WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez okna pozamykane mam w takie upaly i rolety pospuszczane a na noc otwieram,ale mimo wszystko w takie upaly to i tak nie ma szans zebysmy mieli chlodno bo mieszakmy na poddaszu...
    Arielko ja oglądałam PNŚ i wiesz co mnie najbardziej zdenerwowalo? bo zgadzam sie ze cc to operacja i jak przy kazdej operacji moga pojawić sie jakieś przykre konsekwence,ale dlaczego nie powiedza tez o konsekwencjach porodu SN,tez niesie ze soba jakieś ryzyko.Ja bym chciala uniknąć cc ale powinno się mowić i o tym i otym a nie tylko jakie cc to zło.a co z kobietami ktore nie maja wyjscia i musza miec cc? takie nastraszone z kazdej strony co to sie moze stac.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Polkosiu, odpoczywaj:)
    A co podnośnie tych wczorajszych bas=dań? jest ok? bo wczortaj miałam gości i i od wieczora jakaoś nie nie nadrobiłam...

Badania idealne, lekarz nie mógł się nadziwić ;) Mam ledwo co leukocyty podwyższone, ale w ciąży norma jest do 14, a nie do 10, jak w tabeli, więc ta babka jakaś stuknięta.

agaton, Mikejla lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia tylko stres nie potrzebny wczoraj mialas , tak gadala jakbys miała nie wiadomo co !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka faktycznie duzo tego musisz zabrać ,u nas wszysto daja,potrzebuje praktycznie tylko ubranko na wyjscie(przygotuje i zostawie w domu, mąż dowiezie) krem,chusteczki sensitive i pampersy dla malego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 11:04

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak to ograniczylam do minimum.. jako doswiadczona mama.
    No ubrania dla mnie i malego na wyjscie tez zostawiam w domu, w foteliku.

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę położnej dopytać co mam wziąć do szpitala bo nie wiem ;p jeśli tylko to co w książce ciąży mam napisane to bardzo mało ;)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietajcie dziewczyny ze o niektorych rzeczach nie jest napisane..
    jak np. Nakladki do karmienia, wkladki lakracyjne albo smoczki dla dziecka. Wiec wlasnym rozsadkiem tez trzeba sie kierowac..
    i jak maja napisane ze zapewniaja podklady poporodowe to moze ich np nie byc na korytarzu i co zrobisz? Bedziesz latac z przepelnionym wkladem i kogos szukac? Wiec lepiej miec pare w torbie :)

• ss Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia,odpoczywaj,księzniczkuj i śpiewaj klementynce:) bedzie dobrze:* A poza tą nieszczesna szyjka wszystko ok? No i powiedz powiedzial lekarz ze to to spojenie moglo np spowodować? czy nic nie mowil?

polkosia lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o spojenie, to nic niepokojącego nie zauważył, ale dopytam na tym dokładnym USG w piątek... Może to jakoś spójne jest z tą krótką szyjką, nie mam pojęcia.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, to super, ze wyniki idealne! tylko tej babie chyba coś na mózg padło! żeby tak stresować ciężarówkę!

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, odpoczywaj! Cały czas trzymam też kciuki za wizytujących :)

U mnie do szpitala nie trzeba wiele, ale wiadomo, że nie piszą o takich rzeczach jak smoczki itp.

Mały podczas tych upałów leży bardzo nisko. Aż zaczęłam się martwić. Ale kopniaki czuję więc może mu tak wygodnie.

Też kupiłam majtki Canpol - miały najlepsze opnie. Wkładki Lovi, bo też kobiety polecały. Zastanawiam się nad tymi nakładkami na piersi. Warto?

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Nie wiem o ile, niestety, ale miałam długą ponad 4 cm miesiąc temu, więc musiała się sporo skrócić. Mam iść na USG w tym tygodniu, to się dowiem.

FUCK Polkoska!!! a twardnial Ci brzuszek tak jak mi?

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Polkosia, odpoczywaj! Cały czas trzymam też kciuki za wizytujących :)

U mnie do szpitala nie trzeba wiele, ale wiadomo, że nie piszą o takich rzeczach jak smoczki itp.

Mały podczas tych upałów leży bardzo nisko. Aż zaczęłam się martwić. Ale kopniaki czuję więc może mu tak wygodnie.

Też kupiłam majtki Canpol - miały najlepsze opnie. Wkładki Lovi, bo też kobiety polecały. Zastanawiam się nad tymi nakładkami na piersi. Warto?

Wedlug mnie warto.. mi uratowaly zycie.. to jest koszt 10-20zl wiec lepiej miec niz nie miec

• jacusianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam majtkki canpol:) i też zastanawiam się nad nakładkami na piersi...
    Dziewczyny, zwłaszcza te już doświadczone, rożek miękki czy usztywniany?

• WiedźmaMaKota Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiś pomysł na rybkę? bo mam dziś filet z mintaja ale chciałabym go w jakiejś wersji "light" zrobić a nie tak jak zawsze panierka i olej... tylko ja nigdy inaczej ryby nie robiłam ;/

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardniał, jednego dnia to tak co 5 min przez godzinę, ale generalnie to raz na kilka godzin na chwilę tylko.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakładki na sutki takie, do karmienia? Ja mam od Lovi.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jacusianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wuiedzma, ja co prawda łososia, ale robię na parze:) nawet mojemu mężowi smakuje, a on nie znosi ryb:) zdrowo i ligt! :)

• aanaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, ja dostałam jeden zestaw nakladek na jakichś warsztatach, nie mam pojecia po ile normalnie jest w paczce. Ale zawsze można zapytać w sklepie z art dziecięcymi czy nie maja jakichś w gratisie :)ja wole miec na wszelki wypadek, bo moja siostrę cora strasznie pogryzla (czy raczej wymymłała do krwi)

iv09hdge6yql001e.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jeszcze nie bylo tragedii...no nic zepnij posladki kolanka razem i trzymajcie się mocno!!! odpoczywaj dużo, trudno najwyżej będzie syf w domu, ale nikt od tego nie umrze :)

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1686 1687 1688 1689 1690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ