X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Rewianka~ wrote:
    Polkosiu, mam do Ciebie pytanko, jeśli można.

Zrobiłam dziś morfologię i wyszły mi leukocyty i neutrofile sporo powyżej normy... Ty pisałaś chyba wczoraj, że też miałaś problem z leukocytami.

Możesz mi powiedzieć, jakie miałaś te wyniki, i co na to lekarz?
    Moja jest na urlopie i nie mogę jej nawet zapytać, a wizytę mam dopiero za 2 tygodnie i trochę panikuję :-(

Leukocyty mam 11,6 (norma od 3,8 do 10)
    Neutrofile mam 8,48 (norma od 2,5 do 7,00)

Dziewczyny, jeżeli też macie podobnie, to proszę dajcie znać, czy to powód do zmartwień :-/

Z góry dzięki wielkie!

Rewianka nic sie nie martw takie wyniki sa zupelnie naturalne w ciąży, a ty lekko przekraczasz normę dla nieciężarnej kobiety. Ja co prawda leukocyty w normie, ale neutrofile podwyzszeone.

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ja tez ja tez z tymi orgazmami podczas snu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 21:19

szczesliwa_mamusia21, annggela lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Rewianka~ wrote:
    Polkosiu, mam do Ciebie pytanko, jeśli można.

Zrobiłam dziś morfologię i wyszły mi leukocyty i neutrofile sporo powyżej normy... Ty pisałaś chyba wczoraj, że też miałaś problem z leukocytami.

Możesz mi powiedzieć, jakie miałaś te wyniki, i co na to lekarz?
    Moja jest na urlopie i nie mogę jej nawet zapytać, a wizytę mam dopiero za 2 tygodnie i trochę panikuję :-(

Leukocyty mam 11,6 (norma od 3,8 do 10)
    Neutrofile mam 8,48 (norma od 2,5 do 7,00)

Dziewczyny, jeżeli też macie podobnie, to proszę dajcie znać, czy to powód do zmartwień :-/

Z góry dzięki wielkie!

Mam praktycznie te same wartosci, a leukocytów nawet więcej i podobno to dobre wyniki :) Ta norma do 10 nie obowiązuje w ciąży! W ciąży jest do 14 :)

jaroszka, ZakręconaOna, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • annggela Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Uf nie jestem sama ! :D

Mika dokladnie tak jak angela pisze , ale pamietaj masz nas i zawsze mozesz sie wydgadac !

Angelaa tylko sie nie denerwuj , moze cos sie wydarzylo ze nie mogl zrobic obiadu ?
    Pogadajcie ale nie stresuj tylko , poloz sie i odpocznij sobie a maz na pewno przyjdzie i sie do was przytuli ;*
    Kochana staram sie nie denerwowac, wychodze z domu albo szukam zajecia a wieczorami w sypialni sama leze..
    Obiad zrobil dla siebie i synka... Wkurzony na mnie jest ze nie jestem mila dla mlodego ktory sie nie slucha. Powiedzialam, ze olewam od teraz i nie bede sie martwic czy mu zimno i ze ciagle slodkie je a malo normalnych posilkow. Maz wywala kase na swoje uzaleznienie a nie pracuje i zawsze nam kasy brakuje bo sie rozrzuca tu i tam, kupilam mu tel 2 dni temu, kupilismy aparat, poplacilam zalegle rachunki... Pare tys poszlo w pizdu i nie chce wysztkiego wydawac, chce zostawic sobie z cos na czarna godzine a on tego nie rozumie, mowi ze jak on dostanie zwrot podatku w pazdzierniku to tez cos kupi, ale co mi po tym? Ja chce miec cos na koncie a nie wydawac na jego zachcianki... Siedzi na kuroniowce ale co z tego, jakby byl oszczedny to by bylo ok ale ze nie jest to niech szuka pracy :(

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi dziś gin tłumaczył :) Także jestem wyluzowana w temacie. A leukocyty mam ponad normę od jakiegoś 20tc.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak Polkosia pisze, te normy podane w morfologii nie dotyczą ciężarnej kobiety :)

ZakręconaOna, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    ... Siedzi na kuroniowce ale co z tego, jakby byl oszczedny to by bylo ok ale ze nie jest to niech szuka pracy :(

na kuroniowce? co to?

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czyli to calkiem normalne , no i przyjemne jednoczesnie :D

angeela , no nawet nie wiem co Ci powiedziec ... faktycznie lepiej miec cos na czarna godzine a nie tylko wydawac jeszcze jak mowisz ze ze nie pracuje , ale moze to za jakis czas do niego dojdzie, moze jak Dorianek sie urodzi wtedy zacznie myslec inaczej , a tymczasem kochana staraj sie nie denerwowac i nie smucic , choc wiem ze to trudne :( :*

jaroszka to chyba takie cos ze jak stracisz prace to jestes tak jakby pod ochrona ? I dostajesz zasilek taka kuruniowka zeby miec dochod jakis, tak mi sie wydaje ale moze niech angela napisze bo ja tylko cos slyszlalam wiec nawet nie wiem czy to dobrze zrouzmialam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 21:25

annggela lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela doskonale.cie rozumiem, ja też do tej pory zawsze miałam choćby kilka stów na czarną godzinę! wiec tez bym tak zrobiła, czekam aż u nas się coś poprawi i będę mogła zacząć odkładać! Czekaj bo Zapomniałam, ten młody to syn twojego męża z poprzedniego Związku czy coś mi.się pomyliło?

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa dzieki, zobaczymy czy masz racje :)
    EDIT: tak mialas racje to zasilek dla bezrobotnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 21:31

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka kuruniowka to jakby zasiłek dla bezrobotnego, który straci pracę ale przepracował w ciągłości min.rok

A dostaje się go bodajże max 6miesiecy lub do czasu gdy znajdziesz prace

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 21:30

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Mika ;) jakie mam wyedukowane koleżanki :*

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaa ojciec dostawał. :-D

jaroszka lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynam 30 tydzien...ja pierdziele zaczynam sie bac :)

agania lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mlody to z poprzedniego zwiazku, a maz jak w Pl chlal od rana piwo to jak wrocilismy tu zaczal palic a nie palil 8 miesiecy a to wychodzi pare stow tyg, tez pieniadz.. Ja jestem tez rozrzutna, ale teraz maly w drodze i trzeba miec leb na karku, mam dosc tego , ze zawsze nam brakowalo bo kasa na prawo i lewo leciala.

Kuroniowka to zasilek dla bezrobotnych, co prawda tu lepszy niz w pl, bo dajemy rade oplacic wszystkie rachunki lacznie z kredytem na auto i jeszcze na zycie zostaje, inny czlowiek by i z tego odlozyl cos..
    Edit : tu dostal na 2 lata, dupy nie urywa bo jak pracowal to mial prawie 10 tys wiecej, chce isc na kurs C+E prawko ale to jak dostanie zwrot... Juz chcialam mu kase dac abym miala spokoj ale on mowi, ze nie chce mnie samej zostawiac.. Co prawda boje sie sama w domu byc, lęki mam...bym go z checia pogonila, za duzo czasu razem spedzamy dzien w dzien razem od paru mies:/ problem w tym ze my nie mozemy dlugo bez pracy siedziec, lubimy aktywny tryb zycia i ciagle byc w ruchu.. Poki jest jak jest nic sie nie zmieni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 21:39

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa bo ty nie mieszkasz w pl. Przepraszam wszystko mi się miesza. No w Polsce ojciec chyba dostawał 600zl. Czy jakoś tak. Nie znam szczegółów. Wiem mniej więcej o co kaman.

Jaroszka ja dziś zaczęłam niby 30 tydz :)

annggela lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela no chusteczkowo powiem Ci :/ a on chce zabrać się za jakąś robotę czy woli siedzieć na zasiłku ?
    Jaroszka Ja pojutrze i tez juz tak myślę sobie , kuzwa ostatnia prosta ! :D i podekscytowana mega jestem

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikeja czemu niby ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela współczuje :( u mnie w związku to ja jestem tą rozrzutną, mąż jest bardzo oszczedny i wszystko lubi miec zaplanowane. Dzięki niemu mamy troszke kasy odłożonej na koncie.

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 32 zaczynam w sobotę. Jestem lekko przerażona i na dodatek ta szyjka... Byle do 36 i mogę rodzić ;) I tak klocek 4 kg się zapowiada, to może chociaż łatwiej pójdzie :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1695 1696 1697 1698 1699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ