Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
annggela wrote:Uffff w koncu nadrobilam was
dzien dobry
Pierwsze co to gratuluje udanych wizytja mam jutro kontrolna ale juz malego na ekranie nie zobacze dopiero przy porodzie
Wczoraj przyszedl zwrot podatku, maz niestety nie dostal, biedak zawiedziony, a ja mysle ze to lepiej bo dostanie w pazdziernikuoplacilam rachunki, kupilismy lustrzanke, kupilam mezowi karnet na silownie, oczywiscie pare stowek na zakupy poszlo, zrobilismy surowke do sloikow, wyszlo 15 srednich i duzych lacznie. Paczke na gemini zamowilam i dzis jade po laktator elektryczny.
No i jeszcźe upieklam jablecznik. Tak sie narobilam ze w nocy jeczalam z bolu plecow gdy wstac musialam do kibelka
Jaka surowke? -
polkosia wrote:BTW, koleżanka mówiła, że skurcze wcale nie bolą tak mocno (ta I faza) jak wszyscy straszą. To są takie mocne bóle miesiączkowe. Nacięcie jej nie bolało, bo podczas skurczu, więc tylko pieczenie poczuła. Nacięli mało, więc też może dlatego. Najbardziej bolał masaż krocza robiony przez położną, bo mega naciągała ją. Pomimo, że to dobre wiadomości, to mnie jednak ciut strach obleciał
Dobrze, że w październiku nie ma takich upałów, to może uda nam się w terminach urodzić. Ja aż dziś zadzwoniłam po ekipę, że mają natychmiast zaczynać pokój, bo jestem w rosole!!!
No dokladnie to samo mowila moja siostra
A wy jak planujecie rodzic ze znieczuleniem czy bez ?polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo ja mialam np 128 po 50 min a po 70 min juz 101 - zjadlam dwie parowki z keczupem i bulka (tak wiem, gowno nie jedzenie, ale po prostu to bylo tak silne, ze nie moglam siw opamietac).
Ja tez jem tak jak wczesniej, tylko nie pije slodzonych napojow. Dzis zjadlam knopersa i cukier po 1h mialam 90. Wiec jakos nie skacze.
-
green wrote:No ja mialam np 128 po 50 min a po 70 min juz 101 - zjadlam dwie parowki z keczupem i bulka (tak wiem, gowno nie jedzenie, ale po prostu to bylo tak silne, ze nie moglam siw opamietac).
Ja tez jem tak jak wczesniej, tylko nie pije slodzonych napojow. Dzis zjadlam knopersa i cukier po 1h mialam 90. Wiec jakos nie skacze.
Ja tam jem to na co mi przyjdzie ochotaNapojow slodzonych prawie nigdy nie pijam. No czasami puszke zimniej coli ach
U mnie jednak po zjedzonym batoniku cukier troszke podskakuje, ale caly czas trzyma sie normy dlatego zakladam, ze nie musze z tego rezygnowac
-
lilmama wrote:No wlasnie nie mialam nic takiego na poczatku... Ja mam tak, ze im czesciej to robie tym bardziej mi sie odechciewa hehehe
Czy przy cukrzycy konieczne sa czestrze wizyty u gin ?
Dzieki Wam kobietki za wyczerpujace odpowiedzi)
-
Ja bardzo chciałabym bez, w ogóle to marzył mi się DN:) ale ta cukrzyca się przyplątała;/
boję się, że przy oksytocynie beę miała takie silne skurcze, że nie wytrzymam i będzie znieczulenie... i tez przeraża m,nie wkłucie w kręgosłup...
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnylilmama wrote:Ja tam jem to na co mi przyjdzie ochota
Napojow slodzonych prawie nigdy nie pijam. No czasami puszke zimniej coli ach
U mnie jednak po zjedzonym batoniku cukier troszke podskakuje, ale caly czas trzyma sie normy dlatego zakladam, ze nie musze z tego rezygnowac
Jedz na co masz ochote, badaj cukier, jak Ci po czyms skoczy, to wyeliminuj to z diety, albo jedz tylko wtedy, gdy juz nie wytrzymasz:p
no i wszystko z umiarem wiadomolilmama lubi tę wiadomość
-
Aguś26 wrote:Ja mam od poczatku wizyty u gin co 5 tyg a dodatkowo w poradni cukrzycowej i tam przedstawiam pomiary cukrow jak sa ok to wizyta co 4 tyg a jak by skakaly to co dwa
I za kazdym razem masz robione usg ?
Ja w poradni mam co tydzien z tym, ze pierwsze 2 wizyty to badanie glukozy. Jutro trzecia wizyta z moimi wpisami do ksiazeczki. A kolejna juz za miesiac. -
Blondik wrote:http://allegro.pl/posciel-do-lozeczka-90x120-100x135-zestaw-6-elemen-i5568860304.html
Blondik wybrałaś zdecydowanie najładniejszy komplet, no jeszcze podoba mi sie granatowo-biała w drobne kwiatuszki
Reszta do mnie nie przemawiaBlondik lubi tę wiadomość
-
lilmama wrote:I za kazdym razem masz robione usg ?
Ja w poradni mam co tydzien z tym, ze pierwsze 2 wizyty to badanie glukozy. Jutro trzecia wizyta z moimi wpisami do ksiazeczki. A kolejna juz za miesiac. -
nick nieaktualny
-
lilmama wrote:Kurde u mnie jakos dziwnie prowadza te ciaze. Ja mialam ostatnie usg w 20tyg i teraz bede miala nastepne w 32
Często tak jest, według zaleceń PTG w czasie ciazy masz 3 usg: genetyczne, polowkowe i 3 trymestru i to wsioWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 11:04