Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś też tak tylko z doskoku.. cały dzień zapieprz, jakoś szybciej się meczę ostatnio.. nawet zmuszałam się do prysznica
Miłej nocki
Małgorzatka lubi tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Rany dziewczyny jak ciężko Was nadrobić!!! Rozpisałyście się że naprawdę
Ledwo dałam radę ...
Witam wszystkie nowe mamusie!! Ale fajnie że nas tak dużo
Gratuluje wszystkich bet i wizyt!! I strasznie zazdroszczę Wam zdjęć dzidziolków. Moje jest tak rozmazane że prawie nic na nim nie widać....ehhh.
Buziaki i śpijcie dobrze :-*
-
Aaaa zapomniałam dodać że te wasze wypowiedzi o żurku natchnęły mnie dziś na ... kapuśniak. Strasznie kwaśny wyszedł ...pyszniutki. Zjadłam dwa talerze i później to troszkę odchorowałam ale co tam nie mogłam się oprzeć.
Dziś w ogóle kwaśne u mnie rządzi.
Witaj WiedźmaMaKota!!! i Gratulacje!!paula1, Bunia86, Małgorzatka, Amerie lubią tę wiadomość
-
Witam się z rana
Gratulacje dla nowych październikowych mamusiek:)
Ja dzisiaj jadę do Torunia po odbiór pracy dyplomowej, więc jak wrócę to będę próbowała Was nadrobić
Ja chyba też dzisiaj żureczek zrobię...narobiłyście mi ochotę, chociaż kapuśniaczku takiego kwaśnego też bym zjadła
(wizyta już jutro - niech ten dzień szybko zleci)Bunia86, Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Witam nowe mamusie ale nas już dużo
ja dziś obudziłam się z mdłościami.. apetytu zero
LaSavia, Małgorzatka lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Cześć dziewczyny gratulacje dla nowych mam
Ja wczoraj poszłam spać po 20, usnęłam od razu, a i tak ledwo siedzę dziś w pracy. Co ja bym dała żeby poleżeć w domku...Może jutro pójdę do rodzinnego i wezmę dwa dni zwolnienia, żeby odpocząć Miłego dnia dla wszystkich i oczywiście cudnych zdjęć z USG dla dzisiejszych wizytującychMałgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie nowe mamusie;) troche zajelo mi doczytanie wczorajszych postów.
Ja dzis tez obudzilam sie nie dosc ze w nienajlepszym humorze to z takim niesmakiem w ustach ze nic zjesc nie moge.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:56
-
Mi się mdłości i wymioty zaczęły jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży:D zwalałam na stres w pracy. Teraz sporadycznie mam.. właśnie ostatnio u mnie coś ustąpiły wszystkie dolegliwości co mnie trochę niepokoi..
Kasia82, Małgorzatka lubią tę wiadomość
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
Ja mam lekkie mdłości, nie wymiotowałam ani razu. Choć jak pomyślę o wypiciu np kefiru to już mi się zbiera...
Mersiak, widocznie zmiany hormonalne nie robią na Twoim organizmie żadnego wrażenia Nie stresuj się niepotrzebnie. Mnie też nawet brzuch nie pobolewa, a jestem dobrej myśli. Wolałabyś przytulać się codziennie do toalety? Wiele kobiet ma objawy falami, raz tak raz siak, a wiele nie ma żadnychKasia82, Małgorzatka, dodinka, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Podobno stres może zwiększać mdłości, więc spokój dziewczyny. Znalazłam takie coś dla chcących uniknąć mdłośći lub dla tych już cierpiących
"Co mogę zrobić aby zmniejszyć odczucie mdłości?
• Spróbuj unikać jedzenia i zapachów, które powodują, że żołądek podchodzi Ci do
gardła, a także skorzystaj z poniższych porad:
• Przy łóżku trzymaj suche herbatniki. Rano wydziel sobie dodatkowy czas aby po
spożyciu kilku herbatników pozostać w łóżku jeszcze przez 20-30 minut.
• Zjadaj małe, częste posiłki - pusty żołądek może wzmożyć nudności.
• Miej pod ręką przekąski i w ciągu dnia zjadaj niewielkie ilości potraw o łagodnym smaku
(takie jak suche herbatniki lub jogurt).
• Niektórym kobietom pomaga przyjmowanie 50 mg witaminy B6, ale o tym powinien
zadecydować lekarz lub położna.
• Jeśli przyjmujesz jakieś preparaty witaminowe, przerwij ich przyjmowanie na kilka dni.
Jeśli odczujesz poprawę, odczekaj jeszcze kilka dni zanim ponownie zaczniesz je
przyjmować.
• Unikaj przyjmowania tabletek z żelazem (chyba, że badanie krwi wykaże, że masz
anemię), gdyż mogą być ciężkie do strawienia. Wypróbuj tabletki różnych producentów
a znajdziesz te, które najlepiej Ci pasują.
• Unikaj ciężkich, mocno przyprawionych, kwaśnych i smażonych potraw, ogólnie
spożywaj mniej tłuszczu.
• Pij dużo płynów, ale pij więcej miedzy posiłkami niż w ich trakcie.
• Wąchaj zapach świeżo pokrojonych cytryn, lub dodaj plasterki cytryny do schłodzonej
herbaty lub wody gazowanej. To zmniejszy uczucie nudności.
• Pij napój gazowany o smaku imbirowym (ginger ale) lub herbatę imbirową. Imbir działa
kojąco na żołądek"
Aha, to co napiszę może być obrzydliwe, ale może komuś pomoże: podobno banan smakuje w obie strony tak samoMałgorzatka, LaSavia, Bunia86, FreshMm lubią tę wiadomość
-
dzień dobry :-* no to nas przybywa
Zabiorę się za uzupełnienie listy tylko musze się zebrać z łóżka na razie leżakuję gratuluję nowym mamą i witam w naszym gronie dzisiaj zdecydowanie się wyspałam i od razu humor lepszy :-*Kasia82, Bunia86, Kaśku lubią tę wiadomość