X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Rewianka~ wrote:
    Polkosiu, mam do Ciebie pytanko, jeśli można.

Zrobiłam dziś morfologię i wyszły mi leukocyty i neutrofile sporo powyżej normy... Ty pisałaś chyba wczoraj, że też miałaś problem z leukocytami.

Możesz mi powiedzieć, jakie miałaś te wyniki, i co na to lekarz?
    Moja jest na urlopie i nie mogę jej nawet zapytać, a wizytę mam dopiero za 2 tygodnie i trochę panikuję :-(

Leukocyty mam 11,6 (norma od 3,8 do 10)
    Neutrofile mam 8,48 (norma od 2,5 do 7,00)

Dziewczyny, jeżeli też macie podobnie, to proszę dajcie znać, czy to powód do zmartwień :-/

Z góry dzięki wielkie!

Rewianka nic sie nie martw takie wyniki sa zupelnie naturalne w ciąży, a ty lekko przekraczasz normę dla nieciężarnej kobiety. Ja co prawda leukocyty w normie, ale neutrofile podwyzszeone.

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ja tez ja tez z tymi orgazmami podczas snu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 21:19

szczesliwa_mamusia21, annggela lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Rewianka~ wrote:
    Polkosiu, mam do Ciebie pytanko, jeśli można.

Zrobiłam dziś morfologię i wyszły mi leukocyty i neutrofile sporo powyżej normy... Ty pisałaś chyba wczoraj, że też miałaś problem z leukocytami.

Możesz mi powiedzieć, jakie miałaś te wyniki, i co na to lekarz?
    Moja jest na urlopie i nie mogę jej nawet zapytać, a wizytę mam dopiero za 2 tygodnie i trochę panikuję :-(

Leukocyty mam 11,6 (norma od 3,8 do 10)
    Neutrofile mam 8,48 (norma od 2,5 do 7,00)

Dziewczyny, jeżeli też macie podobnie, to proszę dajcie znać, czy to powód do zmartwień :-/

Z góry dzięki wielkie!

Mam praktycznie te same wartosci, a leukocytów nawet więcej i podobno to dobre wyniki :) Ta norma do 10 nie obowiązuje w ciąży! W ciąży jest do 14 :)

jaroszka, ZakręconaOna, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • annggela Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Uf nie jestem sama ! :D

Mika dokladnie tak jak angela pisze , ale pamietaj masz nas i zawsze mozesz sie wydgadac !

Angelaa tylko sie nie denerwuj , moze cos sie wydarzylo ze nie mogl zrobic obiadu ?
    Pogadajcie ale nie stresuj tylko , poloz sie i odpocznij sobie a maz na pewno przyjdzie i sie do was przytuli ;*
    Kochana staram sie nie denerwowac, wychodze z domu albo szukam zajecia a wieczorami w sypialni sama leze..
    Obiad zrobil dla siebie i synka... Wkurzony na mnie jest ze nie jestem mila dla mlodego ktory sie nie slucha. Powiedzialam, ze olewam od teraz i nie bede sie martwic czy mu zimno i ze ciagle slodkie je a malo normalnych posilkow. Maz wywala kase na swoje uzaleznienie a nie pracuje i zawsze nam kasy brakuje bo sie rozrzuca tu i tam, kupilam mu tel 2 dni temu, kupilismy aparat, poplacilam zalegle rachunki... Pare tys poszlo w pizdu i nie chce wysztkiego wydawac, chce zostawic sobie z cos na czarna godzine a on tego nie rozumie, mowi ze jak on dostanie zwrot podatku w pazdzierniku to tez cos kupi, ale co mi po tym? Ja chce miec cos na koncie a nie wydawac na jego zachcianki... Siedzi na kuroniowce ale co z tego, jakby byl oszczedny to by bylo ok ale ze nie jest to niech szuka pracy :(

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi dziś gin tłumaczył :) Także jestem wyluzowana w temacie. A leukocyty mam ponad normę od jakiegoś 20tc.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak Polkosia pisze, te normy podane w morfologii nie dotyczą ciężarnej kobiety :)

ZakręconaOna, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    ... Siedzi na kuroniowce ale co z tego, jakby byl oszczedny to by bylo ok ale ze nie jest to niech szuka pracy :(

na kuroniowce? co to?

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czyli to calkiem normalne , no i przyjemne jednoczesnie :D

angeela , no nawet nie wiem co Ci powiedziec ... faktycznie lepiej miec cos na czarna godzine a nie tylko wydawac jeszcze jak mowisz ze ze nie pracuje , ale moze to za jakis czas do niego dojdzie, moze jak Dorianek sie urodzi wtedy zacznie myslec inaczej , a tymczasem kochana staraj sie nie denerwowac i nie smucic , choc wiem ze to trudne :( :*

jaroszka to chyba takie cos ze jak stracisz prace to jestes tak jakby pod ochrona ? I dostajesz zasilek taka kuruniowka zeby miec dochod jakis, tak mi sie wydaje ale moze niech angela napisze bo ja tylko cos slyszlalam wiec nawet nie wiem czy to dobrze zrouzmialam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 21:25

annggela lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela doskonale.cie rozumiem, ja też do tej pory zawsze miałam choćby kilka stów na czarną godzinę! wiec tez bym tak zrobiła, czekam aż u nas się coś poprawi i będę mogła zacząć odkładać! Czekaj bo Zapomniałam, ten młody to syn twojego męża z poprzedniego Związku czy coś mi.się pomyliło?

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa dzieki, zobaczymy czy masz racje :)
    EDIT: tak mialas racje to zasilek dla bezrobotnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 21:31

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka kuruniowka to jakby zasiłek dla bezrobotnego, który straci pracę ale przepracował w ciągłości min.rok

A dostaje się go bodajże max 6miesiecy lub do czasu gdy znajdziesz prace

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 21:30

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Mika ;) jakie mam wyedukowane koleżanki :*

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaa ojciec dostawał. :-D

jaroszka lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynam 30 tydzien...ja pierdziele zaczynam sie bac :)

agania lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mlody to z poprzedniego zwiazku, a maz jak w Pl chlal od rana piwo to jak wrocilismy tu zaczal palic a nie palil 8 miesiecy a to wychodzi pare stow tyg, tez pieniadz.. Ja jestem tez rozrzutna, ale teraz maly w drodze i trzeba miec leb na karku, mam dosc tego , ze zawsze nam brakowalo bo kasa na prawo i lewo leciala.

Kuroniowka to zasilek dla bezrobotnych, co prawda tu lepszy niz w pl, bo dajemy rade oplacic wszystkie rachunki lacznie z kredytem na auto i jeszcze na zycie zostaje, inny czlowiek by i z tego odlozyl cos..
    Edit : tu dostal na 2 lata, dupy nie urywa bo jak pracowal to mial prawie 10 tys wiecej, chce isc na kurs C+E prawko ale to jak dostanie zwrot... Juz chcialam mu kase dac abym miala spokoj ale on mowi, ze nie chce mnie samej zostawiac.. Co prawda boje sie sama w domu byc, lęki mam...bym go z checia pogonila, za duzo czasu razem spedzamy dzien w dzien razem od paru mies:/ problem w tym ze my nie mozemy dlugo bez pracy siedziec, lubimy aktywny tryb zycia i ciagle byc w ruchu.. Poki jest jak jest nic sie nie zmieni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 21:39

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa bo ty nie mieszkasz w pl. Przepraszam wszystko mi się miesza. No w Polsce ojciec chyba dostawał 600zl. Czy jakoś tak. Nie znam szczegółów. Wiem mniej więcej o co kaman.

Jaroszka ja dziś zaczęłam niby 30 tydz :)

annggela lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela no chusteczkowo powiem Ci :/ a on chce zabrać się za jakąś robotę czy woli siedzieć na zasiłku ?
    Jaroszka Ja pojutrze i tez juz tak myślę sobie , kuzwa ostatnia prosta ! :D i podekscytowana mega jestem

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikeja czemu niby ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela współczuje :( u mnie w związku to ja jestem tą rozrzutną, mąż jest bardzo oszczedny i wszystko lubi miec zaplanowane. Dzięki niemu mamy troszke kasy odłożonej na koncie.

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 32 zaczynam w sobotę. Jestem lekko przerażona i na dodatek ta szyjka... Byle do 36 i mogę rodzić ;) I tak klocek 4 kg się zapowiada, to może chociaż łatwiej pójdzie :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1695 1696 1697 1698 1699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ