WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela dasz radę, ja też już nie mam żadnego usg do porodu.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu mozna isc do ginekologa jedynie odplatnie, prywatnie. Masakra, jak jezdze do Pl to robie cytologiie i badania 2 razy w roku, tu maja wszystko w dupie :/ ciaza sie zajmuja od 12 tc a jak stracisz wczesniej to Ci powie trudno.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądacie pytanie na śniadanie? nie podoba mi się to straszenie cesarką i jej powikłaniami. w dodatku cały czas odczuwa się presję, żeby rodzić naturalnie a przecież powinna być wolność wyboru. jeżeli ktoś chce rodzić przez cc to niech rodzi. jestem zbulwersowana :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie w UK tez zajmują się ciąża 10-12 tydzień:) co dla mnie glupota jest no ale jak to kiedyś Pani w GP mi powiedziała , za dużo ciąż się traci tu żeby głowę sobie każda zawracać od pierwszych tygodni . I to kobieta powiedziala :)

Ja mam w Anglii tu USG co miesiąc u siebie gdyż mam niedoczynność i kontrolują:)
    Ja mam tarczycę leczona od lat i jest ok a dla mnie nawet lepiej bo co miesiąc babelka widuje:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co do wizyty takiej żeby szyjkę sprawdził cos to albo szpital i sciema to palcowo sprawdza albo odpłatnie właśnie :/ a według mnie bardzo ważną jest szyjka w ciąży , mnie w Anglii tu powiedzieli ze najmniej wazna co dla mnie jest to pierdola ! :p

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się cieszę, ze mam mniej stresowe podejście od Was bo już bym zafiksowała, i na szczęście nie zarażacie mnie tym wszystkim, może to źle, może powinnam się bardziej przejmować ale jakoś tak mi się łatwiej żyje i mam wrażenie też, że ciążę łatwiej znoszę przez to, że się "nie przejmuję"... oczywiście nie neguję Waszego podejścia ;)

zakocona, agaton lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Jak ja się cieszę, ze mam mniej stresowe podejście od Was bo już bym zafiksowała, i na szczęście nie zarażacie mnie tym wszystkim, może to źle, może powinnam się bardziej przejmować ale jakoś tak mi się łatwiej żyje i mam wrażenie też, że ciążę łatwiej znoszę przez to, że się "nie przejmuję"... oczywiście nie neguję Waszego podejścia ;)
    Ale o jakim przejmowaniu się mówisz ?
    O podgladaniu dziecka ? Nie wiem no Ja uważam to za naturalna rzecz , ze Matka chce kontrolować swoje dziecko:) mam możliwość to to robię i myślę , ze i Ty byś tak robiła:) a jak bym nie miała tak samo jak i Ty to bym pewnie siedziała tak samo na tyleczku i czekała na poród:)
    Tzn jakby nie patrzeć to masz możliwość iść prywatnie ale doskonale rozumiem ze nie chcesz juz bo to za dużo kosztuje , sama placilam za pierwsza wizyte prywatnie 130 f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 10:13

Blondik, jaroszka, stokrotka25 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ale co do wizyty takiej żeby szyjkę sprawdził cos to albo szpital i sciema to palcowo sprawdza albo odpłatnie właśnie :/ a według mnie bardzo ważną jest szyjka w ciąży , mnie w Anglii tu powiedzieli ze najmniej wazna co dla mnie jest to pierdola ! :p
    Tu szyjka tez sprawdzana jest tylko na polowkowych badaniach przez usg i to na tyle :/
    Co miesiac chodze na kontrole, krew i mocz. To na tyle :/ nastepna wizyta 4 wrzesnia

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam.mnie upały wykanczają :( moja mama znowu trafiła do szpitala ( dwa dni temu wiozłam ją w nocy na urologie). 5 raz wtym roku usuwali jej kamien z nerki, ciagle z tej samej.w nerce znowu się zrobił zastój...
    dziś siedzę z babcią, ktora od pierwszej sekundy jak tylko wstała narzeka i jęczy...w koncu jej nagadalam, bo nie wytrzymałam...
    trzymam kciuki za wizyty :) ja mam w piątek usg III trymestru :)

buziaki! pijcie duzo wody!

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, powodzenia na wizytach! Czekam na dobre wieści:)
    Zadzwoniła do mnie wczoraj koleżanka, urodziła 3 tygodnie temu, mówi mi, że nie nię będzie opowiadała o porodzie, bo to było traumatyczne przeżycie... i co? opowiedziała mi wszystko! brrr...

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie nie sprawdzali szyjki: D a połówkowe tez miałam w Anglii
    Ah no cóż , co kraj to inne metody jak widać.
    Ja to się cieszę , ze jadąc do pl co chwile szyjka będzie pod kontrola
    Blondik wspolczuje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 10:15

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie za ciekawie. Szyjka mi się skraca, muszę leżeć... :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    U mnie nie za ciekawie. Szyjka mi się skraca, muszę leżeć... :(
    Polkosia Ty bylas na wizycie teraz ? Cos pominelam ??? Czy wiesz to od jakiegoś czasu ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewiczyny spakowalam wczoraj torbe i masakra.. bo ja tu u mnie w szpitalu musze reczniczek dla malego wziac i plyn do kapieli ubranka pieluszki reczniczki kocyki wszystko.. i tyle tego wyszlo.. tzn spakowalam sie w mala torbe ale duzo tego..
    Jak rodzilam corke to nic nie musialam brac, nawet nakladki do karmienia dawali, a tu...

dla siebie mam:
    Majtki siateczkowe 4szt canpol
    wkladki canpol 6szt
    2 koszule do karmienia i 2 krotsze t-shertowate
    podklad do przewijania 2 szt, zeby dac pod pupe i nie brudzic przescieradla
    nakładki do karmienia
    wkładki laktacyjne
    obuwie tzn laczki crocsa
    jeden stanik do karmienia
    2 pary skarpetek

dla dzidzi:
    smoczek
    ubranka, polspiochy, 2szt bodow, dwa complety czyli body czapka spodenki, 3pary skarpetek
    24szt pampersów
    plyn do kapieli babydream
    reczniczek z kapturkiem
    octenisept tez wzielam
    pare wacikow i patyczkow niemowlecych
    3 tetry
    kocyk gruby
    chusteczki nawilżane

agaton lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od przed chwilą to wiem. Właśnie wyszłam od lekarza.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, mam nadzieję, że to ostatnia wizyta Twojej mamy w szpitalu, oby jej się to już nie wróciło.
    No w Anglii tak jest, że te USG nie jest takie częste, sama się zastanawiam czy nie powiedzieć, że mniej ruchów itp, ale boję się, że wywołam wilka z lasu. Może trochę wiary w ten system? Skoro położne tutaj prowadzą ciążę od lat, może nie jest aż tak potrzebne chodzenie raz w miesiącu na USG.
    Nie neguję tutaj żadnej z Was, tylko sama siebie staram się uspokoić.
    Bo prywatnie jest faktycznie drogo i do tego jeszcze dość daleko.

WiedźmaMaKota, agaton lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to mnie stać na wizyty prywatne ale stwierdzam, ze ich nie potrzebuję, mówię może mam złe podejście ale jak już wcześniej pisałam im więcej wizyt bym miała tym więcej bym tylko się stresowała, póki mała fika to jestem myśli, ze wszystko ok, a teraz już ciąża jest na tyle zaawansowana, że wierzę, że jakby się coś działo to i tak mała da radę... I nie chcę wywoływać jakiejś dyskusji tylko wyraziłam swoje zdanie ;) i rozumiem też potrzebę podglądania malucha ;)

nenka2, Muffinka1019, ss, agaton lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

a ja się witam w 34 tygodniu :D.

Dziś też lecę na wizytę i pewnie tylko szyjkę gin mi zbada. Też uważam że to ważne żeby mieć ją pod kontrolą :).

Mnie maluszek nie kopie bardzo boleśnie chociaż czasem jak da kopa to aż się cała kołysam ;). No i czuję że od jakiegoś czasu rusza się inaczej, częściej się wypina i przesuwa w brzuszku chyba robi sobie miejsce ;).

Wizytującym życzę udanych wizyt :)

Muffinka1019, dodinka, Lexie lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Ogólnie to mnie stać na wizyty prywatne ale stwierdzam, ze ich nie potrzebuję, mówię może mam złe podejście ale jak już wcześniej pisałam im więcej wizyt bym miała tym więcej bym tylko się stresowała, póki mała fika to jestem myśli, ze wszystko ok, a teraz już ciąża jest na tyle zaawansowana, że wierzę, że jakby się coś działo to i tak mała da radę... I nie chcę wywoływać jakiejś dyskusji tylko wyraziłam swoje zdanie ;) i rozumiem też potrzebę podglądania malucha ;)
    Nie no spoko kochana przecież Ja tez nic złego nie miałam na myśli:)
    Muffinka niby tak ale Ja jednak w nich malo wierze hehe

Polkosia to chusteczkowo :/ o ile Ci się skróciła ? Wiesz cos ?
    No to kochana bierz ciacho , parowke i do wyrka ! :D nie ma latania

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, kurczę Polkosiu :( no, ale będziemy tu z Tobą, więc nie będziesz się nudzić i jakoś wspólnie przetrwamy.

nenka, no właśnie... ja mam 2 torby spakowane, jedną dla siebie, drugą dla Arturka i nie spodziewałam się nigdy, że aż tyle trzeba zabrać.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 1684 1685 1686 1687 1688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ