Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiedźmaMaKota wrote:Dziewczyny jakiś pomysł na rybkę? bo mam dziś filet z mintaja ale chciałabym go w jakiejś wersji "light" zrobić a nie tak jak zawsze panierka i olej... tylko ja nigdy inaczej ryby nie robiłam ;/
Pomysl na: zapiekana rybe w sosie smietanowo ziolowym
Tylkowrzucasz do piekarnikaZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
polkosia, odpoczywaj! Będzie dobrze
Dostałaś skierowanie na USG z medicoveru czy prywatnie idziesz?
Ja skończyłam prasowanie i bolą mnie tak nogi teraz koszmarnie
o złym porodzie ja czytać nie chcę.
jacusienka, ja kupiłam usztywniany, bo mi siostra L poleciła. Usztywnienie można zawsze wyjąć, a z miękkiego usztywnionego już nie zrobiszWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 11:39
-
WiedźmaMaKota wrote:No dobra na parze ale jak? po za tym ja nie mam jak na parze zrobić ;/ czym w ogóle przyprawić rybę bo ja to rzadko jem ryby, nie przepadam, no ale czasem mam ochotę
Ja czasem robię rybę bez panierki, na odrobinie masła, masło daje fajny posmak. Przyprawiam wtedy tylko solą i pieprzem.
-
Dziewczyny mam prośbę, wiem że już temat był poruszany, ale właśnie tworzę sobie listę kosmetyków dla dzieciaka. Nie chcę od samoego początku kapac go w chemii.
Niech któraś opisze proces wieczornej pielegnacji?
kapiel w olejku?
potem smarujemy cialko, czy nie?
etc
z góry dziękuję bardzo :*:*:*:* -
zakocona wrote:polkosia, odpoczywaj! Będzie dobrze
Dostałaś skierowanie na USG z medicoveru czy prywatnie idziesz?
Ja skończyłam prasowanie i bolą mnie tak nogi teraz koszmarnie
o złym porodzie ja czytać nie chcę.
jacusienka, ja kupiłam usztywniany, bo mi siostra L poleciła. Usztywnienie można zawsze wyjąć, a z miękkiego usztywnionego już nie zrobisz
Dał skierowanie, ale zostawiam sobie na później, bo wizytę mam dopiero za miesiąc (mój gin idzie na urlop), więc chciałabym mieć w razie czego jakieś zabezpieczenie. Idę w piątek prywatnie.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyFreshMm wrote:Ja chyba sobie kupiłam za duże nakładki. Dobrze trzymają się piersi, ale sutki mam o połowę krótsze niż kapturki na nie. Czy ktoś doświadczony wie, czy tak powinno być?
lepiej miec troche wieksze, bo dziecko nam wyciagnie te sutki o ne nabrzmieja beda duzo wieksze niz teraz
A jak sa pogryzione cycuchy to lepiej wieksze, bo nie dotyka dzidzia sutka.. tam sie wytwadza proznia i pije jak ze smoczka od butelki tylko piers.FreshMm lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjaroszka wrote:Dziewczyny mam prośbę, wiem że już temat był poruszany, ale właśnie tworzę sobie listę kosmetyków dla dzieciaka. Nie chcę od samoego początku kapac go w chemii.
Niech któraś opisze proces wieczornej pielegnacji?
kapiel w olejku?
potem smarujemy cialko, czy nie?
etc
z góry dziękuję bardzo :*:*:*:*
Najpierw ciepla woda myjesz dziecku buzie wacikami oczka uszka itp. Potem kapiesz. Jak nie uzywasz zadnych emulsantow to smarujesz oliwka, a potem pempek octeniseptem i ubierasz.jaroszka lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny, dawno się nie odzywałam ponieważ nie nadążyłam czytać więc stwierdziłam że bez sensu sie wypowiadać... strasznie dużo piszecie
dzisiaj cos was poczytałam i widze temat skróconej szyjki u polkosi...
u mnie również - byłam w zeszlym tyg we wtorek u lekarza i niestety rowniez mam skróconą - wynosi 27mm, lekarz mówi że norma lub prawidlowa wartosc to 34/35mm wiec dość troche mi sie skrocila... teraz mam odpoczywac i lezec i za tydzien na kolejną wizyte. Powodem skroconej szyjki jest duży ruch, obciążenie. Gdyby szyjka skrocila sie do 25mm wtedy na szpital i staraliby się ją zatrzymać czyli pewnie szwy albo pessar - zobaczymy jaka bedzie za tydzien. -
Jeku nie umiałam Was doczytać co chwilkę mi strona dochodziła
Wizytującym oczywiście masa kciuków !!
Polkosia z jednej strony możesz sobie trochę poksiężniczkować jak już leżysz !
Trzymaj się
Co do torby do szpitala u mnie dość skromnie chcą większość rzeczy dają, a z drugiej strony do szpitala mąż ma 10min więc moze dowieźć jakby była potrzeba.
Moja mała się rozpycha cały czas ale czasem poitrafi tak kopnąć że aż mam łzy w oczach tak mnie to boli.szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Ja juz po usg, moj bąk zdrowy, nie chcial pokazac buzi szkodza
waga 1260g. Nie wiecie jaki jest mniej więcej przyrost dziecka? Ile bedzie ważyć na końcu?
szczesliwa_mamusia21, polkosia, jaroszka, Lexie, lili_madlen, stokrotka25, agaton, Nynusia, Magnosia, Muffinka1019, paula1, lojkalojka lubią tę wiadomość