WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Tyle się słyszy w tv o tym, że nie chcą robić cc i na siłę każą naturalnie rodzić. Przecież to jest chore co się dzieje!
    U mnie to samo, nie ma wskazań. Jestem po operacji kręgosłupa i mam wszczepione implanty tytanowe na całej długości kręgosłupa, do tego pępowina dwunaczyniowa, do tego kolka nerkowa, wada wzroku (no dobra, może nie jest mega, ale jest), ale dalej wskazań nie ma :)
    Moja siostra jest po operacji kręgosłupa i też ma implanty ale od samego początku nasz ginekolog mówi że tylko cc wchodzi w grę nie ma mowy o sn. I będzie napewno usypia. Pierwszy poród tez miała cc.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania Polkosia ma racje , warto chyba zmienić lekarza ! Moja znajoma z powazna skolioza miała wskazania do CC od swojego lekarza a Ty tu po operacjach i to nie łatwych ! Jeszcze ta pępowina , masakra !
    Kiedy masz to usg

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31 sierpnia albo 2 września, jeszcze termin nie ustalony dokładnie, bo lekarz nie miał przy sobie kalendarza jak dzwoniłam i w przyszłym tygodniu się dowiem. Ortopeda wypisał mi opinię i powiedział, że nie może mi wpisać, że cc koniecznie, bo nikomu nic nie może narzucić, ale według niego to co napisał to rozwiązuje sprawę i powinnam cc mieć. A mój lekarz twierdzi, że skoro do rozważenia to się okaże podczas akcji porodowej dopiero.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    31 sierpnia albo 2 września, jeszcze termin nie ustalony dokładnie, bo lekarz nie miał przy sobie kalendarza jak dzwoniłam i w przyszłym tygodniu się dowiem. Ortopeda wypisał mi opinię i powiedział, że nie może mi wpisać, że cc koniecznie, bo nikomu nic nie może narzucić, ale według niego to co napisał to rozwiązuje sprawę i powinnam cc mieć. A mój lekarz twierdzi, że skoro do rozważenia to się okaże podczas akcji porodowej dopiero.
    Wybacz ale trafiłas chyba na jakiegoś konowala " tak bardzo lubianego" przez nas ciezarne. Ja wiem , ze teraz na koniec ciąży nie bedziesz lekarza zmieniać ale tak jak mówisz ,idź do innego i niech on opinie wystawi najlepiej , porozmawiaj z nim , pokaz opinie ortopedy i ustalcie co i jak .

Ja tez będę miała jakoś koniec sierpnia początek września to USG 3 trymestru , na wczesniej raczej terminu nie znajde

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania zrob cos z tym, bo to zagraza Twojemu zyciu ! Moja mama tez przeszla operacje kregoslupa jako nastolatka i ma implanty i nie bylo mowy o naturalnym porodzie bo mogloby sie dla niej zle skonczyc ! 3 dzieci urodzila poprzez cc.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że koniec końców zmienię lekarza, po prostu czuję, że to tak się skończy. Nieważne jaki to etap ciąży. Ostatnio mnie za bardzo zdenerwował na wizycie, traktował jakbym chciała to cc wymusić. Nie wspomnę już o wypisaniu L4. A jak się wkurzę to mu powiem co o nim myślę, nie muszę rodzić w szpitalu, w którym on pracuje i nie będę się z nim cackać. Tymczasem czekam sobie do tego usg III trymestru.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania no ciekawa jestem co Ci drugi lekarz powie. Mam nadzieje ze się to jakoś wyjaśni! I wszystko się ułoży tak jak być powinno.

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania jak czujesz potrzebę to zmieniaj , nie ma co sie zastanawiać a jak nie traktuje pacjentek poważnie to ciort z takim lekarzem .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daję mu ostatnią szansę teraz 14 sierpnia, bo mam u niego wizytę. Dopytam go jeszcze dokładnie jak w praktyce wygląda decydowanie o cc podczas porodu. I nie wiem czy powiedzieć mu o tym, że pępowina jest dwunaczyniowa? Ostatnio mu nie powiedziałam, bo jakoś mi głupio było, że poszłam do innego lekarza - ale tamten miał lepszy sprzęt to mógł więcej zauważyć. Może powinnam mu powiedzieć i zobaczyć jaka będzie jego reakcja?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że powiedz, najwyżej pod pretekstem, że poszliście na 3D, żeby mieć pamiątkę, a wyszła dwunaczyniowa pępowina.

Blondik lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam tak samo jak Polkosia

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Oczywiście, że powiedz, najwyżej pod pretekstem, że poszliście na 3D, żeby mieć pamiątkę, a wyszła dwunaczyniowa pępowina.

Masz rację, świetnie alibi. Zobaczymy co on na to. Jak mi będzie coś gadać co mi się nie spodoba to ostatnia wizyta u tego pana. Albo będę chodzić do niego na odczepnego żeby mieć tylko skierowania na badania NFZ, a i tak będę chodziła do innego lekarza. Mam już nawet jednego na oku bardzo sensownego - żałuję, że nie chodziłam do niego od początku, ale skąd mogłam wiedzieć, że tak się to wszystko potoczy.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania no pewnie , ze nie moglas wiedzieć !
    Zrób jak najlepiej uwazasz

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie pojechałam do przychodni gdzie.maialam wizytę na 17 a byłam o 13 powiedziała ze mam czekać na kolejkę a tam 10os nie było gdzie usiąść wiec zrezygnowałam pojechałam na IP na IP powiedzieli ze w godzinach funkcjonowania przychodni mam jechać tam wiec się wkur.. na 18 miałam wizytę u stomatologa w klinice i tam mi kobietka powiedziała ze wapno i entil raz dziennie no i dziś juz mam malutki ślad
    Dzięki ze pytasz ;*

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj cisza :P Chyba wszyscy leżą nieprzytomni od upału :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 16:46

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umieram...jezuniu....jutro na basen znowu pojedziemy jak tak samo będzie...zdechnac idzie w tym skwarze

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcieliśmy iść do hula kula i okazało się że zamknięte na zawsze.. i gramy na laptopie aktualnie.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no dokładnie.. My leżymy a na mieście ponoć żywej duszy nie ma :D pewnie większość w galerii bo tam chłodniej :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Polkosia ! ja ledwo przytomna , cos okropnego ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przespalam 2h i obudzilam się z bólem głowy. .. jeszcze lepiej....

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 1654 1655 1656 1657 1658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ