X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia super:)

Nynusia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia super, ja non stop coś wymyślam do kupienia :)
    Ale z takich rzeczy dla dzidzi to został mi jeszcze tylko przewijak do łóżeczka i niania elektroniczna. A no i termometr do ucha!

wnid9vvjodizjocx.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może głupie pytanie ale zadam czy może macie czasami wrażenie jakby bardzo delikatnego parcia na odbyt?- czasami tak miałam w czasie miesiączki do tego pachwina prawa tak mnie boli że ledwo co chodzę :/ Dzisiaj mam jakąś masakrę nie dość że co chwilę sikam to jeszcze to parcie i parę razy już brzuch twardniał tak że musiałam się kłaść i nospę i magnez dodatkowy brać, nie wiem czy to od tego że mały tak w brzuchu szaleje kopie i pręży się

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Dziewczyny może głupie pytanie ale zadam czy może macie czasami wrażenie jakby bardzo delikatnego parcia na odbyt?- czasami tak miałam w czasie miesiączki do tego pachwina prawa tak mnie boli że ledwo co chodzę :/ Dzisiaj mam jakąś masakrę nie dość że co chwilę sikam to jeszcze to parcie i parę razy już brzuch twardniał tak że musiałam się kłaść i nospę i magnez dodatkowy brać, nie wiem czy to od tego że mały tak w brzuchu szaleje kopie i pręży się
    Ja miałam tak kilka tygodni temu pierwszy raz i ostatnio wczoraj .
    Ale widzisz no miałam USG wszystko i jest ok:)

Aaaa zapomnialam dodać ze mały obrócił się i jest główka do dołu juz ! :D

dodinka, Nynusia, aanaa, Lexie, Magnosia, zakocona, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakręcona - jak do tej pory było ok i czujesz się dobrze to teraz też będzie wszystko dobrze :).

Nynusia - a ja dopiero zaczęłam wszystko zamawiać i kupować :) mam nadzieję że do 3 tygodni będę wyrobiona :)

jacusianka - masz rację, jak już pieczywo to tylko chlebek - ja jem żytni :)

a ja mam taką ochotę na białą bułeczkę z masełkiem mmm, taką zwykłą z czymkolwiek :) - ale boję się że się spaskudzę i będzie mnie jeszcze bardziej ciągnęło. I tak wczoraj zaszalałam z tym hot-dogiem i mam nadzieję że na jakiś czas mi wystarczy :)

ok :) lecę do apteki i do sklepu ;)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja miałam tak kilka tygodni temu pierwszy raz i ostatnio wczoraj .
    Ale widzisz no miałam USG wszystko i jest ok:)

Aaaa zapomnialam dodać ze mały obrócił się i jest główka do dołu juz ! :D

Ja byłam w sobotę na usg i wszystko było ok rozwarcia nie było tyle że mały już bardzo nisko jest

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To spokojnie kochana:) może ucisk na cos tam mamy czasem i stad takie odczucia .
    Ola no niby ok się czuje prócz tego , ze czasem brzuch twardnieje ale to podobno normalne i klucie w cipce mam ostatnio coraz częstsze i mocniejsze ale czy ma to wpływ ciort wie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka ja nie mam parcia na odbyt ale pachwina owszem często daje.mi się we znaki zazwyczaj jak mała się rusza także wydaje mi się ze to wszystko przez te nasze bąbelki

dodinka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Dodinka ja nie mam parcia na odbyt ale pachwina owszem często daje.mi się we znaki zazwyczaj jak mała się rusza także wydaje mi się ze to wszystko przez te nasze bąbelki

Mam nadzieję bo kurcze nie chcę wcześniej urodzić przynajmniej jeszcze 3tyg niech sobie posiedzi w brzuchu mały

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Trochę mnie nie było, ale w końcu udało mi się Was nadrobić. Polkosia, tronie poleżysz, odpoczniesz przy okazji, wyśpisz się i wszystko wróci do normy.
    Szczęśliwa, Ola, dobrze że u Was Ok.
    Natalia, Ty tak samo jak Polkosia, poleniuchujesz i z szyjką będzie ok. W sumie to już za jakiś czas wszystkim nam pewnie zaczną się skracać.

polkosia, ZakręconaOna, ola.321, szczesliwa_mamusia21, nat_alia lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem z tym pieczywem, ale zdarzalo mi się juz grzeszyć białą bułką i miałam cukier max 135.

iv09hdge6yql001e.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn z cukrzycą,
    Kurczę skasowało się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 16:24

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc: Ja bardzo pilnowałam cukrów. Nawet jadłam chleb ProBody. W końcu cukry przez cały dzień nie przekraczały 100. Jak zobaczyła to moja lekarka, to stwierdziła, że nie można tak. Że mam jeść więcej.
    Po powrocie do domu zjadłam lody. Miałam po nich dobry cukier... :)
    Ot tamtej pory jem normalniej. A cukrami 120_130 się nie przejmuję. Oczywiście słodyczy nie jem. Te lody to raz tylko...;)
    Najgorsze było to, że okazało się że Szymuś wolniej rośnie. W 29 i 6 miał 1370 g. A zawsze był większy o tydzień. Bardzo mnie to zmartwiło.
    Cd. nastąpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 16:50

• Lexie Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka ja czasem tez odczuwam parcie na odbyt a do tego podbrzusze pobolewa od paru dni i brzuch twardnieje,dobrze ze jutro mam wizytę bo zaniepokojona jestem..

dodinka lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 4 dniach poszłam znowu na USG prywatnie na lepszy sprzęt. Waga Szymka 1740. Niemożliwe, aby tak szybko urósł.
    Nie ma co się więc tak przejmować tymi wszystkimi pomiarami. U nas wyszły naprawdę duże rozbieżności. W pierwszym długość nogi na 30 tydzień, po 4 dniach na 33 tydzień. Aż nie mogłam uwierzyć i gin. mierzył obie nóżki ;)
    Jakoś tak dużo dystansu nauczył mnie ostatni tydzień ;)

FreshMm, polkosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może to parcie to od tego, że Dzidzie główkami w dół już leżą i naciskają bardziej na te okolice.

FreshMm, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• dodinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Dodinka ja czasem tez odczuwam parcie na odbyt a do tego podbrzusze pobolewa od paru dni i brzuch twardnieje,dobrze ze jutro mam wizytę bo zaniepokojona jestem..

Może to dlatego że maluchy już się ustawiają do wylotu i naciskają na wszystkie organy

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie :)

W końcu Was nadrobiłam.

Gratuluję udanych wizyt! Polkosia, na pewno poleżysz i wszystko wróci do normy. I pamiętaj, że pomiary szyjki też czasami się potrafią lekarzom pomylić - mi jedna lekarka zmierzyła 2,5 cm, a tydzień później inna - 4 cm...

Powiem Wam, że mnie pozytywnie zadziwiła moja położna środowiskowa. Chodziłam na SR z NFZtu i tam położna mnie co tydzień badała. Teraz SR się skończyła i dostałam wczoraj SMS od położnej czy może przyjechać i posłuchać serca Małego. I dzisiaj przyjechała i do porodu będzie co tydzień kontrolować, czy wszystko ok :o Tętno miał dość niskie, do 120, jak się poruszał, to 127... No ale podobno przy upały tak może być. Jak zwykle się nie spodziewałam, że coś będzie gorzej niż zwykle, więc trochę mnie to tętno niepokoi, no ale. Trzeba się ogarnąć :)

Ja też już bym chciała torbę spakować, tylko... nie wybrałam jeszcze szpitala, więc nie wiem, czego wymagają ;) najwyżej wezmę wersję max ;)

FreshMm lubi tę wiadomość

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakręcona- wiadomo że każda ciąża inna, ale u mnie jest tak samo jak u Ciebie.
    Mówiłam mojej gin o kłuciu na dole i o twardnieniu - powiedziała że kłucie może być i twardnienie nawet do 15 x na tym etapie (wcześniej do 10 dziennie). To mówiła jak nie mierzyła mi szyjki, a dziś okazuje się że wszystko ok. Wiadomo że do wizyty będzie niepewność ale mam nadzieję że będzie ok :).

Magnosia - ja cały czas jem normalny chleb i jest ok :), max cukier jaki miałam to 2 razy po 155 ale faktycznie najadłam się jak dziki bąk :P
    Od ok 2 tyg częściej jem też coś słodkiego, np. małe prince polo, pasek gorzkiej czekolady i np. pierogi z truskawkami lub jagodami pszenne i lekko słodzone. Ale ogólnie cukier ok- czasem do 130 podskoczy ale to nie tragedia.
    No i nie spada mi tak bardzo jak agatka pisała że jej spada przed jedzeniem :/.

Magnosia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krew i mocz prawidłowe :)
    Hemoglobina już 3 msc z rzędu 11,9, więc nic nie spada, pomimo nie brania żelaza dodatkowo.

Napisałam na czacie do lekarza o udostępnienie wyników, ale babka tylko sprawdziła, powiedziała, że jedynie co to hemo obniżona, a reszta wszystko ok. To już nawet nie prosiłam, żeby udostępniała, to sobie jutro zobaczę po prostu :)

Wyszłam na dwór, co za dramat.. Koszmarna duchota, aż oddech musiałam złapać, bo mi tchu zabrakło. Oczywiście spuchłam też :/ Wróciłam do domu i położyłam się pod wiatrakami do łóżka znowu.. Ja chcę chłodek :(!

Zamówiłam sobie dzisiaj też mopa obrotowego, nie chce mi się wyciskać takiego zwykłego :P

jaroszka, dodinka, agaton lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 1690 1691 1692 1693 1694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ