Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej , juz jestesmy !
Polkosiu , kochana odpoczywaj , tak jak laski pisza parowka i do łóżka ! Bedzie dobrze wszystko :*
Blondik mam nadzieje ze to ost akcja ze szpitalem i wszystko juz bedzie dobrze !
Trzymam kciuki za dziewczyny na wizytach
Tez musze kupic torbe i zorientowac sie co musze do niej dac
NO WIĘC :
Z serduszkiem wszystko dobrze bije miarowo pieknie tak jak nalezy !
Dziekujemy ciocią za wszystkie kciuki jak zawsze nam pomogly !
Ale jestem szczesliwa !No i dostalismy prezent
Probki kosmetykow , smoczek z Aventa no i kosmetyczke
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/461ed347a0b3.jpgannggela, zakocona, Wredotka, polkosia, jaroszka, aanaa, Lexie, stokrotka25, agaton, Nynusia, Magnosia, Muffinka1019, ZakręconaOna, paula1, onka, Blondik, Lucy7, Mikejla, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
szczęśliwa, to super, że wszystko z serduszkiem w porządku!
agatka, można sobie pogdybać ile dzieciak będzie ważyłLekarz ci powinien powiedzieć "coś koło", ale ile będzie na pewno, to wyjdzie po urodzeniu.
szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Co do kapturkow na sutki, to ja mam rozmiar S. Mam nadzieje ze beda pasowaly moje sutki nawet do polowy nie dochodza, a to jest tez po to jak ktos ma male sutki lub jak dziecko pogryzie. Niedosc ze wy bedziecie plakac z bolu to i malenstwo sie nie naje, tak jest tylko w niektorych przypadkach ! Wiec wolalam wydac te 10 zl, mam z firmy campol.
nenka2 lubi tę wiadomość
-
nenka2 wrote:Najpierw ciepla woda myjesz dziecku buzie wacikami oczka uszka itp. Potem kapiesz. Jak nie uzywasz zadnych emulsantow to smarujesz oliwka, a potem pempek octeniseptem i ubierasz.
Nenka dzięki, do wody można chyba wlac jakis naturalny olejek, to potem nie trzeba smarowac oliwka? -
szczesliwa_mamusia21 wrote:Hej , juz jestesmy !
Polkosiu , kochana odpoczywaj , tak jak laski pisza parowka i do łóżka ! Bedzie dobrze wszystko :*
Blondik mam nadzieje ze to ost akcja ze szpitalem i wszystko juz bedzie dobrze !
Trzymam kciuki za dziewczyny na wizytach
Tez musze kupic torbe i zorientowac sie co musze do niej dac
NO WIĘC :
Z serduszkiem wszystko dobrze bije miarowo pieknie tak jak nalezy !
Dziekujemy ciocią za wszystkie kciuki jak zawsze nam pomogly !
Ale jestem szczesliwa !No i dostalismy prezent
Probki kosmetykow , smoczek z Aventa no i kosmetyczke
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/461ed347a0b3.jpg
Szczesliwa ekstra infrmacja, czyli tak jak wiekszosc z nas Ci mowila, Twoj stres udzieli się maluszkowiszczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pokłosia mój gin jak mnie zbadał na fotelu to się przestraszył że szyjka bardzo się skrocila ale zaraz sprawdził na usg dopochwowo i jest 42 mm więc długa. Powiedział że towydawało mu się bo przez ten ból spojenie szyjka była twarda.
Więc mam nadzieję że u ciebię też będzie dobrze szyjka.polkosia lubi tę wiadomość
Zosia
-
Dzień dobry!
Kciuki za wszystkie wizyty,powodzenia!
Szczęśliwa jak to dobrze ze jednak serduszko prawidłowe,niepotrzebny stres tylko! :-*
Polkosia,wypoczywaj!
Pakujecie sie juz do szpitala? Jeszcze w sumie nie myslalam o tym..szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
nat_alia wrote:Witajcie dziewczyny, dawno się nie odzywałam ponieważ nie nadążyłam czytać więc stwierdziłam że bez sensu sie wypowiadać... strasznie dużo piszecie
dzisiaj cos was poczytałam i widze temat skróconej szyjki u polkosi...
u mnie również - byłam w zeszlym tyg we wtorek u lekarza i niestety rowniez mam skróconą - wynosi 27mm, lekarz mówi że norma lub prawidlowa wartosc to 34/35mm wiec dość troche mi sie skrocila... teraz mam odpoczywac i lezec i za tydzien na kolejną wizyte. Powodem skroconej szyjki jest duży ruch, obciążenie. Gdyby szyjka skrocila sie do 25mm wtedy na szpital i staraliby się ją zatrzymać czyli pewnie szwy albo pessar - zobaczymy jaka bedzie za tydzien.
Trzymaj sie Natalia i duzo odpoczywaj! :-*nat_alia lubi tę wiadomość
-
polkosia przed nami ostatnia prosta , tak że bliżej niz dalej jak to mówią
zbieraj siły przed porodem i zarwanymi nockami
wypoczynek wypoczynek i jeszcze raz wypoczynek
a z krwia tak czułam że będzie leukocytoza, tylko kompetencje tej baby tragedia..
szcześliwa super wieściteraz tylko relaks
Ja małemu zakupiłam tydzien temu do kąpieli EMOLIUM "od 1 dnia zycia " 400 ml , i MUSTELE BEBE 500ml dla noworodków także do kąpiel i smarowaniaEmolium zostawia po kąpieli taki ochronny film na skórze tak że oliwki juz nie zakupuje bo nie bede uzywać
wystarcza emolienty
kciuki zaciśniete za dalsze wizyty
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Hej Laski, uff, udało mi się nadrobić.
A miałam taki weekend ze szok. Pisałam wam, ze robię impreze niespodziankę dla męża na 30 urdziny i udała się wyśmieniacie, nic się nie spodziewał i bardzo się cieszył
Na drugi dzień po południ byliśmy nad wodą i dostałam telefon od mamy, która jest w Norwegi na wakacjach, że pali się jej mieszkanie (to, w którym była impreza). Zebraliśmy się szybko i w ciągu 20 minut byliśmy na miejscu. Okazało się, że cos na balkonie się zapaliło i wszystko co tam było spłonęło. Sąsiedzi słyszeli tez jakiś wybuch, ale nie wiadomo co to mogło być. Na szczęście ogień sie nie dostał do wewnątrz, bo by nic z mieszkania nie zostało pewnie. A przez te upały własnie okna były pozamykane, bo w tym dniu było 40 stopni w cieniu, więc na balkonie pewnie z 70 w słońcu - mogło się coś samo zapalić, nie wiadomo. Szczęście w nieszczęsciu, ze to tylko balkon.
Ale strażacy wyważyli drzwi, w razie gdyby ktos był w środku i jedną noc musiliśmy z mężem tam spać, bo się nie dało zamknąć drzwi. Dopiero wczoraj mężu kupił zamek i jakoś prowizorycznie zamknęlismy.
Eh, były emocje, ale grunt że nic poważnego sie nie stało, teraz oby oddali kase z ubezpieczenia i drzwi trzeba wymienić, ale to może mama juz to zrobi jak wróci. Na dodatek zepsuł się jej samochód i czeka aż naprawią...
Dobra, dość już tych smętów, i tak jestem szczęsliwa, że tylko na tym się skończyło
Bardzo się cieszę Szczęśliwa-Siurku, że serducho ma Natanek jak dzwon!
Zakręcona, z aCiebie kciuki trzymam.
Agatka, u Ciebie też super, ze wszystko ok
Polkosiu, Ty odpoczywaj i może faktycznie tak jak któras pisała, już nie pamiętam, na usg wyjdzie jednak dłuższa ta szyjka.
A krew jest ok, więc sa i dobre wieści - baba jakas nieteges w tej przychodni...
Wiedźma, Muffinka, Zakocona, ja miałam 3 usg przez całą ciążę i tez już żdnego do porodu miec nie będę i jakoś teraz to już luz, bo dzidzia się rusza i to mi taką frajde sprwia że nie potrzebuje jej podglądać
Na poprzednie usg czekałam faktycznie z niecierpliwością, ale jakoś mi odpowiada ten system. Krew i mocz dwa razy tylko badałam, wszystko było git, więc po co się kłuć
Grunt, zeby każda robiła co uważa i jak najmniej się stresowała:)
Muffinka1019 lubi tę wiadomość
-
A upały u nas takie, ze masakra, 34 do 40 stopni w cieniu i tak ma być do końca przyszłego tygodnia. Cieżko coś załatwić na mieście. Niestety prawie cały czas siedze w domu, tylko na spacer do mamy do mieszkania chodzę, zobaczyć czy wszystko ok, ale mało sie nie roztopie.
A ja zaraz schaboszczaki zrobię, mężu sie zdziwi, bo chyba nigdy mu nie robiłamA dzisiaj Geslerową oglądałam i mi się zachciało
Rybę ja też uwielbiam na parzeZ łososiem dziewczyny uważajcie, bo nie polecają go w ciąży (hodowlanego), podobno mega syf, jedynie dziki, który jest baaardzo drogi, po tym najlepiej go poznać.
-
Własnie palnuję się wziąć za pakowanie torby do szpitala i za kompletowanie już wszystkich rzeczy dla dzidzi, ale już prawie wszystko mam, jedynie materacyk musze kupić i rożek i poduszkę rogal do karmienia.
U mnie w szpitalu na szczęście dają wszystko prawie.
-
nick nieaktualnyDziewczyny mi sie wlaczyl sundrom wicia gniazda chyba, tylko ze to potrwalo tydzien i wszystko wysprzatalam, a od dwoch dni czuje sie ociezala przemeczona.. nie jestem w stanie obiadu zrobic :c ledwo ledwo sie zmuszam do zycia.. czuje sie jak w pierwszym trymestrze.. a jak jest z wami?