X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też tak tylko z doskoku.. cały dzień zapieprz, jakoś szybciej się meczę ostatnio.. nawet zmuszałam się do prysznica :P
    Miłej nocki :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki, tez poprosze o dopisanie mnie na liste, termim 28.10

Kaśku, paula1, Bunia86, LaSavia, Małgorzatka, FreshMm lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny jak ciężko Was nadrobić!!! Rozpisałyście się że naprawdę :-)
    Ledwo dałam radę ...

Witam wszystkie nowe mamusie!! Ale fajnie że nas tak dużo :-)

Gratuluje wszystkich bet i wizyt!! I strasznie zazdroszczę Wam zdjęć dzidziolków. Moje jest tak rozmazane że prawie nic na nim nie widać....ehhh.

Buziaki i śpijcie dobrze :-*

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa zapomniałam dodać że te wasze wypowiedzi o żurku natchnęły mnie dziś na ... kapuśniak. Strasznie kwaśny wyszedł ...pyszniutki. Zjadłam dwa talerze i później to troszkę odchorowałam ale co tam nie mogłam się oprzeć.

Dziś w ogóle kwaśne u mnie rządzi.

Witaj WiedźmaMaKota!!! i Gratulacje!! :-D

paula1, Bunia86, Małgorzatka, Amerie lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:-) postanowiłam się też tutaj zameldować, termin na 15 października;-)

paula1, Bunia86, Małgorzatka, FreshMm, Kaśku lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Gratulacje dla nowych październikowych mamusiek:)
    Ja dzisiaj jadę do Torunia po odbiór pracy dyplomowej, więc jak wrócę to będę próbowała Was nadrobić ;)
    Ja chyba też dzisiaj żureczek zrobię...narobiłyście mi ochotę, chociaż kapuśniaczku takiego kwaśnego też bym zjadła :P

(wizyta już jutro - niech ten dzień szybko zleci)

Bunia86, Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam nowe mamusie :) ale nas już dużo :)

ja dziś obudziłam się z mdłościami.. apetytu zero :(

LaSavia, Małgorzatka lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja dzisiaj na szczescie mdlosci mniejsze, wczoeaj byl koszmar. Tylko zebym nie wywolala wilka z lasu... Buziaki dla wszystkich.

Małgorzatka, Bunia86 lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) gratulacje dla nowych mam :)
    Ja wczoraj poszłam spać po 20, usnęłam od razu, a i tak ledwo siedzę dziś w pracy. Co ja bym dała żeby poleżeć w domku...Może jutro pójdę do rodzinnego i wezmę dwa dni zwolnienia, żeby odpocząć :) Miłego dnia dla wszystkich i oczywiście cudnych zdjęć z USG dla dzisiejszych wizytujących :)

Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe mamusie;) troche zajelo mi doczytanie wczorajszych postów.
    Ja dzis tez obudzilam sie nie dosc ze w nienajlepszym humorze to z takim niesmakiem w ustach ze nic zjesc nie moge. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:56

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kiedy Wam się mdłości zaczęły? Ja nie pamiętam jak to było za pierwszym razem, ale tego się najbardziej obawiam. Przy pierwszej ciąży chyba jakoś był to właśnie 6-7 tydzień i straszne wymioty.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy nie mialam wogole teraz jak mam to takie sporadyczne. Nie bardzo nawet bym to mdlosciami nie nazwala. Wymiotowalam raz bo wypilam sok marchewkowy;)

Kasia82, Małgorzatka lubią tę wiadomość

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się mdłości i wymioty zaczęły jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży:D zwalałam na stres w pracy. Teraz sporadycznie mam.. właśnie ostatnio u mnie coś ustąpiły wszystkie dolegliwości co mnie trochę niepokoi..

Kasia82, Małgorzatka lubią tę wiadomość

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszyłyście mnie. Obawiam się ich ze względu na powrót do pracy. Głupio byłoby wybiegać z lekcji i pędzić do toalety, ale może w szkole mnie to ominie, oby. ;)

Małgorzatka, paula1 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lekkie mdłości, nie wymiotowałam ani razu. Choć jak pomyślę o wypiciu np kefiru to już mi się zbiera... :)
    Mersiak, widocznie zmiany hormonalne nie robią na Twoim organizmie żadnego wrażenia :) Nie stresuj się niepotrzebnie. Mnie też nawet brzuch nie pobolewa, a jestem dobrej myśli. Wolałabyś przytulać się codziennie do toalety? Wiele kobiet ma objawy falami, raz tak raz siak, a wiele nie ma żadnych :)

Kasia82, Małgorzatka, dodinka, Kaśku lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno stres może zwiększać mdłości, więc spokój dziewczyny. Znalazłam takie coś dla chcących uniknąć mdłośći lub dla tych już cierpiących
    "Co mogę zrobić aby zmniejszyć odczucie mdłości?
    • Spróbuj unikać jedzenia i zapachów, które powodują, że żołądek podchodzi Ci do
    gardła, a także skorzystaj z poniższych porad:
    • Przy łóżku trzymaj suche herbatniki. Rano wydziel sobie dodatkowy czas aby po
    spożyciu kilku herbatników pozostać w łóżku jeszcze przez 20-30 minut.
    • Zjadaj małe, częste posiłki - pusty żołądek może wzmożyć nudności.
    • Miej pod ręką przekąski i w ciągu dnia zjadaj niewielkie ilości potraw o łagodnym smaku
    (takie jak suche herbatniki lub jogurt).
    • Niektórym kobietom pomaga przyjmowanie 50 mg witaminy B6, ale o tym powinien
    zadecydować lekarz lub położna.
    • Jeśli przyjmujesz jakieś preparaty witaminowe, przerwij ich przyjmowanie na kilka dni.
    Jeśli odczujesz poprawę, odczekaj jeszcze kilka dni zanim ponownie zaczniesz je
    przyjmować.
    • Unikaj przyjmowania tabletek z żelazem (chyba, że badanie krwi wykaże, że masz
    anemię), gdyż mogą być ciężkie do strawienia. Wypróbuj tabletki różnych producentów
    a znajdziesz te, które najlepiej Ci pasują.
    • Unikaj ciężkich, mocno przyprawionych, kwaśnych i smażonych potraw, ogólnie
    spożywaj mniej tłuszczu.
    • Pij dużo płynów, ale pij więcej miedzy posiłkami niż w ich trakcie.
    • Wąchaj zapach świeżo pokrojonych cytryn, lub dodaj plasterki cytryny do schłodzonej
    herbaty lub wody gazowanej. To zmniejszy uczucie nudności.
    • Pij napój gazowany o smaku imbirowym (ginger ale) lub herbatę imbirową. Imbir działa
    kojąco na żołądek"

Aha, to co napiszę może być obrzydliwe, ale może komuś pomoże: podobno banan smakuje w obie strony tak samo :D

Małgorzatka, LaSavia, Bunia86, FreshMm lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam straszne wymioty, a na dodatek brałam Duphaston - wielkie piguły, które dodatkowo podrażniały mi gardło. Może to na te leki tak reagowałam, kto wie...

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :-* no to nas przybywa :-D
    Zabiorę się za uzupełnienie listy tylko musze się zebrać z łóżka :-D na razie leżakuję :-D gratuluję nowym mamą i witam w naszym gronie ;-) dzisiaj zdecydowanie się wyspałam :-D i od razu humor lepszy :-*

Kasia82, Bunia86, Kaśku lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:

Aha, to co napiszę może być obrzydliwe, ale może komuś pomoże: podobno banan smakuje w obie strony tak samo :D

Haha spadlam z kanapy;)

Napewno pomaga woda z cytryna na poranne mdlosci;)

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wcześniej mdłości,wymioty (Szczególnie pod wieczór), bóle podbrzusza.. teraz coś się uspokoiło stąd moje zmartwienie..

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ