X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi mdlosciami tez Mnie męczą od kilku dni potrafią nawet w nocy obudzić ale nie ciągle ,chwilami dosłownie. Jest tak ze Mam na coś ochotę zaczynam to jeść i odruch wymiotny Mi się załącza hehe. :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch tez pobolewa chwilami.:) a burza hormonów,masakra jakaś najbardziej cierpi na tym Mój piesek bo tylko on jest ze Mną w domu gdy najgorsze chwile Mnie odpadają :P

Małgorzatka, Bunia86 lubią tę wiadomość

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajaca000 wrote:
    Ja też dołączam do październikowych mam :) termin 16 października :) Na razie poza sennością oraz bólem brzucha nie mam żadnych dolegliwości i mogę wszystko jeść i pić ciekawe czy jeszcze wszystko przede mną (oby nie) :))
    witaj w naszym gronie :-P

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to macie dziewczyny kolorowo ja potulna jak baranek tylko mało czuła :-D nie chce mi się przytulać nic kompletnie mogę tylko gadać hehe mąż cierpi bardzo i odlicza biedny do 2 trymestru :-D gorzej jak mi nie przejdzie hehe :-D :-D

Kasia82, Kaśku lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Dziewczyny ja mam taka hustawke nastrojow zr chyba sie z mezem rozwiode ...masakra jestem tak rozdrazniona ze sama ze soba nie wytrzymam..troszke brzuch pobolewa ale malutko..zmeczona..sutki wtazliwe
    ..to moje objawy na dzis

Ja jestem zadziwająco spokojna, ale jutro wracam do pracy, więc może to się zmienić. Tylko mój mąż mnie trochę irytuje, bo chciałabym, aby przeżywał tę ciążę tak, jak ja. Oczywiście się cieszy, troszczy, głaszcze po brzuchu i pyta o moje samopoczucie, ale jak dla mnie trochę za mało, mógłby więcej. :) Mam nadzieję, że po pierwszym usg ciąża stanie się dla niego bardziej realna.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki :)
    witam nowe Mamusie :)

Widzę że terminy są już na koniec października więc powoli lista będzie się zamykać :), ale pewnie jeszcze kilka dziewczyn do nas dołączy :). Dobrze niech ten czas płynie i niech już przejdzie te 12 tygodni :).

A ja wczoraj zastanawiam się czy wszystko dalej jest ok... takie głupie myślenie... Pewnie dlatego że 2 tygodnie mam przerwę między wizytami i to mi działa na wyobraźnię - czytając Was wiem że nie ja jedna mam ten problem :).

Pozdrawiam!! :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak Ola wcale się nie dziwię :-)Ja mam wizytę już w Sobotę ale cały czas myślę i nie raz głupio :-P staram się was tutaj nie dręczyć i siebie samej z resztą też dlatego nie piszę o tym . Myślę że to normalne , każda się boi nachodzą nas takie a nie inne przemyślenia ;-) ale grunt to się nie łamać i myśleć pozytywnie bo przecież Jest dobrze :-) :-)

aanaa, Kasia82, ola.321, Kaśku, meeegi1771, paula1, Bunia86 lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis piersi mniej bola ale za to nerwami nadrabiam....

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bardzoam czas myslec i sibie moj synek jest chory juz 2 tydzien pi antybiotyku znowu ma goraczke ide zaraz z nim do lekarza..nie wspomne ze pol nocy nie spalam...
    Ja wizyte puerwsza mam 28 go wiec juz blizej :) heh..i tez mam obawy czy wszystko ok..no tylko czekac zostalo co tu sie w sumie zamartwiac

meeegi1771 lubi tę wiadomość

• zetaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co na byc to bedzie

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry wszystkim dotychczasowym i nowym Mamusiom :)

Za kilka dni rzeczywiście lista się zamknie i ktoś otworzy Listopadówki :)

Kasia82, Małgorzatka, LaSavia, ola.321, Kaśku lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Arielka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości tylko wieczorem przed pójściem spać. Moze dlatego,że staram się nie najadać na noc i robię się głodna i wtedy dopadają mnie mdłości. Cycki to myślałam że mi dziś wybuchną jak wstałam rano :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa - tylko bez nerwów :) jak wrócicie od lekarza to musisz znaleźć chwilkę dla siebie na relaks :).

Małgorzatka - masz rację :), pewnie każda z nas ma obawy ale będzie dobrze :) :*

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny. Ja dziś wstałam w bardzo dobrym humorze. Chociaż mąż trochę się wahał czy nie zaszkodzi, przed wyjściem z łóżka jeszcze zaliczyliśmy <3 :D Po miesiącu bez to były mega odlotowe wrażenia ;) Poza tym przeziębieniowo już tylko lekki kaszel, a ciążowo zupełnie nic. Całe szczęście, bo w weekend trochę wymiotowałam. Miłego dnia dla Was :)

Małgorzatka, Kasia82, Kaśku, paula1, Bunia86 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Hej, dziewczyny. Ja dziś wstałam w bardzo dobrym humorze. Chociaż mąż trochę się wahał czy nie zaszkodzi, przed wyjściem z łóżka jeszcze zaliczyliśmy <3 :D Po miesiącu bez to były mega odlotowe wrażenia ;) Poza tym przeziębieniowo już tylko lekki kaszel, a ciążowo zupełnie nic. Całe szczęście, bo w weekend trochę wymiotowałam. Miłego dnia dla Was :)
    Witaj :-) naładowałaś się Endorfinami heHe zazdraszczam :-D najważniejsze że lepiej się czujesz ;-) dobrze widzieć że jesteście happy :-D

polkosia lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde my mamy zakaz co najmniej do kolejnej wizyty :(

iv09hdge6yql001e.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam libido równe zeru, wiec moj M cierpi, ale mam nadzieje ze w drugim trymestrze to sie zmieni

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam gin nic nie mowił na ten temat, ale w sumie to nie pytałam. Ogólnie wkurzył mnie wczoraj na wizycie i chyba będę jednak musiała szukać kogoś innego :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

Coś w tym jest. Mój mąż, gdy dowiedział się o ciąży, też się nakręcił na <3.
    Powiedział, że kobieta, żeby nie wiadomo jak była atrakcyjna, zawsze będzie o wiele bardziej atrakcyjna w ciąży, że to jest nieporównywalne. Chyba męskie ego przez niego przemówiło i myśl, że to "jego sprawka", bo z dumą to podkreślał. Ach, co faceci... ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Nam gin nic nie mowił na ten temat, ale w sumie to nie pytałam. Ogólnie wkurzył mnie wczoraj na wizycie i chyba będę jednak musiała szukać kogoś innego :/

Ojej, a czym tak Cię zirytował? To nie wie, gad jeden, że kobiet w ciąży się nie denerwuje? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 12:00

aanaa, polkosia, Małgorzatka lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ