X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez okna pozamykane mam w takie upaly i rolety pospuszczane a na noc otwieram,ale mimo wszystko w takie upaly to i tak nie ma szans zebysmy mieli chlodno bo mieszakmy na poddaszu...
    Arielko ja oglądałam PNŚ i wiesz co mnie najbardziej zdenerwowalo? bo zgadzam sie ze cc to operacja i jak przy kazdej operacji moga pojawić sie jakieś przykre konsekwence,ale dlaczego nie powiedza tez o konsekwencjach porodu SN,tez niesie ze soba jakieś ryzyko.Ja bym chciala uniknąć cc ale powinno się mowić i o tym i otym a nie tylko jakie cc to zło.a co z kobietami ktore nie maja wyjscia i musza miec cc? takie nastraszone z kazdej strony co to sie moze stac.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Polkosiu, odpoczywaj:)
    A co podnośnie tych wczorajszych bas=dań? jest ok? bo wczortaj miałam gości i i od wieczora jakaoś nie nie nadrobiłam...

Badania idealne, lekarz nie mógł się nadziwić ;) Mam ledwo co leukocyty podwyższone, ale w ciąży norma jest do 14, a nie do 10, jak w tabeli, więc ta babka jakaś stuknięta.

agaton, Mikejla lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia tylko stres nie potrzebny wczoraj mialas , tak gadala jakbys miała nie wiadomo co !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka faktycznie duzo tego musisz zabrać ,u nas wszysto daja,potrzebuje praktycznie tylko ubranko na wyjscie(przygotuje i zostawie w domu, mąż dowiezie) krem,chusteczki sensitive i pampersy dla malego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 11:04

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak to ograniczylam do minimum.. jako doswiadczona mama.
    No ubrania dla mnie i malego na wyjscie tez zostawiam w domu, w foteliku.

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę położnej dopytać co mam wziąć do szpitala bo nie wiem ;p jeśli tylko to co w książce ciąży mam napisane to bardzo mało ;)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietajcie dziewczyny ze o niektorych rzeczach nie jest napisane..
    jak np. Nakladki do karmienia, wkladki lakracyjne albo smoczki dla dziecka. Wiec wlasnym rozsadkiem tez trzeba sie kierowac..
    i jak maja napisane ze zapewniaja podklady poporodowe to moze ich np nie byc na korytarzu i co zrobisz? Bedziesz latac z przepelnionym wkladem i kogos szukac? Wiec lepiej miec pare w torbie :)

• ss Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia,odpoczywaj,księzniczkuj i śpiewaj klementynce:) bedzie dobrze:* A poza tą nieszczesna szyjka wszystko ok? No i powiedz powiedzial lekarz ze to to spojenie moglo np spowodować? czy nic nie mowil?

polkosia lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o spojenie, to nic niepokojącego nie zauważył, ale dopytam na tym dokładnym USG w piątek... Może to jakoś spójne jest z tą krótką szyjką, nie mam pojęcia.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, to super, ze wyniki idealne! tylko tej babie chyba coś na mózg padło! żeby tak stresować ciężarówkę!

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, odpoczywaj! Cały czas trzymam też kciuki za wizytujących :)

U mnie do szpitala nie trzeba wiele, ale wiadomo, że nie piszą o takich rzeczach jak smoczki itp.

Mały podczas tych upałów leży bardzo nisko. Aż zaczęłam się martwić. Ale kopniaki czuję więc może mu tak wygodnie.

Też kupiłam majtki Canpol - miały najlepsze opnie. Wkładki Lovi, bo też kobiety polecały. Zastanawiam się nad tymi nakładkami na piersi. Warto?

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Nie wiem o ile, niestety, ale miałam długą ponad 4 cm miesiąc temu, więc musiała się sporo skrócić. Mam iść na USG w tym tygodniu, to się dowiem.

FUCK Polkoska!!! a twardnial Ci brzuszek tak jak mi?

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Polkosia, odpoczywaj! Cały czas trzymam też kciuki za wizytujących :)

U mnie do szpitala nie trzeba wiele, ale wiadomo, że nie piszą o takich rzeczach jak smoczki itp.

Mały podczas tych upałów leży bardzo nisko. Aż zaczęłam się martwić. Ale kopniaki czuję więc może mu tak wygodnie.

Też kupiłam majtki Canpol - miały najlepsze opnie. Wkładki Lovi, bo też kobiety polecały. Zastanawiam się nad tymi nakładkami na piersi. Warto?

Wedlug mnie warto.. mi uratowaly zycie.. to jest koszt 10-20zl wiec lepiej miec niz nie miec

• jacusianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam majtkki canpol:) i też zastanawiam się nad nakładkami na piersi...
    Dziewczyny, zwłaszcza te już doświadczone, rożek miękki czy usztywniany?

• WiedźmaMaKota Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiś pomysł na rybkę? bo mam dziś filet z mintaja ale chciałabym go w jakiejś wersji "light" zrobić a nie tak jak zawsze panierka i olej... tylko ja nigdy inaczej ryby nie robiłam ;/

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardniał, jednego dnia to tak co 5 min przez godzinę, ale generalnie to raz na kilka godzin na chwilę tylko.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakładki na sutki takie, do karmienia? Ja mam od Lovi.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jacusianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wuiedzma, ja co prawda łososia, ale robię na parze:) nawet mojemu mężowi smakuje, a on nie znosi ryb:) zdrowo i ligt! :)

• aanaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, ja dostałam jeden zestaw nakladek na jakichś warsztatach, nie mam pojecia po ile normalnie jest w paczce. Ale zawsze można zapytać w sklepie z art dziecięcymi czy nie maja jakichś w gratisie :)ja wole miec na wszelki wypadek, bo moja siostrę cora strasznie pogryzla (czy raczej wymymłała do krwi)

iv09hdge6yql001e.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jeszcze nie bylo tragedii...no nic zepnij posladki kolanka razem i trzymajcie się mocno!!! odpoczywaj dużo, trudno najwyżej będzie syf w domu, ale nikt od tego nie umrze :)

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1686 1687 1688 1689 1690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ