X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do <3 to my też mamy zakaz... :-/ i to aż do odwołania choć podejrzewam że w I trymestrze lekarz go nie cofnie. No cóż... wiadomo dzidziolek najważniejszy. Poza tym moje libido nie jest w najlepszej formie ostatnio. Mąż niestety trochę cierpii ale rozumie :-)

Mój nastrój dziś ..hmmm. Jak się obudziłam było znośnie a potem się popłakałam ... tylko jeszcze nie wiem czemu :-D
    Dobrze że przeszło i teraz mnie to bawi... :-P

Małgorzatka, Bunia86, Bunia86 lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Ojej, a czym tak Cię zirytował? To nie wie, gad jeden, że kobiet w ciąży się nie denerwuje? ;)

W ogóle nie zadał mi żadnych pytań. Czy się dobrze czuję, czy plamię, nic. Musiałam sama wszystko wydusić, a i tak część rzeczy co chciałam dopytać, to ze stresu zapomniałam. W systemie miał info, że 2x poroniłam i tylko zapytał o szczegóły. Poprosił do USG po czym zupełnie nic nie opisał, tylko info: CRL 1,3 mm. Nie napisał jakiej wielkości pęcherzyk, gdzie jest umiejscowiony, nic. Powiedział jedynie, że w porządku. Potem musiałam doprosić się o receptę. Sam z siebie pamiętał tylko o skierowaniu na bHCG. Jak czekałam aż wypisze wszystko, to sprawiał wrażenie znudzonego, pod stołem chodziły mu nogi, jakby miał ochotę wyjsć, spieszył się :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeta Ja też Mam wizytę 28 juz 4 .... No ale u Nas są częste bo jestem po poronieniu po ciąży pozamacicznej no i teraz tez lekkie komplikacje. Ale jesteśmy dobrej myśli Musi się udać. A co do ♡ możemy tylko pomarzyć. .. :)

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia ciężko w tych czasach trafić na dobrego lekarza naprawdę zmieniałam ich ,aż w końcu trafiłam na naprawdę konkretnego gościa. Poleciła bym go z czystym sumieniem każdej Kobiecie.

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    W ogóle nie zadał mi żadnych pytań. Czy się dobrze czuję, czy plamię, nic. Musiałam sama wszystko wydusić, a i tak część rzeczy co chciałam dopytać, to ze stresu zapomniałam. W systemie miał info, że 2x poroniłam i tylko zapytał o szczegóły. Poprosił do USG po czym zupełnie nic nie opisał, tylko info: CRL 1,3 mm. Nie napisał jakiej wielkości pęcherzyk, gdzie jest umiejscowiony, nic. Powiedział jedynie, że w porządku. Potem musiałam doprosić się o receptę. Sam z siebie pamiętał tylko o skierowaniu na bHCG. Jak czekałam aż wypisze wszystko, to sprawiał wrażenie znudzonego, pod stołem chodziły mu nogi, jakby miał ochotę wyjsć, spieszył się :/

Wcale Ci się nie dziwię, że byłaś zła. Mój ginekolog do rozmownych nie należy, choć wiele zależy od jego humoru, ale mnie chyba lubi, bo jest od dawna miły. Na pierwszą ciążę chuchał i dmuchał. Jak będzie teraz, to się okaże...

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia gdzieś czytałam że trzeba przemyśleć wybór lekarza prowadzącego i trzeba go lubić i mieć do niego zaufanie bo będziemy się z nim często spotykać...

Mój mnie też czasem irytuje ... ale zwykle nadrabia na następnej wizycie :-)

polkosia, Małgorzatka lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • czekajaca000 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy byłyście na pierwszym usg które pokazało że jest już zarodek i bije serduszko? Ja jestem w 6 tc a lekarka kazała dopiero za tydzień przyjść bo mówi że teraz jest za wcześnie na badanie.
    I jak to jest z seksikiem w ciąży czemu tyle z Was ma zakaz? Z czym to jest związane? Ja normalnie z mężem serduszkuję ale teraz to już nie wiem czy można..

bhywh371ilfltdjs.png
    4c3tflw1301snnns.png[/link]
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam w necie, że orgazm to nie są niebezpieczne skurcze dla zarodka. On odczuwa to jako kołysanie... Może 3x dziennie to by było niebezpieczne, ale raz na miesiąc? ;) Olewam. Minęło kilka godzin i czuję się naprawdę dobrze. Akurat mi w ciąży mega wzrosło libido :D Mogłabym codziennie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 12:26

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wczoraj plamienie ;/ na L4 nie mam co liczyć, więc dalej biorę dupka, wzięłam nospę rozkurczowo i siedzę w pracy modląc się, żeby ustało.

Wiem, że to "tylko plamienie", jednak tak własnie zaczęło się moje ostatnie poronienie i choćby człowiek nie wiadomo jak się starał te złe myśli krążą po głowie.

Jak wieczorem nie przejdzie skoczę na IP.

polkosia, Kasia82 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, to uważaj na siebie. A jaki kolor?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna 84, jaką masz dawkę dupka?

iv09hdge6yql001e.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    U mnie od wczoraj plamienie ;/ na L4 nie mam co liczyć, więc dalej biorę dupka, wzięłam nospę rozkurczowo i siedzę w pracy modląc się, żeby ustało.

Wiem, że to "tylko plamienie", jednak tak własnie zaczęło się moje ostatnie poronienie i choćby człowiek nie wiadomo jak się starał te złe myśli krążą po głowie.

Jak wieczorem nie przejdzie skoczę na IP.

Tym razem będzie dobrze! Ja miałam pierwszą ciążę zagroźoną (odwarstwienie kosmówki). Plamień nie miałam, ale długo musiałam brać Duphaston. Wszystko skończyło się dobrze. Dlaczego nie pójdziesz na l4? Jeśli lekarz zaleci, to się nie zastanawiaj.

Małgorzatka lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia po pracy koniecznie się połóż i odpocznij. Wiem że ciężko jest w takiej chwili myśleć pozytywnie ale postaraj się. nie wiem czy to cię pocieszy ale też jestem po poronieniu a w tej ciąży plamienia zdażyły mi się już dwukrotnie .. i ustąpiły. Podstawa to dopocząć i poleżeć. Jeśli plamieni nie minie koniecznie wieczorem na IP.
    Poza tym i tak skonsultowałabym to ze swoim lekarzem w miarę możliwości szybko nawet jeśli by minęło...

Trzymaj się dzielnie.

8R8Zp1.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja również pazdziernikowa. Termin 28 październik. To moja 3 ciąża. Pierwsza zakonczona sukcesem, druga 3 miesiące temu obumarciem plodu 8tc/12tc. Bardzo sie boję, widzę, ze są tu dziewczyny po poronieniu, jak radzicie sobie z tym lękiem przed stratą

Kaśku, Małgorzatka, FreshMm lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajaca000 wrote:
    Dziewczyny a kiedy byłyście na pierwszym usg które pokazało że jest już zarodek i bije serduszko? Ja jestem w 6 tc a lekarka kazała dopiero za tydzień przyjść bo mówi że teraz jest za wcześnie na badanie.
    I jak to jest z seksikiem w ciąży czemu tyle z Was ma zakaz? Z czym to jest związane? Ja normalnie z mężem serduszkuję ale teraz to już nie wiem czy można..

Czekająca ja zobaczyłam zarodek i serrduszko w 5w5d (28 dpo) ale 2 dni wcześniej jeszcze nic nie było widać tylko ciałko żółte. To bardzo indywidualna sprawa. Bardzo dużo zależy też od sprzętu oraz cierpliwości i spostrzegawczości lekarza :-)
    Moim zdaneim lepiej poczekać tydzień. Ja miałam wcześnie usg bo miałam plamienia i lekarz chciał sprwadzić co się dzieje. I właśnie z powodu plamień mam zakaz na razie <3
    A ostatnio doszedł jeszcze stan zapalny ... więc w ogóle nie mam co dyskutować.

Ale normalnie to jak Polkosia napisała sex jest w ciązy bezpieczny :-D

8R8Zp1.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny, ja również pazdziernikowa. Termin 28 październik. To moja 3 ciąża. Pierwsza zakonczona sukcesem, druga 3 miesiące temu obumarciem plodu 8tc/12tc. Bardzo sie boję, widzę, ze są tu dziewczyny po poronieniu, jak radzicie sobie z tym lękiem przed stratą

Agatka1984ja tez jestem po poronieniu ale szczerze to kiepsko sobie radzę...ciągle się czegos doszukuje...:(
    Kiepsko jest nie powiem.
    Choc przy wcześniejszym poronieniu nie miała. Żadnych objawów świadczących o poronieniu tak teraz widzę ze dolega mi wszystko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 12:50

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:

Witaj Aagatkaa!!! i gratulacje :-)
    Ja poroniłam w październiku 2014. Cała poprzednia ciąża to był straszny stres. O pierwszą ciążę staraliśmy się bardzo długo. Znajoma powiedziała mi że statystycznie po 3 m-cach przychodzą nowe pozytywne wieści i zwykle druga ciąża jest silniejsza. nie wierzyłam w to. Byłam przekonana że u mnie bez wsparcia to się nie uda. A tu w styczniu proszę beta dodatnia (choć testy sikane twardo negatywne były wiedziłam że się udało :-D)
    Teraz obiecałam sobie że będę się cieszyć ciążą i tyle. Czasem trudno ale staram się myśleć pozytywnie i poporostu wiem - nie wiem skąd ale wiem, że będzie dobrze :-D

8R8Zp1.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się nie siać paniki, bo to nic nie da.

Zrobię jak mówicie, skoczę do gina dzisiaj, niech zobaczy ... tylko czy on coś w tym piątym tyg. zobaczy ;p

Bior dupka 2x1.

Edit: Polkosia kolor kawy z mlekiem. Wczoraj ciemniejsze, dzisiaj jaśniejsze. Nie aplikuję sobie nic dopochwowo.

Sprawdzałam w środku paluchem czy jest krew, ale było czysto. Wyczułam że szyjka macicy jest jakby większa niż w czasie sprzed ciąży. Mam nadzieję, ze to te rozpulchnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 12:56

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne to jest, mnie od zrobienia testu boli kręgosłup i żołądek. ;)obstawiam, ze to wina stresu, byle do 12tc

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ale duuużo piszecie :):)

Ja jeśli chodzi o <3 nie mam kompletnie ochoty, zero, null a mój M się boi, jednak 2 razy nam się zdarzyło. Czekamy do dzisiejszej wizyty i zobaczymy co lekarz nam powie na ten temat.

Mój teściu stwierdził tylko, że trzeba uważać żeby dziecku oka nie wybić (żarcik taki haha) śmiałam się jak głupia :D

Mój nastrój przed dzisiejszą wizytą jest nawet dobry jeszcze tylko 5h oczekiwania :) :)

Kaśku, Małgorzatka, paula1 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ