piękna , Ja będę wszystko zamawiać ze strony kolorowodosnu . pl:)
    Mnie na szczęście wszystko po lekkim drzemnieciu się przeszło z dolegliwości , nawet palce otechly , jedyne co to ucisk na żołądek zostal

lilmama, Bąbelek lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    A twój lekarz ma usg w gabinecie ?

A to sa tacy, co nie maja ? :D

polkosia lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilmama wrote:

A widzisz i tu Cię zaskoczę - owszem chociażby moj ginekolog w medicoverze

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilmama wrote:

Mnóstwo jest takich co nie maja, na kase chorych.. i na usg do szpitala jezdzisz.

ZakręconaOna, jaroszka lubią tę wiadomość

• lilmama Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Dziewczęta, które stosują zastrzyki clexane! Jak sie czujecie? Macie dolegliwości ciążowe? Tak sobie siedzę i myśli, ze moze to ma wpływ na moje wspaniałe samopoczucie w ciazy? :)
    Dajcie znaka jak tam u Was!

A co to sa te zastrzyki ?
    Ja nie biore nic i oprocz tej cukrzycy ciazowej i czestych infekcji pochwy to czuje sie swietnie i oby tak do konca ;)

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik super pościel, przesliczna <3
    Angella ale miała intensywwny dzień , ale fajnie ze wszystko sobie porpobilas :)
    Zakłócona, polubilam post o żywych kostkach później doczytalam o dwóch pozostałych ;( to smutne, ale trzeba się cieszyć tymi które są , trzymaj się i nie martw :*

Ja juz po urzędach , masakra ... Weszlam kulturalnie po numerem i jakiś facet gruby się przecisnal bo chciał szybciej wejść i oczywiście wychodząc wał al mnie drzwiami... Na szczęście tylko w rękę , drzwi takie ciężkie ze zanim je otworzylam żeby go opieprzyc* zniknął gdzieś za nastepnymi drzwiami , jakby wałall mnie w brzuch to bym go znalazła choćby na końcu urzędu ...

Teraz się chłodze w domku , jejku mam tak chłodno ze aż sama sobie zazdroszcze u mojego D na gorze w domku to skwar po prostu ...

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    A widzisz i tu Cię zaskoczę - owszem chociażby moj ginekolog w medicoverze

Aaa to ja nawet nie wiedzialam hehe :D

jaroszka lubi tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski.

Nadrobiłam Was ale wlazłam na szybko bo mam problem.

Coś mnie ugryzło w nogę czerwony ślad czerwony rumień i biała duża otoczka calość szczypie i jest mega gorące a lekarz rodziiny kazał mi przyjsc o 17 a to jest coraz wieksze jak myslicie jechać z tym na IP??

l22nhdgeccid541p.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Dziewczęta, które stosują zastrzyki clexane! Jak sie czujecie? Macie dolegliwości ciążowe? Tak sobie siedzę i myśli, ze moze to ma wpływ na moje wspaniałe samopoczucie w ciazy? :)
    Dajcie znaka jak tam u Was!

jaroszka - ja nie widzę różnicy, tylko tyle że ciąża jest wyższa więc trochę jest ciężej ;), ogólnie czuję się ok przy dawce 80 :)
    no i jeszcze daję sobie w brzuchol ;), ale już mam niezłego stresa i tylko po jednej stronie brzucha łapię fałdkę ;)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia może jakiś pająk Cie ugryzł , 17 sta juz niedługo .
    Zaczekalabym na wizytę u swojego lekarza

Lilmama ojj aaaaaa: D

lilmama lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Hej laski.

Nadrobiłam Was ale wlazłam na szybko bo mam problem.

Coś mnie ugryzło w nogę czerwony ślad czerwony rumień i biała duża otoczka calość szczypie i jest mega gorące a lekarz rodziiny kazał mi przyjsc o 17 a to jest coraz wieksze jak myslicie jechać z tym na IP??

Ja bym pojechala- nie ma zartow z ugryzieniami.
    Albo moze do przychodni do ktorej nalezysz- musza cie przyjac, nie ma opcji!!

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa jak mnie wkurzaja tacy ludzie , moglas mu zwrócić uwagę !
    Bezczelnie strasznie się zachowują ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona to wlasnie nie u mojego lekarza bo mojej rodzinnej nie ma :/ jakiś lekarz z dyżuru... wczoraj było małe a dziś jest coraz wieksze az noga mi napuchła :/

l22nhdgeccid541p.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, ja bym poszła juz teraz do lekarza :) nie lubię się sama zastanawiac i wyszukiwac sobie chorób :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 1620 1621 1622 1623 1624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ