WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Uffff w koncu nadrobilam was ;) dzien dobry ;)
    Pierwsze co to gratuluje udanych wizyt :) ja mam jutro kontrolna ale juz malego na ekranie nie zobacze dopiero przy porodzie :/
    Wczoraj przyszedl zwrot podatku, maz niestety nie dostal, biedak zawiedziony, a ja mysle ze to lepiej bo dostanie w pazdzierniku ;) oplacilam rachunki, kupilismy lustrzanke, kupilam mezowi karnet na silownie, oczywiscie pare stowek na zakupy poszlo, zrobilismy surowke do sloikow, wyszlo 15 srednich i duzych lacznie. Paczke na gemini zamowilam i dzis jade po laktator elektryczny.
    No i jeszcźe upieklam jablecznik. Tak sie narobilam ze w nocy jeczalam z bolu plecow gdy wstac musialam do kibelka :/

Jaka surowke?

relgh371crdcdbv2.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    BTW, koleżanka mówiła, że skurcze wcale nie bolą tak mocno (ta I faza) jak wszyscy straszą. To są takie mocne bóle miesiączkowe. Nacięcie jej nie bolało, bo podczas skurczu, więc tylko pieczenie poczuła. Nacięli mało, więc też może dlatego. Najbardziej bolał masaż krocza robiony przez położną, bo mega naciągała ją. Pomimo, że to dobre wiadomości, to mnie jednak ciut strach obleciał :D Dobrze, że w październiku nie ma takich upałów, to może uda nam się w terminach urodzić. Ja aż dziś zadzwoniłam po ekipę, że mają natychmiast zaczynać pokój, bo jestem w rosole!!!

No dokladnie to samo mowila moja siostra ;)
    A wy jak planujecie rodzic ze znieczuleniem czy bez ?

polkosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mialam np 128 po 50 min a po 70 min juz 101 - zjadlam dwie parowki z keczupem i bulka (tak wiem, gowno nie jedzenie, ale po prostu to bylo tak silne, ze nie moglam siw opamietac).

Ja tez jem tak jak wczesniej, tylko nie pije slodzonych napojow. Dzis zjadlam knopersa i cukier po 1h mialam 90. Wiec jakos nie skacze.

• lilmama Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    No ja mialam np 128 po 50 min a po 70 min juz 101 - zjadlam dwie parowki z keczupem i bulka (tak wiem, gowno nie jedzenie, ale po prostu to bylo tak silne, ze nie moglam siw opamietac).

Ja tez jem tak jak wczesniej, tylko nie pije slodzonych napojow. Dzis zjadlam knopersa i cukier po 1h mialam 90. Wiec jakos nie skacze.

Ja tam jem to na co mi przyjdzie ochota ;) Napojow slodzonych prawie nigdy nie pijam. No czasami puszke zimniej coli ach :) U mnie jednak po zjedzonym batoniku cukier troszke podskakuje, ale caly czas trzyma sie normy dlatego zakladam, ze nie musze z tego rezygnowac :D

• jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilmama założenie jest zeby rodzic bez :)

lilmama, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Aguś26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilmama wrote:
    No wlasnie nie mialam nic takiego na poczatku... Ja mam tak, ze im czesciej to robie tym bardziej mi sie odechciewa hehehe

Czy przy cukrzycy konieczne sa czestrze wizyty u gin ?

Dzieki Wam kobietki za wyczerpujace odpowiedzi ;))
    Ja mam od poczatku wizyty u gin co 5 tyg a dodatkowo w poradni cukrzycowej i tam przedstawiam pomiary cukrow jak sa ok to wizyta co 4 tyg a jak by skakaly to co dwa

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bez znieczulenia byśmy chcieli. Strasznie boję się tego kłucia w kręgosłup.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Lilmama założenie jest zeby rodzic bez :)

No ja mam tak samo :) Mnie chyba bardziej "przeraza" zastrzyk w kregoslup :D

polkosia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chciałabym bez, w ogóle to marzył mi się DN:) ale ta cukrzyca się przyplątała;/
    boję się, że przy oksytocynie beę miała takie silne skurcze, że nie wytrzymam i będzie znieczulenie... i tez przeraża m,nie wkłucie w kręgosłup...

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilmama wrote:
    Ja tam jem to na co mi przyjdzie ochota ;) Napojow slodzonych prawie nigdy nie pijam. No czasami puszke zimniej coli ach :) U mnie jednak po zjedzonym batoniku cukier troszke podskakuje, ale caly czas trzyma sie normy dlatego zakladam, ze nie musze z tego rezygnowac :D
    No ta zimna cola w upaly to miodzio ;p ale boje sie mimo wszystko ;p
    Jedz na co masz ochote, badaj cukier, jak Ci po czyms skoczy, to wyeliminuj to z diety, albo jedz tylko wtedy, gdy juz nie wytrzymasz:p
    no i wszystko z umiarem wiadomo ;)

lilmama lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Blondik śliczna pościel <3 a gdzie zamawiałaś? Mogłabyś podać namiary?

http://allegro.pl/posciel-do-lozeczka-90x120-100x135-zestaw-6-elemen-i5568860304.html

estrella lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieważne jaki poród, byle bez komplikacji - to tyle jeśli chodzi o moje wymagania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 10:46

polkosia, estrella, ZakręconaOna, Nynusia lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Ja mam od poczatku wizyty u gin co 5 tyg a dodatkowo w poradni cukrzycowej i tam przedstawiam pomiary cukrow jak sa ok to wizyta co 4 tyg a jak by skakaly to co dwa

I za kazdym razem masz robione usg ?
    Ja w poradni mam co tydzien z tym, ze pierwsze 2 wizyty to badanie glukozy. Jutro trzecia wizyta z moimi wpisami do ksiazeczki. A kolejna juz za miesiac.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, które stosują zastrzyki clexane! Jak sie czujecie? Macie dolegliwości ciążowe? Tak sobie siedzę i myśli, ze moze to ma wpływ na moje wspaniałe samopoczucie w ciazy? :)
    Dajcie znaka jak tam u Was!

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    http://allegro.pl/posciel-do-lozeczka-90x120-100x135-zestaw-6-elemen-i5568860304.html

Blondik wybrałaś zdecydowanie najładniejszy komplet, no jeszcze podoba mi sie granatowo-biała w drobne kwiatuszki :)
    Reszta do mnie nie przemawia :)

Blondik lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilmama wrote:
    I za kazdym razem masz robione usg ?
    Ja w poradni mam co tydzien z tym, ze pierwsze 2 wizyty to badanie glukozy. Jutro trzecia wizyta z moimi wpisami do ksiazeczki. A kolejna juz za miesiac.
    Na poczatku w poradni za kazdym razem i u gina tez a teraz tylko u gina a w poradni ktg

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Na poczatku w poradni za kazdym razem i u gina tez a teraz tylko u gina a w poradni ktg

Kurde u mnie jakos dziwnie prowadza te ciaze. Ja mialam ostatnie usg w 20tyg i teraz bede miala nastepne w 32 :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilmama wrote:
    Kurde u mnie jakos dziwnie prowadza te ciaze. Ja mialam ostatnie usg w 20tyg i teraz bede miala nastepne w 32 :/
    Ja chodze prywatnie. Usg co miesiac robie.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilmama wrote:

Często tak jest, według zaleceń PTG w czasie ciazy masz 3 usg: genetyczne, polowkowe i 3 trymestru i to wsio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 11:04

relgh371crdcdbv2.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Ja chodze prywatnie. Usg co miesiac robie.

A to rozumiem ;)

‹‹ 1619 1620 1621 1622 1623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ